-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
jim bcs
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #75344 üzenetére
Lehet megvenni
-
jim bcs
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #75341 üzenetére
(#75341) TESCO-Zsömle
Kérdés min volt, hogyan tesztelték, lehet nem mérvadó, mainstream-en felesleges. Mainstream-re egy egytornyos doszt elég, Performance-ra (X99/X79) pedig egy jobb dupla tornyos az ajánlott amiből 25k körül is van bőven megfelelő, valamint Performance-ra is van olyan egytornyos ami elég még OC mellett is. Noctua és be quiet!, na ezzel a 2-vel kb. az egész piacot le lehet fedni minden területen(#75342) Hauptmann
A felét?Semmi gond, szedd le és tedd vissza a talpára, majd rögzítsd.
-
neko18
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #59819 üzenetére
Erre a hűtőre már szobát kell bérelni
-
Potzee
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #59821 üzenetére
A nagy Mester már régen adott életjelet magáról...remélem, hogy a következő remekművén dolgozik!
-
Potzee
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #59819 üzenetére
Ó, igen...
a silentmaxx Twinblock...
Ezt a két vasat még beszerzem...
meg egy Nofan-t...
-
Potzee
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #59750 üzenetére
Passzív módban igen jól teljesít a
Silentmaxx Bigblock, fej-fej mellett az Orochi-val.
Furcsa, hogy ebben a tesztben (50 ill 67W-on) a HR-02-re 10-12 C fokot ver a Bigblock és az Orochi is... -
Potzee
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #59750 üzenetére
Tényleg
-
Potzee
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #59734 üzenetére
Nagyon köszi!
Elsőre nagyon Scythe -nak tűnt...Úúúúúristen, ez mekkora!
Kell egy ilyen!
De hová teszem???Silentmaxx Twinblock - HR-02 - Orochi
Hát, ez...
-
Potzee
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #59732 üzenetére
Gyönyörű!
Mi ez? Scythe micsoda?
Tiéd?
Eladó? -
Potzee
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #59728 üzenetére
Igen, érdekel, milyen cuccról lenne szó...bár, egyelőre nem terveztem újabb coolert venni.
Tudom, van már ettől sokkal jobb...pl.HR 22, Nofan CR 95/100, Heligon HE02, stb. Ja, és szabtam kolléga remekművei!
A napi szintén használatban lévő konfigomban én is inkább egy HR-02 Machot használok. Ez az Orochi, amolyan ünneplős cooler :-) -
Speed®
titán
válasz
TESCO-Zsömle #59652 üzenetére
Videó..látszik, mit kell csinálni.
-
The Exiled
tag
válasz
TESCO-Zsömle #59379 üzenetére
Már nem azért, de miért nem lenne vízhűtés? van benne pumpa, radiátor, cső, és az egész hőt a cpu-tól messze a radiátoron adja. És a csőben folyadék van. Ez nekem eléggé kielégíti a vízhűtés fogalmát.
-
pipo112
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #59373 üzenetére
Bocs de nem értelek , a cm nepton 280l nem vízhűtés ?
-
pipo112
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #59368 üzenetére
Már Bocsi de most ez a nepton a top 3 kompaktok között van és nincs usb-s szoftveres gagyisága a mi folyton kék halálozna
-
The Exiled
tag
válasz
TESCO-Zsömle #59363 üzenetére
[link]
Már nem azért, de pl ez miért lenne gagyi? -
válasz
TESCO-Zsömle #59363 üzenetére
Köszi
Akkor ezt még jobban át kell gondolni... -
Potzee
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #59088 üzenetére
Nekem van még egy PIII 1.0GHz Tualatin konfigom, benne egy 10.2GB-os Quantum HDD-vel (Windows 3.1 és Windows 98SE)...ismerős feeling.
-
neko18
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #59088 üzenetére
OMG de rég hallottam már ilyesmit
A mai számítógépnek nem hogy csendesnek, de simán némának is tekinthetőek egy ilyen után -
neko18
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #59086 üzenetére
Én sem tartok, még is emlékszem milyen zajosak voltak
De tényleg minden, betett az ember egy nagy méretű floppyt és hangosabb volt csak az a kis komponens része mint a mai gépek egész része
Ráadásul a "zaj" is eléggé homogén és folyamatos, nem egy inhomogén szakaszos amire felfigyel az ember. -
fenergie84
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #32870 üzenetére
Köszönöm válaszod
Akkor ez bíztató, ha haza értem ki is cserélem...
-
old-dog
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #32851 üzenetére
A 16dB magáért beszél.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #32851 üzenetére
1300as ventije van, annyival nem üvölthet annyira, mint az OCKjuk
. halk helyett mondjuk szerintem elviselhető inkább a jobb szó, egyébként viszont nekem eléggé könnyűnek tűnik, 700g ventivel pici bordát feltételez. nekem csak a bordám nagyobb 100grammal.
-
BoB
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #32848 üzenetére
-
1989rigo
tag
válasz
TESCO-Zsömle #32791 üzenetére
köszönöm a vàlaszt. nézek teszteket még meg olvasgatok. üdv Szabolcs
-
hermanyi
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #32788 üzenetére
Azért a Mugen3 4500 ig megbirkózik simán egy 2500k val
Persze ha normális a tuning és nem 1.4V t kap a proci -
1989rigo
tag
válasz
TESCO-Zsömle #32788 üzenetére
köszönöm a választ, azt h tuning nem lesz arra nem esküdnék. multkor kipròbáltam auto tuningal kíváncsiság gyanànt de nem tudta hűteni rendesen a jelenleg 75foknál offolta magàt a gép ugyh nem is pròbàlkoztam vele.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #24982 üzenetére
szerintem rosszul lesz fent a 24981esen az a TX3, ennyire nem szabadna melegednie.
JoceeHunt: ld feljebb a linket, a D14 kb két fokkal gyengébb az én hűtőmnél. és ahhoz képest vagy nem megy a C1E/E1ST, vagy valami gáz van a hűtővel.
ja, csinálsz képeket? kíváncsi vagyok arra a házra? milyen tapintásra? milyen szerelni?
windlord: 10kért ha találsz akkor Scythe Ninja3 vagy Mugen2.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #24976 üzenetére
persze, normál méretű ramokkal úgy vannak tervezve ezek a hűtők, hogy nem akadhatnak össze. az IFX14nél is a memek tetején ül ugyan a venti (kb két mmel fölöttük), de lazán beférnek alá. melegedni meg... van fölöttük pár ventivel egy 140es Antec, szóval nem valszínű
.
szóval vegyél alacsonyhűtős ramot.
D14 szvsz a célra tökéletes lesz. highend víznél sokkal gyengébb, viszont ezek a nagy tornyok eszméletlenül tudnak hűteni. az IFX nekem inkább állt majd egy évet a polcon amikor nem fért be az átmeneti házamba, minthogy eladtam volna. köv rendszernél meg valszeg kap egy új felfogatást (AMDnél még azt se), és meg lesz oldva.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #24936 üzenetére
ja, tehát akkor a TRUE copper felületkezelve volt.
egyébként az IFX14nek is alapból nikkelezett talpa van, csakhát a TR akkoriban nem igazán tudott egyenes talpat prezentálni...
viszont az érdekes, hogy a Ninját nem vonták be.
ha vékony csúcshőt kell, akkor vagy Prolimatech Armageddon vagy HR02 vagy esetleg a Noctua C14 is érdekes lehet... bár az se olcsó.
víz/lég témához: procija válogatja, légen olyan 165-200W érhető el reálisan. nagyon sok függ a proci paramétereitől is.
-
sestertius
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #24936 üzenetére
Bizony az emelt hűtőbordás ram miatt nem volt buli nekem sem a Noctua NH-D14, inkább azt cseréltem le, mint a ramokat. CL8-as 2000-es HyperX-ek vannak, amelyeken nem igazán szeretnék túladni, ritkák - és tökéletesek!
-
válasz
TESCO-Zsömle #24930 üzenetére
Megnéztem, tényleg. Nem tudom hogy pontosan mennyiért jutnál hozzá, mert ugyan ilyen áron vehetsz egy használt D14-est, akkor ledobálod róla a ventiket, ahogy én tettem, és feldíszíted ahogy tetszik.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
kieg: más oldalakkal kapcsolatban: nézd meg, milyen ventikkel tesztelnek. gondold végig, hogy szellőzik a házad, kb milyen ventit fogsz használni, mert annak függvényében más és más lehet ajánlott. értsd: ad absurdum egy Swif2pvel és egy 4000rpmes Deltával egész más sorrend jön ki, nagyon kevés hűtő skálázódik tényleg szépen ventik függvényében (bár a csúcskategóriások szoktak, de ott is van preferált). az Arrow is amiatt jó vétel (mármint ha valakinek az kell), mert a legjobb 140es ventiből adnak mellé kettőt.
sestertius: na igen, én örülök, hogy szabvány méretű ramjaim vannak, magasakkal a dual channelt vagy a két ventis setupot elfelejthetném
a 9900al kapcsolatban: a 9700led jó hűtő volt a maga idején, de a két hőcső limitálta. meg kb négy éve piacra került a TRU (előtte is volt egy Thermalright SI128, de az kevésbé volt ismert), majd a TRUE, és utánna a 9700as széria már csak drága volt, de a csúcshoz képest lemaradt. kinézete persze jó volt, de sokkal olcsóbb hűtők is verték. a 9900 meg a 9700 utódja... ebben a dizájnban kb ennyi van, a modern tornyokkal/pushdownokkal sajnos nem tud versenyre kelni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
érdekes az oldal, főleg, hogy az IFX14 (olyanom van, tehát kb tudom mit tud és elég jól ismerem a határait) a 100-150Wos padon még a középmezőnyben van, aztán a végére egy fokra bejön a Genesis/Mine2 mellé (egy kb négy éve piacra került hűtőről van szó). ami miatt Neked érdekes, mert az Arrow gyakorlatilag egy blackplatehűtő nélküli IFX14 kicsit változtatott designnal és részben döntött lamellákkal, valamint másfajta felfogatással.
namost: az oxidálódás annyira nem vészes, de meg fog történni. ld képet lejjebb, ez egy IFX14 két évvel a polír után. proci max 180Wt vett fel (három teszt alkalmával, egyébként általában olyan 15-25W körül eszik, ami ibt alatt felmegy 65-80ig is), polírozott q6600ra került. a jobb oldalon a picike borda egy Arctic Cooling 7 pro, referenciának. a hátlapi hűtő az IFX10, ezt csak az első szériához adták, kb 2-3-5 fokot hozott hűtésben teszttől függően.
Namost: a csövek oxidálódni fognak, de erre ott a polír (bár a csövet nem kéne), illetve talán a réztisztító is jó. pl thermalright árul tisztítót hűtőbordákhoz ilyen okok miatt... egy három éves full réz TRUE coppernek már valszeg ideje, hogy lepucolják rendesen
(az IFX14nek réztalpa és réz csövei vannak, de nikkelezett... és látni, hogy néz ki).
a másik, hogy a lamellák préselve és nem forrasztva vannak. vigyázni kell, hogy hogy rakod le. Ifxet pl az oldalára nem lehetett letenni, mert a saját súlya alatt görbült (tetejére kellett szerelés közben), valszeg a Mine2nél is ez lesz a megoldás. ilyen súlyú hűtőkkel amúgy is ésszel kell bánni, de úgy néz ki már van drága hűtőkkel tapasztalatod.
a harmadik probléma, hogy oldalt a többi scythehez hasonlóan nincsenek egymáshoz rögzítve a bordák. ha vigyázol rá, akkor szerintem megint nem lehet probléma.
-
Gabesz144
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #24928 üzenetére
Én D14-es párti vagyok erős hűtő és halk is ennél jobb nem kell
.
-
válasz
TESCO-Zsömle #24923 üzenetére
Jó, de itt milyen környezetben voltak a hűtők? Amúgy azt olvastam hogy a Mine 2 csöve nincsenek úgy felület kezelve mint a D14/Dark Rock/stb. csövei és idővel romlik a teljesítménye, mert oxidálódik. Nem tudom m igaz belőle és mi nem, de jelenleg Silver Arrow/D14 és Dark Rock Pro a Top3 ajánlott hűtők.
-
sestertius
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #24923 üzenetére
A Mine 2-ről én is láttam olyan teszteket, ahol lehúzták - ez engem már meglepetésként nem ér, egy teszt mindig relatív, fenntartásokkal kell fogadni. Szerintem egy ilyen kaliberű hűtő nem lehet komolytalan...
A Noctua viszont valóban sok helyen jól szerepelt, illetve - ha már ilyen "típust" néztél ki - nagyon jónak mutatják még a Thermalright Silver Arrow-t. Ez viszont baromi drága... -
válasz
TESCO-Zsömle #24919 üzenetére
Mine 2 nem említhető egy lapon a D14-el. 25k-t pedig nem kell kiadni érte, D14-est olcsóbban is vehetsz, attól picit gyengébb a Dark Rock Pro, azzal sem jártnál rosszul.
-
Gabesz144
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #24919 üzenetére
Hali!
D14-et már találsz 17-ért is ha nem ragaszkodsz az újhoz.
Én megvagyok elégedve vele hűvösen tart minden procit -
Henk
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #13631 üzenetére
Hát Linx-el pedig ennyi, de tovább megyek ha 2 ventit teszek rá akkor is pont ennyi. Meg mx3 pasztával is ennyit tud. Idle meg 37-42 fok, hát ez sajnos ennyi.
-
Henk
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #12877 üzenetére
Igen, általába dupla költséggel. De vajon indokolt a cpu hűtőn a 2 vagy több venti használata?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #12868 üzenetére
Az kemény! Azért olyan durvát már én sem viselnék el.
Henk: Nálam tágabb a tűréshatár ilyen téren mint az átlag embereknek, szóval nekem a mostani is elviselhető bőven. Ha jól emlékszem 34-36dB-es ami most kavar a TRU-n.
mod:
sz.j: Az már tényleg keményen hűthetett...
-
Henk
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #12860 üzenetére
Igen ilyen kellett volna, de nekem ezek a külföldi rendelések sajnos nem mennek. Viszont nem bántam meg ezt a hűtőt sem.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #12857 üzenetére
Havernak volt/van TRUE Black és TRUE Copper, 1 fok különbség sincs a kettő között.
Nekem sima TRU van, ugye az 4 HP-os nem 6 mint az extrem de elégedett vagyok a teljesítményével. Erős venti kell hozzá a sűrű lamellák miatt és akkor hűt mint állat.
-
Gr3GoRi
tag
válasz
TESCO-Zsömle #12831 üzenetére
Ennyi elég is volt, meggyőztél
Akkor Prolima lesz...
PcGear-nél már van Shadow is ami jobban tetszik de hogy anyival drágább... -
Gr3GoRi
tag
válasz
TESCO-Zsömle #12822 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Szerintem akkor Prolima lesz. A Xigmatekek mennyivel gyengébbek a Megahelmnél?
-
Henk
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #12822 üzenetére
Az S1283 most nagyon jó áron van, 7700-ért ajándék.
-
Henk
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #8633 üzenetére
Na igen a réznek külön megvannak a hátrányai,de amúgy is úgy gondolom,hogy a réz ninja inkább azért népszerű mert limited edition és nem a rendkívüli hűtő teljesítménye miatt.
A másik,hogy szerintem a 2 venti is felesleges egy bordára.Annyit nem szokott javítani a teljesítményen mint amennyivel a zajt növeli.Elvakult tuningosnak kell lennie akinek már egy venti nem elég egy ilyen kaliberű hűtőre.Meg egy átlagos usernek a 11k-s Xigma ugyanolyan jó szolgálatot tesz mint egy jóval drágább TRU mondjuk.
Nekem is volt Orochi-m is,de az sem a rendkívüli hűtő teljesítménye miatt volt 16k.Az Achilles még jobb is nála ezenfelül kissebb és olcsóbb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged