- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Callmaster
tag
válasz MZsoltee #104803 üzenetére
Jól látod, ez bizony érzelmi volt (csak el ne csöppenjek ) .
Ha Spock-ra veszem a témát akkor a logika szerint csak a lapot veszem és olcsón megusztam. Évekig így gondolkoztam, ja meg persze számított hogy asszony is áment adott rá, sőt ő javasolta hogy vegyek jobbat, ezzel azért nehéz vitatkozni . -
Callmaster
tag
válasz MZsoltee #104801 üzenetére
Jogos a felvetés, hidd el hetek óta ezen rágódtam én is.
A memória cserét semmiképpen sem úsztam volna meg, több tesztet illetve hozzászólást is néztem és ugyan volt néha rácáfolás, de be kellett látnom hogy a csoda 3200Mhz RMAjaim nem elegendőek. Nyílván mivel fejlesztésbe kezdetem átgondoltam van-e értelme DDR5-re váltani? Jómagam úgy érzem hogy még gyerekcipőben van a DDR5, és ráérhettem volna várni a Meteor Lake-re (vagy a fene tudja mi lesz utána), és igen valóban olcsóbban jöttem volna ki az 50 ezres lappal és a majd 40 ezres memóriákkal, de évek óta ezt csinálom hogy várok és várok, és mire eljutok oda hogy megvegyem olcsóbban és kiforrottabban (lásd DDR5), már "kifutó", jött az újabb gen.
Persze ha az anyagiakat nézem és azt a +-t amit ad a DDR5 , lehet hogy %-s arányban nem éri meg, de ez a szép a számítástechnikában .
A kérdésre a válasz hogy lehet sosem tudom meg, de hidd el hiába vigasztaltam magamat hogy olcsón megúszom, azért csak b.szta a csőrömet hogy kihozhatnék többet is a gépből és persze nem évente veszek gépet.
Ha jót akarnék venni, biztos hogy nem ilyenekre költöm a pénzem, de ezt szerintem mind tudjuk. Mindenesetre értékelem amit írtál és köszönöm. -
Callmaster
tag
válasz Callmaster #104797 üzenetére
Szia!
Na nem agyaltam sokáig, végül az Asus Tuf gaming Z690 DDR5 lett, memória meg valami 6000Mhz-s max CL32 -s lesz,azért köszönöm szépen. -
Callmaster
tag
válasz palfitom #104796 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszodat.
Igen nehéz döntenem, mert nem ismerem az "új" 13.gen-t(lehet eleve hoz annyit, mint amennyire szükségem van) és 80.000 a különbség ha DDR5-s lapot veszek memóriával és ha az arányokat nézem , nem biztos hogy megéri a különbség.
De ha mindenki szerint ennyir korlátozó tényező a memóriám, akkor annak nem látom értelmét hogy a DDR4-l szórakozzak .
Az Asus Z690-t azért írtam, mert a B760-ok amiket néztem nem sokkal olcsóbbak illetve kevesebb a VRM rajtuk. -
Callmaster
tag
Sziasztok!
1. Mire fogod használni a gépet? Ha munka, akkor elsősorban milyen jellegű?
Multiplayer, böngészés illetve Office, talán évente 1x konvertálás
2. Mennyit szánsz az alaplapra?
80.000.-
3. Milyen hardverek alá szeretnéd?
RX6750XT , 144Hz-s monitor/ 13400F
4. Milyen méretű lapot szeretnél?
ATX, esetleg M-ATX
5. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
PCI-e ami távolabb van a VGA-tól, mivel van 1 ilyen hangkártyám és ahhoz ragaszkodom
6. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
Nem
7. Szeretnél tuningolni vagy nem?
Nem hiszem
8. Használt, vagy új alaplap?
Újonnan venném
9. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...)
Nem
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Jó kérdés , max 13700-t.
Jelenleg I5-10500-m van, MSI-Z590-A PRO illetve 32 GB 3200Mhz CL16 mellett.
Már megvettem a procit, tehát ez fix (13400f), a RAM is még nagy kérdés (RAM-s topikban már érdeklődöm emiatt ).
Két lehetőséget látok, az egyik hogy :
- Asus TUF GAMING B760M-PLUS D4 -t veszek, és ez meg is lenne nagykerből cirka 50.000-ért. Max Giga B760 GAMING X DDR4 lenne még, de mivel fontos a VRM és elég sok rosszat olvastam a Gigákról, inkább az Asus.
-Asus TUF GAMING Z690-PLUS (ALZA ~76.000), de ez már DDR5-s. Elvileg ez már a friss BIOS-sal jönne. Ugye ehhez mindenképpen kelleni fog memória, és abból is 6000Mhz-s CL30-t néztem olyan ~52.000 körül.
És itt jön 1 kis csavar, mivel olvastam a RAM-s fórumban hogy nem ajánlják ami nekem van RAM-t, vagy veszek DDR4-t (37.000) -rt aminek őszintén én nem sok értelmét látom, vagy ha már lúd... .
Tehát vagy 50.000-ből megúszom DDR4-l és a következő már csak a 14/15.gen lesz, aminél már úgyis csere minden....de lehet erre rájön a memória ami +37.000, így = 87.000.-
Vagy DDR5-s lap/memória= 76000+52000 = 128.000.-
Már bekattanok ettől , leírni is fárasztó volt . -
Callmaster
tag
válasz bluyoo #39573 üzenetére
Olcsón tudok szerezni(35.000) és az csak 65W TDP. Megmondom őszintén AMD A8-5500-at akartam szintén a TDP érték miatt, játszani egyáltalán nem játszok. Most is intelem van e2180, előtte volt AMD is, de valamiért az Intel erősebb szvsz. Bár az AMD-vel olcsóbban kijönnék
-
Callmaster
tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni hogy egy i5-2400S-hez melyik lenne a legolcsóbb normális lap?
ATX-t szeretnék és lehetőleg stabil legyen.
Előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- ZIDOO médialejátszók
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Horgász topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest