Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
-
bteebi
veterán
Sziasztok!
AM4-es vagy AM5-ös, leginkább ATX lapot keresnék 6-8 magos Ryzenhez. Egy igazán fontos kritérium lenne, a 6, de még inkább 8 db (ha még létezik ilyen egyáltalán) SATA3 port. Tudom, ma már ez nagyon rétegigény, 8 portos szinte biztos, hogy nem is lesz, 6 portos még talán - épp ezért ha nagyon muszáj, akkor egy olcsóbb 2-4 portos PCIe SATA kártyát bevállalok.
Igen, 3,5"-os HDD-knek kell a hely. Ha van WiFi, az se baj, 1-2 db M.2 úgyis lesz, annyi meg nekem elég. Más szempont nem nagyon van, ezek a kevés éves lapok nekem tudásra bőven megfelelőek. Nem erőgéphez lesz, játszani valószínűleg egyáltalán nem fogok rajta. Vagy ha igen, akkor max. egy RTX 5060-70 körüli kártya megy majd bele.
Előre is köszönöm a javaslatokat!
-
bteebi
veterán
válasz
bluyoo #59847 üzenetére
Köszönöm a javaslatokat!
Vicces, magamtól az Extreme3-at néztem ki
, Extreme4-et csak microATX-es verzióban láttam. Nagyon szimpatikus lap egyébként, de félek, hogy arra már sajnos nem lesz lehetőségem
(nem rajtam múlik sajna, az árba még beleférne), pedig sokkal jobb lenne az Extreme3-nál.
-
bteebi
veterán
-
bteebi
veterán
Sziasztok!
A 25-35 ezer Ft közötti ársávban szeretnék venni ATX méretű inteles alaplapot. Egyelőre még nem igazán tudom, hogy LGA1155 vagy LGA1150. Az utóbbival azért talán jobban járnék, pláne a jövő szempontjából. Eléggé hosszú távra tervezek vele, 4-5 évre. Egy 4 magos proci kerülne majd bele, tuningolni nem igazán szeretném.
Fontos lenne, hogy legalább 6 db SATA csatlakozó legyen rajta, az USB-k száma nem olyan kritikus - ezeknek a kritériumoknak egyébként ebben az ársávban mindegyik lap megfelel. Egy PCI csatlakozóhely mondjuk jó lenne rá (RAID vezérlő miatt), de elsősorban nem ezen fog eldőlni a választásom. Wifi, BT jó lenne, de akkor nem ennyibe kerülne
. Elsősorban ASUS és Gigabyte lapokban gondolkoztam, de lehet, hogy egy ASRock-kal jobban járnék. Bennem felmerült többek között az ASUS Z87-C, Z87-K, az ASRock Z87 Pro4, LGA1155-ből pedig a GIGABYTE GA-Z77X-D3H, az ASRock Z77 Extreme4 és a GIGABYTE GA-Z77-D3H.
Ti mit ajánlanátok, melyiket vennétek? Nagyon köszönöm a segítségeteket!
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- One mobilszolgáltatások
- Nintendo Switch 2
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Lexus, Toyota topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házimozi belépő szinten
- Mobil flották
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest