- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
amargo
addikt
válasz
AMD Power #48381 üzenetére
Átlag 80-90km/h - számoljátok ki pontosan én már nem fogom -, elég sok csoda gépet látok vagy csak Őket is megtréfálták - valószínűleg emerico2004 se. Elég felületesen fogalmaztam ezt most már látom, szánom bánom is bűneimet, nem számoltam átlagot, majd legközelebb pontosabb leszek a csoda Fábiával kapcsolatban, remélem addigra már csoda Octávia lesz
Sajnos nem az enyém, igaz számomra kicsi is lenne, ezért keresek sajátotdízelracer: Mert kombit szeretnék és az 1.2-ről mindenki lebeszélt, hogy kombi esetén vérszegény lesz.
-
amargo
addikt
válasz
Khelben #48370 üzenetére
Mesélhetsz bármit, de az 1,4 és az 1,2 nálam mást jelent, továbbá nyilván Te sem vagy én. Innentől elég sok eltérés van a képletben.
Persze utána néztem azért 768km, 39L, és óra szerint mentem - volt GPS is 130-nál nálam 120 mutat.
De tényleg több részletre rosszul emlékeztem - szánom bánom -, mert közben eszembe jutott, hogy az útból +100km-t szerpentinen tettük meg. Így max csak 300-400km, mentünk pályán. A végén kiderül, hogy mindenre rosszul emlékeztem és csak én gondolom, hogy mindenki más helikopter, nézd el kérlekDe komolyan nem érdekelnek a részletek ezzel kapcsolatban, ennél figyelmetlenebb vagyok.
A következő autónál cél, hogy vezetem majd a fogyasztási adatokat ehhez hasonlóan.
-
amargo
addikt
válasz
Khelben #48363 üzenetére
Vagy ez egy csoda Fábia volt és csalt a kilométeróra a Földközi-tengert is közelebb húzták - 600-ból meglehet járni, csak a fene vigye el elég sok felé jártunk - és persze, este a gonosz manók feltankolták a kocsit. Vagy a kúton nem is 35L ment bele, hanem 42L, de csak 35L fizettetek ki velem, mert jó arcok voltak és látták, hogy úgy is 4-en nyomorognak a kocsiba jó lesz ez még hátszélnek.
Vagy elfogadod.
De igazából lényegtelen is, a 15" gummák óta növekedett a fogyasztása, hogy boldog legyen mindenki és ne keljen sikítva futnom a sajtóhoz.emerico2004: Csak, akkor ha nincs csoda Fábiád, mint írtam, amibe én ültem még 150-el is tud menni, de lehet erre is csak ez az egy példány képes, igazi unikornisnak érzem
-
amargo
addikt
válasz
emerico2004 #48358 üzenetére
Áhh értem, ennyire ismerem a motorfajtákat
Akkor ezek is dízelek, most már tisztán látok, azt hittem benzines. Ellenben a Fieszta, még kombiba is kicsi, ha jól gondolom és létezik egyáltalán.
AMD Power: 4 felnőttel, kb 800km-et mentem a kocsival és 35 valamennyit tankoltam. Előtte nem nyomtam be a szelepet, amivel túl lehetne tölteni. De teszem azt 42L tankoltam, akkor is baráti. De tényleg nem végig pálya, mert 200km országút és város kombinációja is van benne. Azért is emlékszem erre, mert többször is nézegettem a bizonylatot és kilométeróra állását, amikor elsőnek mentem a Fábiával ennek már 2-3 éve. Azóta többször meggyőzött és persze az E85 terjedésének köszönhetően, meg is tréfált, mert múltkor csak 500-at sikerült elmenni vele és sokáig nem tudtam miért.. a fele etanol fele benzin miatt..
-
amargo
addikt
Azért vagyok tdi mellett egyre jobban, 3 hónapja olvasgatom itt is a hsz-et és erre jutottam.. amit a Khelben együtt írtok. Ezért is emeltem meg kicsit a keretet, hogy egy Octavia beleférjen.
emerico2004: Saját tapasztalat? Mert nehezen hiszem el, hogy kijön ennyiből. Már ha benzinnel etetem.
AMD Power: Mint írtam én csak 1.2-es motort ismerem és a kombi nélküli változatot. 4,5L-ből csomagokkal elvagyok vele pályán. Nem megy az igaz, de 130-140 esetén hova gyorsítsak? Ellenben az 1.2 motor hátránya is kijön, mert 4500 forog ekkor, amit a városba érve is hallok még egy ideig.
-
amargo
addikt
Nekem az LPG-vel kapcsolatban egy kérdésem van, mennyire van elterjedve az itthoni és külföldi kutakon?
AMD Power: VW-től sem zárkózom el, csak a Golf esetében hatalmas felárat kell fizetni a névért.. 3-4 évvel fiatalabbat kapok Fábiában. Ettől mint írtam nem zárkózom el, csak már végkép nem értem a csomagtartó számozását, mert ez nagyobbnak látszik, mint a Fábia 426 litere, de erre 330-at írnak. Ilyen évjáratban ennyiért inkább Octavia.
Hozzáteszem év végén fogok előreláthatóan vásárolni, csak tájékozódom, de nem árt mindenről informálódni, hogy mibe éljem bele magam.
Eddig családtagok a dízel hangosságát és amit én is a szervizelhetőségét hozták fel hibának. Ellenben a TDI-t mindenki dicsérte. Persze mind azt mondja, hogy a benzines az igazi, csak az meg sokat kér enni. Ezért benzinesből max az 1.2-es HTP-s motorokat nézem.. ezek közül meg csak a Fábiával vannak rettentően jó tapasztalataim - igaz nem kombival.
-
amargo
addikt
válasz
dízelracer #48340 üzenetére
Én is mindenkitől ezt hallom, ezért hózok az Octavia felé, meg mert nagyobb mint a Fábia.
-
amargo
addikt
A regisztrációs adó felét elengedik, a bioetanolra 40 forint jövedéki adót vetnek ki.Érdekes..
Ezek alapján ilyenbe már nem is érdemes annyira gondolkozni..
.bableWes: Igen csak ahhoz megint kell költeni a kocsira..
-
amargo
addikt
válasz
Yushchenko #48156 üzenetére
Az 1.4-es volt
-
amargo
addikt
válasz
Dirtyz #48123 üzenetére
1.2-es fábia 5.-ben 150km/h/5000rpm. 130 esetén "csak" 4200rpm..
Más:
Nézegetem tovább ezeket az octavia-at és legtöbbnél 200e alatti km-t írnak rá.. míg találtam pár 300e környékit is, ami számomra sokkal realisztikusabb. Avagy a kérdésem az, hogy mennyire érdemes ezekkel foglalkozni? Bár elhiszem, hogy vannak olyan helyzetek 2. autó stb, hogy éves szinten nincs 30e használva a kocsi, de hogy ez legyen a nagy átlag? -
amargo
addikt
válasz
aphra2 #48031 üzenetére
Még van időm, nézegetem majd azért ezeket. Azért az is fura magyar mentalitás, ha viszik az autót, akkor leharcolom, mert úgy se az enyém.. kb a céges autóval rendelkező emberek hasonló felfogását se értem meg. Biztos bennem van a hiba, de szerintem a saját tulajdonukkal sem bánnak másképpen.
-
amargo
addikt
válasz
aphra2 #48019 üzenetére
Ezek szerint a neppereknél ennél többet is megtesznek?
Én úgy láttam, hogy meg is lehet ezeket nézni. De lehet csak úgy gondolom, mert írják a telephelyet ahol leledzik.pszili8: Ezek alapján inkább eltántorít a dolog. Kérdés, akkor márka értékesítőnél érdemes-e venni használt autót? Ha jól láttam a Porsche Hungaria-nál is vannak vagy tévedek és azt sem szabad nézegetni?
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Mi a véleményetek a licitálos vásárlásról vagy márka kereskedőn keresztüli újra értékesített használt autók vásárlásával kapcsolatban?
Mert eléggé szemezek most egy ilyennel. Ilyen esetben már mindenféle vizsgálatot megtettek, persze élőben meg kell nézni és nem most tervezek még vásárolni - kb év vége felé -, de egyre jobban érdekelnek ezek a konstrukciók is.
A másik:
Az elején nagyon óvakodtam a használt dízelektől, de kicsit utána számolgatva évi 100e lehet spórolni vele, ami nagyon nem mind1. Az 1,9 TDI-t mindenhol dicsérik, vélemény? Vagy 1.2-es Fábia.. -
amargo
addikt
Sziasztok!
Még nézelődési fázisban vagyok, mert ősszel tervezem az autó vásárlást - vagy kitudja -.
Leírom még egyszer, hogy 2-4 évig nyúznám, leginkább pályán mennék vele, persze ritkán városban. Alapvetően hosszú utakra kellene nagy csomagtérrel, mert többször 2db kerékpárral lenne megrakodva plusz a csomagok, ha sok csomag lenne, akkor tetőre raknám vagy azt még kitalálom, de a tető sín előny. Manuális klíma, mert már nem szeretek a kocsiban aszalódni. 1M forintig nézek, ezt az összeget nem is lépném át.
Nissan, Fábia, Opel G, ilyeneket néztem és ajánlottatok is.
De mostanában elkezdtem nézni a renault megane grandtour is. Mert ez, milyen lehet?Köszönet a válaszokért.
-
amargo
addikt
válasz
VR6-Fan #45743 üzenetére
Az 1.2 "ereje" csomagokkal, 4 felnőttel a béka segge alatt van, ellenben pályán 4,4-ből elmentem. Komolyabb előzésbe meg nem megyek bele, kibírom azt a pár percet, nem pénzt keresek vele.
2 személlyel már meglepő volt, mert emelkedőn 5-ben húzott még a gép, ezt nem tudtam elhinni. Nem tudom mit csináltak ezekkel a motorokkal, de meglepő helyzetekben van erejük, aztán sokszor nincs..Ebből kiindulva gondoltam, hogy az 1,4 elég lehetne, az 1,6 meg olyan ritka, hogy 1M-ből biztos nem lenne meg..
Köszönöm a tanácsokat, ezeket is belevettem a kalapba.. kell szerezni egy 1,4-es teszt autót.
-
amargo
addikt
Ha már fogyasztás.
Egy Fábia 1,2 háromhengeres szörnyeteget vezettem viszonylag sokat. Vegyesben is 6 körüli fogyasztást csikartam ki.
Ez is gondolkoztatott el azon, hogy inkább egy Fábia kombit vegyek.. elsőnek a kis csomagtartó miatt nem akartam, de ahogy elkezdtem olvasni nem is olyan kicsi. A sima Fábia rettenet kicsi.1M környékén már 03'-04'-es Fábiákat is lehet kapni, amit a fogyasztással párosítva.
Így érdeklődnék kinek mi a véleménye.
Autót valamikor nyárvégén/ősszel tervezem venni - vagy kérdés, mikor találom meg a megfelelőt. -
amargo
addikt
Ez miért ennyi?
-
amargo
addikt
válasz
Manitou #45396 üzenetére
Jobban utána olvasom a nissan-nak, tetszik!
Tudom/gondolom, hogy opel-ből sok lehetett céges kocsi, barátom is azt nyúzta és nem voltak vele extra gondok - kivéve, amikor nem került bele olaj és végül motor cserézni kellett.. -, de fillérek hozzá az alkatrészek és talán jót is ki lehet fogni.
Még olyanokra gondolok, hogy melyek azok a márkák, amiket nagyon lopnak? Milyen márkából érdemes ezért nézni.
Eddig is keleti autóm volt és alkatrészeket is tudtam beszerezni viszonylag olcsón, de persze az opel-ba annyi lenne mint a szemét. Újra bele kell magam ásnom a témába. -
amargo
addikt
Sziasztok!
Autót keresek 2-4 évre, ezért leginkább csak használtban gondolkodom no meg a keret is 1millió lenne, de ebbe már az esetleges vásárlás utáni költségeket is fedeznie kellene. Az autót hosszabb távokra használnám utazás céljából, leginkább kerékpárok szállítása céljából.
Elvárások - azért vannak -:
- légzsák, utasoldali is.
- ABS
- legalább manuális klíma
- kombi
- tetőcsomagtartóA típusok, amiket eddig néztem, mind kombi:
- Opel astra G
- Seat cordoba
- Renault megane/laguna
- Skoda octavia -
amargo
addikt
HI!
Feltettem a kocsit próbából meghírdetni, egy kereskedő keresett is, leírtam a hibáit és el is montam, 80ért hirdettem úgy, hogy nem vizsgáztatom le és a rendbehozással is Ő foglalkozik, meg vizsgával is. 50es ajánlatott tett rá, Kedvesem (igaz, hogy enyém a kocsi, de a nő az nagy úr) nem akar a 80ból engedni.
Ki mit tud tanácsolni?
Köszönettel -
amargo
addikt
válasz
fekeandras #17927 üzenetére
Szia, pénzre nem számítok, de akárhogy is nézem a szívemhez nőt és ha még eladom, akkor talán valaki még tudja használni, rossz állapotban nincs (a korát tekintve).
A műszakira a fékeket ki kell cserélni, ez mindenképp pénz a díjon kívül.ui.: Hozzáteszem, nem jól járni akarok az eladásával. Azaz nem minél több pénz beszedni.
Hopp most olvasom, hogy WD40 gyak olyan kocsit keres, amitől én megakarok válni:
Dodi72Lakást akarok venni 70e nem túl nagy összeg, de ha beleveszem, hogy már majdnem egy hűtő kijönne..
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Mivel ez pörög a legjobban ezért lenne pár kérdésem, reális esélyeket latolgatva.
Van egy kocsim 90' 1,3 motor 52 kW Toyota Corolla.
Most jár le a műszaki okt 4.-én, fékszere és egy kis karosszéria munka lenne rajta, olyan 70e-ből jönne ki.
Viszont már nem akarom használni a kocsit, így nem tudom mi lenne a legjobb megoldás helyre hozatni és megpróbálni eladni? Vagy autóbontásra egy rekesz kóláért..?
nézegettem pár hírdetés és olyan 200e ért hírdetnek jó páran ilyen kocsikat.. kérdés mennyiért viszik el és mennyi idő alatt, karban tartottam, de azért van hiba rajtaúj gumi nyári téli, felnik, stb.
Szerintetek?
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Talán nem egészen ide tartozik a kérdés, de, milyen izzót vegyek a kocsiba?
H4 foglalat, városban ritkán közlekedem, inkább országúton. Mivel jön a tél, köd, és a többi jó dolog, jobb lenne valamivel többett látni. 17éves a kocsiba lenne, a búrák újjak (ez nem hiszem, hogy bármit is számít). 2e/db már "jókat" láttam legalább is a marketing az volt. Tapasztalatokat is vennék. meg, hogy merre lehet beszerezni.köszi
Aktív témák
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mobil flották
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Építő/felújító topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- HP EliteBook 820 G2 i5-8300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- ÚJ Gamer PC-k - készletről - azonnal - számlával - 2 év garanciával - www.olcsogamerpc.hu
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest