-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
proci985
MODERÁTOR
izé, azért annyira nem lehet gyenge az AC7pro, hogy az alapórajelen menő 875öt akár csak max fordulaton se bírja el.
q6600 g0 VID 1.285, 3200 (9x357)@1.39, ~110-120Wos fogyasztással, 22-23fokos szobában, asztalon mérve. max fordulaton, kíváncsi voltam, mennyit tud (ha már az IFX14et is teszteltem).
szóval vagy a socket775ös a verzió sokkal jobb a Rev2esnél, vagy mégse sikerült annyira rendberakni az eltört felfogatást.
GrG1210: ha befér a házba, 7kért Cooler Master Hyper 212 plus.
-
Piftuka
veterán
Köszönöm a választ!
Nem tuningolok. Ettől nem kell tartani.
Továbbra is várok minden javaslatot, alternatívát:
Erről: [link] és erről: [link] mi a véleményetek?
Mondjuk az sem ártana, ha legalább lenne 3 év jótállás a hűtőre!
Sajnos az Arctic Cooling és Spire ventrikre csak 1 évet adnak. Az pedig bakfitty!
-
dokee78
félisten
Akkor,hogy oldjam meg,hogy jó legyen?
Mert házat nem veszek,viszont az Alpenföhn kell.
Hogy tegyem majd be akkor,merről szívjon?Vagy barkácsoljam a házat,hogy felülről tudjon szívni a táp?(Vágok a tetejére lyukat+ porszűrő?)
"Ha 85 fok-ra hitelesített kodik vanak benne még akkor is... A jobbakben meg 105-ösök vannak."
Ebben a Chifiben olyan van? -
Milka 78
nagyúr
Az nem csak elforgatva megy fel AMD-re?
vader108 : Ha csak elforgatva megy fel a procidra akkor nem,mert ahoz alsó tápos,nyitott tetejű ház kell.Ha felmegy hosszában is akkor jó,de felesleges,mert a Freezer 13-as baromi halk és simán jó neked,főleg,hogy nagyon versenyképes az ára.
Most elég sok emberke veszi 955-965 be-hez.
-
Flopper
csendes tag
szia,
hát szinte sehol nem találtam Hyper 212+ -t és AC Freezer Extrem-et sem,
valami más ötlet ? 10-11k-ig jó vagyok
(AMD Phenom II X4 955 mellé)
köszivagy ha van ötleted vagy valaki másnak hol lehetne jó áron
beszerezni köszönettel venném
(a ház: CoolerMaster RC335-KKN1-GP Elite) -
smiti
veterán
Esetleg Ezek közül? Alpenföhn GrosClockner vagy Alpenföhn Brocken ?
-
Dyno
veterán
Komolyan 85°C-ig? Mert az cpunak a topikjában 72-t írtak, merthogy annyi van írva az intel spec.-jében, pontosabban tCase max: 72,7°C.
Hát 10-12K.
C12P SE14 Noctuat venném a legszívesebben emrt etetszik hogy az alaplapra nézz, jól átszellőztetné, de őt már sokallom közel 16K-értU9B SE2, emg leírtam miért szimpi, még is csak adnak hozzá két ventit, ami 6K plusz a zsír 1,5K, tehát olyan mintha 6K lenne maga a borda, emg a fesz szabályzók se kimondottan rosszak.
Amúgy eszmefuttatások esetleg?
Ez tutira rá menne a lapra, asszem 3cm körüli a magassága a vrm bordáknak, körülbelül olyan magasak mint a gyári hűtő venti nélkül talán 2-3mm-el magasabbak.
-
-
Gerisz
addikt
Ha a legolcsóbb boltokat is nézzük 4000-el drágább a H70 mint a Noctua.
Azt lehet tudni, hogy mennyit számít hogy lazábban van a procin a borda vagy rászorítva csutkára? Neked a Thermalright-ot is lehet állítani igaz? Azzal nézted, mert engem idegesít, hogy tesztekben elviszi passzívan az i7-et az NH-D14 (igaz egy teszt erejéig és az jobban bírja a hőt) De nekem böngészésen kívül semmit. Elindítottam az MW2-t, míg betöltött OK, de amint indul a játék meghal.
-
jolmegmondom
csendes tag
Nézem, de aza baj, hogy nem értek a cpu hűtőkhös (sem) hogy mire érdemes figyelni, vagy 500 féle kialakítású, számít-e hogy álló vagy fekvő a ház stb. Józan paraszti ésszel arra jöttem rá, hogy hiába egyik hűtőnek nagyobb a ventije vagy több az rpm, ha mégsem vezet el annyi hőt..
Inkább máshogy tenném fel a kérdésem:
Van egy nagyon olcsó boltom, itt a linkje a tőlük kapható cpu hűtőkkel: http://shop.zuba.hu/index.php?pg=termekek&kat_id=29&csoport=CPU
innen olyan max 12 ezer ft-ig mit érdemes venni? Nem baj ha csak 4-5-6 ezer, nem feltétlenül kell ennyiért. És akkor a kritérium: csendes legyen (csendesebb mint a gyári) 1156 socket i3 hoz legyen jó, illetve ha később szeretném picit húzni, akkor is állja meg a helyét.
köszönöm a segítséget!
-
hermanyi
addikt
mégis kb mennyivel
mondjuk mugen 60 C fok akkor Alpenföhn Brocken 62-63
mert ha csak ekkora a különbség akkor Alpenföhn lesz mert klasszissal olcsóbbMugen2 volt nálam egy fél napra és chipset hűtőmhöz hozzá ért szóval necces alakítgatni meg az alsó 2 lamelláján ha már veszek nem szeretnék.
Teljesítményével meg vagyok elégedve de a mérete miatt és az otromba formája miatt ha csak akkora az eltérés mint amit remélek akkor inkább Alpenföhn -
greenfairy
tag
Gerisz tanácsolta, hogy az NH-D14 jó lehet az eredeti venti elhagyásával. DE olyan kell, ami 140-es és 120-as fülekkel rendelkezik. Az NB termékeit néztem, mint az írásomból is kiderü. Ott szerintem nincs ilyen, ami a fenti kritériumoknak megfelel.
Továbbá szeretném azt, hogy a házban az összes venti egy cégtől származzon - egy típuscsaládból, ha lehet.
Az AC-k is jók, de az általam felsoroltak, szerintem jobbak. Azt hiszem... talán....
De TE félisten vagy, szóval elbizonytalanodtam. -
greenfairy
tag
A CS2 tényleg jó, de nekem egyáltalán nem tetszik a színe. Ami miatt tipródok az az, hogy a lehető leg halkabbra szeretném összerakni a leendő gépet.
A Noctuához esetleg tudsz tanácsolni jó 140-es ventit, aminet 120 helyen vannak a rögzítőpontjai?
A HR-02-nél már rájöttem, hogy mind 120-hoz, mind 140-hez adnak csatit, szóval arra egy olyan hűtő menne, mint a házban bármelyik. (Azon még gondolkozom, de az Enermax, Noiseblocker és a Noctua vannak egyenlőre versenyben. De ez még bővülhet.) -
greenfairy
tag
Hát... mondjuk válaszoltál is meg nem is.
A baj inkább velem lesz, mivel most akarok összerakni egy gépet 10 év laptophasználat után. Meglehetősen sok tesztet olvastam, és még nem csapódott le a végeredmény. Alapvetően a NH-D14-et a legjobbak között szokták kihozni minden tekintetben, még a csend figyelembe vételével is... sőt. De ennek néhány helyen ellentmondanak.
A PH-s teszt is különösen ajánlottba sorolta, pont a halk működés miatt.Két alternatíva között gondolkozom:
1. előlappal ellátott házban (LL B25S; X500) Noctua ventik és egy leszabályzott NH-D14 (ULNA).
2. nem feltételen előlapos (de valószínűleg LL) házban nem világítós ventik, és egy a ventik színéhez illeszkedő CPU hűtő.Ehhez a másodikhoz keresek a Noctua helyett valamit, ami a full fekete belsőhöz minél jobban passzol. Ezért találtam rá a Ninja 3-ra.
Őszintén szólva a különböző tesztek ellentmondásai vittek be az erdőbe. Miközben pl. tápban egyértelműen Enermax modu 87 a nyerő....Remélem nagyjából érthetően "zagyváltam" el amit szeretnék!
-
-
maestro87
őstag
Köszi!
Akkor ez még kisebb is magasságban mint a Hyper212. Már csak azt kell megmérnem, hogy a táp fogja-e zavarni.
Egyébként jól látom, hogy a ventillátor a bordák között helyezkedik el? A későbbiekben lehet ezt cserélni pl. a fent említett cooler master ventillátorra, mert elég fura rögzítésű ahogy én látom? Esetleg plusz ventillátort rászerelni? Ezt kérdezném a Hyper212-nél.
Meg még azt kérdezném, hogy a Hyper212+ nem hozná-e azt a teljesítmény 2 ventillátorral, mint a Freezer Xtreme? -
Gucunja
aktív tag
köszi a segítséget akkor marad a ZZ.
a hátlapon két ultra halk AC l8 pro venti forog, megpróbálom passivba, max valami kicsi fordulaton megy majd rajta a hűtő.
most a gyárival 35fok a proci , játék után (NFS PS 2010) 45-48fok, pedig kis apró még nem is hőcsöves gyári hűtő van rajta.
-
proci985
MODERÁTOR
AC7pro 3.0ára stabilan elég, 140Wos fogyasztásnál maxra tolt ventivel olyan 75fokra még be tudja hozni a q66ot.
Freezer Extreme se sokkal erőseb ahogy hallottam, de cserébe már legalább jóval drágább is. másik topikban felmerült, hogy egy 1090T gyári hűtője jobb hőfokokat prezentált a freezer extremenél (persze hangosabban, de 65 fok körül már mindkét hűtőnek maxon kellett volna mennie egy amd rendszeren). másrészt meg, az a hűtő 608g ventivel és kerettel együtt, szóval nem is csoda, hogy egy kb 450gs bordával (120as ventik 200g+-15% körül szoktak lenni súlyban, viszont a keretnélküli ACk csak olyan 140gsek) nem teljesít. összehasonlításképpen a coolink corator ventivel együtt 1040g. az AC7pro pedig 520g (valszeg egy 88gs ventivel). súly persze nem mindegy, de a csúcs léghűtők ennek kb a dupláját nyomják hasonló felépítménnyel. szóval szerintem ha az AC7pro kevés, akkor az extreme is kevés lesz, csak drágábban, meg max 30dbAn lesz kevés zajszint szempontjából és nem 39en.
talán az Xigma X1283 a minimum, ami már 3.4re stabilan elég q6600ra.
-
Boci_83
őstag
Értem, hát már vissza csinálni nagyon nem lehet, hirtelen jött ötlet volt, már megvan.
Henk.: E6750@3500Mhz@1,38V
1,5 óra Cod4 alatt nem ment 50°C fok fölé a procim egyik magja sem...
-
szacsee
nagyúr
4-Pines a rézmagos is szerencsére. Jelenleg egy 346-os Celeronon csücsül ami egy 965G-s chipsetes Asus deszkában van. Ott működik rendesen a ventilátor vezérlés.
Megnézem a H55-ös deszkában a feszre állított ventilátor vezérlést is, mert úgy rémlik, hogy a PWM-es vezérlés mintha kisebb tartományban dolgozna és nem annyira gyorsan reagál... emlékeim szerint. (aztán lehet fordítva van) -
szacsee
nagyúr
Ha jól rémlik valami D920 vagy valami hasonló jó étvágyú Dual Core P4 hűtője volt. Ventit még nem néztem mennyire használódott el, no meg még meg kellene lesnem azt is, hogy a kis Giga lap venti vezérlése mit szól hozzá... igaz van 3 beállítási lehetőség, valamelyik csak megfelel. Kicsit itt voltam a gép mellett és túl gyakran birizgálja a venti fordulatszámát az alaplap (i3 gyári hűtő). Emiatt agyalok a rézmagoson, mivel abban több a tartalék és nem hallanám 2mp alatt 3x, hogy felpörög a venti.
-
Zomb€€
őstag
Tuning nélkül is kevés?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged