- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
HKorn
veterán
válasz
molnarpeter #173086 üzenetére
Miért? Mk5 sokkal jobban néz ki, motorok meg kb ugyanazok, nem?
-
HKorn
veterán
207CC-vel van valakinek tapasztalata? Mennyire elromlós fajta, tetőmechanika mennyire kényes pont, illetve motorokról mit lehet tudni? Sima 1.6 benya megbízható?
-
HKorn
veterán
válasz
Grande Ale #172228 üzenetére
A tartósság azért elég nagy kérdés LED-eknél is. Nyilván maga a dióda sokáig bírja, de ha megmakkan az elektronika mögötte, akkor zsebbenyúlós buli a LED lámpa, míg mondjuk halogénnél csak egy izzó ára, meg némi munka míg kicseréled.
-
HKorn
veterán
A Renault-Mercedes-Nissan féle 1.3T-ről mit lehet hallani? Jó lesz ez, vagy még korai megítélni?
-
HKorn
veterán
válasz
bajnokpityu #172111 üzenetére
S-Crossban még ugyan nem ültem, de Vitara ülései pont hogy az erősségei közé tartoznak szerintem. Levezetek benne 5-600Km-t anélkül, hogy nagyon fészkelődnék.
-
HKorn
veterán
válasz
tibi970307 #172022 üzenetére
Én nehezen tudok elképzelni olyan szitut, hogy egy autóra minden évben 700K-t rá kelljen öntözni. Az mennyire szét lehet már esve, gyakorlatilag azt már nem nehéz vételkor sem kiszűrni, vagy rosszul gondolom?
-
HKorn
veterán
válasz
bajnokpityu #171845 üzenetére
1.4 Boosterjet papíron 140LE, de állítólag padon mérve 150-160-at tud. Szóval ezekre ez már nem igaz.
-
HKorn
veterán
Nemazér, de ha konfigurálok egy sima fehér comfortline Golfot 1.5 TSI 130LE, az 6.2M-re jön ki 500e Ft kedvezménnyel, ami az extralistán pipálható.
Ha a Mazdából a sima Plus szintet nézem (amiben mondjuk nem tudom pontosan milyen felszerelés tartozik bele, de sanszosan nem több, mint a VW Comfortline-ja) az 7.5M. Drága ez a Mazda.
-
HKorn
veterán
Nem rossz a 750 ezres felár az automatáért... Amúgy nekem is tetszik a Mazda3 de ez az árazás aligha lesz versenyképes.
-
HKorn
veterán
válasz
szőröscica #170537 üzenetére
Maga a konstrukció miatt, nincs részecskeszűrő, nincs vezérműlánc/szíj konstrukciós hiba (eddig legalábbis nem hallani, jóllehet az új TSI-knél sincs már), nincs kettőstömegű, elvileg nem is kokszosodik (bár ebben nem vagyok biztos). És még egy óriási plusz a 3+7év gari is.
-
HKorn
veterán
válasz
szőröscica #170535 üzenetére
Lehet, nem tudom, újonnan simán vállalnám azt is, mert ahogy én használom, úgy biztos elmenne hiba nélkül, de használtan elég rizikósnak tartom őket. Szerintem a Boosterjet jobb konstrukció.
-
HKorn
veterán
válasz
footy #170492 üzenetére
Ha már Suzukiról van szó, nekem egy 1.6 szívó Vitara van, teljesen rendben van, a 120LE elég az 1075Kg-os kasztnihoz, de ha szívemre teszem a kezem, az 1.4T kellene.
Ugyanakkor ezt csak a Suzukiról tudom elmondani, más gyártó turbósa nem biztos, hogy ennyire kellene (pl TSI)
-
HKorn
veterán
Két azonos felszereltségű új autó közül ti melyiket vennétek, a nagyobb motorosat/erősebbet kézi váltóval, vagy alapmotorosat de automatát?
Példa kedvéért legyen mondjuk Octavia 1.6 TDI 110LE DSG, vagy 2.0 TDI 150LE 6MT.
-
HKorn
veterán
válasz
gyenesmartin #169988 üzenetére
A 2.0 PD a legrosszabb konstrukciók között van számontartva, bátyádnak lehet szerencséje volt vele, én nem vennék.
-
HKorn
veterán
válasz
Szajo #168452 üzenetére
Hát szerintem a matek az elég egyértlemű, Swift 1.5M Ft-al olcsóbb, plusz az üzemanyagon évi 100E Ft-ot spórol neked a Fiestához viszonyítva, meg sem említve a szervizdíjakat, illetve a garanciális időszak utáni alkatrészárakat.
Ha a költség csak másodrangú tényező, akkor Fiesta is jó lehet, de nálam annyival nem lehet jobb minőségben egy Fiesta, hogy ezt a többletköltséget ledolgozza.
-
HKorn
veterán
válasz
Integrale #168133 üzenetére
Az lehet, hogy annyi, de én ezzel úgy vagyok, ha kereskedő egy olcsón megúszható hibát nem korrigál, pedig azzal elkerülhetne kötözködő kérdéseket, akkor az valószínűleg nem egy olcsón megúszható hiba...
Kb, mint a "jó a klíma amúgy csak egy feltöltés kell neki", aztán otthon meg kiderül hogy klímakompresszor szar.
-
HKorn
veterán
válasz
q13579 #168134 üzenetére
Pontosan így voltam én is fél éve, végignéztem minden szóba jöhető autót. 4 év körül kerestem újszerűt 60-80K Km-el, aztán fél év keresgélés után meguntam és vettem egy Vitarát újonnan, mert kb csak fél millával került többe, mint a 100 ezret futott, bizonytalan előéletű Golf és társaik.
-
HKorn
veterán
Na, megjöttek a reggeli hidegek, TPMS már visított is, mehetek fújatni a gumikat
-
HKorn
veterán
Ez az E46 megér ennyit?
-
HKorn
veterán
válasz
szőröscica #166875 üzenetére
És még volt belőle 1.4 is... Büntetésvégrehajtás
-
HKorn
veterán
válasz
kisza25 #166257 üzenetére
Az a baj, hogy kisebb esztétikai hibák (sérülések) is vannak azért rajta már, szóval valszeg ez miatt is csak nyomottabb áron lehetne eladni, vagy meg kellene csináltatni őket.
Inkább megmarad 2. autónak, mivel pénzt szinte semmit se visz így, 100 ezres nagyszervíze is megvolt 35 ezerből
-
HKorn
veterán
válasz
kisza25 #166247 üzenetére
Az autó értékének 1/4-ért? Oké, hogy akkor annyival többért el is tudnám adni, de ugyanott lennék vele.
Nekünk meg annyira nem létkérdés, csak én használom szinte melóba járni, napi 2x15 percre, illetve feleségem városba leugrani. Egy év alatt kb 5-6 ezer km-t teszünk bele.
-
HKorn
veterán
válasz
bitpork #166225 üzenetére
Mi is így vagyunk csak egy 2006-os Swift-tel, újlora óta nálunk 134k km, csak klíma nincs, mert akkor épp ez volt készleten és a kocsi meg kellett hamar, így most elég nyomott áron lehetne csak eladni, annyit meg nekünk is bőven megér szaladgálós kocsinak.
Ez legalább tudjuk mit kapott éltében, egy darabig nem fog még elromlani
-
HKorn
veterán
válasz
gyenesmartin #166017 üzenetére
Mi pénz egy fullos Ignác? Amúgy jó választás, elég vagány kis autó.
-
HKorn
veterán
válasz
szőröscica #165980 üzenetére
Engem már a tudat is zavarna, hogy egyáltalán két olajcsere között nézegetnem kell az olajszintet, meg nyitogatni a motorháztetőt.
-
HKorn
veterán
válasz
B-L-A-C-K #165796 üzenetére
Tegyük hozzá, hogy a kocsi akkor kelljen, ha azzal tudsz pénzt keresni és lehetőleg többet, mint amibe a kocsid fentartása kerül, különben az autódért dolgozol, ami nonszensz.
Ha ez a matek nem jön ki, akkor ne akarjunk kocsit, menjünk inkább tömegközlekedéssel, vagy biciklivel
-
HKorn
veterán
-
HKorn
veterán
válasz
Integrale #164775 üzenetére
Hát nem tudom, mifelént vidéki városban az új építésűek általában sokkal szebb környezetben épülnek, maga a társasház is sokkal igényesebb/modernebb és nem papírvékony panelekből áll, hanem mondjuk téglából, közös falnál hangszigetelt téglából.
Lehet máshogy gondolkodunk, de ha nekem vagy egy mondjuk 15M-20M-t érő panel lakásom, illetve van mondjuk 10M megtakarításom, akkor én inkább veszek egy modernebb/szebb lakást 25-30-ért, minthogy 2 használt BMW-m legyen.
-
HKorn
veterán
válasz
hobizoli #164772 üzenetére
Nyilván, ha valaki megteheti, hogy 2 prémium autója legyen (most tételezzük fel hogy nem cégautók) az egy panelt választ lakhelyül, még ha nem is akar füvet nyírni. Nem esetleg egy újépítésű lakást valami szép környezetben.
Vagy esetleg ő az a tipus, aki minden pénzét autóra költi, csak hogy megmutassa?
-
HKorn
veterán
Én nem is értem mi ez a melyik benzin a jó mánia, én soha semmilyen különbséget sem vettem észre, pedig összevissza tankolok, Shell, MOL, OMW és egyéb kisebb kutaknál, bár lehet csak nem figyeltem, meg nem méricskéltem decire a fogyasztást.
-
HKorn
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #162673 üzenetére
A "hallottam egy-két sztorit" és a "köztudottan" között azért elég nagy ugrás van
-
HKorn
veterán
válasz
szőröscica #162599 üzenetére
-
HKorn
veterán
-
HKorn
veterán
20e € + hazajuttatás+forgalomba helyezés+első szerviz kb min 7.5-8M Ft, Vitara meg kb 4.2M, tehát kis túlzással 2db jön ki belőle.
ránézésre a Vitara GL+-al jobban felszerelt, mint az első képen lévő X3, de nem néztem meg pontosan, szóval lehet nem, de igazából nem is lényeg
-
-
HKorn
veterán
Igen én meg tudom érteni azt, aki így dönt, ugyanakkor azt nem szeretem, aki emiatt lesajnálja a csóró Vitarást, holott valszeg a Vitara többe került, mint az ő autója. De persze tisztelet a kivételnek.
Példádban azért annyit korrigálnék, hogy a Vitara átlagára nagyon messze van a 6M-tól, legtöbb eladott példány a GL+ 2WD-ből van, ami nagyjából 4.2M Ft. Tehát így nézd a dolgot.
Az az igazság, hogy ennyiért még használtam sem kapsz nagyon fiatal prémium autókat, csak tényleg több százezer km-t futott 10-15 éveseket, ami azért már komoly ellenérv egy új autóval szemben.
Ha 4.2M-ért lehetne venni mondjuk 3-4 éves X3-as BMW-t 100e Km-el, még lehet én is meggondolnám, pedig nekem a gondtalan autózás és alacsony fenntartási/szervizköltségek többet érnek, mint némi presztízs, de sajnos nem lehet.
-
HKorn
veterán
válasz
molnarpeter #162385 üzenetére
Ez így van szerintem is. Mindkét véglet érthető.
-
HKorn
veterán
válasz
bitpork #162379 üzenetére
Ne értsd félre az én véleményemet, az eddigi hozzászólásaid alapján nekem te pont az a kivétel vagy, aki azért vesz öreg prémiumot, mert tényleg kell neki az a plusz, amit ezek nyújtani tudnak, egy fiatal, de kisebb/alacsonyabb kategóriással szemben és nem azért, hogy megmutassa, hogy ő valaki. Illetve, te be is vállalod az ezzel járó esetleges "prémium" kiadásokat is.
Viszont ettől függetlenül, tartom a véleményem, hogy ezen tulajok nagy része sajnos lesajnálóan tekint másokra.
-
HKorn
veterán
válasz
Kickass #162370 üzenetére
Kinek mi. Nekem sem kellene 15 éves prémium, például azért, mert én attól vagyok rosszul, amikor a legkisebb hiba is jelentkezik és ott motoszkál az agyamban, hogy meg kellene csináltatni, de már megint mikor vigyem el szerelőhöz és akkor megint hogy megyek melóba, meg aztán majd a szerelő sok pénzért elkezd megint találgatni, hogy biztos ez a baja, ja mégse. És akkor a nagyobb hibákat nem is említettük.
Ugyanakkor a tükörre fogdosott kormány, kopott belső dolgok is ugyanúgy zavarnak, nem tudnám ugyanúgy élvezni egy öreg prémiumot, mint egy újat.
Meg - ez biztos csak szemlélet kérdése - de nekem valahogy, ha meglátok egy 15+-os nagy batár prémium kocsival feszítő embereket mindig az jut eszembe, hogy itt a tulaj meg akarja mutatni, hogy ő valaki, csak ugye újra, vagy legalábbis pár éves használtra nem telik, így marad a levedlett öreg vas.
Persze az új 4+ milliós kisebb autóval járókat természetesen lesajnálják.
-
HKorn
veterán
válasz
BigBlackDog #162300 üzenetére
Azokat nem adják oda haccázé'
-
HKorn
veterán
válasz
stickermajom #162131 üzenetére
Persze, vannak ilyenek is, de ha csak a motort nézzük az említett S-Cross 1.4T sokkal megbízhatóbb konstrukciónak tűnik és véleményem szerint is a Suzuki inkább tud motort gyártani, mint az Opel.
-
HKorn
veterán
válasz
stickermajom #162127 üzenetére
Opel...
volt több Astram is, de többet nem lesz, Opel nem tud motort gyártani maradjunk annyiban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen autót vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Kikristályosodik a Razr 60
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED TV topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest