- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_csocso_
senior tag
válasz
JackFeryll #42647 üzenetére
Csak kérdeznék, időjárás állóság nem feltétel?
-
MineFox54
őstag
válasz
JackFeryll #42647 üzenetére
A5000 + valami obi? 50 körül kapsz vázat. Obira marad pénzed. Esetleg ha a 3,5 körüli fényerő még beleférne, akkor a gyári pancake méretre fasza lenne nagyon.
-
marcyman
aktív tag
válasz
JackFeryll #25093 üzenetére
Nyilván inkább utóbbi lenne a cél, a jobbakat tervezem nyomtattatni is.
Szóval, ha a tájfotózás felől közelítem meg az egészet, akkor FF, ha a nyaralás/könnyű gép kombó felől akkor egy APSC.
Az obi egy külön project lesz, nálam ez komoly spórolásokkal jár.
Illetve még amit szem előtt tartok az a tartósság. Hosszabb távra tervezek gépet venni (ha persze bejön amit majd veszek). -
törölt tag
válasz
JackFeryll #25049 üzenetére
Megoldható, ha a napfényben szaladgál.
Ha otthon, akkor felejtős, főleg kitobival. -
törölt tag
válasz
JackFeryll #25043 üzenetére
Használtan Olympus E-PL5 , hozzá a kitobjektív is megfelelő, jó a képe, és kellhet egy nagyobb vaku, bár a gyári is hozzá a sima kisvakuktól elvárható villantást.
Iso 1600-3200 , finnyáságtól függően mehet simán.
Af gyors, és mivel érintőkijelzős, oda fókuszál ahova böksz, nem lehet hibázni. Egyből exponál is ha kéred. 8 képes sorozat
Tárcsán állítható minden.
Masszív felépítés.
Ár/értékben nagyon jó.Váz :45e
Obi : 18-20e
+ egy vaku 10e mondjuk. Metz24
pótakksi, táska, kártya : 10e. -
Tin_Shield
őstag
válasz
JackFeryll #17852 üzenetére
Na jó, de ennyiért van Sony NEX, Olympus és Panasonic, ezek értelmes és használható rendszerek.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
JackFeryll #17746 üzenetére
Én egyszer majdnem vettem egy EOS M-et csak a 22mm f2 STM objektív miatt. Aztán lett helyette egy Fujifilm X-A1. Viszont nem tudom mennyi a kereted, ha csak ez a látószög kell, akkor a Fujifilm X100 lesz a legjobb választás. Kifutó modell, de az új firmware nagyon megdobja. Na az a gép nagyjából agyonver mindent, de cserébe nem cserélhető objektíves.
Ha a videózás nem számít, akkor szerintem a Fuji X-A1 vagy X100 jobb gép klasszisokkal. Nekem számít a videó, de szerencsére tudom mással pótolni. Az X-A1 mérete nekem olyan, hogy amióta megvan mindig nálam van a táskámban, de te tudod mekkora nálad a mindenhova cipelős gép.
Esetleg még a Sony NEX rendszerből is válogathatsz, a 16-50mm objektívük elég kompakt.
-
Tin_Shield
őstag
válasz
Bármelyik mai m43 váz + Pana 20 f1.7.
Fuji X100 ha nem gond, hogy nem cserélhető az objektív
Ha a video fontos akkor Pana GM1 vagy Sony NEX -
jjeahh
nagyúr
válasz
am nem tom mennyibe fáj a canon ezzel az obival, de pl. olympus e-pm2 + pana 20 minden tekintetben jobb videót leszámítva
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Egy ilyen általános mászkálósnál nekem fontosabb a zoom obi mint a fix f2-es fényereje. De a Pana 20 f1,7 vagy az Olympus 17 f1.8 a fényerős mFT alternatívája az EOS-M 22-esének.
-
GU-81M
tag
válasz
JackFeryll #17325 üzenetére
Mivel nem vagyok biztos, hogy ez a hobbi illik hozzám, így ez nagyon fontos szempont volt.
-
BiriBum
őstag
válasz
JackFeryll #16551 üzenetére
Jogos, APSC-re tényleg inkább az való, de még így is b 15 ezerrel drágább, mint a Pentaxé.
-
k1csi
senior tag
válasz
JackFeryll #16447 üzenetére
Van más rendszer amin van nem fisheye 14mm ff ekvivalens látószög ?
Pana 7-14? Az a 7mm nagyon FF ekv. 14mm-nek néz ki nekem...
http://www.four-thirds.org/en/microft/lens_chart.html
Gondolom a TS-et napi szinten használod, meg a UW zoomot is.
-
válasz
JackFeryll #16410 üzenetére
Beltérre az effektív 50/53mm elég szűk.
( #16412 ) Stauffenberg
+1 -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
JackFeryll #16410 üzenetére
Jó nagy ház az ahol beltéri csoport fotóhoz elég APS-C-re a 35mm-es objektív. Nekem néha még ekv. 27mm-en is nehéz lefotózni egy társaságot, nem hogy egy fele ekkora látószögű (ekv. 50mm) üveggel.
Szerintem bármilyen kitobjektívvel lefotózható egy családi esemény, csak a vaku nem árt ha nem csak dönthető, de forgatható fejjel is rendelkezik. A mennyezetről derítés a legegyszerűbb trükk amit ilyen szituációban be lehet vetni.
Ettől függetlenül a fényerős fix objektív is ajánlható mindenképpen, de szegény szívrohamot kap ha most megnézi, hogy ez így együtt mennyivel haladná meg az eredeti keretet.
---
Mondjuk ő akar tanulni, akkor itt az első lecke:
Ez egy kicseszett drága hobbi és egy annál is drágább hivatás!
-
sir_mook
csendes tag
válasz
JackFeryll #16380 üzenetére
A streetfotó addig legális amíg tömeget ábrázol- vagy a személyt, nem felismerhető módon. Tehát ily módon továbbra is lehet majd fotózni. Utcakép- emberekkel. Ezzel nincs is gond. Ha telével kiemeled a tömegből a "Zsuzsit" ... az a probléma forrása. És mindegy hogy milccel vagy pro dslr szettel követjük el.
Az előző kérdésedre válaszolva, igen fotóztam már 28mm és kicsivel feletti látószöggel az utcán. Az ilyen látószöggel max egész alakos portrét lövök, ami kis gép- alany távolságot feltételez. Ezt semmilyen géppel feltünés nélkül nem lehet megtenni. 12mm-től 400mm-ig vagyok jelenleg lefedve. (valós gyutáv) A felső végével hiába tudok 200m-ről értékelhető képet készíteni, a közelben állók így is zavarba kerülhetnek.
-
viktorhmv
senior tag
válasz
JackFeryll #15671 üzenetére
Köszönöm megint!
Ahogy az ezzel készült képeket elnézegettem és az alapján amit mondtál róla nekem tökéletesen meg fog felelni. Rendelem is meg azon nyomban.Találtam is kiszállítással együtt 30 000 Ft-ért. Azt hiszem ez több mint baráti.
-
viktorhmv
senior tag
válasz
JackFeryll #15668 üzenetére
Köszönöm a lényegre törő és kimerítő választ!
Mi a tapasztalat? Milyen fényviszonyoknál és milyen témákra használható a legjobban?
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
JackFeryll #15643 üzenetére
Kérdés kinek mi a pici. Teljesen manuális fókuszáláshoz, amihez semmiféle segéd nincs, szerintem egy Full Frame DSLR keresője is kicsi... középformátum esetén már alakul. Ilyenkor jöhet jól az EVF és a focus peaking (pl. Sony Alpha SLT gépek).
-
Studi
veterán
válasz
JackFeryll #15640 üzenetére
85/1.8 az, ami érdekelne, milyen?
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
JackFeryll #15640 üzenetére
Az a Samyang egy kiváló darab, csak tényleg meg kell tanulni AF nélkül élni vele. Én használtam 5Dmk3-mal meg D800-zal is a Samyang 85mm f/1.4 üveget. Tényleg jó, de ezek a vázak a nagy és világos kereső ellenére sem olyan jók manuális fókuszálásra. Mondjuk a céges D7000 keresője meg van buherálva egy törőékkel ami azért tud segíteni, de ez sem a 100%-kos nagyításban pixeleket kukkolók kedvenc módszere, mert kézzel sokkal nehezebb annyira élesre állítani, mint bármilyen AF mellett. Mondjuk videózáshoz így is az egyik legjobb ennyi pénzért.
-
Bandinho
tag
válasz
JackFeryll #15475 üzenetére
Nem igazán vonz a videózás és a kezem is elég nagy, igen. Nézelődök akkor 40D-k között, de úgy látom ahhoz még egy kis gyűjtögetés nem árt.
Köszi!
-
Bandinho
tag
válasz
JackFeryll #15471 üzenetére
Esetleg egy hasznalt Canon eos 500d?
-
Throme
veterán
válasz
Ja, azt nem , hanem az infrás távkioldást tették bele, amit az előd nem tud....
-
Bandinho
tag
válasz
Köszi! Elvárásaim még nem nagyon vannak...
Annyi, hogy nagyjából mindent kitudjak vele próbálni és tanulgatni rajta.
-
BiriBum
őstag
válasz
JackFeryll #15443 üzenetére
A K30 most szépen le fog menni árban. Két tárcsa, szigetelt váz, pentaprizma és 6fps sorozat. Kenterbe veri a Canon és Nikon belépőket.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
JackFeryll #15443 üzenetére
pana g1 sem kapott pl...mondhatnánk, hogy költséghatékonyság, valahol faragni kell, de pl az oly ebben az árkategóriában már masszív fémházat kínál...
na igen...600d...itt engem az zavar, hogy a 400d óta ugyanazt a szenzort használja a canon, tehát a 700d-ben is még mindíg 7(!) éves szenzor van, konkrétan már nem is tudok mondani belépő szinten egy gépet sem, amelyik nem eszi meg vacsorára dinamikában, zajszintben...persze ettől még kezdő váznak teljesen jó, de ha a pénzedért kapsz már jobbat, és a videó nem fontos... -
jjeahh
nagyúr
válasz
JackFeryll #15300 üzenetére
nézegettem a filmszkennereket, és kb egy leharcolt ccd-s 6mpix-eles belépő dslr árából kb kijön egy szkenner + filmes gép, csak fogalmam sincs, hol kezdődik a szkennereknél az a szint, amit be lehet vállalni...ha az olcsóbbak között is vannak minőségiek, sztem megérheti filmre fotózni, legalábbis hobbi szinten, mivel ha a szkenner megvan, aztán veheted a filmes vázakot ezerrel kilóra...
üvegekről nem is beszélve...és azt a képminőséget, dinamikát amit ezekkel elérhetsz, gondolom egy régi belépő digi canon vagy nikon nem adja vissza...de csak gondolom...megcáfolhattok, ha nem így van
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
JackFeryll #15217 üzenetére
Tudom, "régi" meg használt is volt, de 15E-ért vettem egy makulátlan gyári markolatot a K10D-hez. Ha jól rémlik ez vmi 30E volt újonnan. Ezért is húztam volna számat, ezért lett a használt.
Na de hogy több mint 70E legyen?! És külföldön sem olcsóbb.Max a kétes minőségű ugy. változatok.
-
kokr
tag
válasz
JackFeryll #15136 üzenetére
A youtube-on láttuk...
Akkor az a twixtor egy utólagos videoszerkesztő?
Gondolom akkor a Canon 600d sem tudja ezt? -
bteebi
veterán
válasz
JackFeryll #14802 üzenetére
Az aránypár mindegy, csak amíg az egyik esetben a kicsi a jó (ár/érték), a másiknál (érték/ár) pedig a nagy, szóval nem árt odafigyelni
. Elterjedten egyébként az ár-értéket használják, végülis bizonyos értelemben helytelenül.
-
total90
veterán
válasz
JackFeryll #14790 üzenetére
Nope
Első körben 14-24 és 70-200-asl lesz, majd idővel ha igényem lesz rá, akkor 24-70 és egy 105-ös makró... meg talán valami 200 feletti cucc, de azt még meglátom. Egyelőre csak a 2 első lesz, ami biztos... csak kérdés melyik géphez -
A Zéé
addikt
válasz
JackFeryll #14741 üzenetére
nem, de akkor a Nikon CX is jó az N-es Nikkorokkal, pláne ha telézni akar az ember
Adapter, meg nagy obik... Az már nem zsebrevágható. Akkor már inkább 100D. Nem kell adaptert megvenni, méretben nem sokkal nagyobb, valamivel a fogás is jobb, van kereső, és még a fókusz se döcög.
Az EOS-M a 22-es palacsintával jó lehet, ha elég az a gyutáv, és valaki megrögzött Canonos. Amúgy inkább random mft váz+ pana 20/1.7. De ez csak vastagon, és sokszor aláhúzva szerintem.
-
Hunner
senior tag
válasz
JackFeryll #14741 üzenetére
Így van, megkapta a firmware frissítést most már egész normál sebességű az AF KATT
Eddig ez volt a legnagyobb baj vele, ezt most javította a Canon
-
nesa
veterán
válasz
JackFeryll #14643 üzenetére
Belepo szinten ezek a 18-55 obik semmivel sem gyorsabbak mint akar az oreg E-pl1 14-42 vel.
Nikon 35/1,8 minden csak nem villamgyors, az 50/1,8 valamivel porgossebb de meg messze nem villam kategoria, ha nemgondolkodik valaki az 500+K kategorias objektivekbe nemkell lemaradast erezni milcel se, a tobbi placebo.
Kivetel ugye sotetbe nagyelony a nikon retina egeto segedfeny.Ezmeg a masik amin osszehugyzom magam ha komolyan gondolod a videot akkor 600D, ha komolyan gondolja valaki akor nem az szotyis kategoriaba nezeget
-
válasz
JackFeryll #14552 üzenetére
Köszi a választ. A Zéé neked is
Igen, véletlen volt, sorry
-
Zozzer888
addikt
válasz
JackFeryll #14510 üzenetére
+1
Én nagyon szeretem, nagy kedvenc lett
Igen az AF picit hangos...
Amúgy:
3.2-n már szerintem okés a képe, F4en már gyönyörűt karcol -
jjeahh
nagyúr
válasz
JackFeryll #14481 üzenetére
prémium cucc, szuper szenzor, hibrid kereső, rangefinder életérzés
nem olyan drága az, ha azt nézzük, hogy a leica m9 ha jól tudom, kb 4-5000€...és megéri? szerintem az aztán tényleg neeem...
-
mazsi70
senior tag
válasz
JackFeryll #14449 üzenetére
Akkor marad a 25 percenkénti indítás .
-
A Zéé
addikt
válasz
JackFeryll #14424 üzenetére
igazából lényegtelen, de szerintem ez se feltétlenül igaz.
Fater éves szinten többet költ horgászásra, mint amibe nekem az összes fotós cuccom került. Igaz, nekem nincsen semmi igazán említésre méltó. De ha azt nézed, hogy egy közepes bicikli is belekerül egy jobb fix árába...
Nyilván venni egy focilabdát, vagy egy kosárlabdát, és kimenni a grundra sokkal olcsóbb, de inkább azok a meglepően olcsó hobbik, nem ezek a kiemelten drágák.szerk: drága hobbi a vitorlázás, a lovaglás, meg az autóversenyzés
-
JanR
addikt
válasz
JackFeryll #14420 üzenetére
Azert ha azt nezzuk minden hobby penznyelo.. akarmirol is legyen szo. Mar mint ha valaki tulnovi a hobbiat. Akarmirol is beszelunk sok penzt lehet beleolni
-
Wa2x_
veterán
válasz
JackFeryll #14420 üzenetére
Köszönöm srácok!
-
Zozzer888
addikt
válasz
JackFeryll #14396 üzenetére
Nem tudom, ugyanolyan kijelző van benne mint az 1000Dben, ha azon belenagyítok azt azért látom hogy éles-e.
-
HollyBoni
veterán
válasz
JackFeryll #14379 üzenetére
Szerintem nem felejtős. Kell hozzá egy jó EVF vagy kereső, és gyakorlás. Na meg persze az sem árt ha az obi szépen csúszik. Valahogy régen is fotóztak.
-
JackFeryll
őstag
válasz
JackFeryll #14378 üzenetére
Szerkesztési idő lejárt, akkor double post lesz.
A manuál obi jó és olcsó dolog. Nekem is van egy tonna, de dinamikus témához szvsz felejtős. -
válasz
JackFeryll #14327 üzenetére
igaz
-
HollyBoni
veterán
válasz
JackFeryll #14281 üzenetére
Jó kis gép nagyon videóra, csak ugye az autófókusz elég gyatra. Ha jobb autófókusz kell akkor szerintem GH széria vagy videokamera, bár én sosem bízom az autófókuszban, szvsz minden kicsit komolyabb célra manuálozni a legjobb.
-
DemonDani
addikt
válasz
JackFeryll #14278 üzenetére
Pontosan az utóbbi esetről van szó. Főleg a zoom miatt szükséges az ilyesmi cucc, mert hát az nincs GoProval. Ez főleg az akción kívüli dolgokhoz lenne amúgy (átvezető környezeti felvételek), csak akkor már jó lenne ha bevetésre is lehet küldeni.
-
HollyBoni
veterán
válasz
JackFeryll #14255 üzenetére
600D és 7D-ben nem nagyon hasonló, vagy ugyanaz a szenzor van?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
JackFeryll #14255 üzenetére
pf, 7d mellett lehet nem tudnám eldönteni melyik melyik, viszont d3200, és 600d képeket én nem keverném össze...az egyik dolog pl, amiben sokkal jobb az előbbi, az a zajszint. szerintem
-
BiriBum
őstag
válasz
JackFeryll #14250 üzenetére
A 20D is eléggé avitt darab, nem nagyon éri meg azzal kezdeni.
-
Zozzer888
addikt
válasz
JackFeryll #14250 üzenetére
Eos forumon hetekig szoktak vergődni a 30D-k 50körül...IS kitobik is...ez használt piac, ki kell várni a jó vételt.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
JackFeryll #14222 üzenetére
"van rajta mikrofon kimenet"
És azzal hogyan megy befele a hang?
Amúgy igen, nagy előny. Egy pár ezer forintos külső mikrofon is többet ér, mint a beépített, ami a váz összes nyöszörgését és gombnyomását is rögzíti.
(#14223) predakon: Annyit simán megér. De kiegészítők terén eléggé szegényes a felhozatal.
-
Fandango
veterán
válasz
JackFeryll #14212 üzenetére
Nem mondtam, hogy ez a best buy ajanlat, csak mivel a kollega uj gepet keres kezdesenk, ezert az 1100D az ami belefer a keretbe neki mint uj gep.
Az hogy neked annak rossz a fogasa meg nem kizaro ok, hogy neki is az lenne, nezze meg eloben es meglatja. -
k1csi
senior tag
válasz
JackFeryll #14174 üzenetére
Az 5D és egy 14-es fix viszont elég jó párosítás.
Miért gondolod, hogy tájképre kell ekkora látószög?
Egyébként a D7000 erre vsz. nem rossz választás (ha nem ragaszkodsz az extra nagy látószöghöz, ami azért vsz. kevés témának áll jól).
-
Zozzer888
addikt
válasz
Persze , simán ! Én csak azért lőttem ki mert szeretek sportot fotózni
bár ha az 1000Dvel megoldom lehet az 5D mkI-el is menne
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
miert ne? attol hogy oregebb, nem fog rosszabb kepeket csinalni. sose volt canonom, de joparszor eljatszottam a gondolattal, hogy veszek egy 5d1-et, meg ra M42 optikakat
-
Mikisys
őstag
válasz
JackFeryll #10830 üzenetére
Kompakt, vagy SLR gépet szeretnél?
Mindkét-féléből van rengeteg használt és még elvétve újonnan is lehet venni filmes gépeket.
Jó lenne azonos gyártótól származó DSLR és SLR gép, vagy kompakt, amiknek hasonló a kezelése, menürendszere, egyebek.Ha megfelene, van egy eladó Chinon CM4-es gépem, Chinon 1,7/50mm-es objektívvel együtt eladó. Prímán működik minden funkció, a gépen egyedül a film-visszacsévélő kar törött, de tekerhető. Full manuális gép, fénymérő van benne, LED visszajelzéssel és jól mér.
Ez SLR gép, cserélhető objektíves, K-bajonettes objektívekkel használható.
Kisméretű gép, viszonylag könnyű, jó kezelhető.Üdv!
-
neevous
tag
válasz
JackFeryll #10830 üzenetére
Olympus mju II
-
Peetry
senior tag
válasz
JackFeryll #10750 üzenetére
100-400L IS USM
300 f4L IS USM
70-200 -asok canon, sigmaEzekhez mindegyikhez belefér még 500-ba az 1.4X, vagy gondolkodhatsz 2X-be.
bigma 150-500Sajnos nem ismerem ezeket az üvegeket de szerintem ez lehet a járható út.
pl egy fix 300-as, 1.4X-el croppos vázon már 670 ekv, de a 200-as is 450, ami már talán használható, és egy 70-200 f4L még talán elbírja, és a budget-et se meríted ki. -
madgie
titán
válasz
JackFeryll #10750 üzenetére
Nikon 1.
-
válasz
JackFeryll #10558 üzenetére
Portrémarkolat miért van szükséged? Stúdióban használnád?
Ha nem, akkor mindenképpen 30D.( #10559 ) Peat
Kb. 300 képet bír egy aksi, tartalék javasolt.
Napellenző nélkül el lehet lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Javít a szinkronizációs modelljén a Vulkan
- Xbox Classic / Xbox 360
- Házimozi belépő szinten
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Eredeti játékok OFF topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BestBuy ruhás topik
- Dune: Awakening
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN (C) Sony E objektív + Sigma 55mm WR CPL szűrő
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - két akku, mágneses csíptető, 64GB SD
- Eladó Panasonic DMC-TZ80EP-S fényképezőgép
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 380 / 4200 expoval )
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- OLCSÓ MONITOROK
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged