Hirdetés
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Motion_Blur
félisten
válasz jim bcs #78156 üzenetére
Szeretném megköszönni az ajánlást, a be quiet! Shadow Rock Slim egy nagyon jó választás volt, 13e Ft-ért prémium kidolgozású talp, könnyedén megbírkózik egy 4GHz fölé húzott 6 magos I7-el, és kialakításának köszönhetően könnyű volt applikálni is az LGA2011-es foglaltba, ami egyébként körbe van bástyázva magas ramokkal + VRM hűtésekkel.
Annyit hozzátennék hogy a VGA hátlapja és a hűtő legalsó pontja (a lamellák síkjából kiáll a venti rögzítő) között kb. 3mm hely van. De megvan, szóval nincs gond
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Motion_Blur
félisten
válasz jim bcs #78153 üzenetére
1. ~15K
2. CM HAF 912
3. ASRock X79 Fatal1ty Professional
4. i7 3930K
5. Corsair Vengeance CMZ16GX3M4X2133C11
6. nincs semmilyen igény, jó lenne ha elférne a ventikkel együttTudom hogy erre a platformra nehéz léghűtést tenni, nekem víz van rajta, de most eladom és az új tulajnak kéne rá néznem hűtést.
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
LGA 2011-hez keresek egy léghűtést, ASRock X79 Fatal1ty Professional a lap + körbebástyázva szépen ramokkal...
A proci kb. 4GHz-en járna, 1.2V-on, nem lenne nagyon terhelve, irodai gép lenne.
Ár max. 15k
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
Bocsánat az OFF kérdésért, 4 év után újrapasztáznám a procimat, a régi száradt pasztát eltávolíthatom denaturált szesszel? CPU kupakról és a vízhűtés réz blokkjáról kellene. Odaette magát rendesen.
-
Motion_Blur
félisten
válasz Highground #68747 üzenetére
Olvass utána, van olyan oldal ahogy "worth buying" plecsnit kapott.
Leginkább a nehéz szerelhetőséget húzzák le, de a teljesítménye se is annyira meggyőző hogy megérjen majd 30K-t
Deepcool Fiend Shark dettó.
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
válasz jim bcs #68701 üzenetére
Köszi, közben annyiban változott a terv hogy hajlandó vagyok többet is kiadni rá.
A probléma az hogy a proci minkét oldalán, minden slotban vannak ramok: ennyi helyem van
be quiet dark rock tf-et néztem, de drága meg még gyenge is
Mi tudtok ajánlani léghűtésből?
i7-3930K@4.2-4.4
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
Korábban már írtam de most vált esedékessé:
Corsair H100i-met küldöm gariba, szerintem minimum 1 hónap lesz a történet...
i7-3930K-t kéne meghűteni 4-4,2 GHz-en minél olcsóbban, léggel.
Innen tudnék venni újat nettó árban: [link]
Vagy apróról, de elég kevés van ami támogatja a 2011-es socket-et.
Jó lenne 15k-ban megállni. Még az is belefér hogy visszaveszem a procit.
mod: 12-es ventim van egy rakás, még borda is elég lenne
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
Van egy Corsair H100i kompakt vizem, aminek a teljesítményével nagyon elégedett vagyok (i7-3930K@4,4GHz), de nem bízok benne mert jó ideje lehalt a LED és a progija is bugos. Félek hogy egyszer megfosik benne a pumpa... elküldöm gariba amíg van rá, de addig szükségem lenne egy high-end légre. Ami akár maradhat is ha meggyőző!
Ezt néztem ki, mert ezt tudnám viszonylag kellemes áron megvásárolni:
http://www.coolermaster.com/cooling/cpu-air-cooler/v8/
A kellemes ár 22-23K-t jelent, ennél többet nem szívesen költenék rá.
Esetleg más alternatíva?
-
Motion_Blur
félisten
Egy friss teszt: [link]
Noctua D14 még mindig oda-vissza veri a kompakt vizet
-
Motion_Blur
félisten
Hali!
Egy Arctic Cooling Silentium T11 házban elfér egy CM 212 Hyper Plus?
Előbbi 19cm széles, utóbbi 16cm magas.
ASUS P5B lapra lesz szerelve, remélem nem kell hozzá semmi extra lefogató mert a gyártó oldalán meg van csillagozva az LGA 775-ös foglalat: * Supplied accessories may differ by country or area. Please check with your local distributor for further details.
-
Motion_Blur
félisten
-
-
Motion_Blur
félisten
-
Motion_Blur
félisten
Alpenföhn K2 - ez valami gyönyörű, szerelmes lettem
Kár hogy csak május elején kerül piacra
-
Motion_Blur
félisten
AMD (AM3) tulajként jelent az nekem bármit is, hogy Mugen 2-ből nem a rev.2-t kapom, hanem a 'simát'?
-
Motion_Blur
félisten
válasz Picturemaker #15121 üzenetére
Igen, gyári venti van rajta fix 1700-as RPM-en. És pont az a jó benne, hogy hűti a FET-eket.
-
Motion_Blur
félisten
válasz Picturemaker #15112 üzenetére
E6300-on használtam 2 évig, most egy Phenom II X4 965-öt hűt. Teljesen elégedett vagyok vele
-
Motion_Blur
félisten
válasz Motion_Blur #13777 üzenetére
Kicsit jobban utánanéztem, és mégsem kompatibilis..
GH-PSU23-PB lenne jó, de nekem GH-PSU22-PB van, gondolom az még nem tartalmaz lefogatót. Most ezért vehetek megint új hűtést
-
Motion_Blur
félisten
Jól látom, hogy ezen a videon egy Gigabyte G-Power 2 Pro hűt egy Core i7 rendszert?? Csak mert eddig semmilyen információt nem találtam azzal kapcsolatban, hogy létezik hűtéshez s1366 lefogató
mod: megtaláltam a választ
# Fully compatible design, supports Intel LGA1366 / 775 & AMD K8 / AM2 CPU platforms
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
Arctic Cooling Freezer 7 Pro
Nekem is ilyen volt, mivel nincs keret közvetlenül a venti körül, ezért nagyon halk is tud lenni, ha nem járatod fullon 4-5K az ára mostanában. Én 3.3GHz-en .1.35-ös fesszel használtam az E6300-at.
-
Motion_Blur
félisten
válasz Mr. Teddy #7228 üzenetére
Ezt még konkrétan nem próbáltam, de a Freezert szabályozta. Mondjuk semmi értelme nem volt, mert Silent és Performance módban is megsült a proci, annyira későn reagált. Q-Fan-t inkább disabledre tettem, és akkor forgott végig maxon, ahogy ez is: 1700RMP, de hangja alig van
-
Motion_Blur
félisten
Vettem egy Gigabyte G-Power 2 Pro hűtést, mert az AC Freezer már kevés volt
Szerintem úgy átlag 15 fokkal hűvösebb, mint a Freezer. A kis E6300-am 3500 fölé rántva se megy terhelve 44 fok fölé, idle meg 30 fokos Jó vétel szerintem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest