- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
BullZeye #35722 üzenetére
jaja.
a Cosmosban (3x120 be, 120+2x140 ki) nekem mindkettő működik. lentről szívva a vidkari hőfokok jobbak, de a proci érezhetően melegebb. teszi ezt úgy is, ha két 120as még berakok az oldalsó légterelőbe.
Ł-IceRocK-Ł: ja, passzív nehéz helyzet, alapvetően az alaplai VRMek is neccessé válnak.
-
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #35317 üzenetére
TY-141 venti ami alapból volt SA-SB-E-hez tuti nem kóser, 15 centishez képest olyan mint egy villanyborotva, úgy remeg 600as fordulaton is.
De Merlin-t tényleg nem akarom zaklatni egy 2000Ftos venti miatt, de akkor is bosszantó, hogy 23ks procihűtőhöz nem 100%os az egyik venti, még jó, hogy rendeltem egy TY-140-et is mellé, igaz TY-150-hez képest ez is alul marad hangban, 15 centis vagy nagyon jót fogtam ki, vagy a másik kettő nem 100-as
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
BullZeye #35089 üzenetére
ja, nekem is épp úgy van berakva az IFX14 (silver arrow elődje, méretben kb egyeznek).
az SAhoz 140es venti jár, az SA2011hez jár 150es. utóbbi 150essel szerintem nem fog felmenni a ház oldala: a hőcső teteje és a ház oldala között 3 mm különbség volt az IFX14el (SA is ekkoa), SA2011 elvileg picit magasabb.
TY150 jóféle, gondolkodok én is vételen (illetve fórumon más is nézegette már), de egyszerűen akkora, hogy nekem valszeg belógna a hangcsillapításba és a 180mini+d14kombó is nagyon gyanús, hogy már nem lenne jó ezzel a ventivel.
meg meglesz, de a venti beakasztásánál számolj azzal, hogy egyenként fogod elátkozni az összes mérnököt, akinek köze volt a felfogatás tervezéséhez. ettől függetlenül a dolog megoldható.
Mugen egytornyos és még mindig sokkal kompaktabb darab.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
BullZeye #35066 üzenetére
CM690be nem szabad kéttornyost rakni. felső két 120as helyet beblokkolja, gyakorlatilag közel szerelhetetlenné válik vele a ház. egyszer be lehet legozni elég sok szívással, de az a hűtő nagy a 690be, még ha pont be is fér. (tapasztalat: CM690 + Thermalright IFX14). silver arrownak már egy fokkal nyugisabb a felfogatása, de azzal is szívnál bőven.
Thermalright Archon, ha befér, jelenleg az a legjobb egytornyos hűtő és az egyik legjobb léghűtő. IFX14 fölött 3 mili hely volt.
TRUE revC is biztos befér. hugom q66jára egy Thermalright MUX black fog venni, bár én 7kért vettem ventivel újonnan
. lehet lesz IFX14 vs MUX vs AC7pro shootout is
ha csend kell és nem szénnéhúzni akarod, akkor HR02 Macho.
-
DrJános
aktív tag
válasz
BullZeye #35071 üzenetére
Nem tudam, nagyon eltérőek az emberek. Bocsi.
De tudod nagyon sokszor jönnek ide olyanok is akik kérik, hogy ajánljunk valami jót de a googlet már nem bírják használni. Így én sokszor szoktam linkelni, akár kézenfekvő dolgokat is és sokszor igen jól jön az embereknek. Persze mint az elején írtam minden ember más.
-
mrbig25
őstag
válasz
BullZeye #35066 üzenetére
Coolink Corator DS például.
Közvetlenül érintkeznek a hőcsövek a procival és hézag sincs közöttük. Nagy, szellős borda és jó minőségű venti jár hozzá. -
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #34763 üzenetére
Nah, hát Silver Arrow project elnapolva, mert nem lehet kapni. (gyakorlatilag tavaly óta nézem, és azóta nincs)
De talán nem is lenne nekem való, túlságosan is nagy az a borda, ahogy számolgattam CM690-ben konkrétan a szabad hely harmadát kitenné.
Szóval új felállásban kérdezek.
3570k procira kéne, ami ugye 22nm-es, és rettentően melegszik, mert nem tudja rendesen leadni a hőt. Azaz nekem olyan proci hűtő kéne, aminél a hőcső teljesen egymás mellett van (nincsenek 2-3milis hézagok), és hőcső értelemszerűen közvetlenül kapcsolódik procihoz.Erre még rájön, hogy szellős legyen a borda, mert procihűtőt jelenleg VGA hűtőként is használom, hisz a VGAról szívja meleglevegőt és tolja ki CM690 tetején. (ha hátrafelé fújná falnak ütközne, és ott megreked a levegő).
És nem mellesleg hangtalannak kéne maradnia, mert most q6600on ami megint csak melegedős fajta, azon egy 9 centis xigmatek s963 van, és sűrű lamellás, így süvít rajta játék közben a levegő brutál hangosan. Na ezt szeretném elkerülni.
Kiindulási alap Siler Arrow, ilyen árban kéne hasonló teljesítményű, esetleg kissebb.
-
mrbig25
őstag
válasz
Szerintem 15k alatt Thermalright HR-02 Macho. Ez passzívan elviszi a procit idle állapotban, ha meg kell egy kis huzat, akkor a gyári 14-es sem csap nagy zajt.
szab.tam
Tudomásom szerint az AMD-nél megegyezik az alábbi foglalatokhoz használandó lefogatás:
AM2 / AM2+ / AM3 / AM3+ / FM1
Ergo, ha a mini ninja jó volt AM2 / AM3 foglalatra, akkor FM1-re is fel kell mennie. -
hermanyi
addikt
válasz
Van csak árban kissé magasabbak
Prolimatech Armageddon amivel anno én is szemeztem igaz ez árban kb ugyanaz mint SA vagy ugyanettől a cégtől a Megahalems , HR2 Macho .De jelen pillanatban szerintem a legkomolyabb Lég a PHANTEKS de az +10 db ezres SA hoz képest
Vagy Alpentöl a K2 de ez is 20 ezer ,szóval ár teljesítmény arányban SA főleg ha annyiért megkapnád mint én anno (11)szerk:
Aproban találtam : [link] igaz kicsit hiányos de ha jól tudom lehet hozzá szerezni a hiányzó dolgokat -
hermanyi
addikt
válasz
BullZeye #34757 üzenetére
Parancsolj beszerezhető igaz lehet kell várni egy hetet de meghozzák .
szerk:
waterdragon1
Hát én szerintem nem 1 kategória az SA-val -
TazLeacher
nagyúr
válasz
BullZeye #4478 üzenetére
6 dBA az a hang "duplázódása"
Ha ezt kifejtenéd egy kicsit bővebben.
Egyzsóval Te meg tudod állapítani, hogy mi az ami dupla olyan hangos...
Mutatok neked 2 hangot, erre Te azt tudod mondani, hogy a második kb. 1,5szer volt olyan hangos, mint az első? Ilyen emberrel még nem találkoztam.
A hangokat csak úgy tudod egymáshoz mérni, hogy mértékegységet adsz neki, ez ugye a dBA (vagy max hangosabb lehet valami), na már most hogy lehetne háromszor olyan hangos ha az egyik 53 a másik 38. Tehát, ha szerinted 6 dBA-nként duplázódik, akkor mi értelme van a mértékegységnek. Hiszen nem lehet őket összehasonlítani....most vagy én vagyok nagyon hülye, vagy...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Parfüm topik
- Mobil flották
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Steam Deck
- Autós topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged