- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Magisk
- Samsung topic
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
haruspex
aktív tag
válasz
hdanesz #59381 üzenetére
Nem sok, eddig, kevesebb mint egy hete vettem, egyszer vittem magammal. Jónak tűnik. Nagyobb a váz maga, de sokkal jobban használható, több a kezelőszerv, és jobban van elhelyezve. A 12-28 pedig egy nagyon kellemes átfogás, sokkal használhatóbb mint a10-18mm és társaik, a képminőség is elég jónak tűnik, cserébe tényleg nagyobb, mint a legutóbbi pár gépem.
(HOzzá kell tennem én 300 ezret fizettem érte újonnan, annyiért elég verhetetlen ajánlat volt) -
-
haruspex
aktív tag
válasz
hdanesz #59374 üzenetére
Megéri, az a 20mp-s egy sokkal újabb, modern szenzor. A nagy átfogású OBI, vagy kicsi, és a duál IS különösen ha videóznál is néha elég jó válaszássá teheti, a 16mp szenzort ma már csak nagyon olcsón venném.
Jó a Fuji meg minden, de használtan is olyan áron mennek, hogy annyira nem viszont nem jó, nekem legalább is, de ezt Neked kell eldönteni
Az a6100-t biztosan nem vennék, akkor már egy zv-e10 olcsóbban, vmi ráaplikálható szemkagylóval, de mindenképpen próbáld ki előtte, ha Sonyt veszel, mert elég érdekes (földhözvágós...) a kezelhetőségük.
Az r50-et akkor a rf-es nagylátó, és 50mm-es obival venném, nem a kitobival, ehelyett lehet rp- lenne, egy 24-50-nel, ha a méret nem számít..
A 28-ról kezdő obikat elengednémarra amire Te kerül fényképezőt, a Fuji kezdője arra nagy előny.
(Én hasonló célra most egy z30+12-28-at vettem, amihez egy 56mm-es obi lesz., előtte egy gx9 volt amit nagyon szerettem, közte van egy Sonys kitérő, de az finoman szólva nem jött be. Alapvetően mindhez egy nagylátó+85mm kombót használtam, ha ez segít)
-
vakablak93
őstag
válasz
hdanesz #59374 üzenetére
Ha a képminőség számít akkor nem nagyon van mirőo beszélni, a T30 érezjetően jobb a többi felsorolt gépnél.
Annak idején pana gx80-ról váltottam, T30-ra, de volt a családban G80-is pont 12-60-al, az else külömb, illetve de aza kitobi még gyengébb is mint a 12-32 ami nekem volt.
Ha fotóra kell, meg a képminőség a lényeg, a felsoroltak közül a T30-al vagy legelőrébb.
Ha meg kéne valami extra, 100-120 euró körül meg lehet fogni kis XC 35mm f2-es obikat, nevettségesen penge kis üveg.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
hdanesz #59367 üzenetére
Ha az FZ300-at szeretted, és esetleg hozzá is szoktál a brutális átfogáshoz, akkor ezek mindegyike csalódás lesz ilyen téren. Képminőségben viszont mindegyik más liga, mint a Pana bridge.
Én annak idején pont a G80-nal folytattam az FZ300-at, pont az olcsóbbik 12-60-nal, de hamar vennem kellett egy 14-140-et, és még az sem pótolta teljesen az FZ300 átfogását (ekv. 28-280 vs. 25-600). Szóval szerintem ezt vedd számításba.
Persze ha tudod, hogy bőven elegek lesznek ezek a 3-4-szeres zoom-ok, akkor nem szóltam.
-
válasz
hdanesz #59367 üzenetére
Szia!
Nekem egy panám van (GX80+12-32), mind a gép, mind az obi szerintem a mai napig nagyon jó. Kompakt, jó kis gép, a raw-jai se túl nagyok.
A másik gépem ami pont van a listából, az X-T30 II, az is nagyon jó gép. Nekem a 18-55 kitobi van hozzá, de szerintem amivel te nézed az egy nagyon jó obi. Kisebb, könnyebb, sok tesztet néztem róla mert gondolkoztam hogy veszek egy olyat, és azt mondták róla, hogy jó, az árát éri. Annyi hogy power zoomos, de szerintem az teljesen vállalható.
Én a listából a Fujit venném, azzal az obival amivel nézed, az szerintem egy nagyon jó kombináció. Ma már a 18-55-öt nem venném meg a mérete és a súlya miatt, gyakorlatilag mióta megvan, vagy 3-4 alkalommal vittem magammal azt az obit, helyette inkább kisebb és könnyebb fixeket vettem. -
-
haruspex
aktív tag
válasz
hdanesz #56362 üzenetére
Szép fényeket, szerintem is elégedett leszel vele. (Az adapert ne add el szerintem.)
Neck: senki nem bántotta a Sony szerintem kár ugrani, leírtam a különbségeket. A magas iso is pl. pont ennyire nem lesz fontos rendes világításnál mint még sok dolog, viszont, ha mozgatni akarja, a gépen akkor egy dual is, vagy inkább egy gimbal viszont igen. De sztem egyszerűbb, ha a videós topicban leírja hogy milyen videókat szeretne pontosan készíteni, és ott aki tényleg ért hozzá ez alapján elmondja mikre lesz szüksége.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
hdanesz #56327 üzenetére
Ha maradsz a G9-nél, akkor fontold meg a Leica 12-60 helyett a Panasonic 12-35 II-t. Igaz, hogy rövidebb a vége, de végig f/2.8, ráadásul a valós fényáteresztő értéke is kb. 3-as végig (ami elég ritka). Emellett élességben, általános minőségben is nagyon ott van a cucc.
Én is sokat gondolkodtam, hogy melyik legyen, de végül döntött az, hogy a Leica elég hamar "besötétedik", és nekem fontosabb volt a konstans jó fényerő, mint a kicsit hosszabb tele vég.
Mostanában nem néztem a külföldi árakat, de szerintem jelenleg is megvehető 180k HUF környékén. Itthon sajnos elég drága külön vásárolva. 12-35-ös G9 kitet meg nem kapni.
-
Muerte68
addikt
válasz
hdanesz #56321 üzenetére
Képminőségre jobb a Fuji eleve nagyobb szenzor jobban lehet húzni, szerintem a jpg is jobb
Meg plusz szerintem a kezelhetőség is jobb bár ez ízlés kérdése.
Én pont a nagyobb szenzor miatt váltottam Fujira sötét helyeken sokat számít plusz a fényerős kit obi is nagyon univerzális tud lenni.
Objektív szempont a m4/3 előnyben van mennyiségileg de a Fuji pld még a műanyag kit obival is jobb mint az átlag. -
Mirman
őstag
válasz
hdanesz #56316 üzenetére
Hali !
Nekem volt RP-m és az én felhasználási szokásaimmal olyan 5-600 képet tudtam beletenni (sorozat nélkül) 1 gyári aksiba. Ami fontos hogy ezt nem szabad úgy használni mint egy DSLR-t hogy reggel bekapcsolod este meg ki különben baromi gyorsan leszívja az akut. Én csak akkor kapcsolom be amikor lőnék egy képet, aztán rögtön ki. Nem igazán nézem vissza a képeket hátsó kijelzőn tehát 90%-ban EVF megy.
Ha tényleg jó áron sikerül a 24-105 F4-el megszerezni akkor összességében még mindig egy nagyon jó választás szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest