-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neck
veterán
válasz
adalbert1 #54165 üzenetére
Amerikában is így volt, de ott már alakulnak az árak, szerintem hamarosan lejjebb fog menni a két új jövevény (A6600, A6100) ára nálunk is.
-
kovsol
titán
válasz
adalbert1 #54146 üzenetére
Ökölszabály, hogy Sony kamerát sose veszünk teljes áron. Pár havonta van -15% leárazás, kupon napokon mindig benne vannak a sony cuccok is.
A6100 vs 6400
A6100:
-gyengébb anyaghasználat
-nincs fém merevítése
-kevésbé szigetelt
-gombok is mások rajta, AEL gomb pl nem két állású ami -1 programozhatósági lehetőség
-EVF kisebb felbontás, és a 100/120Hz möködést se tud
-nincs video picture profile, és 30perces limit, és kb minden ami finomhangolás ami a videóhoz tartozik hiányzik
-creaty style is kevesebb van benne
-buffer 77jpeg vagy 33 raw vs az a6400 esetén 115jpeg vagy 46 raw
-nincs gyroscope így, nincs benne szintező se, hogy a vízszintest belőjük
- Swt. V/H AF Area, AF Area Regist., Circ. of Focus Point menüpont hiányzik
-metering mód is csak három féle van
-bracketingnél 5 kép a max, 6400 esetében 9kép
-auto iso SS opció is ki van véve belőleés akkor ki tudja milyen apró betűs dolog hiányzik még.
-
80hun
addikt
válasz
adalbert1 #54088 üzenetére
Vigyázz a kihajthajtható kijelzőjkel.
Az olyan mint az m50-ét ha csak felfelé akarod hajtani ki kell oldalra raknod.
Van akit ez nem zacar e nejem az agyamra nent nert bazinagy kesz tőle a gép.A fuji X-T100 kijelző megoldása lenne a tuti de azt nem erölteti egyik gyártó sem sajnos még a fuji sem
-
PuMbA
titán
válasz
adalbert1 #54088 üzenetére
M100-ra és M50-re EF-M obik mennek fel ugye alapból, adapterrel pedig még az összes EF-S és EF obi is
A kis méret csak addig előny, amíg rá nem teszel egy rendes obit, ami fél kiló és odavan az egész vagy tartasz egy könnyű kitobi szettet is utazásra.
Freerider89: 160-190k-ért volt fent 4-5db használt 80D a 220Volt-nál, de mind eltűnt. Egy ilyenre kéne vadásznod, mert a 750D-t megeszi reggelire. Mellé 17-50 f/2.8 kezdésnek.
"A6000 nél a méret a nagy előny. De sosem használtam még MILC-et"
A méret csak addig előny, míg rá nem raksz egy nagyobb obit. Ezért kéne használnod, mert így nehéz lesz döntened.
-
PuMbA
titán
válasz
adalbert1 #54081 üzenetére
"Szóval minél többet olvasok a témában, annál nehezebb dönteni."
Ja, de ha élőben megfogdosnád és / vagy kipróbálnád mondjuk boltban az A6000-ret, M50-et és az M100-at egyből könnyebb lenne a döntés
Az M100-at, amikor anno megfogtam (vagyis meg akartam fogni) nem hittem el, hogy mennyire lehetetlen a kezemben tartani, mert kifacsarja az ujjaimat. Expó gombot alig bírtam megnyomni rajta, szóval nekem egy ergonómiai rémálom.
-
modulus
aktív tag
válasz
adalbert1 #54073 üzenetére
A kedvező ára miatt nagyon jó vétel, és hobbi célra tökéletes, tanulni, ismerkedni a fotózás világával.
Az m50 sokkal jobb a plusz dolgok miatt, és sokkal tovább elég lehet.
Viszont én, ha ezt az m100-at kevésnek fogom érezni, jóval nagyobb szintre fogok lépni
Anno én az m50 és m100 között gondolkodtam, de inkább vettem az olcsóbb vázat kitobi nélkül, és a fennmaradó összegből normálisabb objektívet.A családi események, kirándulás, városnézés mellett én használom az m100-at már most keresztelő, jegyes fotózásra, babafotó, illetve 3 esküvőfotózást is már bevállalt a kicsike. Akksiból kell a tartalék
nagyjából 300 képet tud egy akksi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Le Mans Ultimate
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest