- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peddy789
őstag
koszi szepen a kommentet, szoval ez a panasonic g7 jolenne, mit erdemes meg tudni, mit kellene hozza vennem hogy hasznalhato legyen? memoriakartya, valami tripod alvany gondolom, megvalami?
ajj a canon 200d-nel mennyi fele objektiv van..
van valami rule of thumb hogy milyen objektiv jo vlogra meg altalanos felhasznalasra?Vagy hol van olyan oldal ahol errol tudnek olvasni? Probaltam mar keresni de valahogy sose talalok valami igazan jol osszeszedett odlalt ahol midnen elvan magyarazva
-
tvamos
nagyúr
Koszonom, hogy megszolitottal!
Nagyon jo kis leiras a tied! Koszi!
Vegul en is osszehoztam egyet... remelem, nem vacak.
Azert bejegyzes mert igy barmikor ki tudom javitani, ha nem jo.
Szoval: Nikon 1 J5 -
törölt tag
Kifejezetten a gép autofókusz képességeiről, különösen a videós autofókuszról beszéltem, ott valóban ég és föld a különbség a Sony és a Pana között. Csak hogy értsük: itt a legdrágább Pana (GH5) összevetése a Sonyval. Erre mondom, hogy ég és föld - vagy szerinted nem?
-
-
-
nrc
tag
A "van végtelen"-t jól érted, azt jelenti, hogy nikon1-en nincs probléma az m42-es objektívekkel való fókuszálással sem távolra, sem közelre. Tökéletesen használhatóak ezek a régi manuális objektívek az egyszerű, néhány ezresért kapható adapterekkel.
Szerintem érdemes belevágni a manuálozásba, valóban nem igényel jelentős befektetést és azokra a témákra, amiket említettél, hogy érdekelne lehet jól használható obikat találni.
Bármelyik Helios 44M 58mm f2 jó választás lehet kezdésnek, olcsón beszerezhetőek így igen jó az ár/érték arányuk.
Mivel nincs ilyen gépem, ezért nem tudom, hogy a nikon1-hez melyik a tuti adapter, de az biztosan nem baj, ha állítható, peremes és nem ezüstösen csillogó a belső menetes része sem, pl.: nikon1 m42 adapter.
-
nrc
tag
A végtelennel Nikon 1-en nem lesz gond, azt viszont érdemes figyelembe venni, hogy a szenzorméret miatt igazán a tele tartományt lehet jól megoldani m42-es objektívekkel.
Olyan 30mm-től (ekv.80mm) vannak kedvezőbb áron m42-es objektívek és ezek jellemzően f2.8-asok, így fényerőben nem sokkal jobbak, mint a kitobi.
Az 58mm-es helios ára és fényereje (f2.0) is jó, de az ekv. 157mm beltérben csak korlátozottan használható, inkább koncertre, rendezvényre, szabadba való.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest