- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
csaky_87
csendes tag
Hali mindenkinek!
Alaplap tippre lenne szükségem, igazából videókarin kívül komplett konfig cserét tervezek, szal még azt se döntöttem el h melyik oldalon állok. Per pill P35ös lapom van E8400as procival 4 giga 1066 ddr2 vel és Gtx 480as videókarival.
Igazából árfekvésbe olyan30 ezret szánnék az alaplapra. Prociból ami szimpi az az I5 2500 illetve az X4 980as. Az Amd-s konfigból chipset terén nem sok jót hallottam, főleg merevlemez, ssd kezelés terén, nagyon elmaradnak az inteltől.
Igazából báermiylen ötletet meghallgatok, a lényeg ár érték arány a mérvadó nálam és hogy kipörgesse fél gözzel a gtx 480at.
köszönöm a tippeket! -
csaky_87
csendes tag
válasz Mr.Csizmás #26161 üzenetére
Itt Ph-n van egy teszt az AMD 890es chipsetről, olvasd el. Mondjuk pár lapot már a legújabb 970essel szerelnek, arról még nem nagyon találtam semmi háttérinfót. Nem kizárt hogy az jobb.
-
csaky_87
csendes tag
Igazából semmi bajom az amd-s lapokkal, azt csak megjegyeztem. Főleg most jobban ránéztem a 990FX es lapokra, nagyon durvák és korrekt áron vannak, de sztem még mennek ennél lejjebb is. A kérdés hogy ha AMD, akkor milyen proci? Elfelejtettem mondani de nekem a teljesítmény játékokra kell, irodai teljesítményben bőven elég lenne nekem az E8400as is.
Ezért az X6os amit kicsit összecsapott az Amd nem lesz befutó, az X4 jó de időtállóbb megoldás kell. A Bulldozert sztem meg kéne várnom mielőtt döntök, nagyon bízok benne hogy jobban eltalálta az Amd mint az X6ost és hogy kedvező áron lesz. -
csaky_87
csendes tag
Nekem amúgy világ életemben gigabyte lapom volt és elégedett voltam vele mindíg is. A Biosa is jobban teccik sokkal mint az Asrock-é, sztem tkinthetőbb és ésszerűbb.
De persze nem ez az elsődleges. Ahogy elnéztem árban kb hasonló felszereltség mellet az ár is hasonló, max 1-2 ezerrel drágább a Gigabyte. Részrehajlás nélkül mi a véleményetek melyik gyártóba érdemesebb megbízni, beruházni -
csaky_87
csendes tag
Sziasztok!
Intel I5 2500-as procihoz kellene nekem valami nagyon jó alaplap tipp, legyen egy alternatív 20 ezer körül meg egy 30 ezer körül. A videókarim Msi gtx480as. Nem vagyok annyira tuningolós fajta, szal nem tuninghoz kell, de azért nagy gamer vagyok szal jó teljesítményű alaplap kellene.Ami eddig tetszik:
20ezer körül: GIGABYTE GA-P67A-D3-B3
30 ezer körül: GIGABYTE GA-P67A-UD4sztem ebből kiderült melyik márkához húz a szívem
Illetve milyen ramot ajánlanátok hozzá. 2x4 gigára gondoltam.
köszönöm a tippeket, tanácsokat!
[ Szerkesztve ]
-
csaky_87
csendes tag
válasz #98593280 #26445 üzenetére
Ez komoly hogy még a 2.0ás Usb-je se működik jól az Etron-os lapoknak? Ez úgy hangzik mint valami rossz vicc. Ha ez valóban igaz eléggé keresztül húztad a számításaimat.
De ezt jó értelemben mondom, mert megmentettél egy rossz vételtől.
Egyébként ilyet rendeltem volna hó elején. GIGABYTE GA-P67-DS3-B3
Ha ez tényleg így van ahogy mondod, akkor felejtő. -
csaky_87
csendes tag
A ramos fórumban nem nagyon válaszol senki, megköszönnén ha tudna valaki segíteni.
Most áll össze az új konfigom, ami azt jelenti hogy...
GIGABYTE GA-P67A-D3-B3 alaplap I5 2400as procival. A kérdés az lenne hogy milyen ramot érdemes hozzá venni?
Annyira szeretném leszűkíteni a dolgot hogy 8 gigás dual kit legyen és max 15 ezer Ft-ig.
Az I5 elvileg 1333as ramnál nagyobbat nem támogat ha jól tudom, érdemes 1600ast venni? Vagy max a tuning szempontjából lenne csak jelentősége. Olyan előnye nincs hogy az 1600as ramok 1333-on mégjobb időzítést bírnak?
Segítségeket előre is köszönöm! -
csaky_87
csendes tag
válasz Viktor77 #26485 üzenetére
Az FSB je is le van kötve a 2400nak? Azt hittem hogy csak a szorzó kötött.
De egyébként nem vagyok tuningos fajta, azt szeretem ha szépen alapon gurul minden ahogy kell. AZ agyontuningolt Pc-kről a Lada VFTS ek jutnak eszembe. Az olyan gépet ami meg szépen alapon teljesít egy Mercedes AMG - hez tudnám hasonlítani. Ez persze csak egy kis asszociálás volt, nem akarok ezzel a kijelentésemmel háborút kirobbantani.Még1 kérdés , ha a jövőben véletlen bekerülne a rendszerbe még egy gtx 480 és SLI be menne. Oda is elegendő az I5 2400 teljesítménye? Vagy jelentkezne a cpu limit?
[ Szerkesztve ]
-
csaky_87
csendes tag
A Z68 miben jobb mint a H67? I5 2400 hoz kéne, szal nincs szükség tuningra. Ezért is tettem le a P67ről.
-
csaky_87
csendes tag
válasz Giovanny #26501 üzenetére
Ezek a teknológiák mire jók?
Van egy ilyen SSD-m(erről megy a rendszer): OCZ Agility 3 SATA III 2.5" SSD 60GB
valószínűleg akkor hasznát venném a Z68asnak? Gyorsabban kezeli az SSD-ket?igazából ezen a 2 lapon filózok:
GIGABYTE GA-Z68A-D3-B3 25.500Ft
GIGABYTE GA-PH67A-D3-B3 22.500FtSzal azt a 3000 Ft-ot nem fogom sajnálni rá ha valami előnyét is tudom élvezni.
-
csaky_87
csendes tag
Na a döntés megszületett.
GIGABYTE GA-PH67A-UD3-B3 lesz, 22500Ft, sztem ennyiért nincs jobb, főleg hogy ebben nem Etron az USB 3.0ás vezértől hanem, Renesas D720200. Ez a Chip mondjátok h rendben van, ha ez se akkor tökön szúrom magamat. -
csaky_87
csendes tag
köszönöm, akkor úgy néz ki hogy marad a H67-es chipset Gigabyte UD3nál 8000 Ftal olcsóbb a P67nél. Valószínűleg egy I5 2500 megy majd bele. Igazából +2000 ért van K-s verzió is, de mivel már az alaplap sem arra épül sztem fölösleges lenne azt vennem, ha elavul a cucc úgyis 1be cserélem.
Szerintetek jó az eszmefuttatásom? -
csaky_87
csendes tag
válasz Mr.Csizmás #26546 üzenetére
erre gondoltál?
http://legoszto.hu/spd/LC7685/LEGO_CITY_7685_DozerViccet félre téve, jövő héten viszik az aktuális konfigom, nem tudok várni hónapokat, meg ha várnék is lehet hogy ez se sikerül sokkal jobban mint az X6os.
[ Szerkesztve ]
-
csaky_87
csendes tag
válasz Mr.Csizmás #26551 üzenetére
Ezt most találtam, lehet mégse kéne H67es chipset venni? Mi a bánatért lassabb ennyivel mint a P67?
egyébként itt a komplett teszt, több alkalommal is megcsinálta a H67 ezt az érthetetlen belassulást.
http://hoc.hu/alaplap-cikkek/bemutatkozik-az-intel-sandy-bridge-platform-gigabyte-alapokon/Jatekok-Crysis-Warhead-Far-Cry-2-S.T.A.L.K.E.R.-Call-of-Pripyat-AvP.html
[ Szerkesztve ]
-
csaky_87
csendes tag
A gigabyte, mért gyengélkedik, én még nem hallottam róla, ha az Etron Chipre gondolsz, annak semmi köze a gigabyte-hoz max annyi h rossz Chipet választottak(Msi, Asus itt joban döntött). Én az Asrock-ot nagyra becsülöm hogy ilyen hamar felzárkózott a nagy nevek mellé, de megjegyzem az áraik is feljöttek egy egy tipusba egy árba van a gigabyte-al. Jó lap az Asrock, épp úgy mint a Kia is jó autó, csak én mégse vennék mert nem szimpatikus, ennyi az én egyéni véleményem.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- E-book olvasók
- Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Apple notebookok
- Okos Otthon / Smart Home
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Hibátlan - KINGSTON Fury Beast 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz CL16 RAM memória kit
- ASUS ROG Maximus Z790 Gaming + INTEL 14700 KF
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Gigabyte aorus b450M io shield is megvan ! egyik legolcsóbb am4 alaplap
- G.SKILL Ripjaws V 16GB (2x8GB) DDR4 CL16 3200MHz (F4-3200C16D-16GVKB)
- GIGABYTE GA-H87-D3H Alaplap 1150
- CL14 -es Időzítés Ryzenhez - 3600Mhz - 64GB (4X16GB) G.SKILL Trident Z Memória DDR4 -
- ASUS ROG STRIX B660-F GAMING WIFI, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest