- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Henk
veterán
Most már a Xigma-hoz is lehet kapni, csak akkor nem volt mikor venni akartam.
más: nem próbálta valaki ezt a Corsair H50, csak procira való vízhűtés csodáját? Tegnap este valahogy ráakadtam és annyira felkeltette az érdeklődésemet. Én a vízhűtést alapból nem forszírozom mert ismerem magam és iszonyat sokba lenne meg a nagy radik miatt nehezen mozgatható lenne a gép. De ez egy tök kompakt cucc, minden egybe és feltöltve megvásárolható. Kérdés, hogy egy ekkora radival ér e valamit, illetve mekkora hanggal teszi.
-
sz.j
nagyúr
Igen olvastam és épp alábbi beidézett rész miatt tettem fel a kérdésem:
"... Persze számos kérdés merül fel: Milyen folyadék válik hatékonyan légneművé 50-60 fok környékén? Mi van, ha elforr az összes lé? Mi van, ha nem bír felforrni? Mi van, ha nem elég a kapillárishatás vagy a gravitáció a folyadék visszajuttatására ..."
Amúgy köszönöm a fáradozásod.
-
Black-core
aktív tag
Kezdek rájönni sajna.Még a tápra gyanakodnék de lehet hogy nem lesz hozzá erőm hogy azt is eladjam vegyek egy másikat.....Lehet az a problémája?Tápom : Chieftech CFT-650-14cs 650W
A mugent2 lehet passzívként használni?vagy annyira úgy nem hűtene jól? Persze csak tuning nélkül alapon
-
-
Pepe78
őstag
Ma hozok Geil ramokat próbára.
Ha azokra sem tudom ráeszkábálni a coolert akkor eladom.
Lehet elég lenne annyival másabb coolert szereznem, hogy a legalsó borda picivel feljebb legyen. -> kicsit hosszabbak a hőcsövek és magasabban kezdődnek a lamellák.
Erre utaló adatokat hol találok? -
Pepe78
őstag
szia!
Sehogy sem. Elég közel vannak a ramok a cpu-hoz.
Csak akkor tudnám ráküszködni, ha valami alacsony bordás ramot vennék.
Gigabyte G Power II ami simán jó lehet pl. Csak elég furán néz ki.
Asus SK II is felmenne szvsz.
Ha a lap képét megnézed látszik milyen közel van a cpu a ramokhoz.
-
thlacko
csendes tag
Amúgy még egy láma kérdés, ha a lapomon szállt el a szabályozással kapcsolatos valami, és megveszem ezt a hűtőt, tudom valahogy szabályozni(vagy esetleg erre a gyárira is lenne vmi lehetőség)? Van rajta poti vagy vmi progival ez lehetséges, mint vga-nál atitool?
Köszi előre is. -
Henk
veterán
-
TESCO-Zsömle
titán
Vannak zorallabbak. Ipraik közt lehet kapni 300+m3/h-sat, meg olyan, ami 7000-et forog, de ezek már nem állnak meg 60dB(A) alatt.
Köszi. Piccolo se piskóta. Majdnem ledermesztőztem.
sz: Anno volt nekem egy Papst-om, ami egyetlen ventiként hűtött odabent mindent.
230V 17W. 15s alatt pörgött fel és 45s alatt állt meg. Fém az egész.
-
sz.j
nagyúr
"...Olyan 3000rpm-es venti nekem is jó lenne"
Például itt is.
És képzeld el, hogy teljesíthet akkor amikor a TRUE Black-on egy S-FLEX 1900rpm-es, a hűtő előtt kb. 15cm-re (egyvonalban vele) egy 38mm-es Ultra Kaze 2000rpm-es és a hűtő mögött kb. 7-8 cm-re egy 38-as Ultra Kaze 3000rpm kavar.
Régebben egy pár napig így használtam, hát mit mondjak ...., brutális volt a hűtés de a hang is. -
TESCO-Zsömle
titán
-
TESCO-Zsömle
titán
Gyak elmondtad az egyetlen hibáját... Proli sokkal hatékonyabb, bár a HP-okat én nem raktam volna egy sorba, inkább elosztottam volna az egyenletesebb hőátadás végett, de biztos nem hasraütésből vannak úgy egy olyan hűtőn, ami leveg mindent...
Nekem TC megrogyasztotta az alaplapomat, pedig feküdt, és rendesen rögzítve volt...
Hiába no! Mégiscsak 2,2kg...Henk: Én ilyen téren nem vagyok szívbajos. Ha valami kell, megrendelem a világ másik feléről is.
Ha jól látom, neked egy ilyen kellett volna. Ár - 10$, posta - 8$. Együtt 18$, mai árfolyamon kb 3400Ft.
-
davidoff84
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Eddig úgy nézz ki, hogy Arctic Cooling Freezer 7 Pro-ra cserélem le a gyárit, mert nem mostanában tervezem a cpu cserét (még csak 1 napos az e7400-em).
Kérdezném még, hogy amikor cserélem a hűtést, akkor ami most rákenődött hűtőpasztát mivel törölhetem le (ha le kell egyáltalán)? -
devast
addikt
"Push Vs Pull - This depends on fan speed/power. The high speed fans at 2000RPM with a 38mm fan thickness provided the best performance in a push condition. The slow speed fans with 1350RPM with a 25mm fan thickness provided the best performance in a pull condition. I would estimate that performance line is likely to cross in the 1500-1700RPM range where they are equal. So.... slow speed = pull, high speed = push, medium speed = it doesn't really matter."
Bár ezt vízhűtő radikon tesztelték, de hasonlóképp működhet TRUE-val is.
-
Henk
veterán
Hát ezt nem tudom teljes bizonyossággal mondani mert sosem próbáltam,de elméletileg mindegy melyik oldalra teszed a ventit.Sok hűtőnél a gyártó is reklámozza,hogy több oldalról is felszerelhető a venti tetszés szerint.
gooool: az S1283 ugyanaz mint a red scorpion csak az utóbbin világítós venti van,de még a fordulatuk is ugyanannyi.Túl nagy különbség nem is lehet köztük szerintem mérési eltérés vagy pasztázás miatt. -
elfelejtette
veterán
Sógor E8400-as procijára rápróbáltuk a TX3-at, 3.6GHz-en 1.16V mellett 57 fokig engedte. 4GHz-en 1.28V mellett 3 perc alatt felment 70 fokig, és elkezdett rikoltozni a lap...
10-12k keretből már nyugodtan lehet venni CM Hyper 212Plus-t, AC Freezer Extreme rev. 2-t, OCZ Vendetta 2-t, stb...
(#12433) Zsubi: Esetleg egy Prolimatech Megahalems? Ez sem rossz! -
Henk
veterán
Nagyon rá vagy készülve már.
Én a helyedben kérnék kölcsön ramot egy próbára.Vagy nem vagy kiváncsi annyira?
Szerintem az MX2 jobb mint a Zalman.Most én is felkentem a Proli pasztáját az Arctic Silver5 helyett.Aztán javult is csak nem tudom,hogy ettől vagy a ventitől mert azt is cseréltem közben a hűtőn.
Most nézem C0-d van,kiváncsi vagyok mennyire melegszik. -
Henk
veterán
Te de miért kell ennyit várni egy ram-ra?Környéken nem volt valami megfelelő ami azonnal vihető lenne?
Fogkrémmel a rezet szoktál kipolírozni,hogy visszanyerje az eredeti fényét.Ha van rá időd meg kedved akkor megpróbálhatod egy puha ronggyal meg kis fogkrémmel újjávarázsolni.
Cobra652: a Noctua meg a Mugen2 hasonló kategória csak a Mugen sokkal nagyobb borda,nem mindenkinél fér el.Viszont,hogy mikor lesz 1156-os lefogató hozzájuk...Még sehol nem láttam.
Viszont jókat olvastam még a Thermolab Baram-ról is,hasonló árban van.
Lacc88: akár 4-et is,az más kérdés,hogy felesleges.Amúgy az egyik legjobb hűtő,azzal nem nyúlsz mellé. -
Henk
veterán
Szerintem a TRU is elég lesz hozzá.Gondolom nem 24/7-ben akarod 4ghz-en járatni.
Tuningban én sem vagyok túl jártas,de csak bátran.
Gucunja: felesleges leszólni a hírdetését mert elöbb-utóbb szemet szúr a modiknak,aztán annyi.Azt mondják minden annyit ér amennyiért el lehet adni.Lehet egyszer talál rá egy madarat aki megveszi.Láttam már pár dolgot áron felül elkelni.Lehet valami Asus fan ráugrik.
d@minator: köszi,lehet kipróbálom majd. -
profi
aktív tag
-
Henk
veterán
Nekem is van a ház tetejébe egy 20-as venti,de kikötöttem.Marad az elöl-hátul verzió nálam is.A helyébe is ezt próbálnám ki,meg a TRUE-ra csak 1 ventit.
Mondjuk az alsó tápos megoldásnál nem kéne,hogy annyira felszálljon a meleg mert eleve kifújja a házból nem?Legalábbis nálam igen,meg nekem nem is melegszik a Corsair. -
Henk
veterán
Ennek a 2 ventis dolognak különben nem vagyok a híve.Főleg ha van hátul házhűtő is akkor lehet még az is bezavar neki ha elég közel esnek egymáshoz.
Házszellőzése milyen?Nem lehet,hogy amiatt nem érvényesül a cu hűtő mert eleve nagyon melegszik?Vagy nem magasak amúgy a hőfokok?Bár egy q6600 4ghz-en amúgy is izomból melegedhet már. -
Henk
veterán
Hát elméletileg a réz jobb hővezető mint az alu,de a hőleadása rosszabb kicsit,legalábbis asszem.Valóban érdekes,hogy nem javult semmit mert a tesztekben azért azt lehet látni,hogy egyforma hűtőből a réz verzió 1-2 fokkal azért jobb szokott lenni.Milyen procin van és mekkorák a hőfokok nála???
Lehet,hogy a szenzor mér félre.Az E8600-nál a magok hőmérsékletét én sem tudtam 35 fok alá vinni.
A második venti is 1-2 fokott szokott csak javítani,de a hang miatt nem éri meg általában.A borda is elég keskeny lehet,hogy a 2 venti bezavar valahogy egymásnak. -
Henk
veterán
Én már csak akkor szedem szét ha másik hűtő kerül rá.Tervben van csak van pár gátló tényező.Pedig ezt nem is para szétszedni mert nincs rajt hátlap.A 260-al nagyon szenvedtem,hogy ne legyen látható,hogy megvolt bontva.A hátlap annyira durván tapadt a ramokra,hogy azt hittem eltörik a nyák annyira erőltetni kellett.Arról nem is beszélve,hogy a hűtő eleje és a hátlap ilyen kis műanyag pöckökkel is össze volt pattintva.Hát nekem nem volt egyszerű.
-
pohár
félisten
-
DonMedve
addikt
Na Qru megjött a cucc!
Hátha 10°-ot nem is de hozott az Xtreme-hez képest.Ami érdekes,hogy idle-be nem rántott rajt nagyot,pusztán 4-5°-ot bár igaz most magasabb órajelen jár magasabb fesszel.3,52GHz,1.41V igy idle-be 48-51°,de load-ba prime alatt max 81° volt.A harmincegynéhányfokos szobában!Az Xtreme-vel ilyenkor már régen 90° felett volt,már sipitozott az alaplap.A 3,6GHz-et is feszegettem de ott már nem győzte a Mugen sem,még fesz is kellett volna neki,mármint a procinak.Bár lehet egy erősebb ventivel,még lehetne rajt hozni,mert ugy e Schyte csak 1200-on pörög.Egy 1500-2000-es,12cm-es venti bizti hozna még rajt!
-
d@minator
addikt
Friss hűtő teszt! (Legalábbis nekem
)
-
Landon
addikt
Qru, ezt nekem írtad?
Ventit egyébként nem is akarok cserélni rajta... nem is értem miért kéne. De én is a vendetta2-re/212plus-ra várnék inkább most már.. bár szerény véleményem szerint vendetta2 belátható időn belül nem lesz a fentebb említetek miatt!
Plus-nak meg már lennie kéne -.-'
-
d@minator
addikt
Jó sokat kellett csiszolni középen olyan porózus volt a réz. De megérte 5 fokkal jobb lett a hűtés.
Viszont abban segíthetnél, hogy miért magasak az értékek még mindig legalábbis a többiekhez képest Prime95 alatt. Vagy nem magasak?Q6600
2,4GHz - 1,26V - max 57,57,51,51
3,4GHz - 1,38V - max 77,77,71,71Ezek a max. értékek a HWmonitor 1.14 szerint. A CoreTemp is ezt méri csak éppen pillanatnyit. Az Everest 5.02 az 10 fokkal kevesebbet mér. (67,67,61,61 és 47,47,41,41)
-
Henk
veterán
Á nem bírnám a hangját sokáig.Valahogy megjavult az indítás bár nem értem.Megcseréltem a reset és power gombot és azonnal indult a gép,gondoltam elromlott a gomb.Kicseréltem a lapot és akkor már működött működött rendesen,akkor a lapra gyanakodtam.A lappal összeraktam egy másik gépet és az is megy rendesen,így hát fogalmam sincs mi volt.Összeraktam a gépet,de nem volt időm még semmire,ha minden jól megy holnap rakok fel képeket is.Csak egy gyors teszt volt,proci alapon.Idle a magok 38-43 fokosak,load pedig 45-54 fokosak.(15 perc Orthos)
Idle 500rpm-en megy az Ac,load pedig 800-on.Lehetnének kicsit jobbak a hőfokok,de nagyon fordulaton gondolom javulna a dolog.Viszont szerintem még elfogadható és nekem fontosabb,hogy halk legyen.
Viszont a vinyót átkellett tennem a ház aljába mert csak ott fért el,közvetlenül az író alá,csekély 10 fokkal lett így melegebb. -
Henk
veterán
Ugyanezt a ventit rakom rá mint az Achilles-re,AC pwm.(a hangja a lényeg)
Másik dologról,nem hiszem,hogy a power gomb rossz mert ha megy a gép és kiakpcsolom akkor utána indul elsőre,csak ha többet áll akkor nem indul.Szerintem vagy táp vagy lap.Ha a lap csinálja az klassz mert holnap vinnék el és a garija meg lejárt már.Ha a táp az meg azért szép mert ha visszaküldöm gariba akkor tuti egy hónapig ott lesz. -
jokeman
aktív tag
Hmmmmm
Hát most megfogtál.
Azt mondod a Z600, nál nem találok jobb megoldást?
Csak az az egy bajom van vele hogy túl nagy, meg van az alaplapomon egy hűtőborda, ami elég meleg tuning közben,és oda is akarok eszkábálni egy hűtőt, mert a gyári túl hangos, és sajnos a Z600 miatt nagyon nem férek el.
Amugy mi a baj az alaplapra merőlegesen fujó ventikkel,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti 6GB / 16GB / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest