-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mateosz
aktív tag
Nos, javítanám magam: a Vendettáról azóta találtam jó cikkeket is, egész pontosan a Vendetta 2-ről, de sajna az is 159 mm magas, és nálam kb. 150-nél van a határ.
Igen, Quad 9300 tuningra veszem a hűtőt, és igazad van, tényleg nincs odaírva, hogy quadhoz is ajánlanák... Én arra gondoltam azért, mert a quadok csak a hűtő után jelentek meg. Amúgy láttam tesztet Q6600-zal, és 3,4GHz-en is elvitte (igaz, elég meleg volt, 24/7-re nem való, de ugye a Q9300 45nm-es és, ha nem bírná a hűtő, akkor megelégszem 3,2Ghz-cel is...) De, köszönöm, hogy figyelmes voltál!
-
Henk
veterán
Megtesszük.
Érdekes ez a frosty teszt a múltkor a sunbeam volt az első,utána meg a xigma 1283,utána a true.Most más a sorrend,lehet az nem amd proci-val volt.
Az Orochi-t az veszi aki a legnagyobbat akarja,mert mutatós.Nem az abszolút favorit a hűtőteljesítménye.Viszont passzívan is tudja azt,úgy vettem észre. -
Henk
veterán
De a gyári venti oda sem fér fel,annyira kilóg,hogy az oldalapot nem tudom tőle feltenni.
Egy 12-est feltudnék valahogy rábuherálni,de azt sem normálisan mert nem akkora való rá és a felfogató ahhoz sem jó.Valahogy kábel kötegelővel tudnám odakötni,de alul talán a hp-hoz csak.Ha nem lesz más megoldás akkor marad ez,de elég igénytelenül nézne ki. -
-
Qru
MODERÁTOR
Igen, lehet nem szorította rá eléggé. De ez milyen gáz, már hogy egy jó nevű márka és a 1Xk-s hűtőhöz nem csinál rendes lefogatót.
Bár én elégedett vok, amire kell nekem bőven elég, előtte is TR hűtőm volt (XP 120), azzal is elégedett voltam és a TRU-val is az vok. Eredtileg Xigmatek-et akartam de az nem volt raktáron így lett TRU. De nem bántam meg.
mod:
Sky85: Ahogy mondod, a gyárinál kb mindn jobb. Tedd rá és teszteld de sztem jó lesz ha csak nem tuningolsz erőteljesen.
-
Qru
MODERÁTOR
Hát ja, de mi egyforma ventivel teszteltük és úgy is jobb a TRU mint a TRUE!
Igaz nem sokkal de jobb. Tükör polírozva volt mind a kettő, tehát arra sem fogható, hogy a talp kidolgozás egyiknél jobb mint a másiknál (sőt a tesztelt Q6600 is tükörpolíros volt).
mod:
Sky85: Xigmatek HDT D1284. Haver E8400-esén olyan volt, 1,4V-al 4GHz-en simán lehűtötte.
-
-
G4ga
őstag
-
G4ga
őstag
-
G4ga
őstag
de mind láthatod, azonos venti mellet is a TRU bizonyult erösebbnek... tényleg számomra megmagyarázatlan rejtély, hogy mégis miért... de igy van...
lehet a pasztázásra fogni azt a 3 fokot... de ahogy a teszt mutatta, máskép viselkedik a két hütö!mig a tru fokozatosan melegszik addig a true rögtön felmelegszik a maximura és szinte azon stagnál... 3.8Ghz is az a 3 fok különbség látszodott ami mindvégig a tru elönye volt! annyi hogy a hütömmel rögtön elértül a 80 fokot!
-
Henk
veterán
Hát nem tudom,nekem 3,6-on megy az E8400 alapfeszen de load 62 fokig elszokott menni a mag hőmérséklet.Proci csak 32 fok de ez gondolom fals.Namost ilyen hőmérséklet mellett sem meleg a hűtő vagy a hp.
De szerintem 83 fokos mag hőmérséklet mellett sem lenne 60 fokos a hp.
Amúgy kipróbáltam pár hűtőt de a mag érdemben nem változott,mindig ugyanannyi volt. -
sz.j
nagyúr
Megnéztem ..., nagyon meleg.
De itt nem a HP hőjéről van szó, hanem a maghőről, ami lényegesen magasabb ...."Nem forrófejű, csak a progik akarják elhitetni, hogy annyi a nem annyi."
Ha a "progik akarnák elhitetni, hogy annyi a nem annyi", azaz rosszul mérnek, akkor ezt mindkét proci esetében egyformán tennék, de itt nagy diffik vannak ....
Ami viszont valós hiba, az a sensorok hibája, de a "tapintásos vizsgálatnál" egyértelműen melegebb volt az un. "forrófejű" procim.
-
sz.j
nagyúr
"Komoly tuning? Szerintem nem tudod anynira komollyá varázsolni, hogy kevés lenne az a hűtő"
Az a procitól is függ.
Mert pl. az én "forrófejű" E8400 procim, erős közepes tuningnál, 83°C-os, míg a másik E8400 procim kb 12-14°-al hűvösebb, hasonló beállításnál.
Pedig nem nevezhető "kispályásnak" a hűtésem ..., mégis kevésnek bizonyult. -
Henk
veterán
-
sebo
tag
OCZ Vendetta2 - "Érdekesen oldotta meg a gyártó a hőfelvevő felület (a talp) és a hőcsövek találkozását – úgy véljük, létezik ennél kifinomultabb megoldás is."
Bár tetszik a DTH és lehet jobb is, marad a Noctua.
Egyébként elöl 14 centis, hátul 12-es ventim van + a táp. Meg van két 12-es hely a ház oldalán a plexin és az egyik pont a procihűtőre néz tehát ezért nem tudok igazán dönteni. -
bandi210
aktív tag
-
goodboy007
senior tag
Elírtam, természetesen a 9700-asra gondoltam. Igen, még az AC volt a 4. jelölt, mert arról csak jókat olvastam, csak gondoltam megkérdezem a többit. Hyper TX2-től a lapátletörés miatt óvakodom, Hyper 212 nagyon ritka, itt a környéken nem lehet kapni, postával meg 12-13k körül lennék. Zalman sem olcsó, de mégiscsak Zalman
ezért kérdeztem, hogy mi a véleményetek róla, mert ha überalles lenne, akkor áldoznék rá, de a leírtak alapján a Freezer 7 Pro lesz a számomra megfelelő hűtő, olcsó, jó teljesítményű és megbízható (már anno a Freezer 64 is brutális volt az Atholn64-emen
). 3,4GHz körüli értéket szeretnék elérni, szóval nem extrém tuningról van szó.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Jah még annyi, hogy vettem pasztát, de nem valami minőségi, hanem noname. Annyi van ráírva, hogy Titan. Informatikus rokonom azt mondta, hogy elég gány minőségű (200Ft volt, kb. 3 alkalomra használható, szóval nem is várható el a csúcsszint). Kérdésem, hogy vegyek inkább valami megbízható márkájú pasztát (pl.:Thermaltake, tényleg mi van még?) vagy megteszi ez is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Mobilinternet
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Egyedi ékszerdobozka
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged