- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
pergabb
senior tag
válasz
DravenMoral #105774 üzenetére
Lehet én sem értem magam..
de elküldtem privátban. Nekem nem kerek, hogy első m2 hely miért csinál egyből x8-at a gpu-ból, milyen előnye van, ha oda teszem az ssd-t, illetve ha beteszek 2db ssd-t akkor maradhat e az elsődleges helyen is, vagy még rosszabb lesz
-
válasz
DravenMoral #105774 üzenetére
Halvány lila gőzöd sincs az egészhez mi?
Hsz gyűtögetésen vagy csak.
A felső slot a prociba van drótozva közvetlenül,a többi pedig a chipsethez. -
pergabb
senior tag
válasz
DravenMoral #105772 üzenetére
Melóra lesz (videóvágás, fotószerkesztés stb), nem játékra, de én változatlan azt nem értem, hogy a cpu vezérelt ssd-nek van e amúgy előnye
Valamint az sem, hogy ha első slot osztozkodik a procival, akkor 1 ssd esetén is x8 lenne
Azt viszont értem, hogy a 10700k proci esetén 2 nvme ssd miért csinált 3.0x16-ot a videókártyából
-
DaVE-1
senior tag
válasz
DravenMoral #105730 üzenetére
Ez a nem hajtja ki nagy tévedés szerintem, mármint rám nézve. Sok tesztet átnyálaztam már és pont emiatt nem kell nekem csúcs proci. Single játékokkal játszom többnyire és 4K max grafikán inkább csak a vga izzad a proci malmozik.. (G-s procit csak amiatt írtam hogy ha eladom és a 6800XT-t és nem veszek újat addig is legyen majd valami. De sokszor elgondolkodtam hogy jó lesz az a 780M-es grafika nekem játszani mert elegem van a pénznyelőből.. max leadom a minőséget grafikában de cserébe a zsebben marad a csúcs VGA ára)
SSD-t pl nem tudom mert végignéztem vagy 10 féle alaplapot egyik se írja milyen gyors SSD-t bír el.. Sebességet sehol nem írnak. Ezt hol lehet kideríteni? -
DaVE-1
senior tag
válasz
DravenMoral #105727 üzenetére
Ezért kérdeztem miért gáz? Mert az hogy xy nem tenne mellé ezt meg az azt engem hogy is mondjam .... Nekem világéletemben 25-35 ezres lapjaim voltam és nem volt vele bajom soha.Se meghibásodás ,de elromlás,semmi.
Igaz csúcs VGA csak a 8800gtx-es érában volt azóta csak közepesek most pl 6800XT van. -
DaVE-1
senior tag
válasz
DravenMoral #105724 üzenetére
A 40 ezer körüli 650M-ek miért nem alkalmasak? Abban mi a kevés ahhoz amiket leírtam? (Nem értek hozzá ezért kérdem)
-
marcyman
aktív tag
válasz
DravenMoral #105712 üzenetére
viperabácsi, DravenMoral: Köszi a segítséget!
-
bajtokarpi
őstag
válasz
DravenMoral #105711 üzenetére
szia.
Még egy kérdés. GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2 vs. MSI B550-A PRO, és az MSI MPG B550 GAMING PLUS közül te melyiket vennéd? Ahogy nézem az Aoruson jobb az audio, meg a lan, de az MSI-n meg a vrm hűtését jobbnak mondják.
Köszönöm
-
bajtokarpi
őstag
válasz
DravenMoral #105711 üzenetére
Szia.
Köszönöm szépen. -
CriticalHit
addikt
válasz
DravenMoral #105680 üzenetére
Forrás arra, hogy a Gigabyte lap "... közel sem annyira ajánlott, mint a TUF."?
-
magickonfig
tag
válasz
DravenMoral #105678 üzenetére
Ha 3-4 év múlva cpu-t cserélnék erősebbre, lehet okosabb lenne egy izomsabb alaplap vagy ez is megteszi?
ui. Legközelebb Gigabyte-ot fogok írni -
válasz
DravenMoral #105672 üzenetére
Szia,
Tudnál linkelni egy olyan 3060-at, aminek nincs tápcsatlakozója? -
zooliii
tag
válasz
DravenMoral #105672 üzenetére
Ez komoly? Életemben nem hallottam ilyenről. Véletlenül nem a laptopba szánt 3060 chippel kevered?
-
jokeph
nagyúr
válasz
DravenMoral #105593 üzenetére
s1155 speciel kimaradt, AM3 és AM3+-ból nem volt problemám. Igaz, egyik se a legalja kategória volt.
s1366/2011v1, s1150/1151v1 és v2 valamint s1200 is okés volt. Jellemzően "Z"-s lapok vannak/voltak nálam.
AM4 teljesen okés, B350/B450.
A hybrid lapjaikat minden időben kedveltem. -
válasz
DravenMoral #105556 üzenetére
A Prime az épp a belépőszintje az Asus-nak, ha már komolyabbat akarsz ajánlani neki, én nem Asus Prime-ot ajánlanék a helyedben.
A TUF Gaming egyel komolyabb kategória amúgy.7800X3D-hez meg nem is kell annyira drága alaplap, mert kicsi a fogyasztása.
Ha nem vagy biztos milyen alaplapot célszerű ajánlani, ne tedd légy szíves. Vannak itt olyan fórumozók, akik jobban képben vannak. Ettől függetlenül nagyra értékelem a segítőkészségedet.
-
helgi
aktív tag
válasz
DravenMoral #105546 üzenetére
Akkor marad a B550-es, esetleg várok még kicsit az am5 elterjedésére...
Köszi! -
helgi
aktív tag
válasz
DravenMoral #105544 üzenetére
És ha B450-ben gondolkodnék?
-
xtremist
őstag
válasz
DravenMoral #105498 üzenetére
Segítő szándékkal belinkelek egy akciós alaplapot, ami a tudásához képest most jó áron van. 4 ram slotos M2 bővítós alaplap, ami tudja friss biosszal a SAM-et. Ha valaki ilyesmit keres akkor jól jár vele, aki meg nem ilyet akar az nem veszi meg. Nincs jobb dolgod mint ezen akadékoskodni? Semmiféle "csakis újat veszek" élmény nincs benne. Nem mindenki magának vesz alkatrészeket, és ha pl megbízásból gépet raksz össze, akkor a 3 év megbízható garancia meg a pár ezer ft árelőny sokkal többet fog érni, mint az hogy Rog Strix lapot sikerült venni, aminek a felhasználók 95%-ánál semmiféle előnye nem lesz. Erre jössz ezzel a "bár igaz, az használt, biztos rossz, biztos gagyi, stb..." dumával, aminek nyoma sem volt a mondanivalómban.
-
xtremist
őstag
válasz
DravenMoral #105496 üzenetére
Nem mindenki a te szempontjaid alapján vásárol, pl van akinek a használt nem opció.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
DravenMoral #105430 üzenetére
Az a gáz, hogy viszont igaz. A Gamers Nexus + Jays2Cents konkrétan ki akarta hajítani a szponzorációból az Asust, mert annyira hulladék lett a cuccuk + még lekezelők is.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
DravenMoral #105402 üzenetére
Igazából arra voltam kíváncsi, hogy van-e olyan amit kerülni kell, vagy ami nagyon jól sikerült és mindenki azt veszi. Úgy hogy mindenki mond 1-1 különböző darabot, tényleg nem vagyok beljebb, csak ha valami tömeges szavazat van X vagy Y-ra. Mindegy, egy próbát megért.
-
válasz
DravenMoral #105376 üzenetére
Én félreértettem, mert az Asus ezt írja: [link] Corporate Stable Model.
De ez annyit jelent kb, hogy legacy (vagyis magyarul leginkább elavultként hivatkozhatunk rá) rendszereket is támogat (pl régebbi windows-okat).
Szóval a végfelhasználó számára semmi jelentősége nincs, hogy az alaplap CSM vagy nem. -
vargalex
félisten
válasz
DravenMoral #105357 üzenetére
Konkrétan egy takarítás (elég csak kivenni a RAM-ot) esetén úgy kell játszani, hogy melyik slot-okba kerüljenek a RAM-ok, mert egyébként az EZ Debug ledek alapján CPU hibára áll a lap. A boot logo egyébként régi BIOS visszarakásával megvan. Anno, mikor vettük a lapot, akkor a legújab BIOS-ra frissítettünk, ami félig kínai, félig angol volt. Ezért akkor is egy régebbit kellett rátenni (frissíteni mindenképpen kellett, mert egyébként nem ismerte a Ryzen 5 5500-at, ezért is kérdeztem eredetileg, hogy ilyenkor mi a helyzet azzal az olcsó Asus lappal). Egyébként itt nincs is fast boot kapcsolási lehetőség (én legalábbis nem találtam).
Persze a CPU-t nem tudtuk tesztelni másik lapban, mert ismerettségi körben nincs AMD-s. Egyébként ugyan ezt produkálta egy GTX1070-el is, ezért a VGA-ra sem gyanakodnék. Inkább inkompatibilitás lehet.Szerk.:
#105358 viperabácsi: nem, végleges BIOS-okat tettünk fel mindig.
-
vargalex
félisten
válasz
DravenMoral #105348 üzenetére
A mostani SSD is 4.0-ás. Illetve leginkább a furcsa viselkedés miatt gondolkodott el a cserén.
-
vargalex
félisten
válasz
DravenMoral #105344 üzenetére
Fiamat kérdezd.
De szerintem a PCIe 4.0 miatt. A BIOS a legfrissebb, aminek hatására eltűnt pl. a manufacturer logo a windows boot-olásakor, holott telepítéskor ott volt (frissítés után újratelepítette fiam).
-
hyperst
tag
válasz
DravenMoral #105331 üzenetére
Köszönöm válaszod.
most találtam még egy lapot (z-s) a 12600k-nak. A kérdés hogy melyik összeállítás lenne jobb. [kép] [kép] Igaz a Z690 re ddr4 van írva de gyártói oldalt megnézve ddr5-öt ír.
Az ssd is kicserélveMáshol is feltettem a kérdésem és a vga-ra ugyan ez volt a válasz, úgy hogy megfogadom és nem cserélem le, max akkor tényleg egy erősebbre ha úgy van
Hűtő gondoltam hogy kevés lesz, pláne ha K-s proci lenne és próbálgatná az ember, mert miért is ne, a mostani 4690k is volt próbálva 4.6mhz/1.25v stabilan ment. Viszont nem szeretnék nagy hűtőt mert aránylag kis házat gondoltam amiben elfér minden. Úgy viszont lehet egy aio lenne jó megoldás, amit elkerülnék ha lehet, igaz most is az van ( egy lepa 240) ami egyidős a 4690k-val. De megyek és kérdezek milyen lehetőségek vannak. -
molnisz
csendes tag
válasz
DravenMoral #105313 üzenetére
Szia! Köszönöm szépen a segítséget.
-
denko
senior tag
válasz
DravenMoral #105313 üzenetére
miujság mini itxel?
-
Iroil
tag
válasz
DravenMoral #105311 üzenetére
Koszonom a segitseged.
mindenkepp uj biost fog kapni, a ram orajeleket megnezem majd benne, de a bios-hoz 100% sotetseg kot, nem igazan ertek hozza. -
Iroil
tag
válasz
DravenMoral #105304 üzenetére
-
g@bo
nagyúr
válasz
DravenMoral #104223 üzenetére
egy ilyet néztem 30k ért [link] ebben elfut minden, a vrm hűtés (v annak kialakítása) azért elég laza..
-
Allihoppa
aktív tag
válasz
DravenMoral #103679 üzenetére
A dobozon nem szokott lenni soha, az antistatikus zacsin az ASUS-nál nincs, MSI, Gigabyte-on van ragasztás.
Ha a dobozon van az már gyanús, hogy visszacsomagolt és aki visszacsomagolta az nem tudta, hogy a dobozon nincs.
-
spleenszuru
őstag
válasz
DravenMoral #103679 üzenetére
84 ezer. (PCX 85)
Be volt állítva a "csak új" checkbox is. -
Celithrandi
addikt
válasz
DravenMoral #103652 üzenetére
Ha értenél hozzá tudnád hogy az hogy ott van s listában egy ram nem jelenti azt hogy menni is fog rendesen a gyári oc val. Az nem segítség hogy belinkelsz egy oldalt amit 10mp megtalálni.
-
KAMELOT
titán
válasz
DravenMoral #103652 üzenetére
Az, hogy mit támogat és mi megy benne rendesen az két külön dolog. Amúgy meg azt a kérdést direktbe a CPU vagy Z690 lapos topikban kell feltenie. Ez vásárlós/ajánlós topik.
Van olyan gomb, hogy szerkezstés, így egy hsz-ben tudsz több embernek tudsz válaszolni. Nem kell azt nézni, hogy fél oldalon keresztül 1 ember válaszol 300 másiknak.
-
Celithrandi
addikt
válasz
DravenMoral #103646 üzenetére
aham, ha értetted volna a kérdést nem linkeltél volna butaságot. Kérem kizárólag olyan válaszoljon akinek van vagy volt ilyen lapja vagy tesztelt ilyen lapot. Köszönöm.
-
jeni
félisten
válasz
DravenMoral #103593 üzenetére
126e.Ft áron az Asus X570 Pro nem ér annyit!
Ha ennyit kiadsz akkor már lépnék az AMD 5 felé.
A másik MSI X570S Tomahawk MAX WIFI igaz felbontott de 3 év garis -
venom8888
őstag
válasz
DravenMoral #103536 üzenetére
Ettol felt hogy el kell adnom. De ha ez a tuti akkor nincs mit tenni. Koszonom.
-
palfitom
félisten
válasz
DravenMoral #103508 üzenetére
DravenMoralNem elégedtlenkedni kell, hanem elolvasni a topikok (itt és az azonnali alaposét is!) Összefoglalóit, és azok szerint kérdezni!
Aki normálisan kérdez, az kap is választ! -
DravenMoral
senior tag
válasz
DravenMoral #103508 üzenetére
Oups, nem Kolopele-nek akartam célozni az üzenetet.
-
DravenMoral
senior tag
válasz
DravenMoral #103495 üzenetére
Illetve az utóbbi kérdésemre reagálva, volna egy ASUS ROG STRIX X470-F GAMING alaplap is, 40ezer ft-ért. Inkább ezt az alaplapot, vagy inkább a B450 F Gaming 2-es lap a jobb választás? 3ezer ft difi van..
-
palfitom
félisten
válasz
DravenMoral #99099 üzenetére
Ha nem lesz később proci fejlesztés, akkor mehet a 10100 alá gyengébb lap is (akár H410).
Szintén: ha nem lesz később proci fejlesztés, akkor mehet a 1151v2, de ha lenne fejlesztés, akkor egyértelműen az LGA1200 a jobb vétel. -
palfitom
félisten
válasz
DravenMoral #99091 üzenetére
Gigabyte B460 HD3 ~34k
3 sys-fan csatija van, de egy Y-elosztóval 4 ventit is ráköthetsz.Drágábban: MSI B460 Torpedo ~40k
Rajta már 6 sys-fan csati van.Kiegészítések:
-nem kell rá integrált vga - Már sok-sok éve nincs alaplapi IGP, átköltöztek a procikba (már amelyikben van).
-4db ram foglalat, legalább 2933mhz támogatás - A maximális ram órajel a prociktól függ, i3 és i5 esetén 2666 MHz, i7 és i9 esetén lesz 2933 MHz. Ha Z490-es lapot veszel (pl. az említett MSI Z490 A-Pro), akkor azokban mehet magasabb órajel is. -
kolopele
nagyúr
válasz
DravenMoral #99091 üzenetére
Nagyon más nincs ezen kívül ha ATX kell:
[link]
A javasolt viszont inkább 50k körül egy MSI Z490 A-PRO. -
kolopele
nagyúr
válasz
DravenMoral #99058 üzenetére
Nem melegszenek jobban egy jó matx lapban az alkatrészek, nézd csak meg az MSI B460M Mortart, ver nem egy Z - s lapot is. Jelenleg annyi a hátrányuk (már ha ez Intel esetében akkora hátrány) hogy I5 mellett 2666 mhz - en futnak a ramok, ami kb. 5% fps eltérést okoz mínuszban mondjuk a 3000 - res ramokhoz képest.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- PlayStation 1 / 2
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gyúrósok ide!
- Apple MacBook
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Windows 10
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest