Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
tiborc96
csendes tag
Sziasztok, mindenkinek kellemes ünnepeket!
Alaplap vásárlásban kérnék tőletek segítséget.
Z690-Z790 chipset-es lapok közül melyik gyártókat/modelleket javasolnátok a következő infók alapján?1. Mire fogod használni a gépet? Ha munka, akkor elsősorban milyen jellegű?
- Első sorban játékra.
2. Mennyit szánsz az alaplapra?
- 100.000 Ft körül szeretnék maradni, de ha 150.000 Ft-ig van ár/érték arányban jobb javaslat, akkor hajlandó vagyok többet szánni rá.
3. Milyen hardverek alá szeretnéd?
- CPU: i5 13600k, VGA: RTX 3080, RAM: 2x16GB DDR5 (5200-6000mhz)
4. Milyen méretű lapot szeretnél?
- ATX
5. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
- Ebben a kategóriában minden csatlakozóval rendelkeznek a lapok amire szükségem van.
6. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
-
7. Szeretnél tuningolni vagy nem?
- Igen. Nem extrem tuning a cél, de azért amit lehet szeretném kihozni a CPU-ból. Memória tuning nincs tervben.
8. Használt, vagy új alaplap?
- Új
9. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...)
- Nem elsődleges szempont, az csak plusz ha jól is néz ki.
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
- Szerintem processzor cserével együtt platformváltás is lesz.Illetve ha valaki röviden ki tudja fejteni, hogy mi a különbség a Z690 és Z790 chipset között azt megköszönöm!
-
tiborc96
csendes tag
Sziasztok!
Egy Gigabyte Z390 Aorus Pro beszerzése előtt állok. 9700k megy majd bele, és az lenne a kérdésem, hogy BIOS frissítéssel kellene kérnem a lapot, vagy anélkül is menni fog?
-
tiborc96
csendes tag
Sziasztok!
A későbbiekben tervezem egy i7 9700k beszerzését, és ehhez szeretnék egy jó ár/érték arányú lapot.
Az árat ilyen 45-65k közé lőném be. OC is lenne, ilyen 4,8-5Ghz magasságában. Persze amennyire a proci engedi még ésszerű fogyasztás és melegedés mellett. RAM tuningot egyenlőre nem tervezek, de később az is előfordulhat.
Jelenleg egy Asus Maximus VIII Ranger lapom van amiben egy 6700k dolgozik egy Be Quiet! Dark Rock Pro 3 társaságában (A hűtő továbbra is maradna). Eddig többnyire Asus lapjaim voltak és megvoltam velük elégedve, de több hozzászólásban is olvastam hogy ár/érték arányban nem valami jók, ezért kicsit el is bizonytalanodtam..
Méret tekintetében maradnék ATX-nél. Azelőtt fontos volt számomra az integrált hangkártya minősége, de pár hete szereztem be egy Asus Xonar DX-et, így erre nem fektetnék nagy hangsúlyt.
Ezeket a dolgokat figyelembe véve ti milyen lapot ajánlanátok? Olvastam az összefoglalót + jó néhány hozzászólást, de azért gondoltam felteszem a kérdést.
Személyes tapasztalatok is jöhetnek, sőt!A választ előre is köszönöm!
-
tiborc96
csendes tag
Az összefoglalóban én pl.a hero-n kívűl nem is látom feltüntetve egyik csoportban se a ranger-t vagy a pro gaming-et, és arra se kapok választ hogy milyen pluszt nyújt a hero a ranger-hez képest.
Te személy szerint miért ajánlod jobban a 2x8gb megoldást a 4x4 helyett? Esetleg árban látok kölünbséget a 2x8gb javára.. -
tiborc96
csendes tag
Sziasztok,
Milyen lapot ajánlanátok egy i7 6700k procihoz? Z170 chipset-ben gondolkodom, mivel tuning is tervben van.
Nem akarok rekordokat dönteni, de azért egy 4.6-4.7ghz-et szeretnék belőle kihozni stabilan.Természetesen megfelelő hűtés mellett. Tudom ez nagyban procitól is függ, csak ha esetleg kifogok egy jó darabot akkor már ne a lapon múljon. Memória terén még nem döntöttem de valószínű hogy valamilyen hyperx lesz 4x4GB.
Gyártó téren mondhatni Asus felé hajlok mert eddig szinte mindig az volt és szépen tették a dolgukat. Ettől függetlenűl bármilyen gyártó lapját nyugodtan ajánlhatjátok, illetve személyes tapasztalatokra is kíváncsi vagyok!.
Eddig a kiszemeltek:-Asus Z170 Pro Gaming
-Asus Maximus VIII Ranger
-Asus Maximus VIII HeroEzek közül a ranger a legszínpatikusabb, és árban is ez a plafon. A hero-t is nézegettem, de nem értem a felárat a ranger-hez képest.. jó, rgb világítás meg minden, de a dizájn miatt nem fogok ennyit ráfizetni.
Még anno azt is olvastam amikor bejöttek ezek a lapok, hogy voltak kompatibilitási problémák. Gondolom ezt egy egyszerű bios-frissítéássel meg lehet oldani nem? Akinek bármelyik lappal van tapasztalata annak szívesen várom a véleményét!
Előre is köszi! -
tiborc96
csendes tag
válasz
Teaway #70343 üzenetére
Nekem is a PRO GAMER a legszimpatikusabb. Árban is barátságosabb a RANGER-nél, de ha a RANGER-t is választanám nem tudom hogy megérné e az a +10k.. mert nem látok akkora különbséget a két deszka között.
Valójában miben jobb a RANGER?
Nekem mind a kettő színe szimpatikus, főleg a ledes világításuk.de nem ez a legfőbb szempont.
-
tiborc96
csendes tag
Na skacok, szerintem ezek közül lesz vmelyik:
-Asus z97-Pro Gamer
-Asus Maximus Ranger
-MSI Z97 GAMING 5
-MSI Z97 GAMING 3
-GIGABYTE GA-Z97X-Gaming 5Szerintetek melyik a legjobb ár/érték arányban és teljesítményben, vagy melyiket vennétek meg legelőször és legutoljára?
-
tiborc96
csendes tag
válasz
bluyoo #70321 üzenetére
Hát igazából szerintem maga a piacon ment fel az ára mert több üzletben is néztem (pl.: pcx, ipon) és minden hol mutatja az árgrafikon a gyors ár növekedést.
Mostanában tervezek gépet újítani, egy i7 4790k a kiszemelt áldozat. Elvileg jó tuningpotenciál van benne és az alá szeretnék egy normális lapot. -
tiborc96
csendes tag
válasz
bluyoo #70317 üzenetére
Értem, hát elég rendesen elárazták.
Van esély arra, hogy lemegy az ára?
Az Asus MAXIMUS VII RANGER szerinted megíri az árát?
És ezekről vélemény?
-Asus Z97-A
-Asus Z97-Pro Gamer
Mennyire lennének alkalmasak tuningra?
Bocsi a sok kérdésért.. alaplapokban annyira nem vagyok otthon. -
tiborc96
csendes tag
Üdv!
Tudnátok pár jó z87-z97-es ATX méretű ASUS alaplapot ajánlani 30-50k között? Egy i7 4790k alá kellene, és olyan alaplapra godoltam amivel bátran lehet húzni a procit. Először egy ASUS Z87-PLUS alaplapot néztem ki, de a napokban hihetetlenül felment az ára nem értem hogy miért (36k-ról 54k-ra). Most egy kicsit bizonytalan vagyok hogy melyik alaplapot válasszam..
Válaszotokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- One mobilszolgáltatások
- Nintendo Switch 2
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Lexus, Toyota topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házimozi belépő szinten
- Mobil flották
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Felújított számítógépek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest