-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
LógaGéza #39493 üzenetére
Nem véletlenül írt 80hun két vázat, mert a háromnak semmi értelme sincs, szóval érdemes lenne lebeszélni róla a főnököt. Annyira azért strapabíróak a vázak, hogy az ütős-vágóst nyugodtan megspórolhatjátok.
Az 500 ezer keret csak a vázakra van, vagy az objektíveket és a kellékeket is bele kell érteni?
Ugyanis van pár dolog, amire biztosan szükség lesz: memóriakártya, táska, állvány (ez talán van, mert írtad), és minimum egy vaku. Ezek együtt állvány nélkül minimum 80-100 ezer, azzal 130-150 ezer Ft.
Aztán beltérben a kitobjektívek hamar elfogynak, ráadásul rendezvényre a fixektől ódzkodnék, mert egyrészt nem lehet akárhová állni, másrészt a megfelelő képkivágáshoz szükséges helyezkedés időt vesz igénybe, és könnyű lemaradni egy adott pillanatról. Fényerős 3rd party zoom is vagy 150 ezer Ft, és akkor csak egy darab van belőle... -
törölt tag
válasz
LógaGéza #39499 üzenetére
Vegyetek három darab Sony A58-at, néhány napon belül valószínűleg le lesz 100 ezerre akciózva a 18-55-ös kitobival. Úgy adott a strapabírás, a DSLR-külső, a rossz fényviszonyok között hasznos elektronikus kereső, ugyanakkor minden, itt felsorolt feladatra alkalmas. A további, fényerős obik is olcsók, ráadásul a három gép obijai egymással kompatibilisek lesznek. Javasolt darabok:
35mm f1.8
50mm f1.8 -
jjeahh
nagyúr
válasz
Szerintem úgy jártok a legjobban, ha a videóra szánt gépre szántok picit többet az egyik fotós masina helyett.
Pl.: két nikon d3300 kit + videóra egy panasonic g7. Ráadásul a g7 laikusok szemében sokkal inkább néz ki dslr-nek mint kompaktnak, szal két legyet egy csapásra. Ha nem kell a 4k, akkor videóra g6.
Amúgy én nem tom, de direkt élvezném ha valami gm5 szerű cuccal kéne dolgoznom, nagy szakállas hipszterként lehet azzal nagyobb feltűnést keltenék, mint valami 5d-vel. Mondjuk manapság már nem lehet tudni, idén ritmusfesztiválon pl. meglepődtem, hogy mindenki kis sony milc-ekkel szaladgált, absz általános nálunk már, pedig a tavaly még rendesen megbámulták a fotós kollégák a nyakamban az a7s-t meg lumixokat.
-
80hun
addikt
válasz
Egyetlenegy gép van cserélhető obisból a piacon ami tényleg vízálló és az a Nikon 1 AW de csak két obi létezik hozzá.
Az időjárásálló vázak csepp és porállóak csak., tehát szakadó esőben van rá esély hogy beáznak.De ha már DSLR akkor inkábbb a Nikon D3300 és a drágább D7100-at ajánlanám persze videóra egyik dslr sem lesz szuper.
Esetleg magasabb kategóriában a Canonok jók videózni , mondjuk 80D-től felfelé.
Álványról videózni inkább Panasonic G6 kit, igaz ez 130e de ennél olcsóbb videós gépet csak használtan kaptok. -
gergo5991
őstag
válasz
videózáshoz esetleg egy pana g7 14-42mm obival- cserélhető obis - 200k. - 4k videó 4k kép esetleg egy teszt: videó, videózáshoz már elég jó a bitrátája is, ha rendezvényfotózás lenne beltérben már lehetne fényerős obival használni ha utólag lenne rá keret, Emellé én már szinte feleslegesnek is érezném a d5300at csak képekre, de ha 3 gép kell, és ha kell a dslr "professionális" megjelenés akkor minimum egy d5xxx szériára voksolok.
képekhez egy : nikon d5300 18-105mm obival - 230k huf
odaadogatos biszbasz: Sony CyberShot DSC-WX220 75k ft kb flickren rákerestem türhető képeket készít, bár beltérben ez egy kín lesz.
total: 505k ft -
MrChris
nagyúr
válasz
LógaGéza #39496 üzenetére
Tehát 2x 100ezerért egy-egy csereobis kit? Mindezt újonnan? Elég karcsú. Ebből tényleg csak a minimál belépő belépője jön ki mint a 100D. Ráadásul a 750D bár jóval többe kerül képminőségben nem is lesz számottevően jobb a 100D-nél, inkább a ficsőrök. Ennek ellenére nem biztos hogy mással ennyiből jobban járnátok. Milcek kis ékszer jellegű dolgok, a felfújt DSLR lufi vázakhoz képest szerintem kevésbé az a bárkinek odaadósak, ütöm-vágom jellegűek. Max videóra ajánlanék egy Panát.
Csereobihoz amúgy miért ragaszkodik a főnök? Vesz majd még rájuk jobb objektíveket? -
MrChris
nagyúr
válasz
LógaGéza #39490 üzenetére
Ne csinálj hülyeséget! 300D? Hát nem mai darab az biztos, vannak vagy 13 évesek, 6,5MP. Videózni nem fogtok vele, meg kissé véreznek majd iso 400-on. Nagyot kaszál aki eladja nektek a kb 10-15 ezer forintos matuzsálemeket 100ezerért. 100-ért akkor már egy 600D kitobival, ezt videóra is lehet használni. Kicsit át kéne ezt beszélned a Canon EOS fórumon és korrigálni, mert valami nagyon sántít, vagy csúnyán át akar verni. Biztos hogy 300D 100ezerért???
A 100D is 50-60ezerért azonnal megkapható és valljuk be annyira nem kell azt kulcsra zárni.
(#39491) LógaGéza: Na azért!
-
80hun
addikt
válasz
LógaGéza #39490 üzenetére
A 100d kevés lesz videózni de a 750d is
Szerintem kb hogy egy redszer legyen és jó videó is.
1db Panasonic GX80 kit videózni (nagyon jó stabi van a vázban.)
1 db Panasonic G6 14-140mm kit
+ Panasonic 25mm f1.7 objektívHozós -vivős gépnek én egy ütésálló kompaktot vennék kb valami hasonlót , bár ennél nem tudom mik az elvárások.
Vagy mégeyg Panasonic G6 sima kit
-
Zozzer888
addikt
válasz
LógaGéza #16096 üzenetére
Tanulni el lehet kezdeni vele persze.És sokat ki lehet belőle hozni egy belépő gépből is, de ahhoz sok munka,sok idő,sok tanulás és törpölés kell hozzá.A jó obi viszont elengedhetetlen és az árban használtan ott indul önmagában mint nektek a teljes keretetek.
Ez a vaku működik vele, de csak TTL-t tud, nincs rajta manuális állítási lehetőség.
(#16106) jjeahh :
350D kit obival: 40K
400D kit obival: 50K alatt...
1000D kit obival: 50K körül...szerk:hát ez nem is off...
-
jjeahh
nagyúr
válasz
LógaGéza #16101 üzenetére
kitben most ezeket találtam 70k keretben:
canon 350d, 400d, pentax k-m, nikon d70, vagy d3000 kicsivel többért...és miért nem jöhet szóba milc? egy újszerű e-pm1 kit 70 ezernél kevesebből is kijön pl, és még sokszor egy vakut is hozzácsomagolnak...vagy e-pl1, e-p1, nikon 1 j1, samsung nx100, panasonic g1, gf1, gf2...ezekhez a gépekhez, ha nem szántok sok pénzt rá, legalább már manuál fényerős üvegeket is lehet túrni bagóért, amik már megengednek egy kis játékot a dof-al is, és szürkületkor meg beltérben sem kell az iso-t az egekig tekerned...
-
Peethy
őstag
válasz
LógaGéza #16098 üzenetére
Szerintem nem értetted meg a dolog lényegét: nektek szárnypróbálgatás, a pároknak, akik esküdnek pedig életük nagy napja. Mondjuk megnézem én azt a párt, aki mindenféle referencia nélkül titeket választana...
Nem akarlak elkeseríteni, de az esküvőfotózás technikai része ott kezdődik, hogy min. 2 gépváz - a legolcsóbb használt D70-ek mennek 30ezer körül, tehát már 60-nál jártok. Ezekhez kéne optika, táska, vaku, és akkor a tudás még sehol nincs. Tessék venni egy gépet és elkezdeni fotózni, 2 év után pedig újra elővenni a témát.
(#16101) LógaGéza: 70ezerből kijön egy Nikon D70 + 18-55 VR objektív, esetleg még egy Nikon 50mm f/1.8D objektív. Ez mind csak használtan. Micro4/3 tájékán lehet még nézelődni, de ott is csak egy Oly E-PL1 + 14mm f/2.5 fix jönne ki belőle...
-
válasz
LógaGéza #16098 üzenetére
Ilyen gyakorlattal meg felszereléssel nem lenne pofám pénzt kérni (mint ahogy én nem is esküvőfotózok, természetesen), sőt, még én fizetnék, hogy ott lehessek, és rajtuk gyakoroljam a balfaszságomat. Ne haragudj, de ha ilyen alapokkal esetleg elkezded hivatásosnak hívni magad, azzal az egész fotós szakmát járatod le a sárga földig. Ez olyan, mintha kezdő autószerelő azt kérdezné, hogy melyik csavarhúzót válassza 1000 forintból, mert holnaptól az udvaron hozzáfogna autót szerelni.
-
ronson
őstag
válasz
LógaGéza #16096 üzenetére
Egyebkent annyi, hgy egy komoly fotosnak ez nem is konkurencia, mert ahova ilyen kaliberu "fotost" hivank oda a sokszazezres cuccal es nagy tapasztalattal rendelkezo profi fotost meg se tudnak fizetni.
Meg amugy is ugy vannak vele, hogy a k. anyjat annak aki annyit akar keresni egy nap alatt mint mas egy honapban, hiaba is magyaraznad, neki, hogy az szamlas brutto, mert nem nagyon tudj mi az.
-
A Zéé
addikt
válasz
LógaGéza #16075 üzenetére
nézd, ez az egész dolog nem erről szól...
Esküvőzés rohadt nagy felelősség, még 30 embernél is, pláne akkor, ha még pénzt is kértek érte. És ha nincs meg bennetek a felelősségtudat, akkor majd én felemlegetem...
Megfelelő felszerelés nélkül nem lehet jót alkotni. Lehet, hogy olcsón adod, de ha nem jó, akkor belőletek is csak egy n+1-edik elrettentő példa lesz. Tudom, hogy fontosabb az ár, de azért van egy minimális szint, amit illik megugrani. És elég 2-3 elszúrt munka az elején a rutintalanság, tudáshiány miatt, és máris annyi a "karriernek", hiába olcsó. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Kompakttal? Vicc... Az ilyet ne hívjuk idézőjelben sem fotósnak. Hacsak nem egy jobb MILC-et vagy egy Leicát kevertél össze egy kompakt géppel, amik épp úgy több százezres, milliós tételek, mint a "nagygépek".
Egyébként 70 ezerből nem nagyon lehet ezt elkezdeni, kell egy-két fényerős objektív a váz mellé, meg legalább egy rendszervaku. Ezeket használtan sem nagyon lehet kihozni 150-200 ezer alatt.
Ez olyan mintha azt kérdeznéd, hogy egy 25 éves rozsdarágta leharcolt Opel Astrával el lehet-e kezdeni taxizni "nem túl komoly" ügyfelekkel.
Ez nem attól függ, hogy mekkora a tömeg az esküvőn, meg mi van a környéken. Ehhez a szakmához hozzátartozik, hogy ha kell, akkor átutazod a fél országot is. Plusz ha nem akar örökre megragadni a huszadrangú, éhbéres munkáknál, akkor bizony elengedhetetlen a szaktudást és nagyon sok tapasztalatot mögé rakni. Vannak erre iskolai képzések és persze a suli mellett is sok gyakorlat kell. Tanulás, tanulás, tanulás, iskolán belül, kívül, mellett, utána. Ez legalább olyan fontos, mint a felszerelés, ha nem fontosabb.
-
Zozzer888
addikt
válasz
LógaGéza #16080 üzenetére
Csak használtba fog menni:
Milc:
Olympus EPL-1/E-P1/EPM-1, kit obival (14-42)
vagy
Panasonic GF1/2 kit obivalÍgy még marad egy 20asod is, amiből vehetsz mondjuk egy vakut, ami szintén hasznos.(Persze ez is csak használtan fér bele)
DSLR:
Canon 1000/450D esetleg 30D (kb 50e)
+18-55 IS (kb 20e)De én a MILC-et javasolnám első kőrben, ár/érték arányban és erre a helyzetre szerintem megfelelőbbek, mint az említett dslr-ek, így hogy ennyi a keret rá és nincs szó bővítésről.
(Én a használt fotós cucctól nem fázom,de valaki nagyon, azért hangsúlyoztam ki ennyiszer)
Itt kérdezősködnék bővebben MILC ügyben, használt gépet pedig itt keresnék.
-
sideburns
aktív tag
válasz
"Most ne arra gondolj, hogy itt extrém nagy esküvők lennének többszáz fős tömeggel, stb... Szó sincs erről..."
Ez nem úgy működik, hogy százan voltak az esküvőn, akkor százezer forint, ha csak a tízen, akkor tízezer...Ha a fotós kompakttal fotózott, akkor az vagy
- nem esküvői fotós, hanem a nagybácsi volt, vagy
- nem kompakt volt a fotósnál, hanem egy MILC másodgép pl.70000 nevetségesen kevés még egy belépő géphez is, egy rendes objektív a többszörösébe kerül, ahogy korábban írták mások is.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
asszem én értem, mire gondolsz, én is laktam ilyesmi helyen, ahol még egy ultrakompakt is menő, egy bármilyen dslr pedig már profizmusnak számít
de akkor is kell sztem egy kis rutin, tapasztalat, hónapokig-évekig kattogtatás...70k-ba sajnos csak jó pár éves-expós slr fér bele kitobival, vagy valamivel fiatalabb milc, esetleg manuál obik...és ha ez megvan gyakorlás, tanulás, okulás...ez szvsz nem úgy működik, mint egy kompaktal kattogtatni, minél komolyabb a cucc, annál könnyebb rossz képeket lőni, ha nincs tisztában az alapokkal... -
A Zéé
addikt
válasz
LógaGéza #16072 üzenetére
70k-ból felejtő... 700-ból már talán.
Normális esküfotósnak kell fotós látásmód, nem kevés tudás, nem kicsi alázat, minimálisan 2 (!!) normális váz, mindegyikre vaku, meg minimálisan 3-4 objektív. Igazából ha még csak most ismerkedne akármivel is, akkor ne akarjon egyből esküvőfotós lenni... Meg igazából aki tényleg ilyeneket akar foglalkozni, annak nem kell tanács, hogy mit vegyen...
Álljatok neki inkább úgy, hogy ismerősöd meg akar ismerkedni a fotózás alapjaival, és keres 70k-ból valamit...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged