Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
oncsi
őstag
Sziasztok.
Alaplapot vennék de nem tudom, merre is induljak. Amiért vennem kell másikat (használt is jó) az az USB 3.0 boot lehetősége.
Ami most vam? egy mATX es házban egy Asrock 780. Egy Athlon II 3.2 GHz. Inegrált video (HD3200 talán)
2x2GB 1066MHz-es DDR2. És egy 300W-os táp ami a házba épp befért (normál táp fele kb)
Nem ismerem az Intel tokozásokat sem, meg úgy általában a lapokat sem. Hajlanék egy AM-3 vagy 3+ lap felé de amiket hirdetnek azok vagy nem tudnak USB 3-0-ról indulni, vagy nagyobbak, mint amilyen házam lenne hozzá. Jó lenne egy kicsit nagyobb teljesítmény, de nem ez a fő cél. Köszönök minden ötletet. -
oncsi
őstag
válasz
bluyoo #71227 üzenetére
Van kétféle átalakítóm is, de egyikkel sem megy. Már futottam e témában pár kört.
Külső házban ment pár évig egy notiról hajtva, csak azt eladtam, mert összeraktam a mostani gépet, ami végül is teljesen megfelelt eddig. Csak az USB 3 kellene nagyon (vettem bele PCI Exp. USB 3 kártyát, de Linux alá nem sikerült beüzemelni) -
oncsi
őstag
válasz
bluyoo #71222 üzenetére
Az autómban lévő gyári rádió eredetileg csak gyári lemezt eszik. De van egy régi Yamaha íróm, amivel megírva azt is lejátssza. Próbáltam sok újabb írót de egyik sem jó. Ezért kell az IDE csati.
De szívesen megnézném a javaslatodat! Lehet, hogy beteszem egy mobil házba az írót, és akkor nem kel az IDE. -
oncsi
őstag
válasz
bluyoo #71214 üzenetére
Értem én, da akkor inkább gépet is cserélni kellene, mert a táp csak max kb 150-180W-os. Nem azt mondtam, hogy 14K a proci, hanem +4K-ért már volna 4 magos CPU is bele.
De melyik lapról, meg procirol is mondod? Nem vagyok ellene, de a sebesség másodlagos, Nem játszom a gépen, legfeljebb videózok rajta. Az alacsony fogyasztás viszont tetszene. Ja, és az IDE csati is fontos lenne. -
oncsi
őstag
Szisztok.
Átfogalmaznám a korábbi kérdésemet.
Milyen mATX méretű lapot ajánlanátok, egy AM3-proci alá, amelyiken van USB 3.0 port is?
A legjobb az volna, ha maradhatna a DDR2 RAM-is, de cserélhetem is ha nincs olyan.
Tuning nem érdekel (táp nem bírja), meg Alaplapi DVI és D-Sub jó lenne. -
oncsi
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
A gépemben egy A780GM-LE lap van egy Athlon II X2 250 társaságában (3GHz)
Maga a gép elég kicsi nem fér bele nagyobb alaplap, de a tápja sem bírná (azt hiszem, hogy kb 180 vagy max 250W-os) Van még benne 2X2GB DDR2. Kell a 2 PCI Slot. meg 2 PCI-e. És kell az IDE csati is. Ami viszont nincs az az USB 3.0 kimenet. Vettem már 3db USB 3 bővítő kártyát is, de nem működnek, egyiknek sikerült a hibátlan Wincsit RAW formátumúvá alakítani (Volt mentés szerencsére) Főleg Linux megy rajta alaplapi videóval. Az jó lenne ha kissé erősebb lenne, mert külön videó kártyát nem szeretnék bele. (a melegedés, és a fogyasztása miatt.
Tehát a lényeg, hogy mi a legolcsóbb megoldás, hogy legyen USB 3 is a gépben? Nem baj, ha platformot kell váltani, csak az már a nem olcsó kategória, így azt hagynám meg C tervnek. Van olyan alaplap ami megeszi a procimat, meg a ramokat és USB3-as?
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest