- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung SmartTag2 teszt
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
bombibmw
veterán
válasz
jookomak #44784 üzenetére
Forgattam én még sréhen is,de hát...
A 120-al semmi gond nem lett volna,de azért igen csak elégedett vagyok főleg,hogy még kedvezményben is részesítettek.(#44783) Asbee:
Lehet aztán az lesz,hogy marad így.
Felső ventik ki,cooler venti fel,VGA egyel lejjebb.
Erre mondják azt,hogy alszom rá egyet. -
N.Ferry
senior tag
válasz
jookomak #44515 üzenetére
Szia!
Egy M-TECH Noble NOB09A házba menne,10k körül(esetleg használtan innen,ha van valakinek eladó
)
Ramok:corsair vengeance blue meg kingston hyperx blu van benne.
A corsair már gondolom magasnak számít.
Mivel húzáshoz kellene egyértelműen teljesítményre.Előre is köszi!
-
kromatika
veterán
válasz
jookomak #44125 üzenetére
Köszi.Amúgy nem annyira más kategória a két hűtő,mert a brocken is a 2mm lamella távolsággal eléggé szellős bordának mondható.Potzee neked is köszi.Utána nézek még pár tesztnek.Az az igazság hogy kicsit bánom hogy eladomaz IFX 14-et,mert az mind kettőt veri szerintem,de mATX re,és mivel már tuning nincs,szelősebb bordára akarok hamarosan váltani.
-
kromatika
veterán
válasz
jookomak #44009 üzenetére
én csak kizárólag a pasztáról ,vagy a plusz ventiről beszéltem.
természetes hogy polirral,jobb légszálírású ventivel,több ventivel, szellősebb házzal stb...össze jöhet a 8-10fok. tényleg nemtudnál mutatni egy jó leírást ahol részletesen leírják hogyan kell jól polírozni?
-
Merlinclub
senior tag
válasz
jookomak #43341 üzenetére
Teljesítményben hasonlóak.
A Wing Boost kicsivel nagyobb nyomást tud. Ha jól emlékszem..Ami viszont biztos, hogy Alpenföhnből sokkal többet adok el, és sokkal kevesebb a garos gond velük. Évek ha 5 db volt....
TY-ból ez a szám a többszöröse. Elkezdenek zörögni. Nem mind, és nem állnak meg, csak "pattogó" hangjuk kezd lenni. Főleg a 150-esek -
Nova_
tag
válasz
jookomak #42993 üzenetére
próbálom ipon-on összeszedni a dolgokat, hogy ott helyben összerakják és futárral kihozzák nekem (így olcsóbban jönne ki)
amit néztem hasonló, ez lenne ipon-on:
http://ipon.hu/webshop/product/thermalright_vemonus_x_rt/215463
ez megfelelő lenne?xatos3, nekem azt mondták, hogy a 2x8 jobb, mint a 4x4
de mivel ehhez sem értek ^^ ...szerinted a 4x4 miért jobb? -
Nova_
tag
válasz
jookomak #42989 üzenetére
A monitor és bill már megvan, minden más hiányzik
RAM-ból ezt néztem ki, de mivel nem értek hozzá, fogalmam sincs, h magas v alacsony bordás
képről ítélve alacsony ;P
http://ipon.hu/webshop/product/kingmax_8192mb_ddr3_1600mhz/266174Árban annyit szánnék rá, amennyi kell (ezalatt értsd egy jó minőségű hűtőt amivel nem lesz (reméljük) semmi gond)
Nem vagyok otthon a hűtő árakban, és sok fogalmam sincs a hűtőkről, szóval ezt rátok bíznám -
Blood Mage
senior tag
válasz
jookomak #42946 üzenetére
ezért mondom..
a 12es már nagy lesz sztem. gondolom hangosabb is. De egyébként most megnéztem a TX3at, 6k.. hát annyit lehet, hogy nem fog megérni nekem. sőt biztos. legfeljebb később lecserélem ha lesz + pénz.
Logout-on most kerestem rá egy cikkre:
"A Sella és az EKL hűtő sajnos csak nagy fordulaton volt képes normális hőmérsékleten tartani a processzort és inkább kevésbé melegedő AMD processzorokhoz ajánlom, illetve azoknak akiket nem zavar a zaj, de a gyári hűtőnél minden szempontból lényegesen jobbak."
Az EKL ezek alapján kevésbé választanám, de ezeket ajánlják:
Alpenföhn GrosClockner RevB meg a Noctua NH-U9B SE2.-re jöttek ki a legjobb eredmények. Az árukat még nem tudom mondjuk. -
Silentfrog
veterán
válasz
jookomak #42758 üzenetére
Szerintem nincs itt Ninja mánia...
Viszont ha visszaolvasol egy oldalon hányszor szerepel a Alpenföhn Brocken azt már talán lehet mániának nevezni!Lehet ,hogy jobb a Thermalright macho de a nagyobb boltok polcain nem láttam 12 ezerért ilyet /mert a Ninja sok helyen 11k/
A kisebb boltok nem visznek csomagot pick pack pontba és hiába 13 ezer a Thermalright macho mire átveszem 15-15.5 forint lesz.
Sajnos én nem a fővárosba lakok nekem fizetni kell a futárért 1700-2500 forintot, futártól függően. -
Potzee
addikt
válasz
jookomak #42758 üzenetére
Nincs semmiféle Ninja - mánia.
Silentfrog két cooler közt vacillál...Brocken vagy Ninja.
Passzívra - a kettő közül - a Ninjat javasoltam.
...Kérdés nem volt csak dilemma...
...egyébként passzív hűtésre a HR-02-t én is jobbnak tartom, ár/érték arányban még mindig az egyik legjobb...én is azt használom. -
-
Tomace91
senior tag
válasz
jookomak #41755 üzenetére
Nagyon vacilálok a HR-02 Macho és a Mugen 3 Rev B között. Mugen mellett szól, hogy iponról rendelem a többi alkatrészt is és akkor mindennek 1 helyen lenne a garija, HR-02 Macho mellett, hogy jobban hűt és csendesebb is, de nicns iponon és másik boltból tudnám beszerezni csak így még 1 plusz ezres az árán a szállítás és nem is egy helyen lenne a gari. Nem tudom, hogy megéri-e azt a plusz 2k-t összesen. Van-e annyival jobb?
-
Zebu
addikt
válasz
jookomak #41487 üzenetére
Erről tudnál PÜ-ben esetleg kicsit segíteni?
Amit én látok az az, hogy belövöm, hogy automatic, beállítom a level-t, plusz mellé a hőfokot.
Az a level ami belövök az melyik level?az az alap és utána megy fullra?
A hőfok mit trigger-el ott pontosan? Hogy arra a levelre ugorjon amit belőttem, vagy a maxra? -
DM-Fan
nagyúr
válasz
jookomak #41126 üzenetére
Igen, az IGP4000 miatt kell a K-s proci (csak ideiglenesen használom majd az integrált GPU-t, pár hónap múlva veszek VGA-t, de egyébként sem játszom igazán PC-n), plusz ugye alig pár ezer forinttal drágább csak, mint a sima, viszont később talán jobban eladható is lesz, mint a szorzózáras. A low-profile Vengeance-szel csak az a bajom, hogy egyik sincs benne az Asus-lap kompatibilitási listájában, míg a high-profile igen. Meg ugye utóbbi jobban is néz ki. Házat nem akarok cserélni, príma Casetek házam van, amiben fölül bőven ban elye az alaplap és a táp között, csak azért kérdeztem, hogy ha majd mondjuk később átkerülne egy kisebb házba a konfig, akkor el fog-e férni ott is.
-
Brutus880
tag
válasz
jookomak #40855 üzenetére
Akkor milyen ventilátort raknál be a helyére? De alapjába véve jó hűtés így a 3770K-nak? Vagy inkább legyen ez a komolyabbik:
cpu blokk: MagiCool CPU-waterblock MC-Block Copper Rev. 2
pumpa és tartály: Alphacool DC-LT Pro ráépített tartállyal
1db záródugó a szivattyúhoz
Hőleadó: dupla xtrem hőleadó
Ventilátor: 2db 12cm-es Coolink SWiF-1201 17 dB/A 1200 rpm
Csatlakozó : 6db hollanderes 10/8mm-es
Cső: 3,3 méteres 10/8 masterkleer csomag
Artic Ceramique 2 hővezető paszta 2.5g
ami ezösszesen: 48.850 Ft -
kromatika
veterán
-
menyoronc
aktív tag
válasz
jookomak #40791 üzenetére
Tuti nincs
Felforgattam a dobozban mindent, még a doboz hajtásába is benéztem. Viszont csavarhúzó van, nagyon kafa, mágnesezett. Enélkül elég érdekes lenne becsavarozni a hűtő lyukán a lefogatót
Úgy látszik minden dobozból mást hagynak kiDélben hívom őket ha nem válaszolnak az emilemre.
Nincs fólia a hűtő alján. Vagy a procin lévőre gondoltál? Arra majd figyelek
De azért kösz h szóltál!
-
gorgo
őstag
válasz
jookomak #40033 üzenetére
Na, most hogy hazaértem, mértem. A nagy 120-as toronyhűtők kizárva, nem férnek. Elvben, a 120-as Macho pont belemegy, illetve csekkoltam a grand karma cross-t is. Esetleg kiadok 10500-at a grand karmáért, főleg hogy 500-as fordulaton tuti kussban lesz (remélhetőleg a 177mm az nem a magassága!). Böszme nagy, de tök mindegy, nem kirakatgép...
-
gorgo
őstag
válasz
jookomak #40015 üzenetére
Kicsit nézelődtem még, és a már réginek számító Freezer Xtreme Rev. 2-re akadtam. Na, ez 120-as ventivel szerelt, és ennek ellenére 130 mm magas, azaz tuti belefér egy átlagos ATX házba is, és még nem is drága. OK, van nagyobb teljesítményű hűtő (több pénzért) de nekem ez elég lenne.
Most jön majd az a rész, hogy 1155-re nem lehet felszerelni... erre vonatkozólag viszont nincs adat, mert 2009-ben nem volt 1155 foglalat. Ettől még fel lehet szerelni? -
gorgo
őstag
válasz
jookomak #40015 üzenetére
Köszönöm a válaszokat,
nos, igen, még csak rászánom a ~10pénzt, nem ez a limitáló, hanem, hogy befér-e a házba... (egyszer méricskéltem régebben, de emlékeim szerint nagyon határeset a 160mm magas borda, kérdés, hogy épp befér vagy épp nem. A ház típusra nem emlékszem sajnos, az 4 éves).
Merlinéknél van bolti átvétel? Nem pálya a futár...
(jookomak: vinyó nem marad, VGA nincs, tápventi van, meg 2x házhűtő is, de azok 4-500 fordulaton kussolnak...) -
kromatika
veterán
válasz
jookomak #39879 üzenetére
Köszönöm a válaszokat mindenkinek.Én azt vettem észre tesztemből,hogy 1200rpm-en,pl Brocken vs TRUE rev B nél egál volt a hűtési teljesítmény.Sőt 800-on a Brocken jobb volt. és halkabb.Viszont 1500RPM-en és a fölött már jobban teljesített a TRUE.
Tehát itt jön elő,hogy sűrű bordánál ha kiakarjuk használni a tuning képességeket,akkor kell a légynyomás rendesen.Mind ez persze 1155-ön ,aminél ugye a Brocken szélső hőcsöve nem érintkezik a procival,ha a hűtő a ház teteje felé fúj.Lehet AMD-nél egálba lettek volna.akkor azt mondjátok hogy összeséében a himalaya jobb mint a Frio?teszte találtam a hardver teszt oldalon ahol a Friót sok felső kategóriás hűtővel szemben nagyon jól hozzák ki.De himaya-ról nem igazán találok jó tesztet,ahol össze vetik pl a frio -val.
-
Ribi
nagyúr
-
ma.ci23
tag
válasz
jookomak #39588 üzenetére
Zalman Z11 a házikó [link] tele pakolva ventivel csak alul nincs [link], a hűtő szépen elfér,a paszta ac mx4,inkább felfogatásra gyanakszom.
ricshard444: Hát a smart ot csináltam.
Jónak számít a 212 plusz az említett macho-val és brocken-el szemben?Gondolok itt arra,hogy jobban hűtenek?
A vízhűtésen csak azért gondolkozom,mert a ramok most sem férnek az első slotokba és szeretnél már több helyet ott is.
-de amennyiben egy hydro árán egy sokkal jobb léghűtőt kapok akkor inkább az.
-
-
FrenkyHun
csendes tag
válasz
jookomak #38751 üzenetére
Bízom benne... Itt amikor feltettem amit szerettem volna a témával kapcsolatban, tök segítőkészen válaszolt mindenki. Írtam 2 topikba is a problémámmal kapcsolatban, de a FŐGURUK kb le se sz..rtak. Attől függetlenül, hogy milyen topikban ténykedik valaki, gondolom más témában is van rálátása a dolgokhoz, ezért próbáltam meg itt.
-
ViZion
félisten
válasz
jookomak #37799 üzenetére
Hmm... megfontolandó, így már elenyésző az ár többlet.
Játék alatt is lehűti frankón? Nem túl nehezek ezek? Olvastam, h az alaplap meghajlik tőlük...
Mondjuk a Scythe sem könnyű, ott csábító a manuális szabályozás és a modernebb kinézet.
Amúgy a legnagyobb baj (szerintem), h az alaplapom nem veszi le rendesen a venti fordulatot, előző deszkában csendesebb volt a hűtőm.
Köszönöm! -
proci985
MODERÁTOR
válasz
jookomak #37520 üzenetére
az akkor a sima TRUE, az első a felfogatás alapján.
tipp: swif2 sűrű lamellás bordára nem jó, egy 880-900 rpmet forgó Swif2 1200 és egy 800 rpmes SFlex között volt 25% különbség nálam deltaTben, szóval ha a swif is specifikáció szerint mozgott volna, a különbség még ennél is nagyobb lenne. igaz az IFX14 még a truenál is restriktívebb, de a swif2 nem való restriktív bordára, nagyon gyenge a légnyomása. annál már csak az AC F12 Pro PWM gyengébb ilyen tekintetben.
ha van otthon két ugyanolyan ventid, akkor csinálj rá pushpullt, úgy már mennie kéne. yateloon, scythe 140 slipstream, esetleg ha akad otthon ty140/sflex, ezek már átfújják rendesen.
hm, 1156 ennyire rikta? nekem van itthon egy extra bontatlan a polcon a H-Typeből
Thermaltake: 30 fok van, ezek teljesen elfogadható hőfokok.
-
Steelmanus
addikt
válasz
jookomak #37520 üzenetére
Kivancsisagbol kerdem, mert nekem is SWiF2 1201 van jelenleg a hazon elol befujonak, de eredetileg azert vettem hogy majd egy Xigmatek Gaia-n kiprobaljam, csak addig is hasznalom hazhutesre.
A Ultra-120 eXtreme hutot a suru lamellak miatt nem tudja atfujni, vagy ugy erzed hogy keves levegot szallit alacsony fordulaton hogy ne legyen hangos. Ha hamarabb kezdem el olvasni a topikot lehet nem is SWiF2-t vettem volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged