- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morris
veterán
válasz
Peaceliker #55616 üzenetére
Igaz!
Akkor úgy néz ki megvan a nyertes: Thermalright Macho 120 Rev A BW
- Ventlátor Sebesség 600 - 1500RPM
- Halk működés 28 dB max
- Méret 120h x 130sz x 150m mm -
AS
félisten
válasz
Peaceliker #55296 üzenetére
Gyári Amd hez képest szerintem minden halk
-
válasz
Peaceliker #55296 üzenetére
Nem tudom te hol élsz, én kertesházban, nem egy forgalmas helyen, de elég ritkán fordul elő hogy a gépem a leghangosabb a környezetemben
-
vjozsef
senior tag
válasz
Peaceliker #55289 üzenetére
+1
-
Sommi
aktív tag
válasz
Peaceliker #55260 üzenetére
Jah a gyári borda bazi kicsi, tehát inkább egy olcsóbb de nagyobb bordára egy szintén olcsóbb 12es ventit gondoltam, de nézegettem és az ilyen 1-2 ezer forintos ventik vagy fix sebességgel pörögnek, vagy szintén nem halkabbak mint amit a procihűtőre írnak szóval nem állok neki tákolni
Ezek szerint (hogy lassabban pörög) a gyárinál mindenképp halkabb lesz egy nagy bordás cpu hűtő ugye ? -
Sommi
aktív tag
válasz
Peaceliker #55257 üzenetére
Igazából pont az lenne a lényeg, mivel a gyári AMD hűtés szerintem marha hangos. A teljesítményével nincs különösebb problémám.
-
Apollo_21
addikt
válasz
Peaceliker #54558 üzenetére
Értem, olvastam is h elégedett vagy
Tiszta sor
Csak hangosan gondolkodtál arról h lehetne jobb is
Ennyi pénzből -
Apollo_21
addikt
válasz
Peaceliker #54549 üzenetére
400on? lol...házszellőzés nulla.....jóhogy nem még termeljen áramot meg hideget párologjon ki magából a borda
Kell vmi tuti légszállítással rendelkező venti rá..és megoldódott..BQ amúgyis tuningra van sztem ...nem idle-be fog hozni 20fokot a szobahőre rávervén.
-
kromatika
veterán
válasz
nem rossz hűtő az ,csak komolyabb procinál, tuningnál el fogy.egyébként 400rpm-en nincs olyan hűtő ami erre a feladatra elég .pl noctua d14 ,nagy finn távolságú ,dupla tornyos hűtés,és direkt lassú ventilátorra lett teremtve.de 700rpm alatt ott is drasztikusan csökken a teljesítmény,amit persze csak komoly tuningnál kimutatható.a hűtöd tuning nélkül bőven elég.
-
bombibmw
veterán
válasz
Egyáltalán nem szar,de vannak jobbak,mint ahogyan rosszabbak is.
-
bombibmw
veterán
válasz
Peaceliker #54547 üzenetére
A sűrűn lamellázott borda átfújásához magasabb fordulat szükséges.
Magasabb fordulaton a szélzaj is hangosabb lesz.
Plusz egy ventivel nem nyernél,csak 1-2 fokot.
A jobb hűtőknek még nagyobb a bordája és úgy van megtervezve a borda-venti,hogy a legoptimálisabban tudja elvezetni a hőt.
Valahol ez jobban sikerül,valahol nem.(#54546) DWarriorG :
Bocs,a ramokat kifelejtettem.
Magas,vagy alacsony profilúak? -
hdav5
csendes tag
válasz
Peaceliker #53951 üzenetére
Hát gazából gondom eddig nem volt vele mondjuk sokat még nem pörgettem, de szerintem amit kell azt viszi. amúgy az AMD 6300 procit meg a Hyper T4 hűtőt most vettem a héten újonnan. Azért nem akarok rajta túl adni féláron. A két ram meg hát ígyis muzsikál ahogyan eddig is tette, és igazából az esetek nagyrészében nem is használ 4 gb ramot sem nemhogy mind a 8-at. Nemtudom mennyit veszíthet a sebességből vagy a teljesítményből hogy nem dualban van betéve, hanem csak egy fehér egy kék foglalatba mert nem vagyok nagy zseni, de reményeim szerint azért nem felezi a teljesítményt. Am is csak 1333 Mhz-n futtatom, hiába 1600-as és így is elég nem vagyok egy nagy tuningos. persze azért majd ha lenne pénzem idővel lecserélném mert nem egy egetverő összeg de ha nem muszály még nem tenném egy darabig
-
sedo
tag
válasz
Peaceliker #53827 üzenetére
Hali!
Köszi! Engednék én az elvárásokból, de röhejes megoldások voltak piacon, mikor legutóbb néztem. Kitakart memória helyek, csak egy vagy két irányba történő felszerelhetőség (ráadásul pont a kevésbé közkedvelt fel- vagy lefelé fújó ventivel) vagy egész egyszerűen elégtelen hűtési képességű, borzasztó hangos vagy gyorsan elhasználódó ventivel szerelt konstrukciók. Persze lehet venni 15-20-30k körül tök faszákat, csak itt alig több maga a proci.
A lélektani határ 10k körül lenne, de már annyit is sajnálok rá. Igazából az Arctic A30-at néztem még, az 9-10k körül megvan. Van jobb alternatíva ennyiért (vagy nyilván olcsóbban ilyen képességű), FM2-re, hátrafelé fújó pozícióba szerelhető, halk hűtés? Kitakarhat egy RAM helyet.
-
F.Bence
tag
válasz
Peaceliker #53827 üzenetére
KELL ez a hűtő !!!!
-
RPka91
tag
válasz
Peaceliker #53733 üzenetére
Abbol melyiket erdemes?
-
aswmaster
tag
válasz
Peaceliker #53664 üzenetére
köszi a gyors választ!
még esetleg egy jöhet szóba (régebben volz Zalman-om és meg voltam vele elégedve):
ZALMAN CNPS9900DFCsak ha jól nézem, ez azért hangosabb, meg nekem ilyen spéci ventiknek tűnnek, ami egy esetleges cserénél majd gondot okozhat. Vélemény?
-
and1ao
őstag
válasz
Peaceliker #53033 üzenetére
A gammaxx bárhova befér van 92-es ami majdnem ugyanakkora.
-
válasz
Peaceliker #53026 üzenetére
Erős kereszthuzatos házban lesz zéró / minimális tuninggal.
Szóval én is bizakodó vagyok... -
bombibmw
veterán
válasz
Peaceliker #52953 üzenetére
Bocs,kiegészíteném azzal,hogy ATX-es lapnál.
-
jookomak
őstag
válasz
Peaceliker #52807 üzenetére
Vegyél aprón egy cm 692-t, abba minden hűtő belefér.
-
Rypejakten
addikt
válasz
Peaceliker #52805 üzenetére
nem lenne egyszerűbb a hűtőt cserélni egy kisebbre, és utána választani házat?
-
axwel18
senior tag
válasz
Peaceliker #52800 üzenetére
Jó kis ház. Normálisan ellehet rendezni a kábeleket, és nagyon egyszerű HDD-t cserélni.
-
and1ao
őstag
válasz
Peaceliker #52802 üzenetére
Nézd meg az Inwin fanqua bs652-t abba talán belefér de nem vagyok benne biztos. Ez is 18k a alsókatos házakba amit te keresel 15k huf általában 160mm-es coolerek férnek el +-1-2mm. Ez tény. ott nincs alternatíva nagyon top cooler top ház.
-
Beretvás
veterán
válasz
Peaceliker #52800 üzenetére
nem azt kell nézned.. hanem azt amit a gyártó megad max cpu hűtő magasságnak...ennyi..
-
Beretvás
veterán
válasz
Peaceliker #52796 üzenetére
most mi a kérdés? nézzél olyan házat amibe belemegy a 166 magas hűtőd.. nincs mit méricskélni..
-
axwel18
senior tag
válasz
Peaceliker #52796 üzenetére
-
Peaceliker
addikt
válasz
Peaceliker #52787 üzenetére
Lemértem. Alaplap tálcától 182mm a hűtőm teteje...ilyen házat tud vki mondani? Köszi!
-
Rypejakten
addikt
válasz
Peaceliker #52781 üzenetére
Bitfenix Merc Alpha. széles (165mm-es hűtőt tud fogadni, 2mm-t biztos enged az oldallap), letisztult és jól is szellőzik.
vagy a bombi által javasolt Carbide 200R, ha találsz 15-ért. szerintem az is jobb, mint a Z9 Plus, azt csak ShellKretor hyepolja ennyire túl.
-
bombibmw
veterán
válasz
Peaceliker #52781 üzenetére
Corsair Carbide 200R
-
axwel18
senior tag
válasz
Peaceliker #52764 üzenetére
A sima h100 pumpája hangos, a h100i halk és szerintem ránézésre is minőségibb mint az elődje.
-
bombibmw
veterán
válasz
Peaceliker #52760 üzenetére
semmi hangja a pumpának,az első H100i-nél sem ez volt a gáz,hanem a Link program kékhalálozásai,na és a ventik,amik orkánszerű hangot képesek gerjeszteni,ezért az a dobozban pihen.
Majd veszek rá két be quiet! ventit,hogy szép halk és hatékony is legyen. -
-szabi-
addikt
válasz
Peaceliker #52724 üzenetére
Core Temp és Real Temp amit használok.
5-7 másodperc alatt felugrik 80C környékére utána lassan megy tovább 100C felé.
Vissza is ennyi idő alatt csökken.üdv
szabi -
rene85
aktív tag
válasz
Peaceliker #52655 üzenetére
Köszi!
...és stickermajom és Apollo_21.
45 fokot mutat az alaplap ai sensora 1 óra prime 95 után. Akkor a pasztás parámmal megnyugodhatok, ugye?
Állati nagy és nehéz a brocken, de szinte teljesen hangtalan a gép, nagy nehezen kezdett csak hangja lenni mikor elkezdtem terhelni.
Egyébként lesz tuningCsak még rendesen el kell ásnom magamat a témában.
-
bombibmw
veterán
válasz
Peaceliker #52631 üzenetére
Pont ez a szép az ilyen nagy coolerekben,a méretük és annak kidolgozottsága.
Vannak csúnya nagy dögök is,de a Macho nem tartozik közéjük,sőt. -
bombibmw
veterán
válasz
Peaceliker #52628 üzenetére
-
.:GoliBali:.
aktív tag
válasz
Peaceliker #52484 üzenetére
Értem
Esetleg mást ajánlasz, ajánlotok?
-
.:GoliBali:.
aktív tag
válasz
Peaceliker #52480 üzenetére
Tapasztalatból beszélsz? Ha igen, mennyire jó a hűtése, illetve te milyen procin használod?
Szerk: huh most nézem, ez 16k
Ennyit nem gondoltam egy hűtőre költeni.
-
vjozsef
senior tag
válasz
Peaceliker #52305 üzenetére
jo esetben a hutot le tudja gariztatni, pl ismeros boltosnal ahol amugy is arulnak ilyet, de en inkabb nem adok tippeket.
-
_ocsisajt
őstag
válasz
Peaceliker #52302 üzenetére
Koszi sracok, hat ettol tartottam, hogy barkacs, akkor inkabb vennek egy uj hutot, nem szeretnek szorakozni...
Ilyen iranyba szeretnek akkor tanacsot kerni, a celom, hogy NEM szeretnek tuningolni, nekem boven megfelel a 3770-es teljesitmenye gyari ertekeken, es annyit szeretnek meg, hogy maximum annyi zajt adjon ki magabol a huto amennyit a freezer adott (persze amig nem kezdett el nyusziteni
Mit javasoltok? (most sajnos arerzekeny vagyok, mert lassan keszulni kell autovizsgaztatasra is)
Koszonom!
szerk: Latom Potzee kollega arul Deepcool procihutot, errol jok a tapasztalatok?
-
kristof123
őstag
válasz
Peaceliker #52172 üzenetére
Ez így van! +1
(#52171) betyarr: Én is bénáztam amikor a D14-et szereltem fel. Biztos, hogy nekem is levegős a cucc mégsem melegszik jobban, mint más embereknek. Kis hiba, bénázás belefér... -
betyarr
veterán
válasz
Peaceliker #52169 üzenetére
köszi!nem mintha eröltetni akarnám a löttyöket,csak minden videón azzal kezdik,hogy bemutatják,ha valahogy félre sikerül valami.azt hittem,hogy kötelezően kell.
-
anytime
őstag
válasz
Peaceliker #51922 üzenetére
Meseld el ezt a baratomnak is, os is gy gondolta, mar a masodik vidkarit veszi a fianak es tegnapig nem is tudta, hogy miert ...
Szoval ebben a tapkerdesben van aki elhiszi a masok empirikus beszamoloit, van aki meg akkor is hitetlen, miutan mar elszalltak a cuccok
-
JohnnyX
őstag
válasz
Peaceliker #51927 üzenetére
Nekem iArena 500w-os viszi az E8400-es gepemet ami 3,6-on megy azota, miota osszeraktam 2 eve.
Lekopogtam...Az ujhoz mar ctg-t vettem.
-
MM
őstag
válasz
Ez bizony tévhit... a gyenge tápok már haláluk előtt jóval tönkretehetnek néhány HDD-t pl...
-
Beretvás
veterán
válasz
1 év kb és terhelve is alig volt...nem vitt, folyton lekapcsolgat...
-
Beretvás
veterán
válasz
nekem is volt iarena, és szépen meg is halt, na azóta nem ajánlom senkinek...
amúgy nem lesz annak baja attól a kis melegtől, ha meg igen akkor nincs szerencséje..
neko18: nem volna hátrány..
-
neko18
senior tag
válasz
Akkor lehet hogy holnap megfordítom gyorsba
-
neko18
senior tag
válasz
Peaceliker #51913 üzenetére
A meleg levegő felfele száll ha nincs légmozgás. Ha van szerintem lazán vezethető. Ha a tápba fújja a meleg levegőt akkor a táp melegszik fel túlságosan ami szerintem nem jó. Majd később megpróbálom megmókolni a dolgot, gyártok hozzá valami adaptert amivel majd felrakható oldalasan is
-
vjozsef
senior tag
válasz
Peaceliker #51916 üzenetére
Jo egy bqt tap tartalekba, szekreny melyebe, hatha szukseg van ra...
-
Beretvás
veterán
válasz
Peaceliker #51916 üzenetére
ja hogy íííígy.. mondjuk az a hűtő nekem ne is bejövős...
-
Beretvás
veterán
válasz
Peaceliker #51913 üzenetére
azt , hogy érted ,hogy a brockennel nincs megkötve a keze a táppal?
-
Potzee
addikt
válasz
Peaceliker #51908 üzenetére
6 db 6 mm-es hőcső vs. 4 db 8 mm-es hőcső
Szívesen összeereszteném a Dark Rock Advanced C1-et a Shadow Rock 2-vel... -
vjozsef
senior tag
válasz
Peaceliker #51908 üzenetére
Igen,mivel nem FDB venti van rajta. Cserebe olcsobb. Valamit valamiert. PWM-es es sztem senki sem hajtja perceknel tovabb ugy hogy 100%on menjen.
Egyebkent most bqt pure power tap melle ha ilyet veszel 2000 huf engedmenyt kapsz.
Jo vetel ha tapot is szeretnel ujitani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest