- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ha lesz egyszer időnk írunk egy téma összefoglalót addig is itt van 2 link...
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
Android alatt nem lesz jobb, sehol sincs a Minixhez képest a Venz. CE-vel meg hasonló a tudásuk, az összerelés minősége és a felhasznált alkatrészek jobbak a Minixben. Persze nem kötelező és nem feltétlenül ajánlott Minixet venni ha valaki CE-t használna, mert ugye olcsóbban is lehet elfogadható boxot venni, én sem ajánlok ok nélkül drágább boxot, egy x92 CE-vel tökéletesen megfelel médialejátszásra, a minösége és az ára is jó.
-
Necronom
senior tag
Egyertelmuen osztom ezt, ehhez erdemes elolvasni ez is, regebben linkeltem is mar
Nalam jobb lett szerencsereAnnyi hiba lett amit leirtam, amolyan 1 tized mp-es dejavoo
Osszessegeben az X92-vel 7.1 Andoroid alatt annyit javitott a lejatszas minosegen SPMC-vel, hogy szamomra innentol mar nezheto barmi -
kenand
veterán
Használt Brixet kell venni. 20-30K között ki lehet fogni ( akár komplett konfigot komplett konfigot, 2-4GB RAM+SSD). Én is vettem magamnak, most éppen Xplenologyt toltam rá próbából, azaz a Synology NAS-ok oprendszerét. DE sima filmnézésre nem érdemes, csak akkor ha többet akarsz tőle. Ha lesz időm vele foglalkozni a kis BRIX-ból házi NAS, Torrent-letöltőn kívül okosotthon központot is akarok belőle készíteni.
De igazából csak azért mert télen szórakoznom kell valamivel, nem létszükséglet.
-
Necronom
senior tag
Akkor az elso postod ebben az esetben okafogyott, mert ezen droid van
A helykerdes meg adott, ha egy 3.5"-os HDD akar az ember fia belesuvasztani egy dobozba
A meretei: 302 x 240 x 100mm, ami valoban nem egy 10x10 centis valami, de ezt a felhasznalo donti el, hogy kell-e neki ilyesmi vagy sem, elfer vagy akar jol mutat vajon, az egyeni dontes szerintem.
Az is igaz, hogy a tapellatas nem 5V nem is lehetne egy 3.5" HDD-nel (lehetne, de az bonyolitana), de mivel a taprol max 3A-t tud enni, igy nagyon max 39W-ot ehet meg. Peresze csak papiron, a valosagban ettol joval kevesbbet eszik, hiszen fusti fecske lenne a tapbol az allando maximum fogyasztas mellett.Minden massal tokeletesen egyetertek, de itt mar az, hogy TV box, vagy akar miniPC - haaat passz
Minden eszkoz masra jo, de amikor egyetlen dobozba pakolgatunk valamit, annak ara van, azert ne feledkezz meg a NAS funciorol es megsem egy kabelen log rajta egy USB HDDAkik nem a Windowson elik az eletuket, aprobb (nem is mindig) jatekokkal is beerik, viszont ha tobbet hasznaljak akar munkara, akar filmenezesre - itt hozzateszem, hogy tukepp barmilyen TV-n kepes megjelenni, amin barmi videobemenet van, szoval a nagyi kepcsoves tevejen is - hasznaljak napi szinten, azoknak ez megfelelo valasztas lehet. Igazabol ezt ugye nem tudhatjuk, csak magunkbol indulhatunk ki...
Viszont ez akkor sem az amirol irsz - egyet is ertettem -, jomagam sem akarnek egy W10-zel ellatott TV boxot semmikepp sem...Tanultam a hibambol, amikor W10-es ill dual bootos tabot vasaroltam. Nem jo!
A hasznlata abban merul ki windows teren, hogy en szolgalom ki az oprendszer allandoan felmerulo igenyeit. Nagyon tele a hocipom vele, hiszen eyg tab orokre vasalva, a win meg orokke frissit es dagad es mivel senki sem vagyok, csak egy atlag felhasznalo, igy ezt kaptam, de legalabb rajottem, hogy nem ezt kellett volna.
Pont ebbol kiindulva sosem vennek egy aranylag gyenge HW-vel rendelkezo boxot W10-es oprendszerrel
Meg akkor sem, ha van ARM procikra keszult win..es ha mar miniPC. Nezegettem neten is, eloben is nehanyat, egy idoben megvolt, hogy dede ez kell nekem
Csondes, kompakt, aranylag eros vas alattuk, nemelyik meg bovitheto is ezzel+azzal
De valamiert megis a TV box iranyaba fordultam el...
Mindennel egyutt van egy tonna TOTAL FELESLEGES holmim
Asztali PC, notebook, tablet, telefon es persze a TV box...
Holott az igenyem 80%-at egy erosebb mobil is megoldana, de sajna ezt nem lehet, mert nincsen megfelelo...nem is lesz, hiszen senkinek sem erdeke, hogy egyetlen eszkozzel megoldjad az igenyeid....
Egyrtelmu, hogy nem gamerekrol beszelek, hanem nagyon atlag userekrol, de akik sokat hasznaljak a netet es pl a munkajukat megoldjak egy Office csomag segitsegevel, azt hazaviszik es otthon egy dokkolora dugva tudjak folyatni a munkat, vagy szorakozthatnak a filmeken a 2 meteres TV-n
Nos, ez ma is csak egy szimpla kepzelges arrol, hogy mit lehetne mar jocskan megoldani a technikaval -
Necronom
senior tag
Minden bizonnyal en is ezt tennem
De egyebkent azert akadnak kompromisszum mentes boxok is, csak azok a franya arak....
Pl szemezek a Zido Z10 nevre hallgato boxxal, de a jelenlegi ~270 dollaros ara miatt egyhamar nem lesz a a TV mellett sajna...
Itt azert mar mindem megvan ami szem szajnak ingere
Balrol: gigabit LAN, HDMI out, HDMI in (mint erdekesseg), optical out, coax out, folotte anolog videojel (konfiguralhato PAL, NTSC), mellettuk pedig az analog audio, normal cinch csatikon, ahogy minden otthoni holmin megszokott...az elolapja sem kutya es ugye full femdobozos
a kijelzo fenyereje allithatoami meg nem egy uccso dolog, hogy van neki egy nativ SATA3 3,5" HDD bay, ami azert eleg hasznos dolog
es mindemelett a vas sem hasznalhatatlan ami mozgatja ezt az egeszet, de nem mondanam, hogy nagyon kiemelkedo teljesitmenyu lenne
Azert ugy egeszben ez is egy igen mutatos es hasznos darab holmi - szerintem
Az oprendszer pedig normal Android 7.1 + OpenWRT! azert hasznos ez is, ha szeretnel egy kisfogyasztasu NAS-t magadnak... -
Necronom
senior tag
Az IR az az Infra Red..azert ennyire nem bonyis.....ha a TV moge ohajtod eldugni, akkor ki tudsz vezetni egy kulsot a taviranyitojahoz...
Az AV tobbsegeben csak audio, sima 3.5-es jack, itt kijon analog audio jel
(ennyi penzbe meg azert nem fer egy normalis DAC)A kinezetere ertettem (de egyebkent igen, a boxok nagy tobbsege muanyagbol van), de ha ez nem jott le, akkor nem teglatest, hanem egy aranylag formas darab
Van akiknel ez is szereppel bir, hogy mondjuk ne egy szappantarto vagy ne egy tegla darab legyen a TV-je elott
Raadasnak a kijelzoje sem egy ektelenul vakito kek led, mondjuk amitol aludni sem lehet normalisan
Nekem pl ezek szempontok, masok meg minimal igenyuek a kinezetre, hogy mit tesznek a lakasbaAz USB3-ra meg kenand valaszolt...
Egyebkent meg van neki gigabit LAN -
kenand
veterán
Szintes házban lakom, a födémet nagyon nem szereti semmilyen Wifi, az 5Ghz-nek még kisebb a áthatoló képessége, a fiók buli helye meg egy melléképületben van, minimum 25-30m-re -köztük 3 fal. Sokkal stabilabb kapcsolatot nyújt a LAN nekem.
(#2332) ayrton
Még túl új ahhoz, hogy CoreElec legyen rá. Előfordulhat, hogy elindul rajta egy korábbi 905x-es build, de nem biztos. -
kenand
veterán
Filmnézésre csak LAN-t használok, jóval stabilabb,
100-as is elviszi a legtöbb 4K-s filmet, ha problémás lehet Giga LAn adaptert venni, nem tudja majd a full sebességet az USB 2.0-a miatt de jobb, mint a 100-as.(#2329) phanonym
905w-s mind, mindegy, amelyiket jobb áron kapod, a Tanix kicsit "márkásabb" egy kicsi support is van
Párom a HBO Go-t x96 minin nézi már egy éve. -
ORCA58
addikt
kenand, cocka köszi a válaszokat
Igen az mkv feliratokra gondoltam
Ha rászánom magam, és meglesz valamelyik kütyü, először a már meglévő Wireless Bill+egér lesz kipróbálva.
De ha kell játékvezérlő, akkor a gyerkőcök miatt is veszek majd egyet.A frissítés azért érdekelt, mert sokan írják (most éppen kenand is), hogy 7 alatt rosszabb a videó lejátszás. Te tapasztaltál érezhető romlást?
kenand
Nem tudom mi 5-8 e Ft? Lehet nem tudom, hol kell keresni, de pl. az X96-os 40$, és még több, ha rájön az ÁFA? -
ORCA58
addikt
Androidos TV boxot vennék, amit az egész csalás kicsomagolás után mókolás nélkül használni tud.
Filmezés, online filmezés egy kis játék és kövezz meg, netezés is miatt is.
Na nem 5 méterről, akkor közelebb kell ülni. Másrészt ha dolgozom a gépen, más nem fér a nethez, ez megoldás lehetne.
A Venz V10 pro+ és a V12 Ultra box érdekelnek leginkább. (nem az ára miatt)
A listámon van pl. a Meccol M8S PRO L, és az X92 is, de félek Kínából rendelni. Hogy mit veszek majd, még fogalmam sincs.
Egyrészt még sohasem vettem onnan semmit, másrészt több évtizedes tapasztalat, hogy azon műszaki cikkek közül sok, melyet én veszek rögtön az elején elromlik. (pl. boltban működött, otthon már nem)
Ha nem, akkor a garancia alatt lesz valami baja. Után aztán az átlagnál sokkal tovább üzemelnek hibátlanul. Így sokat számít a könnyen érvényesíthető garancia. Peches vagyok, ez van.Eddig élőben nem láttam média boxot, így megpróbáltam minél több infót összeszedni, mindenre nincs válasz. A V12-ről sokat megtudhattam a hozzászólásaidból. Ha jól veszem ki elégedett vagy vele. Gondolom a V10 Pro+ is hasonló lehet.
Kérdéseim:
A belső szövegeket gondolom megjeleníti. (A 9 éves TV-m erre már nem képes, ez adta az az első lötletet a box vásárlásra)
A Youtobe videókat 1080p-ben is le tudják játszani, vagy az korlátozva van? A Mecool úgy tudom 4K ban is megy.
Ezen sem lehet Indító app-ot cserélni, mint a mecool-on? (valahol azt olvastam)
Az SD kártyára lehet programot telepíteni? Vagy ez android verziótól függő?
A vezeték nélküli billentyűvel, egérrel lehet játékot irányítani, vagy kell játékvezérlő?
Esetleg a böngészőből is lehet normálisan videózni, mivel minden oldalnak van androidra programja.
A frissítés után is 6-os maradt az andrid a boxodon? Már 7-essel árulják. -
Beetlejuice
tag
Ize ez a "Milyen Android TV boxot vegyek topic?". A Netflix, az HBO GO, a Horzion GO nem igazan szuper ritka, egoztikus szolgaltatasok. Egy olyan topikban, ami ezzel foglalkozik, boven lehetnek tobben is akiknek 1, van sajat elofizetese, 2, tudnak rola, hogy problemas (pl. Netflix nem megy rootolt Android eszkozon stb.) Eleve a TV box vasarlasanak foleg ezek miatt a szolgaltatsok miatt van ertelme.
Ha neked ezzel kapcsolatban nincs tapasztalatod, vagy fogalmad sincs rola, akkor lehet, hogy nem kell egyaltalan tanacsot adnod a temaban. Csak egy gondolat...
-
Necronom
senior tag
Elmeletben a LAN akar 100 meterre is huzhato normal kabellel, tovabb is CAT5E esteleg CAT6 kabellel vagy reapeterrel
Nem lehet sebesseg csokkenes ekkora tavolsagoknal
10 meternel meg fokepp nem
Nalam a lakasba (ugyan minden szet van furva, csatornazva, de egyszer kell jol megcsinalni) mindenhova LAN vezet, falba dughatoan - itt a legnagyobb kabeltavolsag a kiszalgalo routertol kb 35m
Termesztesen a telok wifin mennek, de annak van egy sajat wifi routerje
A kiszolgalo router pedig Linksys, ami nem mai gyerek, de meg bosegesen teszi a dolgat es igencsak megbizhato - ennek nincsen hasznalva a wifije, mert lassu, de LAN-on tud 100/1000, ezen meg van egy switch, hogy eleg legyen a LAN csati...keszezzel a 3 dobozzal bosegesen ki van szolgalva egy lakas szerintem
Eddig egyetlen problema sem volt ilyan teren, a boxon ugyan USB-n nezem a filmeket, ezt pedig ugy, hogy van az USB-re egy 2/4 portos automata switching HUB, igy akar billentyurol is at tudom kapcsolni az USB-s eszkozoket a szamgeprol a boxra
Altalaban szamgepen megy a torrent, aztan a boxon meg a nezelodesekMindezek mellett teljesseggel hiheto, hogy van olyan box, amin a wifi csak ugy jelen van mint disz, tokre mindegy, hogy az dual band vagy sem
Viszont azt nehez elhinnem, foleg altalanositani, hogy a boxokon rossz lenne a LAN, meg ugysem, hogy az tipusfuggo
Az okes, hogy egyetlen boxon rossz, merthat miert ne lehetne egy ilyen kinai valami egyszeruen sz@r -
Necronom
senior tag
a szemelyeskedes nem feltetlen tamadas
barmit meg lehet kerdezni, de nekem szemely szerint nincsen bajom
az, hogy altalaban mi a baj ezzel a megint mas kerdes....ami meg csak egy velemeny es/vagy tapasztalat a reszemrol
azt hiszem ez igy van rendjen...koszonom a megertest! -
Necronom
senior tag
Messze nem a kadenciahelyessegrol irtam, hanem a kockasodasrol, hangcsuszasrol stb stb.
az, hogy nalad jol megy, az egy jo pont, tessen neki orulni, es megosztani masokkal, tessek itt egy full gyari box, 7es droiddal es nem kockasodik rajta semmisem....ez talan errol szol, nem?
masreszrol nekem semmi bajom a 7.1-es droiddal, szeretem - de ezuton is kerlek, hogy ne szemelyeskedjel mar, ez mar tobbszor is elofordult pedig, eddig nem szoltam, most szolok. Koszonom!Nalam pl az Amlogicos progi teljesen jol teszi a dolgat, annyi az erdekessege, hogy SD filmeknel megdoccen, de hogy miert a jo eg tudja, de se 720p-nel se 1080p-nel nem...
Ugy egyebkent meg tenyleg ezt szajkozzuk mar eleg sokan, hogy 6-os droiddal rendekkel jobb az ALAP filmlejatszas, mint a 7.xx-eken, ez ennyi...sokan tapasztaltuk, tobbek kozott magam isAki pedig torekszik a kadenciahelyessegre, az ugysem vacillal, hanem felteszi a Libre vagy a CoreElec rendszert es vigan filmezik....
-
kenand
veterán
Van néhány gyári ROM amiben megoldották, te többségénél nem.
Manuálisan is lehet mókolni -
Necronom
senior tag
Csak ugy onmagaban ahogy van, nem lehet rajta filmet nezni...ennyi osszesen
A Kodi es az SPMC is rettentoen kockasodik, egyeb mas dolog mellett...nem vagyok huu de nagy igenyu, de ez mar engem is zavart, persze teszek fel ra CE es akkor okes
szoval ennyi - de kb mar fel eve ezt szajkozzuk -
Dikri
aktív tag
-
mgaben
senior tag
Esetleg nem akarom letölteni.
Ha már neki megvan. Bár volt, hogy kerestem és nem találtam, letöltöttem, majd kiderült rossz helyen kerestem.
De mondom, inkább az, hogy ha elmegyünk itthonról akkor nem kell filmet válogatni és vinni.
Más. S905X-en valaki próbáltam már a CoreELEC-et? Érdemes vele próbát tenni vagy még nagyon béta? Bocs, de az amlogic topikban már vagy 2x kérdeztem és semmi.
Gondoltam hátha..
-
Necronom
senior tag
Nem mindig kovergaltat, csak akkor ha neki valamiert kell
Pont ugy mint YT, csak a szamara jobban felhasznalhato formatumra konvertal, de ha eleve olyan, akkor nem
A Kodi is tud kifele streamelni, ha nagyon kell....szoval ez a Plex mittomenmitolkenejobblegyen cimmel, de valamiert talpon van....biztos nem ertunk hozza -
Necronom
senior tag
BT csudaklassz tényleg, csak egy értelmesebb BT billentyűzet vagy egér qrva drága.
ez is teny, de az is, hogy BT dongle meg fillerek, ha valakinek nagyon kellene megis, mondjuk mert van neki mas eszkozre is...
szoval en sem erzem a hianyat, amugy meg wireless bill+egerrel hasznalom a boxot + CeC nalam is jatszik, Samsungnal nem tapasztaltam semmi rosszasagot, megy ahogy kell a Kodi meg egy jofele kis YT app vele -
Necronom
senior tag
ugy, hogy minden heten van egy uj nevu kinai box, szerintem nem sok ertelme lenne
bar egy topik osszefoglalo ide is jol jonne, pl a bevalt boxokat lehetne megemliteni..
de tartok tole, hogy a "sziamia" is benne lenneraadaskent ott is problema lenne a mar elavult box
surun kellene frissiteni az teny, azaz foglalkozni vele... -
mgaben
senior tag
Igen, android alatt nem is volt gond vele. De az új box-on libeelec fut és az nem engedett jelszó nélkül. Pedig itt is az alap android rendszeren simán ment az smb. LE fórumát böngészgettem, hogy a Kryptontól valamit változtattak. De lehet ezt is megoldaná amit mondasz, nem tudom.
-
BullZeye
veterán
-
gyilkos répa
tag
Kösz a választ.
A Horizon Go, nem tudjátok, fut Nvidia Shielden is? Oda sztem csak sideloadolni lehet, mert alapból csak a korlátozott, android tv-s Play Store van benne.Összességében a Shield nem ígérkezne rossznak. Erős hardver, tud file servert is, és bonuszként ott van az Nvidia Geforce now és PC-ről a játékok streamelése (+kontroller).
Persze nem olcsó...
-
mgaben
senior tag
-
tamasgal
senior tag
Tudja a TV-m, hiszen Libreelec/Kodi alatt szépen levált 24p-be, illetve most már (hála neked) android alatt is levált az SMPC! Tudom ellenőrizni is a TV-n az "infó" gomb megnyomásával mert ki írja az aktuális képfrekvenciát. Ha a többieknek valóban levált simán android alatt 24p-be az csak jó!
-
Krystal_s
addikt
Nekem a netezés fogalmában alapból bent van az online videók, tv adások, filmek, képek nézése...
és igen böngészőből indítva is. (reklámblokkolóval)
"ahogy nézem Android TV-s ami appkínálat szempontjából köszönőviszonyban sincs az Android OS-szel"
Köszönöm, hogy erre felhívtad a figyelmem. Én azt hittem ezeken normális Andorid rendszer van.
Venz V12...3GB Ram....hát igen. Ez szerintem a minimum lenne a mai világban, vagy legalább 2. Mégis többségben még 1GB memóriával adják az okosítókat, had szenvedjen a felhasználó.
Sokszor olvastam, hogy hasonló tudással 10-20 ezerért vesznek emberek tv okosítót külföldről. Gondoltam egy kis felárral itthon is kapható már valami használható. -
kenand
veterán
HBO GO nem boxokra lett tervezve és hivatalosan egyik sem támogatott, de szerencsére működik (általában).
Feleségem egy x96 mini 2GB-s -en (905w) használja nem mint nap.
Mostanában a régi Android 4.4.2-es Boxomon már nem megy oda nem települ a legújabb HBO GO app (korábban ment de frissítést kér ami 4.4.2-re nem megy fel) -
tthom
senior tag
Nem mondtam, hogy életszerű, csak egy megoldási lehetőség.
Egyébként meg nem boxot veszel, hanem chromecastot és akkor úgyis kell a mobil. Az upc horizon meg elvileg csak mobilon megy, ha ott lenne a cast jel, teljesen jó lenne.Lehet akármilyen dobozod, ha nem megy rajta az UPC, pedig szeretnéd.
-
karesy
csendes tag
Köszi! Tehát két esélyes a tvGo-s project ... Ha kiveszem a képletből a tvgo-t úgy melyiket ajánlanátok Gb-es lanra, optikai hang kimenettel és kodival?
Tegnap volt egy kis időm, és mivel nem dobtatok modellt, lenyestem egy képernyő hibás 2 magos amd laptop kijelzőjét, feltoltam egy openelec-et, és gyönyörűen megy a kodi, sajnos csak 1 hdmi van rajta, és ha csak nem osztom el a hdmi-ket a tv és a hangrendszer között, csak sztereóba tudom a hangot átvinni, így mindenképp kellene egy okos kis doboz! Ettől függetlenül, berendeltem az ebay-ról egy kodi-s távirányítót a laposhoz, biztos ami tuti
A tippeket előre is köszönöm
-
Necronom
senior tag
Szerintem egy ilyen tesztprogram soha nem fog tonkretenni semmitsem...
Egyreszt doreseg lenne, masreszt meg akkor minek volnanak?A 3DMark meg egy nagyon regi, bevalt es jo program..meg kellene elotte nezned, mielott ostobasagnak tartanad....
A program ugyanis teljes mertekben ajanlott dolog mind PC-re es tukepp minden rendszerre -
dugynok
senior tag
Aliról rendeltem usb csatis ventit, azt kétoldalú ragasztóval a venti sarkaira ragasztottam a box aljàra, ahol lyukazva van. A box nàlam a tetejénél a tv hàtàra van ragasztva szintén kétoldalú ragasztóval. Az usb a tv-re volt dugva, így a venti akkor kapcsolt be, mikor a tv is. Nàlam sajnos a tv digitàlis tunerjét bezavarja, nem jönnek be csatornàk, így màshova kellett dugnom. Több féle méret van, 2db volt 5 dolcsi kb.
-
cocka
veterán
Vagy mi annak a neve na. Wifi hotspot vagy mi a rák... én access pointnak hívom. De a lényeg ugyanaz. Hogy nem az eszköz csatlakozik valamilyen wifi szóróhoz, hanem maga szórja a wifit. Nyilván akkor van ennek értelme, ha mellé még lanról is jön a net a gépbe, hogy legyen mit továbbosztani.
-
mexel
veterán
A kódolás miatt van, de az spmc helyes működéséhez kell pár módosítás. Plusz annál afilmnél amit írsz a lejtszá/gyorsítás menüpontban az SPMC alatt ki kell választani az Amcodec-et és nem az Amlogic-ot és jó lesz.
Nem elég önmagában az SPMC, az nem old meg mindent, kell változtatni pár dolgon a droidban és akkor lesz tökéletes csak sajnos.
Itt van pár tesztvideó nézd meg őket több lejátszóval. -
kenand
veterán
-
kenand
veterán
Itt nézd meg, ha nincs akkor a magyaritasok.hu
(Munkahelyen tiltott nem tudom ellenőrizni)
-
Spec
őstag
Arra célra, amire nekem kell a box (egy régi crt TV-n film, és stream TV adások nézése), az 1 Gbyte RAM tökéletesen elég bármire. Többször is néztem, és nagy átlagban 4-500 Mbyte-on áll, tehát még ki sem használja az 1 gigát sem. Játékra eszembe se jut használni, arra ott vannak a célhardverek
Chromecastot eszembe se jutott használni, egy kolléga ajánlotta itt fel alternatív megoldásnak, az ő hozzászólására reagáltam.
-
dugynok
senior tag
Felnyújtom a kezem. Volt egy MXQ 4K S905 5.1 1/8 boxom, eladtam, aki megvette (külföldi) Netflix miatt keresett boxot. Mondtam, hogy nem próbàltam, ha nem viszi hozza vissza, nem gond. Nem kellett visszahoznia, telepűlt és működik.
A mostani boxom egy Megogo S905 5.1 1/8, Kodit hasznàlok csak droid rendszeren, médiatàrba kb. 80 film + Kodiba iptv pvr + 6 kieg telepítve. LSemmi gondom vele, hàtrànyàt sosem tapasztaltam, hogy 1GB ram van benne. Kodi rendszerinfó szerint 191MB szabad ram van még.
Mire nem elég 1GB csak Kodira? -
Spec
őstag
5.1.1-es Android van rajta. Szerintem az hogy nálad megy a Horizon GO szerintem puszta véletlen, és szerencse kérdése. A legtöbb helyen azt olvasom, hogy szoftveresen tiltva van a külső megjelenítők használata mindkét alkalmazásban.
Azért szeretném mindkettőt használni, mert a családban van mindkettő előfizetés, és eltérőek a csatornák is, és az elérhetőségük is változó. A Telekom előfizetés a sajátom, a UPC anyosoméké. De már egyel is megelégednék, de egyik se megy.
A MindigTV, és a Telenor MyTV megy, és le is játsza szépen. Viszont ezeken csak pár csatorna elérhető, főleg a királyi adók.
Azért azt röhelyesnek tartom, hogy külön fizetek egy szolgáltatásért, nem is keveset, ami nem működik, ami meg ingyenes az tökéletesen működik. -
Spec
őstag
Horizon GO-t is próbáltam, és az sem játsza le az adást. Az alkalmazás működik, be is tudok lépni, de amikor kiválasztom az élő adást, akkor kiírja, hogy:
"A tartalom kijátszása külső eszközre nem engedélyezett" Az adás hangja megy alatta, ki is írja a csatorna nevét, de kép nincs.
Mit kellene állítanom akkor, hogy jó legyen?Elvileg még csak nem is nagyon érzékelheti, hogy külső megjelenítőn van, mert nem hdmi-vel, hanem analóg AV kábellel van a TV-re dugva. Nem értem miből gondolja, hogy külső megjelenítőre megy a jel.
-
kenand
veterán
Egyszerűen nem néznek TV-t ez az oka, nem az hogy nem jó... asztali gépük előtt ülnek inkább, ott megy a team játék, duma a haverokkal...
Hátsó épületből - többek között- nekik kialakított buli helyen TV box (LibeElec) van+ (használt) projektor. Igaz most tél van de ősszel sem volt "túlhasználva". 1-1 film, vagy nagyban a falra kivetített Youtube videó+ jó nagy hangerő az tetszik nekik azért, bár szigorúan csak akkor a jönnek a haverok is -
Necronom
senior tag
Akkor csak szerencses vagyok, mert a digi onlinenal ilyen meg nem fordult elo
Teny, hogy ritkan nezem, csak akkor ha nem vagyok otthon es nincs mar mas, vagy a baratnom akarja nezni a sorozatait, amit nem bir kivarni amig letoltom
De meg nem tapasztaltam semmi rosszasagot.....kopp kopp -
headhunter
addikt
"...Nekem az is poén, mikor szintén 0 kmes userek jönnek, hogy milyen boxot vegyek, de már azt fontolgatják, hogy hogy lehet rá egyedi linuxot meg LibreELECet meg egyéb mókolásokat tenni, holott Androiddal még esélye sem volt kipróbálni. De gondolatban már fel van hackelve az egész.
"
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nálam akkor "dobja le agyam az ékszíjat", amikor 55-65"-os Full HD vagy 4K TV-hez keresnek 10.000Ft alatt Android Boxot, 1GB RAM-mal.
TV 250-500.000Ft, de a Box legyen színte "ingyen"...Saját vélemény: Minimum 2GB RAM, de a 3-4GB sem ördögtől való...
Jelenlegi "készlet":
Zidoo X6 Pro 2GB/16GB (RK3368) (2015.11.) Android 5.1.1 (Torrent, Web)
X9 2GB/8GB (S905X) (2016.12.) LibreELEC 8.90.2 + Android 6.0 (Film, sorozat)Következő kiszemelt (Android Box): [link], [link]
Január végére az új firmware-ben, Netflix 1080p.
-
Necronom
senior tag
Egyebkent mennyire van letjogusultsaga a tuneres boxoknak, ha ugyis ott a TV amin nezi az ember fia?
Esetleg monitorral rendelkezo usereknek, akik mondjuk pc-s kornyezetben vannak, ott persze okes
Pl nalam, digi netes felhasznalonal ott a digi online, igy barmit meg tudok nezni amit elofizettem
Biztosan nem minden szolgaltatonal van ilyen, ez okes -
g4b3
csendes tag
> Szerintem ez a böngészőből lejátszhatóság felejtős. Mármint technikailag teljes mértékben kivitelezhető, csak kényelmetlen fos. Próbálj meg inkább a weboldalnak megfelelő appot keresni, annak több értelme van, mint böngészőből lejátszogatni.
A Youtube meg par dolog eseteben biztos van jo app, de amit mondtal azalapjan pl a Mindig TV App eppen fos. Meg szerintem nincs app az Indavideohoz, Videa-hoz, kulfoldi egyeb videomegosztokhoz. Az jogos, hogy kenyelmetlen, de gondolom ugy erted a kenyelmetlenseget, hogy nehez a taviranyitoval navigalni, igaz? Lehet akar mobilrol is vezerelni a Boxot, nem?
-
Necronom
senior tag
dehogy is luxus, manapsag egy jo telo aran olyan pc-t lehetne hogy besz@ras
csak nincs ra szukseg....oszinten szolva en magam is ki akarom valtani a pc-met
nincs tul rossz gepem hozzateszem
De a tabom es a boxom es a netem lehetove teszi (lehetove tenne, ha minden okesan mukodne), hogy kivaltsam a pc-t -
Necronom
senior tag
nos igen, de ebben a topikban sok mas emberke is leledzik, nemcsak Te
nem azert irom a dolgokat, mert ennek meg annak jo vagy nemjo, hanem mert vannak ilyen es olyan emberek is...van akinek talo van, mert ahhoz szokott hozza....nekem pl vannak ismerosok, akinel hire hamva se nincs semmilyen szamgepnek, viszont szeretnek filmezni..csinaljak ezt ugy, ahogy a lehetosegeik es a meglevo technikajuk engedi, probalva azokat maximalisan kihasznalni....
Nos, szvsz ez a topik pont ezert vanes mi baja lenne egy telonak vagy egy tabnak ha folyamatosan megy? mondjuk neznek rajta 2-3 orat filmet?
hat semmi baja sem lesz...
es pont arra van a Miracast, hogy ne kelljen tovabb ossza a netet, hanem egyenest bekuldi a telo tartalmat a boxba...
Ezerfele megoldas van, ezerfele felhasznaloval es problemaval...
Jomagam is USB HDD-rol nezek filmet, leirtam mar fentebb a hogyanjat...hiszen mire masra torrenteznek es meg mielott irod, hogy lassu, hat pl nekem tokeletesen megfel a 100-as netemhez, a 100-as halomhoz -
kenand
veterán
Biztosan van olyan tesztcsomag a mi megakasztja, általában 100 megabit elég fim nézéshez, picit segíthet a gigabites adapter ha kell. Az a baj hogy a 912-es box meg nem olyan jó LibreEleccel... (Sajnos a spórolás miatt a 905x/w-s boxokról lemaradt a gigabites LAN)
Lehet venni 3A-es 5V-os adaptereket is ha kell....
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztali Konfig - z97 - 4770K - Sapphire RX580 8GB- 8 GB DDR3
- Full HD Gaming PC -Z390, i7 -8700K, Vega 56 8GB, 16 GB RAM, 512GB SSD
- ERŐMŰ! HP Z2 mini G5 / i9 10900 (10 mag!) / 32GB DDR4 / 512GB NVMe SSD / Nvidia Quadro T2000 4GB
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2132
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest