-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Rypejakten #46384 üzenetére
EKLt úgy emlékeztem jó volt 1155/56ra is, de akkor köszi a kiegészítést. CM/AC igazából picit gyengébbek, cserébe mindenhol kaphatóak és egyszerűen beszerezhetőek. leszabályozva az AC7nek sincs sok hangja, 140Wot pedig tényleg elbír (full fordulaton).
a zalman és a loki is jók.
mobal: hogyan hangos? motorzaj vagy szélzaj? ACnak eléggé változóak a ventijei, vannak nagyon jól sikerült darabok, és vannak, amik max ár/értékben jók, mert olcsók.
először próbáld meg leszabályozni/lazítani a szabályozását a ventinek, aztán ha úgyse lesz halkabb, akkor érdemes szerintem elgondolkodni a cserén.
(#46388) a1200: attól függ, mire. van olyan márka, aminek minden hűtője jó, de jellemzően azok nem gyártanak olcsó (értsd, sub 8-10k) megoldásokat.
-
Joe Swanson
senior tag
válasz
Rypejakten #46387 üzenetére
De itt írja ,hogy 12 CM es a ventije :S [link]
-
BL@CK
tag
válasz
Rypejakten #46356 üzenetére
Alul van feszelve 1.05-re ez a legalja amivel megy tesztem simán. A c12-vel 90 körül áll meg a hőmérséklet ha kiveszem az overheat protectiont, de az nekem már nagyon nem tettszik, igaz tudom még belefér, de nemszeretném ennyin járatni. Alulfeszel max úgy tudnám radikálisan, ha az órajelet is csökkenteném nagyon. Na mindegy akkor marad az asztalon addig a rendszer a D14-el amíg nem jön meg a maradék cucc a vízhez.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Rypejakten #46346 üzenetére
Nem nekem kell, nekem volt H100, de megegyszer az eletben nem kellene.
-
törölt tag
válasz
Rypejakten #45529 üzenetére
egy 9centis 500 grammos hűtő? ennél nagyobb nem fér be a ramok miatt?
-
Glomgold
tag
válasz
Szia, köszi a választ. Egy dolog azért még érdekelne, Az Arctic Freezer 64 Pro-t (mármint az újabb kiadásra gondolok) nem említetted, viszont én mégis inkább ebben gondolkodom. Mert ugyan egyik hűtővel sincs tapasztalatom, de annak a súlya kb 100-200g-al több mint a többi említett hűtőnek(gondolom több az alumínium benne azért) illetve a többit max 130W-nyi hő hűtésére képesnek írják míg ennél 150W. Mit gondolsz erről?
-
Hangm4n
tag
válasz
Köszi. Nézegettem ezeket, de egyik se nagyon fér be a házba. Illetve inkább az alaplap miatt (ASUS P8B75-m LX Plus). Túl közel van a memória foglalat a procihoz. A ház amúgy egy Xigmatek Asgard Pro. Ilyen kis helyre tudnál valamit ajánlani?
-
Szipoly
tag
válasz
Rypejakten #45228 üzenetére
Köszönöm!
-
Szipoly
tag
válasz
Rypejakten #45224 üzenetére
Egész pofásan néz ki. És 8-10k körül melyik lenne a legjobb?
-
matyiroli
tag
válasz
Rypejakten #45183 üzenetére
Én is tudom Neked ajánlani EKL Cold Tower Merlin Edition-t... Én egy 750k-hoz használom, és teljes mértékben meg vagyok vele elégedve!
-
mpeti3
csendes tag
válasz
Rypejakten #45185 üzenetére
Hát igen ebben lehet igazság... viszont úgy gondolkozok, hogy ha később fejlesztésre kerülne a sor esetleg... akkor a hűtőn már nem kellene agyalnom, ezért is szeretnék valami minőségibb dolgot...
Azért is vettem FM2-es lapot anno mert ez fejleszthetőnek tűnt, szóval szeretnék hosszútávra gondolkodni.bombibmw: Köszönöm a linket!
Így is jó, hogy debreceni vagyok, úgyis webshop a lehetőség kb csak...
És pont így gondolom én is, ahogy írtam már fentebb is, hogy hosszú távra terveznék ezért ez az árhatár.Már csak annyi bajom van ezzel, hogy nem tetszik a ventilátora
Nagyok az igényeim ugye?Egyébként csak azért, mert nekem már minden kék meg fekete a házamban, aztán olyan furcsán mutatna ez az érdekes zöldes-sárgás dolog benne, na nem mintha olyan sokat nézegetném belülről, ez biztos csak nekem ilyen agymenésem, hogy legyen szép kívül-belül...
Egyébként könnyedén kicserélhetem ezt a ventit egy nekem tetsző akármilyen 140mm-esre nemde?
-
Potzee
addikt
válasz
Rypejakten #45153 üzenetére
Szerintem nem.
keskeny...
-
Potzee
addikt
válasz
Rypejakten #45149 üzenetére
Zalman CNPS 10X Optima ill. Performa, kicsivel 10k felett Thermalright Macho 120
-
kromatika
veterán
válasz
-
L1ZRRR
senior tag
válasz
Alpenföhn Brocken - Xigmatek Loki
-
kromatika
veterán
válasz
Rypejakten #45112 üzenetére
szia igen jó lesz.amennyiben G860 esetében a gyári hűtő helyett csak halkabbat szeretnél akkor jó az AC Alpine 11 Plus.Gaia pedig a legjobb ár érték arányú 12 cm-es ventivel szerelt hűtő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Filmvilág
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest