Hirdetés
- iPhone topik
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csati777
csendes tag
Tudom, a Roccat nem ajánlott, de ennyiért még postaköltséggel együtt is ingyen van mind a négy variációja:
[link] -
Allien
veterán
Gondolkodom a billentyűzetem lecserélésén. Igaziból nem akarom, de ha ismét víz éri, vége, és már sajna nem kapható.
Sajnos, ilyen IGAZI gammer bill nem kapható. Nézegettem kínai oldalakon a mecha billeket, de többségük a nyomi kék kapcsolósok. Miért erőltetik ők a kéket?

Jelenlegi billem Zborad:
Van valami mód, hogy hasonló formára lehetne cserélni a wasd+qe gombokat?
Akár 3d nyomtatással, vagy mittomén. Sajna, a normál, 200 éves gombok számomra minden, csak nem gémer.
Persze, ha más nem, majd veszek piros gombos mecha-t, de ugye fontos lenne a gombok TÉNYLEGESEN ergonómikus kialakítása, nem gépelésre, JÁTÉKRA. 
-
dugo_
veterán
válasz
lkristóf
üzenetére
IBM Model F '4704 62-key', 6019284, Kishsaver
https://en.wikipedia.org/wiki/Model_F_keyboard
http://kishy.ca/?p=894 -
Brett001
aktív tag
válasz
maxiszalai12
üzenetére
Cougar 200K.
Bár többünknek volt gondja vele (kilazuló SPACE, kopó billentyűk) de mintha kezdene kikopni a hibás széria.
[link]Ezt leszámítva nem nagyon van mit ajánlani 10e alatt, ami világít, bemész valamelyik számtech boltba vagy a "nem vagyok hülyébe" megtapogatod, megnyomkodod valamelyik olcsó cuccot (Modecom, HAMA és társai) és megveszed ami neked tetszik.

Boldog Karácsonyt mindenkinek!

-
lkristóf
senior tag
Sziasztok ez milyen billentyűzet lehet? Típusra lennék kíváncsi, köszi!
[link] -
haxiboy
veterán

Mindenkinek Boldog Karácsonyt!
-
Ant@
senior tag
Az a baj, hogy kb. 200 km-re lakom Budapesttől de köszöm mindkettőtöknek

Bolgod Karit! -
Domonkos
addikt
Szerintem akarmelyik szerelvenyboltban kaphatsz darabra tomiteseket, alateteket - celnak azok is tuti megfelelnek. Arra figyelj csupan, hogy a gyuru ne legyen vastagabb, mint az actuation es a bottom-out kozti tavolsag!
Ugyan khailt meg sosem gyuruztem, de ott nem ugyanugy 5mm-nek kellene lennie a belso atmeronek? Amugy ha beviszed a keycapet, akkor tuti kapsz meretre. -
Ringman
félisten
válasz
nyunyu
üzenetére
eddig ezeket próbáltam - redet még nem, blacket meg nekem felesleges lenne.
outemu blue - magicforce 68 és numpad
topre 45g - novatouch
kailh brown - tizona numpad
----
+ amit napi szinten használok: dell e6430 ollós laptopbillentyűzete - ha nem dokkolón van éppen, mert akkor a magicforce van előttem.a topre taktilisabb - sokkal - mint a brown, elsőre furcsa, a 45 g papíron kevés, de szerintem - vsz. a nagyobb leütési út miatt könnyen kezelhető.
lehet hogy én vagyok tehetségtelen, de nem lehet rajta bottom out nélkül gépelni (vagy csak nagymama-tempóban), mert a leütés után kb összeesik a rugó.
a blue-n jó dolog gépelni, de nekem nehéz kicsit az outemu blue, könnyebb rugóval ok lenne. lehet úgy gépelni, hogy nem bottom-outolsz.
brown - kicsit taktilis, a blue és a topre után furcsa kicsit, mintha felpuhították volna a blue-t, lehet még teszek egy próbát vele - teljes billentyűzeten, de nem hiszem, hogy ez lenne az én világom.
vsz. lehet úgy gépelni (bár a numpadot nagyon másképp használja az ember), hogy nem bottom-outolsz.dell e6430
szerintem ok, de a topre használata után érződik, hogy ezt is nehezebb leütni, de a rövidebb út miatt még ezt is taktilisebbnek mondanám, mint a brownezt a hszt egy comfort curve 3000-en írom, lehetne az is könnyebb

---
vsz egy 35g-s plum84-et fogok kipróbálni legközelebb [link]esetleg szerzek egy nem plate mounted cherry blue-t és kicserélem könnyebbre rugókat benne - mondjuk gateron clearre

-
Ant@
senior tag
Üdv! Lehet kicsit off lesz. Szükségem lenne mindössze 3 db gumigyűrűre a space alá. Tud valaki olyan helyet ahol lehet ilyen mennyiségben értelmes áron beszerezni? Gigabyte bill. khali red. A gyűrű belső átmérője 6mm kellene, hogy legyen. Esetleg tudna vki küldeni természetesen a megfelelő ellenszolgáltatás fejében?
-
ribizly
veterán
válasz
nyunyu
üzenetére
Én magam nagyon meg vagyok elégedve a brown-al.
Amíg a red számomra olyan semmilyen érzést nyújtott, amikor kipróbáltam (hiányérzetem volt tőle, bár biztos meg lehet szokni), addig a brown pontosan olyan volt, mint amilyenek elképzeltem.
Persze a blue-val való "szerelmem" marad a plátói szinten. Az a baj a blue-val, hogy ha egyszer kipróbálod, akkor beleszeretsz, de tudod, hogy otthon és a munkahelyen is megölnének, azért pedig nem veszel egyet, hogy a dobozában pihenjen...
-
Domonkos
addikt
válasz
nyunyu
üzenetére
>...Most már értem, mit esznek a <blue> rajta+klónjain a ferdeszemű gémerek, akiknek SCben/WOWban/DOTAban/LOLban fontos, hogy érezzék, mikor kell elengedni a gombot, hogy nyomhassák azonnal a következőt.)
Hat en errol annyira azert nem lennek meggyozodve - legalabbis nem emiatt az indok miatt. A most nepszeru cherry kapcsolok kozul ugyanis csak a blue-nak van kulon magassagban az actuationje es a resetje. Ha az ember double tap-elni akarna, akkor tuti nem kivanna oda azt a plusz ~1.5mm tavolsagot a ket leutes koze.

~Szerintem
Szerk: bar ezzel az abraval is vannak ketsegeim...
-
maxiszalai12
tag
Sziasztok! Szeretnék egy háttérvilágítással rendelkező billentyűzetet amit sötétben is jól látni és kellemes vele gépelni és játszani. Az ár keret: 10 ezer forint alatt.
-
-
nyunyu
félisten
Neked kell eldönteni, hogy halk, de döglött tapintású lineáris kapcsolót szeretnél, vagy taktilis, de hangosabbat.
Brown ésszerű kompromisszum lehet a ketyegős Blue helyett, de jóval gyengébb taktilitással fizetsz a kevesebb hangért.
Attól még 2mm környékén még mindig döccen egy picit, de nem annyira határozottan, mint a Clear/Blue/Green.Red meg gyakorlatilag egy teljesen döccenés mentes Brown, elvégre ugyanaz a rugójuk.
Mielőtt billzetet rendelsz, próbáld ki valahol a különböző kapcsolókat, legalább a Red/Brown/Bluet, hogy eldönthesd, neked melyik karakterisztikája jön be.
(Mióta szereztem a kék kapcsolós MX 1000-et, azóta végképp elvesztettem a fonalat, hogy milyen kapcsolót szeressek hosszú távon használni.

Gépelni SOKKAL jobb a Bluen, mint a Brownon.
Most már értem, mit esznek a rajta+klónjain a ferdeszemű gémerek, akiknek SCben/WOWban/DOTAban/LOLban fontos, hogy érezzék, mikor kell elengedni a gombot, hogy nyomhassák azonnal a következőt.) -
nyunyu
félisten
válasz
blaca83
üzenetére
Ha már háromból kéne választani, akkor a Corsairt választanám. (mintha lenne egy Blue switches is a HAn)
Amúgy milyen kapcsoló van a mostani billzetedben?
Mittudomén, ha megszoktad a döglött lineáris kapcsolókat, akkor ne akarjak helyette taktiliset ajánlani.
Vagy ha eddig is kék volt, akkor biztosan nem akarsz pirosat utána
-
blaca83
őstag
válasz
nyunyu
üzenetére
Igen ilyen, ami a képen van!

A kiosztás tényleg részletkérdés, mert legfőképpen játékra használom. Egyébként ha garis és jó minőségű akkor tőlem egy szép állapotú használt is lehet.Nem olyan rég találkoztam Corsair K70 Red-el is kifigástalan állapotban 22.000-ért....
Egyébként az előző hsz.-ban leírt két leírt példányról alapvetően mi a véleményed // véleményetek?
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Mechanikus Gaming billentyűzetet vennék maximum 30.000-ig! Első körben magyar kiosztásra hajlanék inkább, de nagyon jó ötlet esetén meg tudok talán barátkozni az angollal is.
Jelenleg egy Gigabyte Avia Osmium billentyűzetem van amit nagyon szeretek, de egy barátomnak szüksége lenne rá és én odaadnám neki, de legalább ilyen vagy kicsit jobbat vennék helyette.
Használt piacon most ezeket néztem:
CM Quickfire Cherry BLUE TK
Razer Blackwidow TournamentEzekről mi a vélemény? Milyen minőséget képviselnek az Osmium-hoz képest?
Köszi előre is a segítséget!

-
nyunyu
félisten
Azt elfelejtettem odaírni, valami barna kéne, amit azért érzek is, de nem kattog mint az állat. Az MX Brown 45 grammja pedig nagyon szimpi.
Ez nehéz ügy.
MX Brown nem túl jól érezhető gépelés közben, mivel túl kicsi a dudor a stem oldalán. (Gateron Browné vagy akár a Kailhé is nagyobb.)
MX Clear jobban tapintható lenne, de már nem nagyon lehet kapni, modern Cherry billzetekben sincs már vagy 3 éve. Meg amúgy is sokkal keményebb rugóval szerelik, mint a Brownt.Mai kapható kapcsolók közül az MX Blue sokkal jobban tapintható, de meg kell szokni a ketyegő hangját.
Engem pár óra után már fáraszt a hangja. (elvileg ki lehet iktatni a klikkjét, de még nem jutottam odáig, hogy megcsináljam.)Red/Black(/Silent/Speed) viszont sehogy nem érezhető.
Zárójelesek elvileg léteznek, gyakorlatban még mindig csak a Corsairnek legyártott első széria kapható K70 vagy Strafe formájában.
MX Silent második szériát nemrég kezdték csepegtetni az egyéb gyártóknak, de Cherry szokása szerint megint nem gyártottak eleget, így masszív hiány van belőle. -
nyunyu
félisten
Gondoltam megnézem amazon.co.uk-on hogy állnak ISO UK kiosztású MXB3-mal: sehogy, csak Red kapcsolósat tartanak.
Cherry katalógusában sincs más UK kiosztású.
Másik kínzó kérdés: mi a fenét takar a G80-3850LXAEU-2? (15. tétel)
Azon milyen kupak lehet?
17. tétel G80-3850LXBEU-2 elméletileg ugyanaz a barna kapcsolós 104+4 gombos ANSI US billzet, itt a B az ultralapos kupakokat jelöli. (ami van az MXB2-kön is.)
Rendes Cherry kupakot C-vel szokták jelölni. -
Varoz
addikt
-
Vanir
veterán
Azt elfelejtettem odaírni, valami barna kéne, amit azért érzek is, de nem kattog mint az állat. Az MX Brown 45 grammja pedig nagyon szimpi.
Ringman: Ha veszek külön numpadot, akkor az nem mecha lesz szerintem. Annyit azért nem használom, de köszi a tippet.

tusi74: Az a baj, hogy nem vagyok benne biztos, hogy megér 4000 Ft felárat a QPAD-okhoz képest.
#30864: Rugalmas vagyok egy bizonyos szinten azért.

-
Vanir
veterán
Ezerrel megy a vacilla.
A variáció:
Cherry MX Board 3.0 (MX Brown)
- Merlinről, magyar garival, 26 400 + szállítás
- Cherry switch-ek
- A csatlakozó szeret hamar tönkremenni
- Német ISO
- Van numpad
- Ha szükségét érezném a csuklótámasznak, akkor lehet rendelni hozzáB variáció:
Sharkoon Skiller Mech SGK1 (Kailh Brown)
- Merlinről, magyar garival, 21 366 + szállítás
- Német ISO
- Csuklótámasz van gyárilag
- Van numpad
- Háttérvilágítás (amit úgyis kikapcsolok)C variáció:
QPAD MK-50 (MX Blue)
- Merlinről, magyar garival, 22 730 + szállítás
- Cherry kapcsolók, de csak a kékből van még elérhető
- Csuklótámasz van gyárilag
- Német ISO
- Van numpadD variáció:
QPAD MK-50 (MX Red)
- Merlinről, magyar garival, 22 730 + szállítás
- Cherry MX Red kapcsolók
- Csuklótámasz nincs
- Német ISO
- Van numpadE variáció:
Noppo Lolita Spyder 87 (Kailh Brown)
- Amazon, 22 000 körül jön ki összvissz
- A kék kapcsolós 10 fonttal olcsóbb, de a barnát preferálom
- Angol ISO (inkább ez, mint a német)
- TKL, ami méretre nagyon jó, cserébe gyakran használom a numpad-et
- Letisztult, baromi jól néz ki
- Csuklótámasz nincsNehéz szülés lesz...
-
Brett001
aktív tag
válasz
Kobak 27
üzenetére
Én is ezen a Cougaron gondolkodom, mert ahogy korábban írtam kénytelen vagyok a 20e Ft -os határomat törölni. A magyar kiosztáshoz ragaszkodom, jó dolog a háttérvilágítás is, és ha már pénzt adok mechára akkor Cherry legyen. Ez beszűkíti a lehetőségeket, de ez a Cougar tényleg jónak tűnik és örülök, hogy jók az első tapasztalataid vele. Mondjuk én brown-t szeretnék és abból HU csak a drágább RGB-sből van. Na mindegy, meglátom, hogy ki tudom-e köhögni a drágább árat.

-
nyunyu
félisten
válasz
Kobak 27
üzenetére

Elektronika síkjától 11.6mm-re van a kapcsoló házának a teteje, elektronikától 5 mm-re van a plate. (kapcsoló teteje azon támaszkodik)
Mivel nálad a billzet háza funkcionál plateként, így 6.6mm áll ki a kapcsolóból felfelé, erre jön még rá nyugalmi állapotban a kupak magassága. (mínusz ~1 mm, mivel a legtöbb OEM kupaknak hosszabb a szoknyája, mint a kapcsolóra ráhúzandó hüvely.)Kupak 4 mm-et tud elmozdulni lefele, így még mindig marad ~2mm a plate síkja és a kupak alja között leütéskor.
-
Kobak 27
tag
Sziasztok!
Ma megjött végre a Cougar Attack X3 mx red kapcsolókkal, magyar kiosztással és egy apró bibivel.
Alapvetően [ezt] rendeltem, de sima X3 jött, nem az rgb-s. Elsőre picit csalódott voltam, mert bár nem az rgb színek vonzottak, de mondjuk lehet, hogy a pirosat átállítottam volna. Sebaj, úgy gondolom, hogy maradni fog.
Nekem ez az első mechanikus billentyűzetem, így régóta nézegettem, hogy mi legyen. Végül a Cougar mellett döntöttem, MX RED kapcsolókkal. Nem tudtam eldönteni, hogy brown vagy red, így red lett. Most kezdtem el csak használni, de egyelőre tetszik, bár kicsit szokni kell. Egyáltalán nem mondanám hangosnak, kényelmesnek tűnik csuklótámasz nélkül is, bár nem kizárt, hogy veszek hozzá valamit.
Kinézetre nekem tetszik, bár meglepő volt, hogy a billentyűk mennyire kiállnak az alaplapból, de lehet ez csak nekem új. Súlyra könnyebb, mint amire számítottam, de gumizása nagyon jó, egyáltalán nem csúszkál. Játékban most csak egy fél órát próbálgattam, ott nem volt rossz.
Majd ha sikerült már rendesen beállítanom, meg kitapasztalni, akkor lehet, hogy írok még.
Most, hogy gépeltem rajta egy kicsit érzem, hogy mit jelent az Mx Red. Lehet, hogy ha most kéne választanom, akkor brown kapcsolóval választanám, de ez a hajó már elment és játékban jó volt a red.Kösz a tanácsokat mindenkinek.
-
ribizly
veterán
válasz
Dtomka
üzenetére
Én megmondom őszintén nem bírom a linear (red, black) switch-et. Sokan szeretik, de nekem kell egy kis fizikai visszajelzés amikor lenyomom a gombokat.
G1N és G1NL-em is van, mind a kettő brown kapcsolókkal.
Ezzel szerintem el is mondtam én mit javasolok.
Egyébként ez egyéni preferencia.
Próbálj ki 1-1 billentyűzetet a két féle switch-el (mondjuk a pixel-ben) és utána már tudni fogod melyik kell.
Amúgy meg blue switch, ha egyedül élsz!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Bocsánat, de valamiért erre a hozzászólásra dobott a rendszer. Én meg válaszoltam...

-
olle
senior tag
válasz
Domonkos
üzenetére
Tévedsz
Csak az egér 16K és a doboz. A billentyűzet azért van benne hogy ne lötyögjön az egér. Amolyan kitöltő elemként.
------------------------------------------------------------------------------------------Bár azt nem tudom hogy mi majdnem 1KG ezen a billentyűzeten.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Entaro
tag
válasz
nyunyu
üzenetére
Azt nem is írtam, de fém plate, fém ház, ami el is várható ennyiért már. És köszi a videót, nem is tűnt fel a nevében a quiet, de valóban az...
És ő is mondja smooth, super smooth, és valóban az... nagyon finom
És valóban van egy nagyon pici tactile, a legalján, amit az eddig 1 órában észre sem vettem.Már csak meg kellene csinálják ezt 30 grammosra, és megint van egy vevőjük.
-
Domonkos
addikt
Termeszetesen - rosszabb, mindig van. Meg ha azt is hiszi az ember hogy valaminel mar nem lehet rosszabb, akkor is lehet meg talalni olyat, ami miatt at kell ertekelni a tobbi indulot.
Viszont amikor azt nezzuk, hogy egy billencs mennyire jo, akkor erdemes a kategoriajanak a legjobbjaival osszevetni. Na de mi a kategoria? Termeszetesen legtobbszor az ar. Azt alairom, hogy rgb fenytablat billentyuzet funkcioval jobbat, olcsobban nem lehet kapni - foleg nem ingyen egerrel, viszont hogy ez a klaviatura magaban hordozza, mind a membranos, mind a mecha billentyuzetek rossz tulajdonsagait, az tuti.
Az actuation rohadtul lent van - csak bottom-outolva lehet rajta gepelni; a lenyomas hangos; a keycapek nagyon kozepszeruek; vilagitas nelkul meg nem igazan latszodik a felirat.
Nem egy rossz vetel foleg nem ennyiert, de en tuti nem ugy ajanlanam, mint billentyuzet.
(#30843) Varoz
Koszi!
Pingvinem volt, viszont az megerett a cserere. Amugy a bearazos topikhoz jart. 
-
nyunyu
félisten
válasz
Entaro
üzenetére
Mennyivel jobban néz ki rendes sakktáblával.
Nem tudom miért, de legtöbb helyen ahol Tai-Hao "Olivette" kupakos billzetről van kép, mindig el van szúrva az F sor színe.

(Se nem rendes sakktábla, se nem Olivetti, hanem Sun.)Közben pont belebotlottam YTn egy Matias Tactile Pro 4 billzet és Quiet Linear kapcsoló tesztbe.
Jól kivesézi az Alpsok evolúciójának végét, illetve a helyettük kapható Matias kapcsolók lelkivilágát. -
Entaro
tag
válasz
nyunyu
üzenetére
Nagyon örülök neki, főleg, hogy a dec 5 -i rendelés ideért. Külön extra mák, hogy no ÁFA, thank you Posta. Van belőle a sima fekete, de úgy éreztem nekem megéri a +20 at ez a fajta keycap, doubleshot abs, nem pbt ugyan, de szubjektive a színe bejön, a kupakok teteje pedig picit "érdes" teljesen retró

A Cherry MX red hez hasonló keménység, viszont extra halk ahhoz képest, nincs hangja a billentyű felugrásnak sem - már ha ez szempont bárkinek. A rugóhangja van egy nagyon kicsi, a hosszabb gombokon zörren a stab ( backspace ). A Gateron clear hez képest pedig határozottan keményebb.
A gombok járása viszont sokkal finomabb mint a fenti kettő.Merem ajánlani, közben találtam angol oldalt is, ahol nincs + áfa, és valamivel olcsóbbra is kijön mint a 180usd 53500 volt ( 128 GBP shipinggel kb 48000 ), bár tudom itt nem ez lesz a favorit billencs.

-
nyunyu
félisten

Túlbonyolított gumidóm.

Nem tudom, miben jobb, mint a 20 évvel ezelőtti BTC vagy Fujitsu slider over dome billzetek.
Megvan, azokon még nem volt RGB háttérvilágítás.
[szerk:]Túl sokáig keresgéltem kibelezett BTC 51xx/51xx és FKB8720 esetleg Sun Type5C képeket illusztrációnak, aztán megelőztek.

-
Varoz
addikt
Tudom mi ez, pont ezért írtam a Trabantos esetet, amikor rárakjáka Merci emblémát.

Attól, hogy félig másolják a Cherryt, még ugyanaz a gumidómos förmevény marad.

DomonkosNekem valahogy nem begyere, olyan kis öszvér cucc.

Neked nem pingvined volt? Kaptál új arcot?
Tetszik amúgy. -
Domonkos
addikt
-
olle
senior tag
Cooler Master Masterkeys Lite L
Sziasztok.
Most vettem egy ilyen csodát. CM Suppressorról váltottam nem azért mert az rossz csak egyszerűen kellett a hely az asztalon.
Eddig meg vagyok az újjal elégedve. Egy kivetni valóm volt hogy USB 2.0-n nem működik megfelelően. USB 3.0-n tökéletes. Ezek a "Mem-chanical" billentyűk is elég tutik. Sőt cserélhető sajnos csak a kupak. A hozzá járó egér meg hab a tortán. 
Szerintem jó vétel.
-
nyunyu
félisten
válasz
Bucicimaci
üzenetére
Mennyire kifli a szóközöd?

-
vlevi
nagyúr
-
Bucicimaci
tag
-
makro
senior tag
A másodikat vittem vissza gariztatni.
Az elsőnél a 'R' betű hardveresen akadt, a 2-nál pedig néha szoftveresen beakadt a 'A' és kifagyott. Lakótársamnak 3 éve gond nélkül működik egy ilyen billentyűzet...
1 hete úgy vittem már vissza, hogy adjanak helyette valami mást inkább, mert nem jó buli minden héten visszahozni. ASUS Cerberus lesz a következő, remélem ezt már nem kell garanciáztatni.
Amúgy ennyire nem ellenőrzik a kiadott termékeket?
-
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
válasz
Imurai
üzenetére
Nem biztos, hogy hamis.
36 font+szállításért láttam Kailh Redes Lolitát.
Kailh Red és Brown 50 grammnál kapcsol a feljebb linkelt 5Ft teszt szerint.
-
nyunyu
félisten
válasz
Imurai
üzenetére
Attól félek, hogy ez a Victsing olyan kemény lesz, amit nem tudok majd használni. Ellenben nagyon "olcsó". (sajnos nekem már 10k is érzékelhető). A kék clicky hangját sem annyira igénylem, de kompromisszumként belefér.
Outemu Blue kapcsoló az 60 grammos, valamivel keményebb, mint az átlag gumimembrános billzetek.

Sajnos az Outemu Red kapcsolóval még nem láttam olcsó billzetet.
-
Imurai
tag
válasz
nyunyu
üzenetére
Annyira nincs tapasztalatom, hogy az már fáj (és nem is tudok szerezni, kisvárosi vagyok és nemigen jutok be egy MediaMarkt-ba, vagy ilyesmi)
Attól félek, hogy ez a Victsing olyan kemény lesz, amit nem tudok majd használni. Ellenben nagyon "olcsó". (sajnos nekem már 10k is érzékelhető). A kék clicky hangját sem annyira igénylem, de kompromisszumként belefér.
Azt a Speedlinket még 18-20ért is megvenném, de az a 27k, amennyiért itthon egyetlen helyen kapni... Brrr, végképp nem fér bele! (akkor már rádobok még egy tizest, és Steelseries vagy hasonló nagy márka) -
nyunyu
félisten
válasz
Entaro
üzenetére
Érkezőben a KBParadise V80 TKL Olivette Mechanical Keyboard (Matias Linear)

Tudom, hogy az eredeti Olivettinek is el volt baltázva a sakktáblája, de hogy a kupakgyártó Tai-Hao még azt sem tudta normálisan lemásolni, vagy inkább rendes sakktáblásra csinálni?

(Másképp elbarmolt sakktáblás Sunt sikerült kihozniuk.
)Amúgy grat, egyszer szívesen kipróbálnék egy taktilis Alpsot, állítólag jobbak, mint a Cherryk.
Káár, hogy csak a Tai-Hao vagy SP gyárt Alps rendszerű kupakokat, egyik sem a csúcsminőségről híres.

Esetleg Matias, de ők relatíve kicsi cég, nem annyira ismertek, nincsenek szem előtt. -
nyunyu
félisten
válasz
Skullwipe
üzenetére

Ezek Alps rendszerű kapcsolók.Kilencvenes évek elején nagyon sok mechanikus billzetben használtak Alps kapcsolókat, de a mechanikus billzetek kihalásával az Alps abbahagyta a gyártásukat.
Alps klónokat újonnan talán csak a Matias gyárt.
Itt lehet őket darabra kapni, 0.78 GBP darabja.Ezekből is megvannak a különböző kapcsoló fajták, képen bal oldali egy taktilis Matias Quiet Clicknek tűnik, jobb oldali viszont a clicky Matias Click.
Lineáris Matias Quiet Lineart nem mérték, de az elég új termék, lehet, hogy a teszt idején még nem volt kapható.(Alpsnál egyszerűbb modolni a kapcsolókat, némi hajtogatással át lehet alakítani a clickyt csendesebb taktilisre, vagy taktilisből is lehet lineárisat faragni.)
-
Skullwipe
senior tag
válasz
nyunyu
üzenetére
Ú itt linkeltél egyet, ami nekem nem billre kéne, de ez az a fajta amit kerestem, ennek mi a neve és milyen fajták vannak, amik a képeken vannak csak ezek vannak, tudni a különbségeket vagy a képen minden látszik hogy szinte egyforma a kettő féle? http://i.imgur.com/S91SLVU.jpg Hol lehet ezeket kapni?
-
nyunyu
félisten
-
Ringman
félisten
válasz
nyunyu
üzenetére
speedlink talán a merlinnél is van.
az mx red klónok 50g-sek általában, nem? - outemu emlékeim szerint az.
szerk:
tkl nem nagyon lesz gumidómosból sem, max valami 75%-os notebookbill-szerű, az meg nem jó a (#30806) hsz szerint.----
más:
mx brown Roccat Ryos MK Pro 100€
[link] -
nyunyu
félisten
válasz
Imurai
üzenetére
Én mondjuk nem mernék 35 grammnál kapcsoló Gateron Cleart ajánlani, szerintem az már túl puha.
Amikor próbáltam, akkor még az erősen anyaghiányos Max kupakjaim voltak napi használatban, akkor nég úgy-ahogy használható volt, de így is sok fals billentyű regisztráció történt (pl. ujjbegyemmel doboltam a zene ütemét a billzeten.)
Aztán rákerült egy komolyabb, vastagabb PBT szett, az végképp megadta neki a kegyelemdöfést

Onnantól elég volt rálehelni, aztán máris lehetett rátenyerelni a BackSpace gombra.
Meg a nehéz szóköz kupakkal sem volt jóban, állandóan lent ragadt.Valószínűleg egy 45 grammos MX Reddel vagy Red klónnal jobban járnál, még azok is puhábbak, mint az átlag gumimembrános billentyűzet, aztán nem lesznek keményebbek fél-egy év használat után. (mint az újonnan vajpuha Genius KB-110X)
Nemrég láttam valami Kailh Redes magyar TKLt a hülyevagyok áruházban, de szerintem erősen túl volt árazva, 15-20k-nál nem adnék többet érte.
-
nyunyu
félisten
válasz
hackeeeee
üzenetére
Német ISO kiosztású Duckykat találsz a német forgalmazójuknál.
-
dashed
senior tag
Sziasztok
Billentyuzetet keresnek 10-15E ft-ig maximum.
Ami fontos lenne (fontossagi sorrendben)
- Csendes legyen!
- Csuklotamasz
- Mutimedia gombok. Illetve igazabol csak a hangero gombok kellenenek.Az hogy vilagit e, stb. mar nem erdekel. Talan meg annyi, hogy a mostani billemnel ne legyen szelesebb, ami 480 mm.
Barmi otlet?
Nem nagyon talalok normalis billentyuzetet. -
Ringman
félisten
válasz
Domonkos
üzenetére
szerintem +/- 15% lesz az, csak balfaszul írták ki.
gateron clearrel nem nagyon van gyárilag bill - amazonon Noppoo Choc Mini 84S-t láttam, de inkább a 15k duplájáért.
+ massdropos billentyűzeteknél opció a clear, de mire ideérnek, azoknak is horror áruk lesz.
szerintem az outemu blue-t annyira nem könnyű lenyomni, nekem legalább is jobban elfárad a kezem, ha azon gépelek.
-
Domonkos
addikt
válasz
Imurai
üzenetére
Hat jah - ha a leirasnak lehet hinni, akkor ez bizony 60g-os lesz, ami mar nem mondhato kifejezetten puhanak.
(Mondjuk az a +- 15g kicsit odavag
)
Amugy ennyiert szerintem egesz vallalhatok ezek a billencsek, noha nem kell toluk azt varni, hogy 100%-ban azt az erzest fogjak visszaadni, amirol ebben a tobicban csopogunk. Egy membranosnal kifejezetten kellemesebb, de nem ez lesz a plafon, semmikepp.Gateronnak van elkepesztoen puha, 35g-os kapcsoloja, de azt ennyiert nem igazan fogsz kapni sajnos.
Nem tetszik esetleg a membranos lenovo preferred bill? Van egesz olcson es elegge penge. Meg ahogy emlekszem puhabb is.Sry nem vettem eszre, hogy TKL kell. -
Imurai
tag
válasz
Imurai
üzenetére
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni, milyen billzetet vásároljak?
1.Mekkora összeget szánsz rá? Kb. 15k HUF
2.Használt szóba jöhet-e? Igen
3.Mire használnád a billentyűzetet? / Miért vásárolod? Casual gaming, chat-szintű typing
4.Milyen típusú billentyűzetet keresel? Mindegy.
5.Van-e valami elképzelésed? Extra igények? Izomsorvadásom van, így egy kicsit könnyebb nyomáspontot szeretnék, fon tos lenne a TKL, egy kicsit kövérebb space (a jelenlegi, Logitech k120-aséhoz hasonló)
6.Ragaszkodsz-e a magyar kiosztáshoz? (amennyiben nem, sokkal testhezállóbb billentyűzetet is találhatsz/ajánlhatunk) Nem.Eddig ezt találtam, de ez marha nehéz, nem? [link]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Használ itt valaki Ducky Shine 5 vagy Shine 6-ot?
Nézegetem már egy ideje..
Valszeg ugyan úgy maradnék a Ducky-nál és a Blue switch-nél. Főként gépelésre használom, plusz játék.. De mondjuk úgy, hogy nagyjából 50-50 arányban. Vagy érdemesebb lenne másik switch-re váltani, ha egyszer váltok?Esetleg ezekből létezik ISO változat, vagy csak ANSI?
Mechanicalkeyboards-ról lehet rendelni, Ők szállítanak hozzánk?
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- TCL LCD és LED TV-k
- BMW topik
- OTP Bank topic
- Revolut
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- alza vélemények - tapasztalatok
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Milyen monitort vegyek?
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
- Végső ár - NuPhy Air75 V3 ISO (DE) fekete - opcionális extra magyar kupak szettel
- Eladó Logitech G715 TKL Tactile - US INTL Kitűnő, Sértetlen Állapotban, Gyári Dobozában!
- EPOMAKER Theory TH80 75% Bolti ár:40k INGYEN FOXPOST
- Bontatlan - ASUS TUF Gaming K3 Gen II billentyűzet
- 27% - Logitech G713 Fehér Machanikus Gamer Billentyűzet!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3892
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 256 GB-100%-3 hó gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Sajnos, ilyen IGAZI gammer bill nem kapható. Nézegettem kínai oldalakon a mecha billeket, de többségük a nyomi kék kapcsolósok. Miért erőltetik ők a kéket?

Akár 3d nyomtatással, vagy mittomén. Sajna, a normál, 200 éves gombok számomra minden, csak nem gémer.
Persze, ha más nem, majd veszek piros gombos mecha-t, de ugye fontos lenne a gombok TÉNYLEGESEN ergonómikus kialakítása, nem gépelésre, JÁTÉKRA.

Pedig az egyszínű, sötétebb dolgokat szeretem, de ez marhán tetszik.

RazoR