-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
válasz
Krokymen #16214 üzenetére
Este majd szólok neki, és leméri pontosan.
De közben rájöttem még, hogy melyik széria lenne jó: Zalman-ok
Amit aprón találtam olcsóbban:
CU-7700
cnps 7000c-cu
cnps 7000cu
Ezek miben különböznek ?
Egyáltalán mi a Zalman procihűtő-elnevezési módszere ?
És melyikek azok, amik jók LG775-re, és fekvő kivitelűek (az álló körhőcsövesek már túl magasak) ?
És ezek közül melyik az, ami túl drága lehet használtan (és akkor miért drága, tényleg sokkal jobban is hűt) ? -
atesss
addikt
válasz
Krokymen #16209 üzenetére
Igen, ezt tényleg jó lenne tudni.
Asszem az a legbiztosabb, hogy leméretem valakivel.Bár E7000-nek meg E2180-nak már lehet kisebb van, úgyhogy a legbiztosabb az lenne, ha akinek a gépébe kellene az új hűtő mérné le (nem nagyon ért a géphez, de azért remélem ez menni fog...). A gyári hűtőnek egyébként az egyik rögzítője el van törve, most hogy így van csak fönt (és paszta sincsen) 75-80 fok között van a proci.
-
atesss
addikt
válasz
Krokymen #16189 üzenetére
Ja hát igen, megfordítani mindenképp ajánlott lenne.
Csak akkor olyan hűtő kéne, amivel ezt meg is lehet csinálni (amin egyedi venti van, azzal pl. szerintem nem nagyon).No de hűtőt mit tudnál ajánlani ?
Mert hiába beszélünk itt a megfordításról meg hasonlókról, ha még nincs is mit. -
atesss
addikt
válasz
Krokymen #16183 üzenetére
8cm-es. Bár én azt is erősen ajánlottam, hogy ezt a noname tápot le kéne cserélnie, csak valószinűleg az egyenlőre nem férne bele a keretbe.
És akkor meg egy közel a max. hely magas bordát el lehetne hűteni a tápventivel is; gondolom ezért kérdezted.
De azért annyira sokat ez sem befolyásol; annyival több a hely, amennyi a procibordán lévő venti vastagsága lenne (25mm úgyrémlik a szokásos). -
Picturemaker
őstag
válasz
Krokymen #16173 üzenetére
Nekem a 925-ös procim van. Ez majdnem ua., mint a tiéd, csak AM3-as és 95 W-os.
Természetesentuningolva használom, és terhelés alatt elég szépen termeli a hőt.
Ezért mondtam, hogy a 920-as némi "hendikeppel" (30W) indul, tehát arra minden valószínűséggel kicsit erősebb hűtő kell. Persze CcQ-val alapon nem melegszik egyik sem, de ha jól meghajtod, főleg tuninggal, egy kis plusz fesszel, akkor ne legyen gond. Fekvő hűtőnél a Grand Kama talán a legjobb választás lenne.Esetleg ez a Giga :[link].
MotionBlurt keresd, neki ilyen volt, de ha jól emlékszem lecserélte, talán Mugen2-re.
-
Picturemaker
őstag
-
válasz
Krokymen #16162 üzenetére
Ehh, most látom, hogy rosszat linkeltem az Árgépről:
Csak itt lehet kapni: http://pcdoktor.addel.hu/detailproduct.php?productid=70483Mire gondolsz, hogy rossz a venti hatékonysága? A BigTyp14Pro 86 CFM légszállítású, míg az ISGC-400 58 CFM-es.
-
válasz
Krokymen #16158 üzenetére
A válaszott hűtőd nem rossz hangerejéhez képest. Ha gyengének talalálod, akkor vehetsz rá valami nagyobb légszállítású ventit (mert azzal van baj, nem a testtel), vagy esetleg nézd meg ezt:
ThermalTake BigTyp 120 (CL-P0114)
Teszt: http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleID=2364
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone-t használók OFF topikja
- Nintendo Switch 2
- Raidou Remastered: The Mystery of the Soulless Army teszt
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest