- Yettel topik
- iPhone topik
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz
Gtaati #74429 üzenetére
A viszonylag kis mérete mellett kiváló minőségű, és rendkívül jó ventivel szerelt hűtő a Pure Rock aminél új, számlás áron ~10k-ért nem találsz jobbat. Sőt, ugyanolyat sem nagyon.
Nálam a játékok alatt LOAD 45-50°C az i7-6700 CPU-m, míg AIDA64 stress teszt alatt max. 62°C miközben a venti hangja nem hallható. Ez szerintem mindent elmond. -
Asbee
veterán
válasz
Gtaati #44857 üzenetére
Az jó fesz. Igen, érthető, bár én úgy vagyok ezzel, hogy ha ~30 év helyett megy majd ~15évet a procim a 70-75 fok miatt akkor sem leszek szomorú.
A tapasztalataidat leírhatnád az ivy topikba is, hogy akik nagyon kételkednek a kupaktalanítás eredményén lássák, egy ilyen lightos tuningnál is szép javulást hoz.
-
Asbee
veterán
-
nemtabo
aktív tag
válasz
Gtaati #42562 üzenetére
Mielőtt ráspolyoznád a procit én bekenném pasztával és ablaküveghez nyomnám, ott a túloldalon látod, hogy felfekszik-e. És a hőtűt is.
Bár furcsa lenne, ha bármelyik nem lenne sík. A felszerelést még megnézném, külön kiemeli az alsó foglalatrésznél, hogy 1155 és 1156-os lapoknál valamire ügyelni kell. -
nemtabo
aktív tag
válasz
Gtaati #42554 üzenetére
Hát az nem a házak háza. Nem bántani akarom, de kábel menedzsnem roppant szegényes, elől csak 1 venti, tetőbe sincs venti. A "nagy" venti a 12 cm.es? [szomorú eredmény]
A hyper tx3-at megnézted. hogy az felfekszik-e?
-
gubisadam
aktív tag
válasz
Gtaati #42549 üzenetére
Kicsit tényleg úgy tűnik abból amit leírtál, hogy nem fekszik fel rendesen a hűtő.
Teljesen sima az alja? Viszont ha normálisan be van pasztázva, akkor át kellene vennie a hőt.
Nézd meg alul a heatpipe-ok alját. Azok melegek?
Annak a hűtőnek passzívon, venti nélkül kellene hoznia ezt a szintet.Esetleg ki lehetne valakinél próbálni (tudom macerás kicsit) hogy nála mit teljesít.
esetleg a CPU hőfok érzékelő a ludas... -
nemtabo
aktív tag
válasz
Gtaati #42549 üzenetére
"Ami szintén szemet szúrt, hogy a Be Quit polírozott talpán meg látszik, hogy a cpu kupak 4 sarka szélei feküdnek fel, tehát a közepe nem, ezzel mit lehet csinálni?"
Ezzel arra célzol, hogy ha függőlegesen elmozdulás nélkül óvatosan "lecuppantod" a hűtőt a prociról, akkor a procin középen áll t kence, a négy sarkánál, meg a hűtú konyomta, mert ott fekszik fel csak? A processzor sarkai csak, vagy a felfogatás felé eső szélei is?
Kipróbálnám azt is, hogy nem húzom a hűtét koppra a procim.
Én megnézném a TX3-al, hogy az is mutatja-e felfekvést. -
nemtabo
aktív tag
válasz
Gtaati #42507 üzenetére
Szerintem meg az alap órajel hőmérséklete elfogadhatatlan. Én most kiváncsiságből AIDÁ-val 20 perce stresszelve csak a cpu-t 4326MHz-en húzva a 2500K-n mérek 49-51 fokos cpu-t (magok 55 és 60 között) A hűtő Nochtua NH-U12P SE2 1 ventivel 1300 ford.
(#42497) nemtabo-nál mindent terhelve vannak az adatok -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Gtaati #42504 üzenetére
a paszta nem vezethet. ellenben az aki összerakta a gépet nem biztos, hogy túlzottan ügyes volt. én nem biztos raknék ott össze gépet (boltosoknak általában sokkal nagyobb gépösszerakó tapasztalata van még öreg motoros saját építőknél is a nagy számú gép/konfig miatt). 56 fok 4200on nekem jónak/elfogadhatónak tűnik, proci topikjában kérdezz rá.
megszorítás: általában van a hátlappal egy merevítés ami tartja a hűtő keresztmerevítőjét, azt rendesen (de nem erőltetve) kell általában meghúzni. stabilan kell állnia, de túlfeszíteni nem szabad (keresztmerevítés miatt mostanában már nem lehet görbíteni a lapot).
tipp: "wall of text", tehát hatalmas hasáb ha hosszabb lélegzetvételű amit írsz rontja az olvashatóságot. pár sortörés sokat szokott segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged