- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Gery0505 #45125 üzenetére
Hát igen "a srácok a boltban" nagyon sok mindent szoktak mondani. Nem akarok senkit megsérteni és nem is ismerem őket úgyhogy inkább nem is írok semmit.
Annyit azért igen hogy a 3évet akkor miért nem hajlandók megadni a lapra ahogy azt a gyártó (ASRock) már igen.
De mint írtam a Fatality Z77 Professional nem jártál rosszul .....
Elég az a táp. Bár tuningra én sem "centiztem" volna ki a dolgot (egy 600-as Aurum +6K) de az 500-as is bírni fogja csak talán terhelés alatt kicsit hangosabban.(#45142) BomiBoogie
+1És még fejleszthetőbb is a jövőben. Akár egy I7-et is belepakolhat később.
(#45134) a1200
Fejlődésnek hívják.A CPU-k egyre kisebbek belekerült az IGPU és az alaplapokból is sok dolog integrálva laett a CPU-ba.Plusz fejlődnek a hardverek is amiket az alaplapba lehet helyezni ...... mondjuk a hűtő felfogatását én sem értem.
Az AMD is elkezdte ontani a foglalatokat lásd FM1->FM2 se kompatibilis már egymással ... És azért egy modern FX sem úgy muzsikál egy régi lapban mint az alá készültekben (970,990X,990FX).
Persze nekünk az lenne a jó ha megvennénk egy komoly lapot majd a sírig lehetne fejleszteni de ez úgymond lehetetlen.
És ugye a minél több haszon a gyártóknak (ami a fejlődést is elősegíti) az ugye elkerülhetetlen. -
Strix Aluco
aktív tag
válasz
Gery0505 #45125 üzenetére
Az Aurum akár 450W-ot is képes leadni, teljes terhelés, mondjuk LinX alatt a procid húzva max. 170, a VGA-d max. 225W-ot képes felvenni, ehhez hozzájön a lap, HDD a max. 25W-jával, és ez így együtt is 420W - és valószínűleg sosem tudod ennyire megizzasztani, max. 250-300W-nyira.
A "srácok" meg szeretnek mindig fölöslegesen nagy tápokat ajánlani, ez a szakmájuk. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Gery0505 #45122 üzenetére
Szia!
Én maradtam volna az Asus P8Z77-V PRO mellett de ez magánvélemény. Ettől még az ASRock Fatality Z77 Professional is jó választás a szokásos rakjunk rá mindent ASRock megoldással (jó értelemben).Bár látom 2év garival adják.Azért egy 50K feletti lapnál ez nem éppen jó húzás.
Mindenesetre annyi pénzért már rossz lapot nem igazán kapsz. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Gery0505 #44461 üzenetére
"Régebben volt egy Abit alaplapom amin volt ilyen kis alaplapi cucc, és rettentően idegesítő sivító hangja volt. " Azért az nem ma volt ..... ráadásul a Saber esetében nem is az a funkciója a kiegészítő ventilátoroknak mint a régi lapokon hiszen ott a chipset-et hűtötték azok a fix fordulatú zajkeltők.De nem győzködlek tovább. Azért kérdezz rá miklosss2012-től mennyire is van sivító hangja a Sabertooth-nak.
"Ha az alsó fekete PCIe 2.0-ba tenném a hangkarit akkor nem osztja szét a sávszélességet?" Nem! Viszont annak a batár VGA-nak szerintem rontaná a hűtését ami megint csak plusz zaj ......
(#44462) gyáliSanyi
"Szóval akkor az i3-nál nem lehetne órajelet emelni." Igen!
A B75 is jó lenne 2évigkésőbb I5 vagy akár I7 is mehetne bele. Egyedül a tuningot bukod de oda amúgy is jóval drágább lap kellene.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Gery0505 #44450 üzenetére
Szerintem hangkártyával ne erőltesd .....
Ahogy =HG= is írta használhatnád az alsó PCI-E slot-ot is viszont ha a hangkártyád beleraknád a felsőbe megosztaná a sávszélt a lap 8X8X -ra szóval az sem járható út.
Még mindig azt mondom a SABERTOOTH Z77 -el járnál a legjobban. A Saber esetében azért lenne hova rakni azt a hangkártyát ....... kép.
Hangkártya ügyében nézz át az Asus hangkártyák topikja-ba. Nekem a Xonar DG is szépen szól!(#44451) gyáliSanyi
A Gigabyte Sandy Bridge alá készült lapjai nem a legjobban sikerültek ..... H61-es lappal meg alapból a tuning felejtős.Legfeljebb BCLK az meg 3-4% talán de az nem garantált és nem is annyira ajánlott mivel az egész rendszeredre kihat nő a SATA,PCI-E, stb... interfész órajele.
Az I3 esetében meg a tuninglap (Z75,Z77,P67,Z68) is felesleges mert a CPU még az I5 és I7-es szorzózáras CPU-k estén engedett minimális tuningot sem engedi.Szóval a +10% az I3 esetében semmiképpen nem lehetséges.#44457) gyáliSanyi
Nem akarok erősködni de =HG= -nek igaza van. Újonnan legalább B75-ös chipset-el vásárolj ha lehet.Alig drágább mint a H61-es lapok és azért jóval többet nyújt. Még ha most még nem is használod ki a SATA3 és az USB3 előnyeit .
Használtan meg megint csak a keretedtől függ az egész ..... Mennyi lenne az elköltendő?(#44448) BomiBoogie
Nem is azt állítottam hogy játékra a 7,2GHz a legjobb!
Viszont akkor is durva és költséges amit tolnak ...... -
=HG=
addikt
válasz
Gery0505 #44450 üzenetére
Szerintem abba a lapba felesleges a xonár. Teljesen igényes Hi-Fi chipkészlettel rendelkezik, én nem hiszem, hogy egy "otthoni" hangélményhez ne lenne elegendő.. Én úgy tudom, hogy a fekete PCI-E-be is használható.
De várd meg mások véleményét is...(#44451) gyáliSanyi: Nem túl ajánlott kategória, de egy irodai alkalmazáshoz 2 magos procival hassználható.. (bár nem írtad milyen procit teszel bele)
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Gery0505 #44442 üzenetére
A ROG lapok elég jó (a legjobb) integrált hanggal rendelkeznek de több mint valószínű normálisan elférne a hangkártya is. Bár valamennyire biztos akadályozná a VGA hűtését.
De nem PCI hanem PCI-E 2.0 x4 slot.
" Amúgy nagyon szimpi kis lap ez is." Ez a kis szimpi lap világcsúcstartó (ha minden igaz még mindig)......
De ha hangkártya is lesz miért nem a többi említett lap közül választasz? Ennyire bejön a ROG ....? -
jeni
félisten
válasz
Gery0505 #44428 üzenetére
Üdv
Az Asus Maximus IV Gene Gen3 kapható a Hardverker-nél,olcsón. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Gery0505 #44356 üzenetére
" http://jotapok.atw.hu/ vzsryl és coolpet -nek köszönhetően."
"Simán lehet, hogy egy nagyobb terhelés pillanatában térdre rogy a táp, és akkor az alaplap sem tudja kiszolgálni a többi felszerelést, hiába van többfázisos tápellátás. Mi a véleményetek erről?"
Szerintem kevered a dolgokat a több fázisú tápellátás a lap részéről a CPU-t érinti pl. a SABERTOOTH pontosan 8 +4 +2 elrendezéssel "8 fázis a CPU a többi a CPU memóriavezérlőé a PCI Express és DMI interfészeké és az integrált videóvezérlőé."
A táp esetében is van többágas az Aurum is ilyen 4db 18A-es ággal rendelkezik az én 15K-s Raider-em egyágas ami 42A-es.
Az hogy a VGA visszaveszi az órajelet nem hiszem hogy a táp miatt lenne.Azért nem árt a normális táp.
A Melyik tápegységet vegyem? topic-ban majd eligazítanak ez ügyben.
Lapra visszatérve 50K környékén már nem igazán vannak rossz lapok .... szerintem az Asus-al járnál a legjobban bár ez magánvélemény. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Gery0505 #44350 üzenetére
"Azt néztem, hogy a sabertooth lapon nincs kivezetve az int. VGA, " Hát akkor nézd meg még egyszer
DisplayPort és HDMI is van rajta.
"hogy nagyon jó minőségűt szeretnék, megbízhatót, stabilat, és tuningolhatót" Magas elvárások magas ár.Csak a naiv emberek hiszik el hogy 20K-ért olyan hardvert kap mint 60K-ért .......
Szóval ezért is írtam a Sabert mert extra minőségű alkatrészeket ígér és egyedüli módon ezt +2év garanciával is alátámasztja. A 8 +4 +2 fázisú digitális tápellátás pedig a stabil tuningot is szavatolja.
Persze a másik lap sem éppen alsó kategóriás ..... és ugye 10K-val olcsóbb.
"Egyébként az Asus VGA jó választás lenne? " Az egyik 86K a másik 110K-s csúcs VGA gondolom viccnek szántad a kérdést ..... teljesítményben egyértelmű a tudásuk.Márka tekintetében az Asus DirectCU II nagyon el lett találva nekem is ilyen hűtéssel ellátott VGA-m van bár jóval szerényebb teljesítményű.Egyszóval jó választás.
(#44351) 00KID
+1
(#44352) Djsaba
A 7870 max. 300W-ot kérhet tuning esetén ...... Az én 550-es Raider-em is megbirkózna a configjával a 650-es moduláris Aurum meg simán.
Hogy olcsóbb jobbat találni nem biztos hogy fogmax. lemond a moduláris felépítésről és máris megvan a Aurum Gold 700W olcsóbban. Bár szerintem a 650-es jobb választás. Az FSP Raider 750 viszont 20K -ért kapható ..... http://jotapok.atw.hu/ vzsryl és coolpet -nek köszönhetően.
(#44354) Mahrenburg
Egy olcsóbb hangkártya és örökre elfelejted az int. megoldásokat.Játék alatt már az én kis olcsó 8K-s Xonar DG-m nagyot villantott fülessel ......
(#44355) Crank822
Attól még hogy 700W-os egy táp lehet üzemveszélyesen sz.ar. Ahogy olvasgattam a raptox is egy olyan címkéző (nem ő készíti a táp belsejét) márka ahol kifoghatsz jó és nagyon nem jó szériát/típust .......
Szóval inkább megbízható márkát és nem 8K-s darabokat kell nézni és akkor nem viszi a fél gépet ha gond van.
Szóval ezzel "Egy dolgot meg kell jegyezni tápot soha ne sajnáljuk!," maximálisan egyetértek! -
-
Djsaba
senior tag
válasz
Gery0505 #44347 üzenetére
Szia!
Nagyon jó választású config. Már csak az a kérdés, hogy mennyi pénzed maradna alaplapra.
Szerintem a 3GB-os szörnyeteghez nem árt a 750-es táp, főleg ha majd húzni akarod egy kicsit a gépet.
Jó minőségben nem csak a hardverek bizonyítanak, fontos a jó monitor választás is! (nagyon! )Írj egy árat, hogy kb mennyid maradna az alaplapra, és a többiek segítenek abban
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Gery0505 #44347 üzenetére
Szia!
A lent említett P8Z77-V neked is megfelelő lehet 48K környékén.
De mivel hosszútávra tervezel a TUF szériás SABERTOOTH Z77 is szóba jöhet.Ugyan már 58K környékén mozog de 5év garanciával tele különleges megoldásokkal.
Asus VGA-hoz Asus lap!A TÁP és RAM is jó választás!
(#44346) Mahrenburg
Én is szerettem de már szakítottunk egy éve!
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Opel topik
- Anime filmek és sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Formula-1
- OLED TV topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3014, 91% Akkumulátor
- Felújított számítógépek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest