- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joe Swanson
senior tag
válasz
Joe Swanson #66946 üzenetére
Most rendelném meg. Melyiket rendeljem végül a macho 120 rev. a-t? Vagy egy másikat?
-
schray
tag
válasz
Joe Swanson #64279 üzenetére
Zalman CNPS10X?
Egész alacsony (152mm ha jól emlékszem) és a CM212EVO-val egy árban és teljesítményen (egy hajszállal jobb is) az alap változat (Optima). Nálam a Define R4-ben egy i4771 tartós 100% terhelés alatt 74fok körül van vele, úgy hogy a venti fixálva van a hangtalan 1200RPM-re (de ha kellene, felmehetne 1800ig) és a ház ventik is épp, hogy forognak. A Core3000 szellőzése sokkal jobb (a hangfogók ugye rontják az R4-et ilyen téren) szerintem simán megfelelne és ha kell, tudod bővíteni a másik oldalára is egy 12centis ventivel. -
Potzee
addikt
válasz
Joe Swanson #64279 üzenetére
A HR-02 oda nem fér be, a Brocken 2 is csak a bordán lehúzott ventivel.
-
Potzee
addikt
válasz
Joe Swanson #64277 üzenetére
Ha befér a házadba, akkor mindenképp a HR-02 (162mm) a Macho 120 csak 150 mm magas, kisebb bordázatú, egyel kevesebb hőcső és csak 120 mm-es a venti.
Szerintem a HR-02 ár/értékben még mindig az egyik legjobb választás, kiváló hűtési teljesítmény, 140mm-es halk, szinte néma venti. Elcsúsztatott torony felépítés miatt a cooler elfér a magas hűtőbordás ramok mellett is. A szellős bordázat és nagy FIN távolság miatt passzív hűtésre is alkalmas.
Nálam egy 65-77W-os CPU egy jól szellőző házban IDLE 38-45 C fok, Linx alatt kb. 65 fok a max. Szimpla torony coolerek közül csak az Ashura ill. Brocken2 ami talán jobb. -
asvald
senior tag
válasz
Joe Swanson #64274 üzenetére
Köszi, ma is tanultam valamit
-
Potzee
addikt
válasz
Joe Swanson #57432 üzenetére
Igen, 1155/1156 kompatibilis 1150-nel is.
-
Petyás
tag
válasz
Joe Swanson #47018 üzenetére
Köszönöm!
-
javorb
csendes tag
válasz
Joe Swanson #47033 üzenetére
Esetleg van tipped 12-esre, ami jó lehet...?
-
javorb
csendes tag
válasz
Joe Swanson #47031 üzenetére
Ezt hogy érted?
-
javorb
csendes tag
válasz
Joe Swanson #47029 üzenetére
12 centisekben ne is gondolkodjak ezzel a házzal?
-
javorb
csendes tag
válasz
Joe Swanson #47027 üzenetére
Ebben mekkora tuning lehetőség van? A csupán 9,2 cm-es venti miatt kérdezem.
-
javorb
csendes tag
válasz
Joe Swanson #47025 üzenetére
Köszi a választ. Ha jól látom a termék honlapján (LOKI SD963), ez 92+92 mm széles. Valamint 20-28 dB-es, ez mennyire halk/hangos?
-
Jim76
aktív tag
válasz
Joe Swanson #46922 üzenetére
használt tápot ne vegyél... az alatta komment meg necces - soha nem vennék egy 400-as tápot, drágábban, mint ahogy használtan el tudnám majd adni az 550-esemet, eleve le se cserélném, mert nyilván nem fogyaszt többet, ha ugyanolyan konfigot hajt. A tápba sajnos nem látsz bele, kell az a full idős garancia még egy FSP-re is.
-
SRII
őstag
válasz
Joe Swanson #46925 üzenetére
szia, nem vagyok okosabb csak én személyes gondolatom az hogy ha valaki vesz egy tápot akkor azt újonnan tegye, ha ennyit szánna rá, van sok lehetőség 5k 10k körül.
Az említett márka nagyon jó hisz sokat lehet hallani róla de használtan egy konfigot rábízni 3k tápra az egy kicsit merész ötlet, én nem vállalnám be. -
KAMELOT
titán
válasz
Ha lehet tápból újat vegyél. Ott a GIGABYTE 420W-os táp. 6000ft 2 év garancia. Azt hiszem 6K nem nagy pénz. Használt tápot csak akkor vegyél ha van rá még legalább 1 vagy 0,5 év garancia.
-
SRII
őstag
válasz
én erre egy konfigot sem bíznék, nem a gyártó miatt, ...
-
Joe Swanson
senior tag
válasz
Joe Swanson #46909 üzenetére
ez jó lehet?
-
syberia
veterán
válasz
Joe Swanson #46909 üzenetére
Ha mázlid volt akkor csak a táp...nem szabad azt a kapcsolót átrakni mert nálunk 230V szaladgál a hálózatban! az egész gépet áramtalanítsd és szereld ki, az új táppal majd kiderül hogy él e még a gép.
-
Jim76
aktív tag
válasz
Joe Swanson #46904 üzenetére
Nálam ez hajtja hibátlanul a profilomban lévő konfigot + még a házon 2 db. 12cm-es és egy 8cm-es venti, 60GB OCZ SSD, 500GB Seagate.
Ennek FSP a belseje, ár-értékben nem találtam jobbat anno. -
kromatika
veterán
válasz
Joe Swanson #46903 üzenetére
-
Joe Swanson
senior tag
válasz
Joe Swanson #46903 üzenetére
valaki valami jo tapot tud ajanlani?
-
Rypejakten
addikt
válasz
Joe Swanson #46899 üzenetére
Milyen konfighoz? Bár ez itt picit off.
-
bombibmw
veterán
válasz
Joe Swanson #46679 üzenetére
Rajta nincsen,de adnak hozzá.
(#46681) freeroam12 : Még ha nem is tudnám,beütném Google-ba és megnézném a képeket.
Ott látnám a tartozékok között a pasztát is.
De csak akkor tennék így,ha nem tudnám. -
speedydb23
senior tag
válasz
Joe Swanson #46651 üzenetére
jah a Loki elvileg jó, még ezt találtam:
Scythe samurai -
speedydb23
senior tag
válasz
Joe Swanson #46649 üzenetére
Ezt nem lehet feltenni 1155-re.
Talán ha barkácsol ehhez is átalakítót akkor, de nem hiszem, hogy valaki ilyennel akar foglalkozni...
Mellesleg ez is 4600 ft szállítással együtt. -
Potzee
addikt
válasz
Joe Swanson #46634 üzenetére
Igen, jó. Az EKL ár/értékben a legjobb a 92 mm-es ventis coolerek között.
Ha ettől jobbat akarsz, akkor az már 8-10k lenne... -
Potzee
addikt
válasz
Joe Swanson #46632 üzenetére
Max.125W TDP...hát, akkor kb. olyan értékekre számíthatsz akár a Lokival, Cold Towerrel, Sella-val, mint a korábban belinkelt tesztben...
-
Potzee
addikt
válasz
Joe Swanson #46630 üzenetére
Melyik Phenom II X4-re?
45W-tól 125W-ig vannak a családban néhányan...A Merlin féle tesztben egy max.125W-os CPU-val tesztelik a coolereket.
Szerintem van olyan jó az EKL is, mint a Loki...pláne 4.6k-ért! (3.5k+1.1k futár előreutalás esetén)
Bár, a Loki-ra tudsz tenni +1 ventit, az EKL-re nem...de akkor árban már a Gaia környékén járunk... -
Potzee
addikt
válasz
Joe Swanson #46624 üzenetére
A Loki-nak stabilabb a rögzítése (a hátlapi merevítés miatt) viszont, ha nincs szerelőnyílás a ház oldallapján akkor ki kell venni az alaplapot, hogy felszereld a coolert! Az EKL a "beakasztós" módszert használja. Nekem egyébként nagyon bejött a cucc, szerintem nagyon halkan és hatékonyan dolgozik. IDLE gyakorlatilag hangtalan. Ár/érték arányban a legjobb!
(Az unokaöcsémnek raktam össze egy netezős gépet, FM2 lapban egy A4 5300-on (65W) csücsül.)
ITT egy összehasonlító Merlin-féle teszt! -
Silentfrog
veterán
válasz
Szerintem megéri , jobb, és ha jól tudom akkor a EKL cold tower csak Amd-re jó.
-
Joe Swanson
senior tag
válasz
Bocsi azt az 5 őst 0 nak gondoltam azaz 2000FT val drágább.
-
Rypejakten
addikt
válasz
Joe Swanson #46386 üzenetére
Xigmatek Gaia - a legjobb ár/érték arányú 9cm-es ~8k.
-
kromatika
veterán
válasz
Joe Swanson #46342 üzenetére
Igen az alpenföhn brocken halk bordának számít,2,2mm a fin távolsága.syberia:" alacsony fordulatú 12-es ventije van" nem teljesen így van,mert PWM-es a venti rajta,nem fix fordulat számú.850 - 1500 RPM között szabályozható,és 1300rpm fölött már hangos.De az alatt, a halk kategóriába sorolható.Full halk az a Thermalrigt HR 2 Macho.
-
syberia
veterán
válasz
Joe Swanson #46342 üzenetére
Igen mert alacsony fordulatú 12-es ventije van, ráadásul nagyon jó minőségű cucc
-
kromatika
veterán
válasz
Joe Swanson #46338 üzenetére
Lehet hogy a D14-re gondolsz.
De az árban kb duplája a Brockennek.Brocken tökéletesen elég lesz.
-
kromatika
veterán
válasz
Joe Swanson #46335 üzenetére
Nem a legjobb 9cm-es ventik közé tartozik.Tehát ha a gaila nem fér bele a keretbe,Akkor Xigmatek Loki,Alpenföhn Sella,vagy EKL Col Toower. De itt egy teszt a 9 centis hűtők tesztjéről:[link] Azt azért hozzá kell tennem,hogy a 12cm-es gaila,jóval hatékonyabb,és halkabb,a 9cm-es társaitól.
-
kromatika
veterán
válasz
Joe Swanson #46333 üzenetére
Szia.Leg olcsóbban Xigmatek Gaila.Ha van rá keret,és esetleg tuning is lesz, akkor pedig Alpenföhn Brocken nagyon jó választás a procidhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen házat vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen videókártyát?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest