- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
#59070464 #62056 üzenetére
Ezt ki mered jelenteni az adott példány ismerete nélkül..? Mind más..Ivy/Haswell is van, ami jól sikerült és hűthető léggel szélsőséges értékeken, de van olyan is, ami víz alatt sem tartható kordában delid nélkül..ne vonj le messzemenő következtetéseket 1 példányból, amit éppen használsz. Nekem i5-3330am volt, 3.5GHz/1.075Von melegebb volt, mint az anno 2500Km 4GHz/1.2Von..szóval ez ilyen, ki kell fogni. Pusztán spec/TDP alapján gyerekjáték lenne lehűteni a friss genes darabokat, de intelbá sem hülye, ért hozzá, hogy korlátozza mesterségesen a tuningot..
-
guftabi96
addikt
válasz
#59070464 #62056 üzenetére
Hát pedig ennél lejjebb nem fog menni.
Ma leszedtem, újrapasztáztam.
Kb egy fokot nyertem vele, viszont arra lettem figyelmes, hogy a venti nem pörög maxon. 1000 körül megy, de mindjárt ezt megnézem újra. A pasztázással egyébként semmit nem nyertem, szóval nem az a gond.
És a hűtő is jól van lefogatva -
Speed®
titán
válasz
#59070464 #62046 üzenetére
Azért, mert szerinted "borzalmasak" az értékei, miközben magad is tisztában vagy vele, hogy a procija "típushibás". Ugyanaz a proci Sandy architektúrával ~20°C deltaTvel menne kb..de ezekkel sincs gond..kicsit túl van misztifikálva mostanában a hőmérséklet téma..60°C nem hogy sok, kifejezetten jó érték.
-
Speed®
titán
válasz
#59070464 #62043 üzenetére
Úgy egyáltalán, nem tudom, mit vártok..? Szobahőmérsékletet..? Semmi köze a magok értékeinek ahhoz, ami reálisan elvárható ekkora bordával..pontosan az IHS alatti bajok okán. Egyébként IBT/P95/stb. alatt a ~60°C bőven jó, nyugodtan elmenne passzívan általános használat közben. Azt meg végképp nem értem, mi köze az FX értékeinek a Hasiéhoz..két totál eltérő architektúra
-
guftabi96
addikt
válasz
#59070464 #62040 üzenetére
azt tudom, hogy nem sok
Csak azt mondom, hogy kicsit többet vártam, miután a t4 a kicsit húzott FX-et jobban hűtötte, egy rosszabbul szellőző házban.
De szerintem itt nagy szerepe van annak, hogy a Haswellek jobban melegednek. De most azért nem akarom kupaktalanítani a 2 napos procit, mert lejjebb akarom vinni az amúgy sem katasztrófális hőfokot -
guftabi96
addikt
válasz
#59070464 #62038 üzenetére
igen valami szerintem sincs rendben, be is állítottam bios-ban, hogy ha 80 fokig engedje, mert ha nekiállok játszani, akkor nem akarom tíz percenként a főfokokat nézni.
Pedig biztos, hogy jól van rögzítve, és a paszta mennyisége is megfelelő.
Öcsém gépében FX 4130 van, 4,4ghz oc, és sharkoon vaya házban (a hűtőt csak úgy lehet felszerelni, hogy felfelé, vagy lefelé fúj, itt most felfelé szóval megreked a meleg a ház tetejében.
Ráadásul a hűtő rosszabb a Macho-nál, egy Hyper T4 két ventivel.
És burn test alatt nem éri el a 60 fokot.
Kétszer nagyobb tdp-vel, ráadásul tuningolva (igaz, alapfeszen megy)
Holnap lehet leszedem, és újra visszarakom másik pasztával, hátha lesz valami változás, de nem hiszem, hogy a paszta olyan sokat hozna rajta.
Az viszont elmondható, hogy nagyon halk, (t4-hez, és a gyári amd hűtőhöz tudom hasonlítani).
Most már a vga a zavaró tényező, gondolkozok azon, hogy valami passzív hűtést kéne csinálni a 7770-re.Mondjuk CPU-nál az az 53 fok még talán elfogadható azt gondolom, ismerve a haswell hibáit, viszont azok a 60 fokok a magoknál meg a package-nél és az ia cores-nál (amúgy ez az utóbbi kettő micsoda?) nekem soknak tűnnek. Mondjuk burn testen kívül nem hiszem, hogy ezeket valaha eléri normál használat mellett.
-
guftabi96
addikt
válasz
#59070464 #62031 üzenetére
nekem i3 4150, és ventivel, amit hozzá kaptam, plusz 3 házventi (1 elöl, 1 hátul (gyári CM 200-hoz kapott) + felül Arctic F12.
és nekem ezek az értékek: szerintem nem olyan jók, passzívat meg sem akarom próbálni, pedig direkt azért vettem ezt, hogy hátha megy passzívan, bár gondolom hogy amiért a többi haswellt is kupaktalanítják, vagy mit csinálnak vele. Paszta se nem lett sok, se nem lett kevés, pont jó, szóval szerintem ez ennyit tud.
A gyári pasztát használtam egyébként, bár nem estem tőle hasra, mert eléggé folyós volt.
De nem hiszem, hogy egy paszta olyan segítene rajta -
bombibmw
veterán
-
and1ao
őstag
válasz
#59070464 #53073 üzenetére
Nem mondanám nagyon rossznak de jónak sem bár én annyira nem ismerem az AC bordákat, ami rögtön feltünt, de lehet nincs igazam hogy keretel együtt van a venti ami macerás ha tönkremegy, a másik az a müanyag rögzítőkeret ami nekem nem tűnik túl masszívnak de ez csak találgatás.
A másik kérdésedre ugye ezek csapágyazás fajták a lényeg igazándiból annyi hogy a ball bearing-es csapagyak hosszabb életűek, de viszont az axialis terhelést nem bírják túl jól és úgy hamar hangosodnak, de hallkabbak mint a társaik.
A fluid bearing-es csapágyakban mint neve is mutatja található valamilyen folyadék a csapágy belesejében. általánoságban halknak mondhatóak és az axialis terhelést is jobban bírják, de rövidebb életűek és előbb utóbb kiszáradnak.
Ha tévesek az ismereteim akkor majd valaki helyre löki. -
and1ao
őstag
válasz
#59070464 #53050 üzenetére
A legolcsóbb új szvsz Potzee-nál a Gammaxx S40.
Aprón kell keresgetni használtan szintén macho-t vagy brockent xigma gaia vagy bármi hasonlót mugen-t 5-8 között mind jó lesz az i5 felé is.
Passzívra én egy Macho-ra gondoltam amire ha bekerül az i5 felrakod a ventit és öröm boldogság.
De ahogy mondtam is először én raknék 2 ventit a mini-be előre hátra, aztán következő fizetésből egy szép bordát bele.(#53051) ReFleXx.: A szűk keret miatt neked is a használt piacot mondanám először célbavenni.Akár amit fentebb irtam vagy CM Hyper Evo egy két AC borda bár azokat nem ismerem, majd a szakik dobnak még a kalapba ötleteket.
-
and1ao
őstag
válasz
#59070464 #53045 üzenetére
FD mini mivel hangszigelt ház elég gyászul hűt, Hátul nincs benne gyárilag venti ezt nem is tudtam.
Igazándiból mindkettő megoldás hozna javulást bár először én a megfelelő szellőzést oldanám meg. és utánna valami nagyobb borda ami akár passzívan is elviszi azt a g840-et.
Jah és egy paszta csere sem lenne rossz. -
hermanyi
addikt
válasz
#59070464 #36272 üzenetére
Az én gépem sem karácsonyfa
Én sem szeretem ledeket a neonokat nem gépbe való felfogásom szerint. A wing Boost nagyon jó de drága én nem adnék ki értük anyit az S Flex (1200) is nagyon jó szerintem a Boostal van egy szinten és ugye olcsóbb. Nekem Boostok is vannak és Swif2 ök is a CPU hűtőn pedig ugye TY-140 amik szerintem megint kimagasló teljesítményűek a hihetetlen 1700 huf-os árukhoz képest
-
hermanyi
addikt
válasz
#59070464 #36263 üzenetére
Teljesen zárt házban sokat számít a belső densing
Jó a wing Boost venti de annyira nem amennyibe kerül .(#36265) agressiv:
Nem olyan biztos az ,hogy a Brocken ott a legjobb . Ha már egy kábel az útjában van a légáramlatnak lehet más megveri annyira környezetfüggő a dolog,hogy hihetetlen ,és jöhetsz te is és merlin is a nagy Brocken tesztel azzal kitörölheti mindenki ,max kiindulásnak jó.
azok a tesztek ha jól tudom nem gépházban mért értékek hanem asztalon simán . Na-mármost az userek 97% a gépházban tartja a rendszerét és nem kin az asztalon.
És amint bekerül egy plusz hardver a rendszerbe vagy csak másképp rendeződnek el a kábelek máris több fok difiket lehet tapasztalni . És ezt mind saját tapasztalat nem az ,hogy innen onnan halottam olvastam láttam . -
hunguru
csendes tag
válasz
#59070464 #36257 üzenetére
Én ház hűtőnek most egy ilyet rendeltem meg látjuk
Enermax T.B.Silence VR Fan UCTB12A - 120mmMéretek: 120 x 120 x 25 mm
Szín: Fekete és antracit átlátszó
Zajszint: min. 10 dB (A)
Sebesség: 800 - 1500 RPM
Légáramlás: 63,83-121,05 m³ / h
Feszültség: 12 V
Fogyasztás: 3,6 W / 0,3 A
Csatlakozó: 3-pin-4-tűs Molex adapter
Várható élettartam: 100.000 óra
csak nem lesz olyan hangos -
DrJános
aktív tag
-
BullZeye
veterán
válasz
#59070464 #35711 üzenetére
Nana, azért ezt így ne jelentsd ki, mert a házad pont hogy arra van kitalálva, hogy a hűtő hátul fújja ki a levegőt. Így nálad abszolút semmi értelme felfelé fújni a levegőt, mert onnan nem tud hova távozni. Viszont akinek nem egy ennyire zárt doboza van, lásd CM690 széria, annak a lehető legjobb lehetőség fölfelé küldeni a levegőt, mert ott simán ki tud menni.
Nálad ha fölfelé megy a levegő akkor megreked, és várhatsz míg a hátsó venti kifújja nagy nehezen. CM690nél meg ahogy megy fel, úgy távozik is a házból, és oda még venti se kell hátulra, és még úgy is jobb hőfokot fogsz elérni.
szerk.:
Normálisan tagolva, képekkel, jól átláthatóan megcsinálhatod magadnak Logout Blogba, és az picit hasznosabb lenne, de jól kiemelve, hogy milyen házad van, mert más felépítésű, jól szellőző házban, ahol felül rács van, ott egyértelműen a másik a jobb felállás, ahol vízszintesen van a ventilátor. -
AMD!4ever
őstag
válasz
#59070464 #35708 üzenetére
Jó hogy letesztelted,mert ezen gondolkoztam én is.
Megjegyzem nekem olyan a tápom hogy az alján van egy 12 es venti ami szépen szivja be a levegőt a házból a hütö fölött,na ha erre még a cpu venti is rájátszik direktben szerintem az nem egézséges hosszútávon a tápnak... vagy tévedek? -
DrJános
aktív tag
válasz
#59070464 #35661 üzenetére
Szia.
Mivel Mugen kettesed van így akár még programmal is leellenőrizheted, hogy melyik hűtési irány a jobb.
De ha jól emlékszem agressiv nézte meg hogy melyik elrendezés a hatékonyabb és azt írta, hogy Kb 5C-al jobb az ha a borda alján van a ventilátor és a ház teteje felé fújja a meleget (szóval ha hagyjuk, hogy a meleg felfele szálljon a fizika törvényének megfelelően.) Elvileg még a videokártya is hűvösebb pár fokkal.A másik felszerelési mód amellett, hogy "jobban néz ki" (ez szubjektív, bár szerintem is jobban néz ki
) azért terjedt el mert régen féltek a tápokba engedni a processzor melegét így inkább a ház hátúja felé terelték a levegőt.
Ha lenne időd és kedved pár tesztet lefuttatni akkor szívesen megnézném az eredményeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Renault, Dacia topik
- Bittorrent topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nyomtató topik
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest