Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Magisk
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
Semmi gond nincs, elsőnek nem értettem, hogy milyen szándékból írtál. A régebbi paszták konkrétan mérgezőek voltak, ezért sem volt jó őket kóstolgatni. Az újabbak már kvázi nem, de nehéz fém még így is lehet bennük.
A CryoFuze Violet nem egy rossz paszta, de nem vagyok benne biztos, hogy nála ez önmagában megoldás lesz. Inkább az alulfeszelésre tudok gondolni tartós megoldásként.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
Topikgazda
Nem voltál poénos. Ha venni akarsz, akkor vedd meg nyugodtan magadnak és próbáld ki, tehát ne úgy ajánljunk már a másiknak terméket, hogy "azt vedd, mert azt én szeretném kipróbálni".
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
geckowize
őstag
Köszi a választ!
Másik paszta, ami van itthon még, az egy Cooler Master IC ESSENTIAL E2, gondolom nem rosszabb, mint az MX-5.
Viszont ez vagy 7 éves is lehet, az nem gond? Megnéztem, nincs beszáradva, jön belőle, ha nyomom.
-
DravenMoral
senior tag
Nekem hátulra 1, felülre pedig 2 12cm-es venti megy fel. Továbbá előre 3db 12cm-es. Amikor az elülső három, és a felső (gépház elejéhez közelebb eső) venti befele, és a felső (hátulra eső) illetve a hátulsó venti pedig kifele szívott, akkor a kártyánál és a procinál is magasabb hőfokot mértem, illetve a lap vrm-jén is, mint a mostani felállásban. Jelenleg hátulról szív a procihűtés, és előre fúj. A hátulsó és a hátulra eső felső gépház venti közvetlen a procihűtésre fújja a levegőt, illetve a felső gépház elejéhez eső venti is befele fúj, a vrm illetve a ramokra. A további három, a gépház elején lévő ventik pedig kifele szívnak. Így a procinál megspóroltam átlag 5 fokot, a vrm-nél nagy terhelésnél 15fokot is, a kártyánál pedig 3-4 fokot, terhelésnél.
[ Szerkesztve ]
-
Zamma
őstag
A rövid válasz: igen.
Érdemes a felső kupak - ami nem fém, műanyag! - nélküli verziót venni az AG620-at, mert nem sok különbség van köztük hűtéshatékonyságban, nem mellesleg alacsonyabb is, így jobban elfér sok házban. Itthon kapni kicsivel 20 ezer alatt a Deepcool AG620-at [link] .
Érdemes pl. 2 db Arctic P12 Max ventit venni rá és 26 ezerből van egy kb. Noctua D15-öt szintjét tudó hűtőd, ami mindent IS visz.Kicsit háttér: lehet olvasni ezeknek a hűtőknek ventieiről hogy panasz van rájuk. Az olyan helyeken mint pl. a Reddit a kevés rossz tapasztalat is komolyan és sokáig ki tudja fejteni a rossz hatását, mert ha egyszer előre sorolódik, akkor egy öngerjesztő folyamat indul be (ja én is olvastam valahol jelleggel - bár nem feltétlen rossz szándékkal teszik)...
A tény a következő: egyeseknél volt az hogy fél év után hangosodott a venti, ez bárkinél előfordulhat... de orvosolható. lásd fentebb.[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
Írod te is ezt... ezzel az aláírással
Egyébként ja: ha ugyanaz a hűtő van a két procin ugyanaz az eredmény vagy +/- 1-2%...
Viszont annyiban jogos a kérdés/ felvetés, hogy lassan annyira visszamegy a minimum ára a 3600-nak, hogy az X esetleg megéri az erősebb alaphűtő miatt, ha nem lesz csere... de ha lesz...// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
zolee0307
őstag
Igen. Egy Silverstone raven 3 házban lesz, szóval lesz szellőzés (persze a ventiket le fogom szabályozni). Eredetileg egy 3600 volt a tervben, de valószínűleg x-et vennék, aminek ugye 30 w-al több a tdp-je.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
-
HULK25
tag
Igen rajta van, csak most olvastam el a cikket, eddig csak kicsit átfutottam, de gondoltam eddig nem volt gond, most miért lenne!?de mikor jobban átolvastam kicsit beparáztam a dologtól, de remélem nemm lesz baj, nem szeretném halgatni a gyári coolert , és hát a jóöreg.cooler master most kapott új ventiket is és jól esik a csend! Köszönöm a válaszokat!!
-
atiska007
senior tag
igazából tudnék, de nem akarok
A cél, hogy ne legyen "forró", de zaj se nagyon legyen hozzá. Annyira nem forrófejű ez a CPU, hogy valami brutál/drágább hűtést tegyek rá, a típusból adódóan meg ugye nem is húzható.Pasztázás: nem vagyok nagyon meggyőződve, hogy a gyári lowbudget hűtőnél bármi plusz elérhető is lenne eg kis pasztázással. max 1-2 fok talán.
Mittudomain!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Be Quiet! Dark Rock TF (1gen)
- 0 perces RGB-s JONSBO CR-1200E processzorhűtők garanciával/számlával! (Intel+AMD!) 3999-4999 Ft/db!
- Cooler Master Hyper 212 black edition processzor hűtő
- Dideregne a CPU-d? Itt jó cooler Scythe Mugen 5 (SCMG-5102AR) CPU hűtő INGYÉ FOX
- Arctic Freezer Xtreme 120 processzor hűtő intelre
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest