- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
venti összehasonlító. a Thermalright venti, amivel összevetették a gyárit egy S-Flex 2000nek felel(ne) meg (ha lenne nagyobb 1900asnál).
nagyon úgy néz ki szereti a légszállítást (ld két venti egyel szemben), pedig az S-Flex alapból hozza a hasonló sebességű Ultra Kaze szintjét (120x25höz képest nagyon jók).
gyárilag egy FDBs (értsd, jobb csapágyazású) venti jár a Nordwandhoz. ami erősebb is. és főleg sokkal jobb a légnyomása. tehát a Swif2pnél mindenképpen jobban fog teljesíteni.
szerintem ne cseréld a ventit, vagy ha igen, akkor S-Flexnél gyengébbet nem érdemes venni rá.
-
-
MPowerPH
félisten
Én jó oldalt nézek, és a Z600 sehol nincs elől.
Még az 1500RPM -es teszteken se...
Most Te arra gondolsz, hogy medium TDP -n ott van az élen. Megsúgom, i7 -nél olyan nincs, főleg nem 4GHz -n.Itt very high TDP van, ahol a Z600 már sehol nincs, lásd a tesztekben. A medium TDP -s listát meg se néztem, soha nem használom úgy a procimat.
Vagy low, vagy very high, ennyi.
"A másik hogy 3k fordulatos ventit soha nem tennék hütőre."
Kérem szépen, nekem a True Black -en 1db 3000RPM -es Ultra Kaze venti van, mellette elől az egyik szívó venti is ugyan ilyen. Ezek csak akkor mennek, ha játszok, vagy tesztelgetek.
És brutális vele a hűtő, annyi szent.
-
MPowerPH
félisten
Ez elég meredek kijelentés.
Z600... Nekem 1DB 3000RPM -es venti van fent a True Black -en, és ha megnézed a Z600 -at ott mit csinált, akkor ez elég meredek kijelentés volt, elnézve a többi eredményét is.
(mindig túl van ajnározva ez a Z600, pedig messze van a legjobbtól, úgy az 5. a rangsorban...) De a Megahalems bizonyított, tényleg a legjobb hűtő. De az az 1C nem ért meg nekem +4k -t.
De érdekes a teszt... A TR IFX-14 elvérzik elég rendesen. Más tesztekben meg az a király, viszi a prímet. Nem is értem...
-
-
MPowerPH
félisten
Nem akarok beleszólni, de nem tudom, mennyire hiteles ez a teszt. A Cooler Master V10 gyanúsan jól szerepel, mikor köztudott, hogy egy hulladék a hűtés teljesítménye terén, csak moddingra jó. Nonszensz, hogy a Megahalems -t 3C -vel veri, nem beszélve arról, hogy a Mugen 2 itt hogy le van húzva.
Szvsz, ez nem tudom mennyire hiteles, de tényleg...
-
Henk
veterán
Hát szerintem nem kimondottan passzívra van tervezve, nem annyira ritkák a lamellái. Volt Orochi-m, annak sokkal ritkábban vannak. Szerintem attól nem passzív, hogy nem adnak hozzá ventit, a TRUE-hoz sem adnak annál pedig köztudott, hogy nagy légszállítású ventivel bizonyít igazán. Mondjuk egy c2d-re biztos elég lenne venti nélkül is, de egy quad-nál már nem próbálnám meg.
-
Cthulhu Dawn
őstag
Azért Yorkfield és Kentsfield között van egy kis különbség melegedés ügyben.
Zsubi: Most az a pár fok is számítana, bár 2 ventilátorral már lehet tényleg ugyanott lenne. Bár úgy nézi ki XTH lesz, tesztek alapján teljesen ugyanott van, mint a TRUE, Megahalems meg egyszerűen nem tetszik, se a felfogatása (szerintem az egy vicc), se a kis transformersek a tetején, és ugye ez most nálam eléggé számít, hogy néz ki a gépben. Esetleg feketében még szóba jöhetne, de ugye az meg 21 ropi.
-
Henk
veterán
Ezt nem teljesen értem.
Azt mondta, hogy a Z600-ra mondjunk 2 ventit. Erre mondtam a 120p-t mert van benne elosztó és össze tudja kötni a 2-t. A lap egyformán szabályozza őket 800-1700 rpm között. Ez idle halk, viszont van benne tartalék. Ház hűtőről szó sem volt.
Ettől függetlenül szerintem nem baj, ha a házhűtők is ilyenek mert az rendben van, hogy a cpu hűtőn gyorsítja a ventit akár 1700-ig, de a házhűtők meg 800-on poroszkálnak akkor milyen levegőt keringet a nagy fordulatával a cpu hűtő. Ezen felül ha a procin magasabb fordulaton megy a venti akkor nem mindegy, hogy a házhűtők mennyin mennek? Ha azonos mind akkor sem érzi relatív hangosabbnak. -
Az a lényeg, hogy megvagy vele elégedve. Azt a Z600-at nem ismerem, most kezdek csak a hűtőkkel ismerkedni. (megnéztem melyik az.
Most már tudom)
Amúgy még egy thermaltake hűtő van a listán. De ez jobben bejön, mert több foglalatra lehet rákötni.
Bár ezt is.http://www.pcx.hu/termek/thermaltake-cl-p0539-42281
Ha valakinek van ilyen, kérem mondja el a véleményét! Köszönöm.
Meg melyiket ajánljátok? (még fogok ilyen kérdéseket feltenni a tudatlanságom miatt, ebben az ügyben)
-
Ennek örülök. Haart, kérhetek tőled egy szíveséget?
Tudnál fényképeket küldeni a hűtőről? Persze ami gépedben van, kíváncsi vagyok, mit mutat.
Köszi.
Ja és mennyire halk a hűtő? Mert most nekem egy gyári van benne, de már igen csak adja a hangokat.Kezd hangosodni, bár nem zavar, de kíváncsi vagyok rá, hogy te mit mondasz a hangjára.
-
katt777
félisten
Csak 2500 a pktg, én egyébként Z600-at javaslom, szép halk még ventikkel is, és hatásos. Mellesleg az LGA1366 beépítő keret meg 1800Ft fölött van náluk, amikor másutt meg 1300 alatt, ahogy 11 fölött van a Z600, és alacsonyabb a postaköltség. Ki van ez találva!
Henk: Van nekik, én rögtön rákérdeztem. Valamiért egy ideje minden nap megnézem a Z600 árakat árgépen...
Most éppen próbálok alkudni pár helyen...
BigBear: A Z600 nem lötyög. Szereléskor sem.
-
Henk
veterán
Irány az Ipon, főleg ha lesz is nekik nem csak reklámozzák. Jártam már velük így. Viszont most van náluk Xigmatek-hez lefogató is. Bezzeg mikor én akartam venni akkor sehol sem találtam. Van náluk Thor's Hammer is, az sem volt sehol mikor kerestem, kintről kellett volna hozatni, lehet, hogy elkapkodtam a vásárlást?
Ja és a Megahalems mióta jó 1156 meg am2-re? -
katt777
félisten
Ha van belőle 922, egyet nem adnál oda nekem?
Henk: Hát én inkább amondó vagyok, hogy inkább legyen ott egy gumi alátét a lap oldalán, hogy véletlenül sem sérüljön semmi. Igaz, a Z600 úgy elég passzent, de azért jó az, és a rezgéscsillapításnak sem árt. Amihez meg nincs ilyen, az gagyi.
gooool: Eladom a Hyper 212+-omat (ha érdekel, írj pü-t), az 2 magosokra tökéletesen megfelel erős tuninghoz is. De ha igazán halk kell, akkor Z600, és passzívan is elbírja.
-
katt777
félisten
Kérdezz körbe pár boltot, mert nem mindig van árlistában, viszont hozni lehet, hogy tudnak. Mondjuk ha Hyper 212+-t vennél (amit eladok éppen), ahhoz univerzális lefogató van, csak az meg nem Z600. Ha ügyes vagy, barkácsolhatsz is: kell egy keresztpánt, gumi- és fém alátétek, csavarok ás anyák, meg egy hátlapi lemez a lap felől szigetelve (lényegében ez az univerzális lefogató 212+-hoz is).
Zolás: Már az vagyok (ez sztem nagy eséllyel érezhető
), főleg, amióta nincs, és látom, hogy nem nagyon ér fel vele semmi. Brühühüüüü...
004: Ja, hát a tesztek kb. annyit érnek, mint egy kalap szar, tisztelet a kevés kivételnek. Az ott olvasottakhoz nyugodtan hozzáadhatsz legalább 10°C-ot. Mindenesetre eladom a 212+-omat, ha érdekel egy TX3-nál jobb hűtő.
-
katt777
félisten
-
Sdi
addikt
A hajazást azért írtam, mert a Xigma jóval előbb volt mint a sima 212, nemhogy a 212 plus. Egyébként a Xigmákra is ajánlott / legalábbis Intel cuccnál / az alaplap mögötti lefogatóval való szerelés, mert sokkal jobb hatásfok érhető el, mint a sima pattintóssal. A CM eleve így adta ki a hűtőjét, valószínűleg a jobb teljesítmény érdekében
.
-
EyEsOnU
tag
összedobnám szívesen, ha van valami tippetek a 4. mag aktiválására, mert így nem akarok belekezdeni... asrock a780gxh lapban, ha adok plusz feszt ha nem, acc-t autora teszem és ahogy rányomok a save settingsre lefagy a bios képernyőn az egész, után csak cmos reset segít.
-
elfelejtette
veterán
Nézted d@minator linkjét? Mert ez X3 tuningolva, tehát a 100W-os kategóriát eléri...
Én Athlon" X2-re raktam, azzal ezt mértem:Proci alapfeszen 1.35V-on
Gyári hűtő - Hyper TX3
Kupak: 62 fok - 55 fok
1. mag: 37 fok - 30 fok
2. mag: 37 fok - 30 fokProci alulfeszelve 1.12V-on
Gyári hűtő - Hyper TX3
Kupak: 60 fok - 52 fok
1. mag: 35 fok - 28 fok
2. mag: 35 fok - 28 fokEz én nem nevezném számottevő különbségnek.
Üdv. -
Henk
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- bambano: Bambanő háza tája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Linux Mint
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Anime filmek és sorozatok
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- LEGO klub
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest