Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrgergoke
aktív tag
válasz
bluyoo #65310 üzenetére
Laikus vagyok, az elejét csak elhiszem neked
Azzal sem vitatkozok, hogy az említett lap lenne a legjobb ár/érték arányban, viszont a Gigabyte sokkal jobban fog mutatni a többi cucc mellett. Nagyjából mindent feketére cserélek a házban, kicsit ki akarom pofozni. A Gigabyte, meg az Asrock lap is jól mutatna benne. Tudom, hogy ez nem kifejezetten egy lapválasztás szempont, hogy "szép", de ha mutatós konfigot akarok, akkor nem árt az ilyesmi.
A proci egyébként most már biztosan cserélve lesz, rögtön a lapcserével váltok valami 6-8 magos procira úgy 30k értékben. Szerintem az is FX lesz, de mivel nem tudom, hogy ezek a foglalatok hogyan kompatibilisek egymással (FM-est tudok-e beletenni pl.), ezért még azt is ki kell találnom. -
mrgergoke
aktív tag
Sziasztok!
Kinéztem két lapot. A javaslatotok szeretném kikérni.
Gigabyte 970A-UD3P
vagy
ASRock 990FX EXTREME 3Nagyjából azonos bolti áron találtam őket. Melyik legyen?
Köszi!
-
mrgergoke
aktív tag
válasz
BomiBoogie #65199 üzenetére
Na, akkor ennek fényében tudnál javasolni valami jó vételt?
Továbbra is használtan szeretném megvenni -
mrgergoke
aktív tag
válasz
BomiBoogie #65190 üzenetére
A régi kártyámmal (MSI 6790) semmi nem volt, és két új kártyával is (valami 79xx volt asszem, most meg a fentebb írt r9 270) csíkoz. Szürke csíkok futkároznak fel-alá. V-synch-kel kicsit alább hagy, de sosem tűnik el teljesen. Procin és lapon kívül már minden cserélve lett azóta a gépben, és arra gyanakszok, hogy a lap valami módon bezavar, talán két frekvencia nem stimmel, és annak az eredménye, amit látok. Sötét képernyőn zavaró igazán, színes-mozgós képnél nem észrevehető.
Ezért szeretnék egy új, combosabb lapot. Meg azért is, mert jobb hangzást várok némileg egy jobb lap új alaplapi audio chipsetétől. Asus Xonar DX nem jött be, de ez nem ide való.
Tehát ez a két fő ok van, amik miatt új lapot keresek. -
mrgergoke
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi lapokat találtam számomra jó áron (itt, használtan). Melyiket javasolnátok, melyiket nem? Konfig:
Alaplap: Gigabyte Ga-970A-D3
Proci: Amd Fx 4100 Quadcore 3.6 Ghz (cserélt hűtéssel, 4.2 GHz-en)
Vga: Gigabyte R9 270 OC 2GB (régi:Msi AMD Radeon HD 6790 1GB 256bit)
Ram: 8 Gb DDR3 1333 Mhz Csx
Táp: FSP Raider 550W
SSD (OS): Kingston V300 120GB
Winchester: SAMSUNG HD204UI 2TB
Gépház: Thermaltake swing ezüst
Monitor: Samsung Syncmaster P2250 LCD 21,5" WidescreenLapok:
Asrock 990FX Extreme4
Asrock 990FX Extreme3
Nagyon végső esetben ASRock Fatal1ty 990FX Professional
Hirtelen ezeket találtam az aprók között. A jelenlegi Gigabyte-om erősen szürkecsíkoz játékok közben (screen tearing), ezért váltanék.
Köszi a segítséget! -
mrgergoke
aktív tag
válasz
bluyoo #64973 üzenetére
Köszi a választ! Azt meg tudod mondani, hogy az általad linkelt M5A97 EVO R2.0 miért jobb a mostani GA-970A-D3-nál?
Esetleg vannak mások is hasonló árkategóriában? -
mrgergoke
aktív tag
Sziasztok!
Használtan keresek alaplapot a következő konfighoz:
Vga: Gigabyte R9 270 OC 2GB (régi:Msi AMD Radeon HD 6790 1GB 256bit)
Ram: 8 Gb DDR3 1333 Mhz Csx
Monitor: Samsung Syncmaster P2250 LCD 21,5" WidescreenProciváltás be van tervezve, egy éven belül VGA váltása is, az alkatrészeket minimálisan húzom. Sokat játszok, zenét hallgatok, belső hangkártyát használok, USB 3.0 megléte feltétlen szükséges.
A keretem rá úgy 20k.
Köszi a segítséget! -
mrgergoke
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnek egy uj alaplapot ugy maximum 25k-ig. Szoktam jatszani eleg sokat, minimalisan huzom is az alkatreszeket. Fx 4100-as proci, r9-270 vga, 8gb csx 1333mhz ram. Hasznaltan szeretnem venni apron, ugyhogy lehet hasznalt arakkal szamolni.
Koszi a segitseget! -
mrgergoke
aktív tag
Sziasztok!
Le szeretném cserélni a jelenlegi lapomat valami jobbra, a konfighoz és a lésőbbi fejlesztéshez jobban illőre. A jelenlegit el szeretném adni, érdekelne akár egy ár is rá, bár tudom, hogy nem ármesterek vagytok. Az eladott ára + 10-15k lenne a keretem (leginkább itteni, magas értékelésű eladótól egy használt garisra gondoltam).
Egy fő oka a cserének az, hogy sokszor tapasztalok lag-ot játékok alatt (persze crackelt játékok), illetve VSynch nélkül erős screen tearing-em van (vízszintes szürkés csíkok hada szaladgál a képernyőn, de kizárólag játék közben, sötét háttéren látszik). Még Vsynch mellett is észrevehető. A régi videókártyát otthagytam alább a konfigomban, azzal nem volt ilyen probléma semmilyen játékkal. Azóta ez már a második kártya, de ezzel is van. RAM régen fele ennyi volt. Nem tudom már másra fogni, mint az alaplapra, ezért szeretném a segítségeteket kérni.
Konfig:
Vga: Gigabyte R9 270 OC 2GB (régi: Msi AMD Radeon HD 6790 1GB 256bit)
Ram: Csx 8 Gb DDR3 1333 MHz
Monitor: Samsung Syncmaster P2250 LCD 21,5" Widescreen
Milyen alaplapokat tudtok ajánlani? Nem tuningolom túlságosan az alkatrészeket, a VGA-t húzom pár százalékkal adott esetben, meg a procit egy kicsit.Köszi a segítséget!
-
mrgergoke
aktív tag
Sziasztok!
Le szeretném cserélni a jelenlegi lapomat valami jobbra, a konfighoz és a lésőbbi fejlesztéshez jobban illőre. A jelenlegit el szeretném adni, érdekelne akár egy ár is rá, bár tudom, hogy nem ármesterek vagytok. Az eladott ára + 10-15k lenne a keretem (leginkább itteni, magas értékelésű eladótól egy használt garisra gondoltam).
Egy fő oka a cserének az, hogy sokszor tapasztalok lag-ot játékok alatt (persze crackelt játékok), illetve VSynch nélkül erős screen tearing-em van (vízszintes szürkés csíkok hada szaladgál a képernyőn, de kizárólag játék közben, sötét háttéren látszik). Még Vsynch mellett is észrevehető. A régi videókártyát otthagytam alább a konfigomban, azzal nem volt ilyen probléma semmilyen játékkal. Azóta ez már a második kártya, de ezzel is van. RAM régen fele ennyi volt. Nem tudom már másra fogni, mint az alaplapra, ezért szeretném a segítségeteket kérni.
Konfig:Alaplap: Gigabyte Ga-970A-D3
Vga: Gigabyte R9 270 OC 2GB (régi: Msi AMD Radeon HD 6790 1GB 256bit)
Ram: Csx 8 Gb DDR3 1333 MHz
Monitor: Samsung Syncmaster P2250 LCD 21,5" WidescreenMilyen alaplapokat tudtok ajánlani? Nem tuningolom túlságosan az alkatrészeket, a VGA-t húzom pár százalékkal adott esetben, meg a procit egy kicsit.
Köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- One mobilszolgáltatások
- Nintendo Switch 2
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Lexus, Toyota topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házimozi belépő szinten
- Mobil flották
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- További aktív témák...
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest