- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A karcsúság ára
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
shadoan
tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre, ma vettem egy Arctic F12 PRO PWM házhűtőt, az alaplapomon (ASRock 990FX Extreme3) 2db 4pin-es fan csatlakozás van. Az alábbi variációkat próbáltam, de az eredmény mindegyiknél ugyanaz: a ventillátor a gép elindulásakor felpörög 1-2 másodpercre majd leáll. A motorja (tekercs) melegszik, tehát áramot valószínűen kap, de nem megy. Akadályba nem ütközik és nem kontakt hibás, BIOS-ban minden ventillátor vezérlés FULL ON módban van.
Próbáltam egybedugni a processzor hűtővel, a proci hűtő megy, az F12 nem, próbáltam rádugni a másik 4 pinesre, nem ment, rádugtam 3 pinesre, nem ment.
Valakinek valami ötlete? EDigitalban vettem.
Köszi, üdv,
Shad -
shadoan
tag
válasz
MZsoltee #19146 üzenetére
Időközben elmentem megvenni, Coolermaster V8 lett végül. Eddig nagyon jó, procik átlagosan 40 fokon vannak legkisebb fordulaton terhelés mellett. A videókártyák passzív hűtését kihagyom, utánaolvastam, olyan sokat nem segít hogy megérjen 10.000, valószínűleg tényleg inkább a csere lesz.
-
shadoan
tag
válasz
MZsoltee #19142 üzenetére
Ez már sokkal barátságosabb árban! Bár a Hyper TX3-ról azt olvastam, hogy meghajtva nagyon hangos, de alacsony fordulaton meg sem hallani. Tényleg eszem ágában sincs hajtani, a gépet szereztem jó áron, de szinte sosem használom ki, wowozok és néha BF BC2 de egyébként sem húznám. Köszönöm a tippet!
-
shadoan
tag
válasz
shadoan #19139 üzenetére
Ezt javasolták proci hűtőnek, de ezt egy kicsit drágának találom ahhoz képest, hogy nekem tényleg nincs semmilyen spec igényem bár a PH tesztjén is nagyon jól szerepelt és csendesnek mondták, de ha létezik olcsóbb megoldás, inkább azt választanám.
http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=6&lng=en
Az egyetlen kívánságom, hogy nagyon halk legyen a gép :-)
-
shadoan
tag
Sziasztok!
Van nekem az alábbi konfigom:
P: I-7 920
Lap: ASUS P6 SE
12G Ram
2x XFX Ati Radeon HD4830 Cross Fire módban
Thermaltake Kandalf házÉs van nekem egy nagy gondom, a gép alapjáraton hangos, de nagyon. Elviselhető, de zavaró. Azóta hangos amióta lecseréltem a procit, amin gyári hűtő van. Na most ha bármilyen játékot elindítok akkor viszont elviselhetetlenül hangos. Felpörög a ventilátor és annyira hangos, hogy egy idő után csak fülhallgatóval tudok játszani. Amikor kikapcsolom a gépet rendesen megkönnyebbülök és érezhető a csend a szobában.
Még nem tudtam 100%osan lokalizálni, hogy a proci hűtő vagy a VGA hűtők a ludasak, de gyanítom, hogy a proci ugyanis a VGA később került a gépbe és már akkor is zavart a hang (csak akkor még az asztal alatt volt a gép).
1. Szerintetek melyik lehet a ludas?
2. Milyen hűtőt ajánlanátok a procira ha az a célom, hogy a lehető leghalkabb legyen? Nincs húzva, nem használom semmi extrém dologra csak néha játszok vele.
3. Erre a videó kártyára lehet kiegészítő hűtést kapni? Nem találtam olyat amit kimondottan ehhez ajánlanak?Előre is köszönöm a segítségeket!
Shad
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Motoros topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Robotporszívók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Telekom mobilszolgáltatások
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Autós topik
- További aktív témák...
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Egyedi ékszerdobozka
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest