- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Monyesz
aktív tag
válasz
eszakas #15963 üzenetére
Hát persze, direkt azért ilyen a kábelezés !
A procihűtő kábelének kéne az alaplapra dugva lenni, hogy abból menjen a másiké tovább. De gondolom azon a gyári venti van, így nem fog menni, viszont próbáld ki fordítva, meglátod műkszik-e (közben a proci hőfokot meg a fordulatszámokat figyeld azért). -
-
Monyesz
aktív tag
-
-
PunkZoli
aktív tag
válasz
eszakas #15307 üzenetére
Természetesen nemsokára rakok fel, viszont azt még el kell mondjam, hogy ez mugen 2 rev B , bár a videók és képek alapján csak a háttámla a lap alatt más...
Nagyon jó hűtő, cpu temp el terhelés alatt 33 fok volt a max, gta4 után... és tf2 után
A ramokkal nekem nem volt gondom, sokkal inkább a bal felső proci melletti tápkábel csati beszúrásával, és a mellette levő alaplap-gépház közti csavar beszerelésével... miniatűr hely...ebben a vidiben is tisztán látszik, hogy a proci körül tiszta a terület és csak a hosszabb csavarok nyomulnak rá a fém szárnyakra:
-
Henk
veterán
válasz
eszakas #15272 üzenetére
Hát a Mugen2-vel biztos nem lenne hűtés gondod, de én amd-re fenntartással ajánlom mert nagyon közel vannak a ramok meg a cpu egymáshoz és szerintem nem a legszerencsésebb mikor a ramok a venti vagy esetleg a borda alá esnek. Mondjuk az Xtreme is pont akkor mint a Mugen2 csak annyi előnye van, hogy abban a venti belül van.
szki: ja csak úgy gondoltam, hogy használtad az mx2-t aztán váltottál a 3-ra és tapasztál valami változást. Amúgy az mx3 szerintem nem sűrű, hanem egy nyúlós sz@r, első pillanattól nem szimpatikus.
old gray: nehogy a pasztát is nekem kelljen letesztelni.
Mondjuk olcsóbb lett volna mint a hűtőket. -
Henk
veterán
válasz
eszakas #15265 üzenetére
Teljesítményben jobb az biztos, de ez nagyobb is. Ennek egyforma méretűek az oldalai ami eleve szélesebb mint az Xtreme és ha erre teszel még ventit az +25mm. Hacsak nem egy másik oldalára teszed fel. Még a Mugen2-nél is szélesebb, nem tudom az amd lapodon mennyire férne el a ramoktól, legalábbis a venti.
-
Henk
veterán
válasz
eszakas #15246 üzenetére
Nem hiszem, hogy azt a 4 csavart kivenni különösebb gondot okozna. Nem nagyobb feladat mint az új hűtőt feltenni és én alapvetően sokkal jobban bízok a csavaros rögzítésben, meg a hátlap sem hátrány. De ahogy neked szimpatikusabb, az Xtreme is tud közel annyit mint a 212, így az is elég lesz.
Mans20: azt nem tudom te mennyire vagy érzékeny a hangra, de nekem volt Achilles-em és annak a ventije olyan hangos volt, hogy már fel sem került a bordára. Erős motorhangja volt már 800rpm-en is, pedig 800-1500 között szabályozható.
-
eszakas
őstag
válasz
eszakas #15232 üzenetére
Esetleg még a Ninja2 volt még porondon a felfogatás miatt. /könnyű/.
http://images.google.hu/imgres?imgurl=http://zenlabs.pl/images/scythe-ninja-2_01.jpg&imgrefurl=http://zenlabs.pl/chlodzenie/103-scythe-ninja-2-scnj-2000/&usg=__Gi20thzXWtryjGLGaXXcVK7a60g=&h=523&w=600&sz=56&hl=hu&start=1&um=1&tbnid=Y0q-lIZLdC8uuM:&tbnh=118&tbnw=135&prev=/images%3Fq%3DNinja%2B2%26hl%3Dhu%26sa%3DX%26um%3D1
-
-
Michi
tag
válasz
eszakas #14712 üzenetére
Nos aki most kapcsolódna be, csak annak írom, korábban az Arctic Cooling Extreme hűtőről volt szó.
Igazából félig már ott van a tapasztalat. 3.7 ghz-en alapjáraton 65°C, terhelés alatt ez 80-83°C-ra nőtt. és 3.7ghz volt a maximum amit ki tudtam csikarni a prociból, pontosabban 3690MHZ.
Most, hogy normálisan rögzítettem, 3.7GHZ-en megy stabilan, C'n'Q bekapcsolva, így alapjáraton 38°C,terhelve pedig maximum 55°C.
A helyes rögzítéssel 3900MHZ-en sikerült stabillá tenni a rendszert, így alapjáraton 35-40°C,terhelve pedig maximum 60°C. 4GHZ-en sajna csak addig bootol-t,amíg CPU-Z-ből kiolvastam az értékeket, sajna azután kifagyott.
Feszültség 1.4V-ra volt állítva 3.7GHZ-en, 3.9-en pedig 1.440-et kapott.
Rögzítés viszont eléggé nyögvenyelős szerintem ennél a hűtőnél.Ez az egyetlen negatívuma szerintem.
ÜDV
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
válasz
eszakas #14172 üzenetére
Persze, csak tudod, komoly proci, komoly hűtő. Bár én mindig túlméreteztem a hűtő rendszeremet. 4 magot ráküldeni arra a szegénykére.
Bár ahogy írta, 5-6k -ja lenne új hűtésre. Ezt nézve pedig majdnem mind1, hogy az AC, vagy valami másik.
Black-core: Esetleg még a Thermalright IFX-14, de az már nagyon vad. Itt egy kis teszt, csak a Mugen 2 hiányzik. Ezek a látszik az is, hogy miképpen produkál a V8 és a Z600.
-
MPowerPH
félisten
válasz
eszakas #14168 üzenetére
Akkor máshogy fogalmazok. Mivel ennek mezei felfogatása van, így gyakorlatban felmegy, csak...Phenom II -nek elég magas TDP -je vagyon. És nem tudom, hogy mennyire alkalmas egy AM3 -as proci hűtésére.
És elég hangos is lenne az a hűtő, ha magát szabályozza. 47 dba az nem gyenge mutató.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged