Hirdetés
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk) 
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2026 <<< 
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
válasz
Burt1793
üzenetére
Csak biztos akartam lenni, hogy tényleg passzív a passzív, mert amúgy felesleges 1-2 ventit kihagyni, ha más venti van benne. Vagy winyó. De így már tényleg halk lesz. 5letem nincs sok. Proci hűtőnek biztos elég lesz. 1 kiló elvileg nem gond ha nem hurcibálják a gépet. Illetve érdemes utánakérdezni a proci meghajlítás miatt. HTPC topikban érdemes esetleg olvasgatni, de teljesen passzív gépet inkább csak kisfogyasztásút használnak.
-
Burt1793
veterán
Se vinyó (csak ssd), se házventi, táp már van, seasonic fanless 520, ventiset veszek magamnak és ezt odaadom neki. Nekem felesleges ez a táp a jól szellőztetett szigetelt házba, bár legalább megbízhatóan csendes

Tudsz esetleg konkrét, jól bejáratott konfigot ilyen passzív géphez? Vagy ehhez egy leírást stb-t? -
Burt1793
veterán
Sziasztok!
Passzív géphez keresek processzor hűtőt és hozzá egy gépház ajánlást. Azt hiszem, hogy ez (Intel® Core™ i5-6500) a processzor megfelelő számomra. A gép reggeltől estig menne, netezés, excelezés, wordözés a fő profil, minimális cad-ezéssel. Az alaplapon plusz videókártya nem lesz a tervek szerint, tehát mindent a processzor visz.
Ezt a SilverStone Heligon HE02 Passive hűtőt néztem ki, nem tudom, hogy rá lehet-e mókolni a procira... illetve, hogy melyik alaplap bír el egy ilyen egy kilós monstrumot.
Ha valamin módosítani kéne, mert rosszul gondoltam a dolgot, a segítséget örömmel fogadom.Köszönöm.
-
Cruyf
csendes tag
Sziasztok!
Egy ENERMAX ETS-T40F-W vagy Alpenföhn Matterhorn Rev. C – White Edition -hoz hasonló hűtőt keresek csak kicsit kisebbet mert sajnos ezek nem férnek be a mostani házba
Inkább fehéret keresek, de a fekete is jó. Ja és Skylake barát hűtő az elsődleges 
1. Mennyit szánsz a hűtőre?
20e környéke
2. Milyen házba kerül?
Aerocool aero 800 White edition (max 155mm hűtőt enged be)
3. Milyen alaplapra lesz?
Asus B150M-A
4. Processzor típusa?
INTEL Core i5-6500 1151
5. Ramok típusa?
Kyngston HyperX FURY DDR4 2133MHz 8GB (2x4GB)Előre is köszi a segítséget!
-
-
fardem
tag
Milyen hűtőt ajánlotok ehhez a masinához?
Alaplap: MSI B150M Mortar
CPU: Core i5-6600K
Ram: 2*8Gb DDR4 Kingston HyperX Fury
VGA: MSI GTX 970 Gaming 4G
HDD: WD 1Tb Blue (WD10EZEX)
SSD: 120Gb Kingston HyperX Fury
Ház: Corsair 300R
Táp: FSP Hyper M 500én noctua NH-U14S-re gondoltam, belefér a házba? léghűtéses cucc kellene. ártól függetlenül mit ajánlotok?
-
Racecam
nagyúr
válasz
stuka20
üzenetére
Ameddig nem találsz addig használd ezt: Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA és akár azzal is kezdheted, hogy elolvasod a Téma-összefoglalót
-
stuka20
senior tag
Tudom hogy nem cpu, de nem találtam olyan topicot, hogy "milyen ház ventillátort vagy hűtőt vegyek?"

Gépházam Corsair Carbide 300r
Ebbe a gépházba szeretnék az alapvetik helyére valami minőségibbet tenni mondjuk előre és hátulra. Szeretném azért hogy a hideg levegő be a felesleges meleg levegő meg kifelele jöjjön. Igazából halkabb ventikre lenne szükségem, mert a mostaniak kicsit hangosak még akkor is ha nem játszok..
Az ipon nekem ezeket ajánlotta:
"Az extra halk ventilátorok közül a következőket tudom ajánlani."
http://ipon.hu/webshop/product/be_quiet!_silent_wings_2_120mm_pwm/329735
http://ipon.hu/webshop/product/noctua_nf_p12_pwm/193723Szerintetek?
Előre is köszönöm!

-
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Tudtok ajánlani nem túl nagy passzív bordát (Fractal Design Node 304 házba menne), ami elbír egy Celeron G1840 szintű procival 2 alacsony fordulatú házventi mellett? Proci nagyrészt idle menne, NAS funkció.
Vagy akár ventis hűtő is lehet, aminek jó a bordája, és venti nélkül is fel lehet szerelni.
-
AxBattler
félisten
Üdv!
Az Arctic kihozott egy új, passzív hűtőt az AM1-es M1 Passive mintájára:
Alpine 11 - PassiveKérdésem lenne, hogy ez szerintetek mennyire hatékonyan képes lehűteni egy 35W TDP-s i3-as rendszert? A gyári spec 35W-ot ír, de az sokszor köszönőviszonyban sincs a valósággal...

-
jim bcs
nagyúr
válasz
Tidor00
üzenetére
(#71180) Tidor00
Sűrű a lamellája és egy picit kicsi a passzívhoz, én egy picit nagyobb és szellősebb bordát raknék rá, 10k körül a Zalman CNPS10X Optima meg is felelne.(#71182) stuka20
A nevezett bolt kicsit eltúlozta, nem kell akkora és van olcsóbban is, 11k alatt -->
be quiet! Pure Rock
Enermax ETS-T40F
Cryorig H7
Zalman CNPS10X Optima
ID-Cooling SE-214X
Alpenföhn Ben Nevis -
stuka20
senior tag
Üdv!
Milyen proci hűtőt ajánlanátok az alábbi CPU-hoz. (alap ventit cserélném le)
procim: INTEL Core i5-4690 3.50GHz 1150 BOX
alaplap: ASROCK H97 Pro4
ház: Corsair Carbide 300r
ram: G.Skill DDR-3 4Gb /1600 KIT*(F3-12800CL9D-4GBXL) (és ebből még1)
De hamarosan lecserélem a mostanit egy ilyenre: https://ipon.hu/webshop/product/corsair_16gb_vengeance_pro_ddr3_1600mhz_cl9_kit_cmy16gx3m2a1600c9a/502032Köszönöm előre is!
Ui. Ipon ezt ajánlotta: szerintetek?
https://ipon.hu/webshop/product/be_quiet!_shadow_rock_2/501105 -
Tidor00
tag
sziasztok
egy ARCTIC Freezer i11 borda passzivan boldogul vajon 1 g3258-assal tuning nelkul?
vagy melyik huto borda lenne erre a legjobb 10k alatt
illetve angliai apros oldalt tud vki ajanlani
-
jim bcs
nagyúr
válasz
pacman789
üzenetére
Thermalright True Spirit 90M Rev.A
Alpenföhn Ben Nevis
Cryorig H7
Thermalright True Spirit 120i
Thermaltake Frio Silent 12
és esetleg 13k körül a Phanteks PH-TC12LS, Cryorig C1, Thermalright AXP-100 Muscle, Thermalright AXP-200 Muscle13k-tól felfelé indulnak a kifejetzetten fehér színű bordák -->
-Alpenföhn Matterhorn Rev. C White Edition
-Enermax ETS-T40 W
-Lepa LV12 LPALV12-W
-Phanteks PH-TC12_DX -
pacman789
aktív tag
Sziasztok!
Olyan hűtőt szeretnék vásáolni, ami halk. Jelenleg a gyári hűtő van rajta, teljesen jó nem melegszik nagyon, de a venti hangja kicsit zavar. Az már hab lenne a tortán, ha valahogy a fehér szín megjelenne a hűtőn

12e környéke
2. Milyen házba kerül?
NZXT S340
3. Milyen alaplapra lesz?
GIGABYTE GA-B85M-D3H
4. Processzor típusa?
INTEL Core i5-4460 3.20GHz 1150
5. Ramok típusa?
HyperX 8GB FURY DDR3 1866MHz CL10 KIT HX318C10FWK2/8Előre is köszi a segítséget!
Üdv.:
pac -
BiOszi
tag
Sziasztok!
Proci hűtő vásárlás előtt állok. Jelenleg egy Ekl ag V26898-B969-V2 van rajta ami nem is olyan rossz míg nem játszok folyamatosan a magok 70-80 fok köröl mozognak. De szerintem huzamosabb ideig nem tesz jót a procinak. (I5-2400 alapon, de nem is lesz tuning). Kinéztem magamnak egy Alpenföhn panorama-t. Aminek ára nem is, olyan vészes, de nem tudom, hogy ezt a 95w-os procit oprimálisan le tudná e hűteni. Alternatívák voltak: Cooler Master: GeminII M4, Big Shuriken 2 Rev. B, ZALMAN CNPS8900 Quiet, de jóval drágábbak, mint amit költeni szeretnék egy hűtőre.
A válaszokat előre is köszönöm! Szép napot!

-
Speed®
titán
Ajj..AC LF120 hangos..? Alapból ~5500 körül teker, leszabályozva (5V/~3000) viszont tök néma, nem próbáltad? A ventik is okésak 800rpm körül már. Nem olvastunk eddig rosszalkodó pumpáról..persze ki lehet fogni. De ha így is van, cseréltesd ki, arra van a gari

i3 passzívan nem nagy kunszt, HR-02 unalomig ismételve nyerő ebben. -
jim bcs
nagyúr
-
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek a megfelelő CPU hűtő kiválasztásában. A kicsivel több mint egy éve vásárolt konfigurációm jelenleg az Intel gyári CPU hűtőjét használja, aminek hatékonysága finoman szólva elég gyatra - ezt szeretném lecserélni. Az Ajánló összefoglaló alapján arra gondoltam, hogy egy 12cm-es ventikkel ellátott toronyhűtő és hozzá az ARCTIC MX-4 paszta jó párosítás lehetne.
A maximum keretem e célra 25.000 Ft és mindenképpen a léghűtést preferálnám.2. Milyen házba kerül? Mekkora a cooler számára rendelkezésre álló hely a számítógépházadban?
BitFenix Shinobi Midi-Tower USB3.0 black (non-Window version)A CPU hűtő számára rendelkezésre álló hely 161.5 mm.
Forrás:
Logout cikk
BitFenix fórum3. Milyen alaplapra lesz?
ASUS SaberTooth Z97 Mark 1
2 darab alaplapi CPU fan csatlakozó, 4-pines, PWM képes ("CPU-FAN" / "CPU-OPT")4. Processzor típusa?
Intel Core i5-4690K Quad Core / 4th Generation Intel® Core™ i5 Processor / Devil's Canyon / FCLGA11505. RAMok típusa?
Corsair Vengeance Pro Series 8GB (2 x 4GB) DDR3 DRAM 1866MHz C9 Memory Kit (CMY8GX3M2A1866C9)
A modul mérete: 135mm x 44mm x 6mm6. Tervezel-e CPU tuningot?
Abszolút nem. A PC-t általános célra, játékra (FPS) használom, elsődleges szempontok a stabilitás és a megbízhatóság.A konfigurációm további részletei az adatlapomon olvasható.
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

Üdv,
Bélabácsi -
Songo
senior tag
Melyik torony hűtőt ajánlanátok?
i3-ra menne. Megvettem a vizet de olyan rohadt hangos a szivattyúja hogy megy vissza. félek nem csak szimplán hangos hanem ennek baja is van de nem baj nincs több próba.Egy olyan torony kellene (max 180mm) amivel esetleg egy előlapi és egy hátlapi 120/140mm ventilátor mellett akár passzívan is ellenne.
Nem tudok dönteni így inkább ajánljatok.
Köszi
-
Bocizozz83
tag
Csak mint érdekességet megemlíteném , hogy rendeltem a 220voltban egy be quiet! Pure Rock-ot és 10-15 nap mire megérkezik
pedig előre kifizettem.Aki rendel készüljön erre (lehet máshol gyorsabb lenne?)(ebayről hamarabb megjön a cucc kínából
) -
jim bcs
nagyúr
válasz
DaemonX
üzenetére
(#71152) DaemonX
Alpenföhn Brocken ECO
be quiet! Pure Rock(#71153) Winnie The P
Ha hangos megér egy cserét. A 4pines ventit rá tudod dugni a 3pines csatira, a 3 pines ventit meg a 4pines csatira, pwm esetén a 4. szál a vezérlésé amit a 3 pines csati nem tud, de ettől még működik.(#71154) horvathpeter
A kérdésed a Kompakt vízhűtés topikra tartozik.(#71156) kokr
(#71158) kokr
Cooler Master GeminII M4
ID-Cooling IS-50
Scythe Big Shuriken 2 Rev. B(#71161) jeni
Ja, no meg az összefoglaló is, minden hűtőnél ott a magasság
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
A merlinhardver boltban ami spéci HTPC házakat és hűtőket forgalmaz,sőt garis használtat is tudsz venni hibátlan darabokat is jóval olcsóbban.
Ezt dicsérik és bármely ventit tehetsz rá ,így is 140mm alatt leszel.
Ez is top listás. Az utóbbiból több is van ott más-más ventivel! A ventik milyenségétől függ,hogy melyik mennyibe kerül!
A képen az utolsó kettőn 13mm vastagságú a venti,még egy normál 20mm vastagságú is ráférne,így is befér a házadba.
Ezt csak akkor tudod beszerelni ha borda fölé nem teszel hűtőt csak a borda alá. Bár ebben nem vagyok 100%. -
kokr
tag
Sziasztok!
Ehhez a trióhoz keresnék "fekvő" proci hűtőt.Lényege,hogy csendes legyen,mert HTPC-be lesz.Lehetőleg 10e alatt.
ASRock FM2A88X Extreme4+ Alaplap
AMD A8 X4 7600 3.1GHz FM2+ Processzor
Kingston 8GB (2x4GB) DDR3 2400MHz HX324C11SRK2/8 -
horvathpeter
aktív tag
Sziasztok.
Valakinek van tapasztalata, véleménye Cooler Master Seidon 120v ver2-vel kapcsolatban? Tervben van egy ilyen hűtő.
[ Szerkesztve ] -
DaemonX
HÁZIGAZDA
Hali mindenkinek! Az alábbi konfighoz milyen CPU hűtő lenne érdemes? A procit feltehetően húznám (Ezzel a lappal lehet a nem K-s változatokat is). Lehetőleg ne a legdrágábbat mondjátok. XD
MBO MSI Z170-A PRO
CPU Intel Core I5-6500 3.20Ghz (Skylake)
RAM Geil White Dragon 8GB (2x4GB) DDR4 3200MHz
SSD: HyperX Fury 240GB
HÁZ Corsair Carbridge 300R
TÁP FSP Hyper M 500W
VGA Gigabyte GTX 970 4GB WF3 OC -
jim bcs
nagyúr
válasz
Winnie The P
üzenetére
PWM-es procihűtő nincs, a hűtő borda az adott. PWM-es venti van, proci hűtőre és házhűtőnek is alkalmasak. Esetedben csak a proci venti 4 pines azaz pwm-es, a többi helyed az 3 pineset fogad.
-
Winnie The P
őstag
Hali!
Az lenne a kérdésem, hogy a lenti gépbe jó-e a pwm-es procihűtő illetve rendszerhűtő? -
jim bcs
nagyúr
válasz
Televan74
üzenetére
(#71146) Televan
Ha a talp nem deformálódott akkor nyugodtan ráteheted. 18k-ig nincs értelme elmenni, de még 15k-ig se, kivétel egyes márkák mint a Noctua, ám teljes listát írok. Mivel se házat se magasságot nem adtál meg, így a már meglévő Brocken 2 165mm-es magasságát veszem támpontnak -->
Alpenföhn Brocken 2
Alpenföhn Brocken 2 PCGH
Alpenföhn Matterhorn Pure Edition
Alpenföhn Matterhorn Rev. C Black / White Edition
Alpenföhn Brocken ECO
Arctic Freezer i32 CO
be quiet! Pure Rock
be quiet! Shadow Rock Slim
be quiet! Dark Rock Advanced C1
be quiet! Dark Rock 3
Noctua NH-U12S
Noctua NH-U14S
Phanteks PH-TC12 (DX-fehér, DX_BK-fekete, DX_BL-kék, DX_RD-piros)
Zalman CNPS10X Optima
Zalman CNPS10X Performa Plus
Zalman CNPS11X Performa Plus(#71147) ddjtomyy
Alpenföhn Brocken ECO
Alpenföhn Ben Nevis
Enermax ETS-T40F
ID-Cooling SE-214X
Zalman CNPS10X Optima -
ddjtomyy
tag
Üdv! Egy Intel i5-6600k-ra milyen hűtőt ajánlatok? Kb 10-11 forintig, a processor nem lesz húzva (egyenlőre) majd későbbiekben váltok csak legyen rá több keret...
-
Televan74
nagyúr
Sziasztok! Már régen jártam itt.
Brocken2 -re valaki rátehénkedett,mikor kint hagytam az ágyon, nagyjából rendbe hoztam.Nincs is komoly gond a hőfokokkal.De a Skylake -ra amit majd venni akarok már nem tenném rá.
Olyan hűtőt keresek.Ami 14.000 - 18.000 Ft között van az ára és Noctua NH-D15 -höz hasonlóan fixen van a felfogatása.

-
azka79
aktív tag
Szia,
Ugyan ezt a konfigot vettem meg egy hete.
Nekem itt ajánlották a Deepcool Iceedge 400 Fs hűtőt, ,megvettem de sajnos nem tudtam szabályozni a sebességét egy nagy fosss a hűtő. Gondoltam lecserélem a ventilátort, itt ajánlottak ventit (Arctic) de sajnos az is fosss volt mert nem pörgött fel annyira, hogy a bios engedélyezze (hiába kapcsoltam ki). Saját fejből vettem egy Cooler Master Blade 92-es ventit. A sok sz@pás után annyi szerencsém volt, hogy a deepcool könnyen szerelhető, 2 perc alatt lecseréltem a ventit. Azóta maximális elégedettséggel használom szinte zajtalanul működik a gép, és szabályozni is tudom a sebességét. A szgép házam CM N200 2db ventivel ~800rpm el forognak+ a cpu hűtő 1000RPM , általános használat mellett 28-33C a proci hőmérséklete.
-
Cruyf
csendes tag
Sziasztok
Számítástechnikai szaküzletben vásároltam Asus B150M-A alaplapot + i5 6500 processort
Szerettem volna a procihoz valamilyen hütöt is vásárolni de az elárusíók ez nem tanácsolták az ismert Skylake processor hiba miatt.Most egyelöre gyari hütö van felszerelve de kicsit tartok töle hogy kevés.
Tudtok erre vlamai megoldás esetleg olvastatok valmai cikket a problémára?
Esetleg vízhütés?Köszönöm a válaszokat és tanácsokat.
PS: GPU Gigyabyte GTX970 W3 OC, Aerocool aero 800 ház ami max 155mm CPU hütöt enged be

-
jim bcs
nagyúr
válasz
takacsbotond
üzenetére
Az összefoglaló alján van 1-2 jófajta.
-
Speed®
titán
válasz
takacsbotond
üzenetére
Grizzly Kryonaut. CLUt máshová ne.
-
takacsbotond
őstag
Sziasztok!Extrém tuninghoz milyen hűtőpasztát érdemes venni?
A proci kupaktalanítva van a jobb hőátadás érdekében.
Vagy a Liquid Ultra mehet a kupak, és a procihűtő közé is? -
jim bcs
nagyúr
-
dni
őstag
Sziasztok,
i7-5820k-hoz keresek cpu hűtőt, nem valószínű, hogy lesz tuningolva a proci, mert render node-nak használnánk a gépeket és a inkább a stabilitás a cél, de nem zárom ki, így inkább az volna a cél, hogy jó strapabíró legyen.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Speed®
üzenetére
Most megint visszajön a tuning, még nonK procival is, mivel teljesen elvált a blck a többi frekitől, így annak a húzása semmi másba nem szól bele.
Ja de ezt te is írtad...
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Speed®
üzenetére
(#71125) Speed(R)
Volt ott is, csak nem volt hosszú a pályafutása, de lehet én emlékszek rosszul.(#71126) aerol
Xeon-ra én egy picit nagyobb hűtőt raknék, legalább egy Deepcool Gammaxx 200T, ID-Cooling SE-213V2-t. A hozzájuk kapott paszta megfelel.(#71127) raubisoda
Baba, mehet.(#71130) NewmanHD
Passzívra én a Macho 90-től egy kicsit nagyobb bordát raknék. -
törölt tag
Haswell non-K i5-n használtam egy Macho HR-02-t passzívan. A házból egy Scythe GentleTyphoon fix 500rpm-es változatban szívta ki, húzta le a meleget a Macho-ról. A Macho 90 képes lenne ugyanerre egy Skylake non-K i5-el, hasonló felállásban? A HR-02-t eladtam. Emlékeimben az él, hogy a fenti felállásban röhögve hűtőtte azt az i5-t, számokra nem emlékszem, de overkillnek véltem, így most megfordult bennem, hogy elég lenne a kis 90-es is. Tartok attól is, hogy a Macho 90 nem lenne olyan közel a kifúvó ventihez, mint a HR-02 volt annak ellenére, hogy mind a kettő 102 mm széles. VGA és HDD sincs a gépben.
-
raubisoda
senior tag
Hali. Alpenföhn Matterhorn processzor hűtő erröl vélemény?
-
aerol
tag
Sziasztok,
Az alábbi konfigom van, amiben ha minden jól megy lecserélem a procit egy Xeon X5450-re, amit egyelőre nem húznék.
Vennék hozzá egy LC CC 95 hűtőt, mert a C2D gyári hűtője szerintem nem lesz elég.Szerintetek megfelelő lesz? Pasztából milyet javasoltok?
alaplap: Gigabyte P35C-DS3
CPU: Intel Core 2 Duo E4500, 2.20GHz + gyári hűtő
Táp: Chieftec 400WElőre is köszi a segítséget!

-
jim bcs
nagyúr
válasz
szupersanyi
üzenetére
(#71120) szupersanyi
Ha te nem tudod én sem fogom tudni, hogy mi a hangos a gépedben, ám egyesével ki lehet szűrni. Tippre cserélhetsz egy ventit a Hyper 103-on, a házhűtőket húzd le és hallgatózz_így megtudod mekkora hangjuk van, a hdd kaphat egy rezgéscsillapítást és ha belefér akkor a tápot cseréld egy minőségire.(#71121) Rossi
Jó választás és bőven elég
(#71123) Speed(R)
BCLK OC szinte minden generációnál megoldható volt eddig is és ezután is megoldható lesz, szerintem ez még nem nevezhető tuningnak. -
Zsmester89
őstag
válasz
szupersanyi
üzenetére
Grózi kolléga ITT válaszolt ugyan erre a kérdésedre.
-
szupersanyi
aktív tag
Sziasztok!
Bocsánat, hogy ide írom ezt, de nem találtam teljes számítógéphűtéssel foglalkozó topikot.
Van egy 2 éves gépem, amit nemrég fel akartam újítani, de rájöttem, hogy teljesen felesleges, mert még mindig elfut rajta minden új játék mediumon fullhd-ban (pl. SW
attlefront) és másra nekem nem kell az erős gép. De közben nagyon hangos a gép és ezen szeretnék változtatni, de úgy, hogy ne kerüljön sokba, és ha gépet fejlesztek, akkor át tudjam vinni a hűtést.
A gépem:
AMD Athlon II X4 750K,
ASROCK FM2A75 PRO4-M,
ASUS HD7790-DC2OC-2GD5 2GB,
CORSAIR Vengeance DDR3 1600Mhz CL9 KIT 8GB,
SAMSUNG SH-224DB/BEBE Fekete OEM,
WD 1TB Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3,
COOLERMASTER Elite 430,
CHIEFTEC iARENA 450W GPA-450S8
Ezt a gépet vettem 2 és fél éve. Ehhez később vettem még 1-2 egyszerű pár ezres ventillátort és egy processzorhűtőt. Ennek a neve: CoolerMaster Hyper 103.
Nem tudom, hogy pontosan mi hangos a gépemben, de nem szeretnék sokat rákölteni.
Miket kellene vennem ahhoz, hogy tényleg halk legyen a gép? -
jim bcs
nagyúr
Non-k i7-en nem is nagyon van mit tuningolni, a Shadow Rock 2-től relative kisebb is bőven elég, 13k és alatta -->
Alpenföhn Ben Nevis
Alpenföhn Brocken ECO
Alpenföhn Brocken 2
Arctic Freezer i32 CO
be quiet! Pure Rock
be quiet! Shadow Rock Slim
Zalman CNPS10X Optima
Zalman CNPS10X Performa Plus
Zalman CNPS11X Performa Plus -
Rossi
addikt
Sziasztok!
Tuningolni nem tervezett i7-6700-hoz a Be Quiet Shadow Rock 2 jó lehet, vagy elegendő egy kisebb hűtő is?
A költségkeret 15k, egy Fractal Design Define R5-be kerülne.
Köszi.
-
Izee1233
csendes tag
Hmm cseles kérdés, kimaradt ez a "probléma" eddig a fejemből.

Igazából így átgondolva a ház elejébe/tetejébe az 5.25"-ös helyére lenne célszerű rakni a VGA vízét, hogy ne blockoljon helyet a cpu hűtő elől.
Procira víz is jöhet, abból az ilyen előre szerelt megoldásokat favorizálnám. -
Izee1233
csendes tag
Hali,
Újra a tanácsotokat kérném!

0/24-es működés mellé keresnék egy minél halkabb megoldást az alábbi konfig hűtésére:
CPU: Intel i5-6600k (kesőbb lehetséges, hogy i7-6700k-ra lesz cserélve.)
VGA: AMD Fury X
Lap: MSI Z170I GAMING PRO AC
Ház: Bitfenix Phenom mini-itx
Ram: Kingston HyperX Fury Black - DDR4 2133MHz / 16GB KIT (2x8GB) - CL14A keret az rugalmas, a cél, hogy férjen bele a házba és ne halljam.

Köszi előre is a segítséget!
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Zsmester89
üzenetére
tudom. Próbáld ki úgy is, hogy az elsőt leveszed és csak a középső marad rajta, kíváncsi vagyok mit szólsz majd hozzá 
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Zsmester89
üzenetére
Hát nem, még 1 ventivel is lazán elvinné

-
jim bcs
nagyúr
válasz
Zsmester89
üzenetére
(#71107) Zsmester89
Oda a Phanteks PH-TC14PE is felesleges nemhogy egy 3. venti. Az MX4 jó, de az összefoglaló alján ott van a többi amiből lehet válogatni.(#71108) malisonX
A felsorolt hűtőkből egyiket se ajánlom, az Összefoglalóban vagy a Téma tudnivalók-ban lévő kérdésekre válaszolj.
"Ez ugye akkor lényegében egy AMD hűtő"
Nem, ez lényegében és anélkül is az ami a nevében benne van vagyis egy univerzális hűtő, tehát amd-re és intel-re is felrakható.A nagyon régi hűtőkhöz mint a Hyper TX2 is, neked kell csinálni lefogató keretet.
-
malisonX
aktív tag
Sziasztok!
Ezekből a hűtőkből melyiket érdemes i5 4570-re tenni? A többi hardver még nincs meg, de az biztos hogy nem low profileos memóriák lesznek és nem microatx-es alaplap, de ezek gondolom amúgy is bárhol elférnének:
Arctic Alpine 11 Rev 2
Arctic Alpine 11 PLUS
LC Power Cosmo Cool LC-CC94Még egy kérdésem lenne. Láttam, hogy néhány univerzális hűtőhöz külön felfogatókeretet adnak, például Deepcool Gamma Archerhez is, ilyet: [link] Ez ugye akkor lényegében egy AMD hűtő, csak átalakítókeretet adnak hozzá S1150-ra, nem? Ezt az átalakítókeretet viszont használhatom más típusú AMD hűtőkhöz is, vagy rosszul gondolom? Konkrétan egy Cooler Master Hyper TX2 van a mostani Phenom X4-emen, tök jó lenne ha rá lehetne ezzel a kerettel applikálni Intelre is
Köszi előre is a választ! -
Zsmester89
őstag
Sziasztok!
Phanteks PH-TC14PE Black van az I7 4790K-n jelenleg. Érdemes 3. ventit raknom a bordára, vagy felesleges? Ilyet kéne rendelnem, ugye? Ez a gyári cpu cooler fan, ha ránézésre eltaláltam
Vagy esetleg van ezeknél a ventiknél (amik felfogathatóak 14cm méretben) jobb választás rá? (esetleg full feketében)A másik, hogy MX4-es paszta még mindig jónak számít, vagy van jobb a piacon? Kb. 1-1.5 éve pasztáztam, lehet, hogy nem ártana

-
jim bcs
nagyúr
(#71100) Wikoo
Legyen a Megahalems és vegyél rá egy jó SP ventit. SP (static pressure, kevés és széles lapátú)(#71101) azka79
(#71102) azka79
Arctic Cooling F9 PWM PST CO
be quiet! Silent Wings 2 92mm PWM
be quiet! Shadow Wings 92mm PWM
be quiet! Pure Wings 2 92mm PWM
Cooltek CT-Silent Fan 92 PWM
Coolink SWiF2 92P
Deepcool UF 92
Noctua NF-B9 redux-1600 PWM(#71103) [oWn]f4te
Szerintem valami nem volt ok a telepítésnél. Próbáld meg újra rakni de pendrive-ról és csak az ssd legyen bent más semmi más. -
azka79
aktív tag
Sziasztok,
Sajnos nem tudom megoldani a Deepcool Iceedge 400FS szabályozását. Arra gondoltam, hogy leszedem a ventilátort és vásárolok egy PWM-es 4 pines 92x92x25-öst. Milyen márkát ajánlotok amit rá tudok szerelni a hűtőre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- További aktív témák...
- Lenovo T495 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, újszerű állapot, számla, garancia
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Baofeng UV-5R Mini kézi amatőr rádió
- 27%! LG 86UR76006LC (86") UHD (Active HDR, 60 Hz, Smart TV)
- Lenovo T14 Thinkpad G3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Inkább fehéret keresek, de a fekete is jó. Ja és Skylake barát hűtő az elsődleges

véleményeztem a hír alatt. Inkább ID-Cooling IS-VC45, több értelme van a Vapor Chamber-nek mint ennek a konstrukciónak.

Mehet, nincs ellenvetésem 
pedig előre kifizettem.Aki rendel készüljön erre (lehet máshol gyorsabb lenne?)(ebayről hamarabb megjön a cucc kínából

attlefront) és másra nekem nem kell az erős gép. De közben nagyon hangos a gép és ezen szeretnék változtatni, de úgy, hogy ne kerüljön sokba, és ha gépet fejlesztek, akkor át tudjam vinni a hűtést.
Rowon