- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
m3tr0
őstag
válasz
runner 125 #140875 üzenetére
Erre válaszolva, főleg hozzád intézném de máshoz is szólnék.
S70-es Volvoban milyen motorral szereltet szabad venni, ileltve automata váltójuk milyen, mire kell figyelni vásárláskor, gondolok itt esetleges típushibákra.
Továbbra is vissza-vissza térek a Volvora, a Civic után valami nagyobb,biztonságosabb,kényelmesebbre vágyom. Kéne a több ajtó is, főleg pályán használom a kocsit,Pesten BKV-zom.
De azért jó lenne ha nem kéne rá vagyonokat költeni.
Ilyen 1 milliós kerettel ne ezeket nézegessem?
Annyira lövésem sincs mi lenne méltó utódja a kis 6gennek ha úgy alakul. -
m3tr0
őstag
Sziasztok,
szerintetek mekkora esély van arra,hogy a szakszerviz egy javítás után,amelyet egy ráfutásos baleset miatt kellett elvégezni és a javítás olyan 1,5 hónapja történt, utólagosan javít az autón még egy elemet amit akkor nem vettek észre. Azt,hogy miért nem vették észre egyszerűen nem értem mivel az autó első lökhárítója sérült és a hűtőmaszk. (új autó, cascoval szerencsére).
Minden javított elemről számla van, összesen 725.00 Ft-ért. Igen...annyi,Szerepel a számlán egy karosszéria javítás,ami nem tudom mit takar, mert a lököst egy-az egyben rakták rá.
De a motorháztető elején lévő horpadást és húzást nem vette észre sem a bizotsító (sem a remek szakszerviz) akit amúgy második kárfelmérésre is visszahívtak miután lekerült a lökhárító,merthogy az autó klímahűtője is megsérült és azt utólagosan vették fel a károk közé. (ami LOL kategória...semmi nem sérült meg...amúgy nekünk meg mindegy mert casco fizeti)
De a kibaszott motorháztetőt nem javították és nem is cserélték,persze nem i szerepel a számlán.
Lehet ilyenkor valamit tenni. Édesanyámé az autó, én eddig nem láttam,hogyan javították a kocsit, mert ha itthon is voltam csak hátulról láttam az autóját. Nem lakom itthon így nem látom nap mint nap az autóját.
Ő pedig eddig nem vette észre...mondjuk ezt sem értem..
Lehet ezt jelezni a szakszerviznek és a biztosítónak,hogy nézzék már meg a fotókat vagy valamit, ennyi eltelt idővel a javítás után is.
-
m3tr0
őstag
Sziasztok,
valakinek van tapasztalata 2004-es évjárat körüli Lancerrel?
Konkrétan 2.0 benzin, kombi. 2004/10 havi, Sport felszereltség (keményebb futómű,momo kormány)
Új vezérlés,új komplett kuplung,új fékek elöl-hátul (tárcsa/betét) új gyertyák,új trafók, új az összes olaj.
Km:123.000Nekem az a furcsa,hogy miért kell egy ennyit futott autóban kuplungot és trafókat cserélni?
Képről elég szép az autó, bár sport felszereltség nincs alu kerék,csak lemezfelni dísztárcsával.
-
m3tr0
őstag
válasz
Dinter #137131 üzenetére
Sportvég, sötétített ablakok,amivel nincs gond, csak szerintem az első tulaj nem az 50-es úr volt aki csak a boltba ment vele és hétvégén a templomba. Ergo a km vicc.
Amúgy én nem látok így rajta semmi extrát, kivétel,hogy az első rendszám mitől ilyen hullámos, meg az a beltér fotó is gyanús. Meg alapból nem értem hogyan tudnak ilyen életlen fotókat csinálni,ha valamit elakarnak adni. Jah és az ár, ha a kereskedő 320-ért adja...szerinted mennyiért számolta be...tudom neki is kell élni valamiből nem azzal van a baj...Ez olyan 200 ezer forintos kategória kb.
Szerintem ez tipikusan azaz autó amit ha elmész megnézni, már 5 m-ről azt mondod,hogy hú b+ ezért kár volt ide jönni.
-
-
m3tr0
őstag
válasz
molnarpeter #135773 üzenetére
100 km/órás szélben..vagy ha csak 70...nem nagyon működik.
-
m3tr0
őstag
Srácok,
jégeső ellen védő ponyvát használ valaki?
Egy megfizethető árút találtam, de nem tudom mennyire lehet jó.
http://www.bullterrponyva.hu/jegvedelmi-ponyva/kozep_kategoria_440x185x150_120
Szerintetek? Találtam egy 2011-es BMW fórumos bejegyzést ott az írta a srác,hogy neki bevált.Utcán áll az autó és bár értéke nem sok de ha megveri a jég az autó árának megfelelő összegből lehet helyrehozni.
-
m3tr0
őstag
SOS
Slachta Margit rakparról kanyarodtam fel, teljesen jobbra az Árpád fejedelem útra, és egyből a balra kanyarodó sávba, ami visz a Szél Kálmán felé.
Az létezik,hogy a rakpartról felfele ott zöld van de ha mennék balra és amíg a balra kanyarodóban is zöld van addig az előtte lévő lámpán meg piros? Mert ahogy felkanyarodok jobbra nem is látni a lámpát?
Másik kérdés van ott olyan kamera ami ezt rögzíti? -
m3tr0
őstag
Tetszik a Forester,de nem tudnám fenntartani.
Amúgy az autó mindennapi használatra lenne, most melóba járásra is azzal megyek pesten, ilyen 5-5 km-t.
Meg heti kétszer egy kört a városban, plusz kéthetente autópályán 3-400 km-t.
A civic még jó, de öreg, 3 ajtós..és geci alacsony.
Viszont szeretem,hogy lehet forgatni ha hülyéskedni van kedvem, pályázni is lehet vele, meg nagyon jól fogyaszt ez az 1.5 ils motor. Meg amúgy 3 év alatt hibátlan volt, az egy fesz.szabályzó eseten kívül,de az is user error volt.
Rohadtul nem tudom mi legyen...Fiatalítani kéne,klíma kéne, sok légzsákok, több ajtó, vagy kombi.
Meg valami olyan motor amivel lehet haladni is, mindezt egy olyan kasztniba ami ki is néz valahogy. -
m3tr0
őstag
válasz
m3tr0 #129805 üzenetére
Vagy Volvo vonalon egy ilyen.?
Mondjuk ebben semmi élményfaktor nem lenne.
Ez is dög unalom.tomcsi: néztem Seatot is, de amire futná, az max. az FR, amiből megint 1.2 millióból ki tudja milyen lenne.
Igazából szerintem ez pont az a keretösszeg amiből még igazán jó autót nem tudok venni.
-
m3tr0
őstag
Ezekkel az autókkal és sok mással is az a bajom,hogy úgy ahogy ki néz még valahogy, de sima 1.6 benzines motor és azon kívül semmi. Dög unalom az egész.
Nagyjából,hogy miket néztem:- Volvo V70, szögletes forma bejön, plusz benzines turbós motor...legalább lóerő van benne...
- Skoda Fabia RS, nagyon messze van a Volvotól, de legalább kinéz valahogy,plusz lóerő van benne és dízel, ha nem lövöm neki nem is eszik.
- Audi A4, dízel motorral,ha lehet Avant, vagy quattro ha már Audi, félek a költségektől, persze ez a fentebb említett autóknál is fenn áll.
- Subaru Forester, forma rohadtul bejön, de semmit tudok róluk csak annyit,hogy rohadt sokat fogyaszt,plusz a boxert nehéz szerelni.Szóval vannak bajok nálam is.
Valami olyan kéne amiben vagy van lóerő (vagy jó a futóműve és kanyarogni támadna kedvem, vagy csak simán leforgathatom hatezerig mert bírja) és ha kedvem tartja tolhatom neki, de ha csak pályázni akarok akkor legurulok pestről vidékre 130-cal. -
m3tr0
őstag
Megertem kornelkat. Én olyan 1.2 millioig keresek autót a 3 ajtós 97_es klímás civic helyett.
Nagy igenyeim nincsenek, legyen nagyobb és fiatalabb plusz nézzen ki valahogy legyen benne valami...de lofaszt nem lehet találni. -
m3tr0
őstag
Sziasztok,
srácok a Nissan (Micra 2010-es, Pure Drive) CVT váltójáról ki- mit tud?
Mennyire problémás? Mert van egy lehetőség és szeretnék felkészülni,hogy mit kell figylni, mi utalhat problémára stb.Köszönöm.
-
m3tr0
őstag
Srácok,
1.2 millióig milyen alacsony fogyasztású,főként város és autópályán használt, akár dízel, 100 lóerő feletti, legalább 2002-es , 5ajtós....Fabia Rs-t vennétek?
Valami sportosabb autó kéne,de fiatalabb mint most van.(97)Megbízhatóság és normál alkatrész árak fontos. (Honda Civicem van...
)
Egyéb ötletek szívesen fogadok. -
m3tr0
őstag
válasz
aero. #127933 üzenetére
Mondjuk ez sajnos így van, nem eszik viszont nem is megy.
Ha forgatod azért közlekedni lehet vele,mégis csak 114 ló (volt gyárilag) de csodát nem kell várni tőle. Bár a 60 lovas Punto után erősnek éreztem, ma már nem.Amikor gyorsultam vele lacházán haverral, akkor az 5gen 105 lovas Coupejától egy autót kaptam 400 méteren...szóval.
-
-
m3tr0
őstag
Sziasztok,
keresek 2001-es Fiat Punto 1.2 8V -hez, 60 lovashoz (ABS nélküli) motorvezérlőt!!
Amit találtunk az ABS-es volt és nem tudták összehozni az autóval, nem működött rendesen a km-óra.Elméletileg a gyári iaw 59 f p3 lenne.
De ha valakinek van használható ötlete szívesen veszem.
SOS!!
-
m3tr0
őstag
válasz
Integrale #125706 üzenetére
Pl Teddy 2.4 milla volt, és motorikusan sok mindenbe nem lehet belekötni. a rulett faktor mindenben ott van. Még a honda-toyota vonalban is.
Persze olvastam, de konkrétan én meg erre írtam.
De Honda helyett írhattam volna Toyotát vagy Kiat is.
Szóval a lényeg,hogy közel sem ugyanaz a faktor lehet benne. -
m3tr0
őstag
válasz
bitpork #125697 üzenetére
Azért - és nem akarlak még véletlenül sem megsérteni de- a Teddy egy felsőkategóriás, szinte luxus SUV, míg egy Jazz közel sem az a kategória így a Jazz kicsit sem azonos de még csak nem is hasonló rulett faktor.
Benne van a Hondában is de őszintén mennyire? Főleg egy szinte új autóban? -
m3tr0
őstag
válasz
rbalint88 #123807 üzenetére
Ahogy nézem Alfához azért elég drága az alkatrész,persze szigorúan a mostani autómhoz mérten.
Eddig valahogy nem láttam az Alfákat,de most,hogy itt is többen szóba hozták őket megtetszett.
Mondjuk még a Civic előtt is néztem a 147-eket mert úgy volt,hogy esetleg azt veszek,de lebeszéltek róla.
Sőt most jut eszembe,hogy az első autóm is majdnem egy Alfa lett.(145) De aztán vettem helyette egy rom kettes Golfot. -
-
-
m3tr0
őstag
válasz
Kornel #122779 üzenetére
Igen a gombóc swiftre gondoltam, de őszintén nem neztem most mennyiért mennek. Meglepodve hallgatom,hogy felfelé mozdultak az árak.
Akkor marad a Punto, nekem volt az is igaz csak az 1.2 8V fapad. Keveset evett, mondjuk nem is ment. Nem rossz autó.Nálam komoly baja nem volt.
-
m3tr0
őstag
válasz
TheProb #122774 üzenetére
Tudom tömeg autó, de nekunk is van a családba, egy Swift III. nem jöhet szóba? Mi három éve vettünk egyet 700 ezer körül. Legalább vezérlés cserét megsporolsz mivel jó láncos motorja van, olaj csere, szijak,folyadekok és annyi.
Persze tudom,hogy néz ki de jó autó, megbízható és biztonságos. -
m3tr0
őstag
A vastagon szedett mondattal értenék egyet.
Egyáltalán nem böszmeség.Vegyük a mi példánkat, édesanyámmal egyszerre váltottunk autót.
Én vettem egy 97-es japánt, ő egy 2006-ost.
Mindkettő jó állapotban volt. Az enyémet egy sofőr srác használta, gondosan figyelt rá. Édesanyámét hosszú távú utakon, egy 50-es ember, viszont beletolt 200 ezret.
Szerinted mennyit költött rá édesanyám és mennyit én?
Segítek, én a Civicre kb. 300 ezret, anyukám a Swiftre olyan 80 ezret.Ez az elmúlt 3 évben,és ebben nála benne van egy szett téli gumi is, az enyémben meg egy téli-nyári szett. A felniket meg az ilyen egyéb cuccokat nem számoltam.Azt is elmondom,hogy a Civicet imádom és tényleg nem volt semmi komoly baja, egyszer volt,hogy a fesz.szabályzóm elszállt,ezen kívül csak a szokásos dolgok amik egy 18 éves autón előjönnek.
Mert hibába japán, az idő nem kímél semmit sem. -
m3tr0
őstag
válasz
Gergello #122251 üzenetére
Senki se mondta,hogy kell.
Én személy szerint így csinálnám, plusz leírtam,hogy a vásárló szemszögéből nézed akkor neked is jól esne ha így állna hozzá az eladó.
Szimpla személyes vélemény.
Továbbá nekem is megnyugtatná a lelkiismeretem,hogy nem hagytam magára a vevőt.De ha nem így dönt Laraxior az sem jelenti azt,hogy rossz ember.
-
m3tr0
őstag
Mire magyar forgalomba helyezed lesz cirka 800 ezer és kezdheted rendbe rakni, ami a sárvédőívek -és a küszöbök javításával eléri az 1 millió fölötti árat.
Aztán ugye ebben nincs klíma..ami mx-5-nél elég nagy hátrány..persze tudom sokban nincs,kérdezd meg őket hogy bírták az idei nyarat.
Ez csak a jéghegy csúcsa..lehet,hogy amúgy hibátlan de ennyiért kicsi rá az esély valljuk meg. -
m3tr0
őstag
válasz
roberto211 #120472 üzenetére
Teljesen egyetértek. Haverom tavasszal akart autót venni,Audi A6 C5 mert az milyen szép és jó. Rendben, mennyid van rá hát olyan hat-hetszaz. Mondom vegyél,csak készülj fel,hogy arra nem olcsó féket venni, meg vezérlést cserélni. Nagy nehezen belatta,hogy nincs rá elég penze.
Kov. Héten vett egy dupla kereklampas fekete kombi dízel automata mercit ugy,hogy még se nezette meg semmi.Haza úton 4szer állt meg az autó, mákja volt visszavitte lóvét vissza kapta.
Nyáron megvetettunk vele egy 4 es Golfot 1.6 benzinnel. Ezzel most elvan. Boldog.
Szóval autókhoz nem ért pénz sem volt ra de villantani Audi kellett volna vagy Merci. -
m3tr0
őstag
Egy kedves ismerősömnek segítenék autót választani.
Dobjuk össze amink van és kérlek segítsetek.
Elvárások:- használt de újszerű autó( 2009-2015)
- kis benzines, ritkán használnák hosszabb úton
- lehetőleg japán autó ( Suzuki is japánnak számít)
- 5 ajtó, jó pakolhatóság
- megbízhatóság, kis szerviz igényKeret 2,5 millió forint.
Idősebb korosztálynak lenne az autó.
Amit néztem az Honda Jazz,persze ez nekem tetszene de lehet,hogy nekik már nagyon űrhajós.Várom az ötleteket.
-
m3tr0
őstag
válasz
2thletme2day #119384 üzenetére
Sajnos nekem sincs róla igazi tapasztalatom,de anno utána olvastam én is az Mx-5-nek meg persze a télen kabriózásnak. (Persze az MX5 nem kabrió..hanem roadster.
)
Szóval ahogy említette bitpork is jó az vászontetővel is.
A lényeg,bár nem említetted melyik generációból vásárolnál, bármelyikből is csak klímával vegyél MX5-öt. -
m3tr0
őstag
válasz
!Overdose! #114137 üzenetére
A kikönnyített,kipakolt,folyadékok -és sofőr nélküli...talán.
-
m3tr0
őstag
Egyetértek, az előző autó sebessége akkora volt,hogy amire előzött és szinte befejezte az előzést is,addig lépett a fékre a Passatos.
Elég jó reakció ideje van.
"halálközeli élmény" hülye idióta..Ez egy igazi balfasz, a többi videója közül megnéztem amikor a balatonvilágosi vasúti átjárótól az enyingi körforgalomig vezető úton a csapatást,meg azt,hogy szidja az előtte menőt aki 50-nel megy...majdnem végig záróvonal,plusz azt kivágta belőle,hogy van egy pici völgy ahol van két S kanyar is egymás után.
A záróvonalon átelőzéséről már nem is beszélve. -
m3tr0
őstag
válasz
parandroid #112114 üzenetére
Az,hogy kinek mi tetszik az egy dolog.
De a Barchetta azért sem leeht versenytársa az Mx-5-nek mert a japán bizony hátul hajt ami egy élmény/hobbi autó választásnál szerintem nagyon nagy előny.A másik,hogy nekem például sokkal jobban tetszik mind az NA,NB Mx5 mint a Barchetta,vagy Fiat Coupe..vagy akármi amit ennyiért roadsternek,cabrionak, sport coupenak adnak.
-
m3tr0
őstag
válasz
norbert1998 #110626 üzenetére
Ha hobbi autó vagy nem használják, akkor igen,mert 2300 Ft és max.6 hónapig lehet így. Aztán hosszabbítani kell,például ha kereskedésben áll az autó.
Az,hogy neked abszurd attól még működő dolog.
Szóval nagyon szívesen, sok sikert az autóvásárláshoz. -
m3tr0
őstag
válasz
norbert1998 #110621 üzenetére
Miért lett kivonva,mondjuk mert nem használták, projekt autó volt de más lett helyette stb.
Az nem jelent szinte semmit,hogy ideiglenesen kivonatják.
Van aki télen is kivonatja,mert nem hozza elő a garázsból. -
m3tr0
őstag
válasz
norbert1998 #110610 üzenetére
Attól,hogy ideiglenesen ki van vonva attól még meg oldható, vissza kell helyeztetni aztán cső.
De csak példaként hoztam fel,ennyiért nincs sok alternatíva de azért lehet találni egy-két tűrhető állapotú Golfot, vagy akár jobb Skodát is. Persze mást is, Fiat Uno,Panda valamit tuti.
Én az enyémet 70-ért adtam el, pedig volt rajta bő egy év műszaki,fogott a fék,nem áztam benne, volt fűtés, annyira a futómű sem volt szar, vezérlést is cseréltettem rajta,jó volt benne a váltó...mondjuk rohadt alja rendesen.
-
m3tr0
őstag
válasz
norbert1998 #110590 üzenetére
-
m3tr0
őstag
válasz
#10726912 #109020 üzenetére
Olajból azt kell beletenni amit a gyár enged,tehát megfelel a gyári szabványnak,jóváhagyásnak.
Ha 5W40 akkor az ha engedi a 10W40-et akkor próbáld meg azt.
Nem tudom Audinál mit ír a kézikönyv, de VW-nél ha jól tévedek némelyik típusnál elfogadhatónak írja az 1L/1000km -es olajfogyasztást is.mod: könyörgöm ne kezdjétek el,hogy igazából minden autóba 0-5W -s olajat kéne rakni mert tökön szúrom magam.
-
m3tr0
őstag
válasz
!Overdose! #108860 üzenetére
Véleményem van róla, szerintem felesleges,mert szerintem nem tudhat annyi fényt szűrni,hogy az hatással legyen a belső hőmérsékletre, vagy a zavaró fényerőre..pláne nem.
Tapasztalatom viszont nincs.
-
m3tr0
őstag
válasz
!Overdose! #108770 üzenetére
Pont nem egy megkimelt jó állapotú autónak néz ki. Bemattult lámpák, hátul nyomott lokos plusz a csomagtartó is kapott. Belseje egy okadek, mellesleg Nfl-es is és ha a kereskedő adja ennyiért akkor mennyiért került oda...A motorjaba nem látunk bele, őszintén ha ismerostol vennék vti-t ott is motoszkalna a kis ordog,hogy mikor kezdi el enni olajat vagy ilyesmi hát ha meg egy kereskedőtől.
-
m3tr0
őstag
Srácok, azt olvasom,hogy Ausztriában április 15-ig kell téli gumival járni, 17-én úgy néz ki lesz egy utam arra de már nyári szetten vagyok.
Akkor nem lesz gondom ezzel ugye? Ha minden igaz.
-
m3tr0
őstag
válasz
belaazallat #105853 üzenetére
Gondolom ahol nagyobb fogyasztás jött ki,ott inkább a számláló csal.
Amúgy a ez a kagylós kút vagy a zöld-kék?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen autót vegyek?
- OLED TV topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen videókártyát?
- Formula-1
- További aktív témák...
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- Eladó KTM női bicaj!
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700X 16GB DDR4 128GB SSD 1TB HDD GTX 1650 Super 4GB Zalman T7 Chieftec 400
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest