- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az NH-P1-ről tömören a véleményem az, hogy Én nem venném meg.
~50 ezer forintért van egy elég jó hatékonyságú passzív hűtőd, de azért ez még mindig kevés és szerintem nem is jövőtálló. Ebben a videóban ( [link] ) pont egy 3700X-en teszteli a feltöltő a P1-et. Szerintem nézd meg és az alapján hozz döntést.
Ha nagyon halk üzemet akarsz, akkor akár vehetsz a procira valami hatalmas ikertornyos hűtőt is, aztán beállítasz hozzá valami nagyon enyhe ventilátorprofilt és úgy még az is lehet, hogy fele áron megúszod. De nem akarlak lebeszélni, csak még nézz ennek jobban utána. -
guftabi96
addikt
Írtad, hogy terhelésen már nem baj, ha van hangja.
Ventilátorhoz állítottál esetleg görbét?
Szerintem a te lapodnál is így néz ki dolog (advanced fül -> hardware monitor)
4 pontot tudsz megadni hőmérsékletet és ehhez tartozó fordulatszámot (max fordulathoz képest százalékban).
Én a helyedben először ezzel kezdenék el játszani.
Csak hasraütés-szerűen pl a lvl 1 temperature-nek megadsz 60-at és valami elég alacsony fordulatot, pl 15.
utána a maradék helyre 60 fok fölé meg mehet egy jóval agresszívabb görbe, hogy terhelésen már hűtsön normálisan. Nyilván ezt neked kellene kitapasztalni, hogy hogy jó.Ami elsőre eszembe jutott az a Brocken 3 (ezzel van tapasztalatom, tényleg nagyon halk és eleve halk üzemre van tervezve: lassú ventilátor és aránylag nagy közök a lamellák között) és a Ninja 5, de ez már nem nagyon kapható.
-
"Ahogy nézem ezek a noctua ventillátorok a leghalkabbak?"
Szerintem ezt így nem lehet egyértelműen kijelenteni, de tény, hogy a csapágyazásuk nagyon jó és tesztekben elég alacsony dB szintet produkálnak. Plusz még ott vannak a szubjektív vélemények, hogy valakinek halk, valakinek nem...
Jelen ismereteim szerint az a legnagyobb probléma a Noctua háza táján, hogy amíg a versenytársak egyre újabb és újabb modelleket dobnak piacra, addig a Noctua még a korábbi, lassan kiöregedő típusokat árulja még mindig, pl. NF-A14 PWM, ami szerintem már évek óta biztosan nem változott semmit.
Bővebben a ventis topikban érdemes olvasgatni: [link]
-
sgery
őstag
Addig is kicsit átnéztem mi lehet én szerintem jó megoldás:
A cpu-ra egy passzív Noctua NH-P1, arra egy Noctua NF-A12x25 LS PWM. Jó esetben el sem indul ha megvan a megfelelő légáramlásunk a házban.
A polc aljára 2db Noctua NF-S12B redux-700 - ezek befelé fújják a levegőt alulról.
A polc tetejére ellenkező oldalra is tudok tenni, oda is 2db azonos noctua mehetne, ezek pedig kihúzzák a levegőt.Ahogy nézem ezek a noctua ventillátorok a leghalkabbak?
Így elvileg extra csendesen megvan a légáramlat bent, ami mindent elér - és jó esetben bent semmi sem kapcsol be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest