Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
LonGleY
veterán
válasz
hardline #61349 üzenetére
Nálam egy ASUS M5A97 EVO R2.0 figyel egy AMD FX-8320 társaságában. Ezt a deszkát pl. nagyon tudom ajánlani, nincs gond a melegedéssel sem, a BIOS meg az eddigi legjobb, amit láttam (igaz, nem sok modern alaplap fordult meg még a kezem alatt). A frissítés frankó, elég bedobni egy FAT32-re formázott pendrive-on az újabb BIOS fájlt, és megnyomni egy gombot.
Most így néznek ki az AIDA64 értékek alapjáraton egy kikúrt meleg tetőtérben (legalább 28 fok van tippre):
-
-
LonGleY
veterán
Mi lehet a különbség a két deszka között? Csak a hátlapi csatlakozókban látok némi eltérést. Egyszerűen a 2.0 az újabb variáns és ennyi?
ASROCK H81M-DGS
ASROCK H81M-DGS R2.0Amúgy nem PS2-es perifériákat fogunk csatlakoztatni, ezért nem baj azok kombinálása a 2.0-nál. Tnx!
-
LonGleY
veterán
FX-6300 (AM3) alá milyen lapot raknátok az esetemben?
Tuning nem érdekel, egy remek hűtés adott, viszont van 6 GB DDR2 800 MHz memóriám, amitől első körben nem válnék meg, ha lenne olyan lap, ami fogadná a proci társaságában. Van ilyen?
-
LonGleY
veterán
válasz
bluyoo #53184 üzenetére
Megértem, már majdnem beneveztem egy i7-4770K-ra. Tuningolni se tuningolnék. De a másik szempont a minnél kisebb melegedés. A 14 nm még jobb lesz remélhetőleg. :] Most amúgy is kifogytam a zsetonból, és tudok még várni. Sok évre veszek gépet mindig, ahol elsődleges szempont a halkság.
-
LonGleY
veterán
válasz
bluyoo #53175 üzenetére
Hát igen, sajnos nagyon hülye választás volt ez anno, hogy nem PCI-E kártyát vettünk. Már akkor is 775-ös lehetett volna a lap, amikor a 939-re beneveztünk. A saját gépemmel is hasonló dilemmák zajlanak most, az AM2 5600+ rendszerem szeretném cserélni, de a Haswell nem győzött meg a szar kupakjával. Talán majd a Broadwell...
-
LonGleY
veterán
válasz
bluyoo #53153 üzenetére
Igazából egy socket 939-ös, 3500+ sima egymagost kell cserélnie, amúgy Linuxos gép. Vehetnénk ebbe is kétmagosat, próbáltuk is, nem ment. A gépet pedig amúgy is továbbpasszoljuk.
Közben én is a 775-ösöknél lukadtam ki, ez már jó jel. Nem rossz ötlet egyébként, hogy van rajta PCI-E is.. hm..
Az a lényeg, hogy valamilyen formában bele tudjunk tolni 4 gigát. A mostani lapnál az is röhej, hogy slotonként csak 1 gigát kezel.. és csak két slot van. Csak találjak hasonló lapot az aprón...
-
LonGleY
veterán
Üdv! Használt lap érdekelne.
Egy AGP-t fogadni képes alapot keresek, amihez van jóféle kétmagos processzor, és van rajta 4 DIMM.
Egy Sapphire HD 3870 van mellé. Ti milyen széiát néznétek? Van vajon DDR2-es lap is, ami még fogad AGP-t? Felütöm én szívesen a hardveraprót, csak még azt sem tudom, melyik socketen induljak el, főleg, hogy csak 10-15-öt szánnék rá procival együtt.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest