-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mirman
őstag
válasz
Ereshkigal #48497 üzenetére
Pont 1-2 napja került elő a Sony fórumban ez a kérdés . Ott van erre külön menüpont ami fixalja a szenzort kikapcsolt állapotban tisztítás céljából .
-
kk831228
addikt
válasz
Ereshkigal #48149 üzenetére
Érdemes lenne fényképezőgépet is innen rendelni..? az a6000, 30000-al olcsóbb, a 63000 már 40-50 - el mint itthon...
-
MrChris
nagyúr
válasz
Ereshkigal #45905 üzenetére
Annál azért többre is lehet használni. Egyrészt nagy könnyebség, hogy magától végig lépteti és fotózza egyenletes lépésközzel, akármelyik obival, 20€-ós elektronyos makro közgyűrűvel is. Másrészt mindezt lehet teljes felbontású jpg-ben vagy raw-ban és utólag ingyenes, jobb minőségű programmal (pl combinezp) összefűzve. Legalábbis gx80-al így jártam el.
-
80hun
addikt
válasz
A stackinget max utólag összerakni jobb szoftveresen. Amit a fgép rak össze az egy sima jpeg lesz azon nemnagyon fogsz utómunkázni
Sok gép már tud stackinget v. bracketinget lőni raw-ban is. Nemtudom a g80-ad korlátozva van e.vagy csak át kell állítani.A focus bracketinget pl már egy E-M10m2 is tudja
-
Muerte68
addikt
válasz
A fókusz sorozatot azért nem olyan egyszerű megcsinálni álvány sín egyebek nékül.
Én még nem tudtam kipróbálni,mivel a gépem nem tudja de ha makróznék örülnék neki.Az a 8mpx szerintem nem rossz. -
Attila.,
csendes tag
válasz
Az utólagos szoftveres megoldáshoz az kell, hogy egy állványon/sínen csinálok több fotót ki távolság vagy focus különbségekkel nem?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Ereshkigal #45585 üzenetére
No ezt nem tudnám megmondani, a legújabb pana amit használtam, az a gh4 volt, szerintem abban szintén használhatatlan a peaking. De m4/3 topikban vannak tudtommal pl g80 meg gx80 userek, olympusosok szintén, ők talán be tudnának számolni milyen ezekben a peaking... bár kétlem, hogy sokat javítottak volna rajta. Eddig egyedül én a sony peakingjére mondtam azt, hogy na ez már frankó, persze az sem tökéletesen megbízható, de szvsz ha nincs idő belenagyítgatni a képbe, akkor megteszi és videó alatt teljesen használható. Meg netes videók alapján még a samsungok peakingjére is ki merném jelenteni, hogy tuti jó lehet, csak hát halott rendszer vagy mi... canon ML peakinget próbáltam még, félve merem leírni, de engem az sem győzött meg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest