- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz
BlessedElroy #44634 üzenetére
Az Asus P8H77-V nem igazán jó többkártyás rendszerhez a 16X4X ráadásul a CrossFireX támogatást írja a lap honlapja az SLI-t nem említi. Normális CF/SLI-hez X8X8 nem árt az pedig a Z77-es chipset-el ellátott lapok sajátossága ott sem a legolcsóbbak. Pl. a sokat emlegetett ASRock Z77 Extreme4 33K-s árcédulával. Vagy az ajánlott Asus P8Z77-V .
Szóval aki többkártyás vasat tervez annak egy kicsit jobban a zsebébe kell nyúlni.(#44633) BomiBoogie
Ennek örülök!Előre félek ha legközelebb valamit benézek mit fogok kapni.
"Egyébként feltűnt valakinek, hogy minden kérdezőt elijesztettünk a topikból?" Úgy is fáradt voltam.(#44638) Mahrenburg
Mennyivel egyszerűbb lenne a dolgunk ha így működne! -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
BlessedElroy #44636 üzenetére
A PCI-E sávszélesség jelenthet gátat az SLI kihasználtságának. Egy lap ezen felül nem igazán tehet mást a VGA-kért. Inkább vegyél egy megfelelően nagy tápot pl. SLI-hez (ha nincs), inkább az lehet egy szűk keresztmetszet.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
BlessedElroy #44634 üzenetére
1 db PCIe 3.0/2.0 x16 (kék)
1 db PCIe 2.0 x16Van 2x16-os PCI-E helye, úgyhogy nem lesz gondod vele 680 CF-nél sem.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
BlessedElroy #44374 üzenetére
Hát én táp terén biztos nem kísérleteznék ... azok a cégek amik már letettek az asztalra jó pár jó tápot és más cégeknek is beszállítói azokkal nehezebb melléfogni. Mondjuk nem lepődnék meg ha a NZXT -nek is az FSP gyártaná a belsejét ... Bár ház terén a H2 nagyon bejönne.
Nem én húzom a vásárlást hanem te!
(#44372) Elroy1980
Ezt nekem írtad vagy tényleg magaddal kommunikálsz? -
bluyoo
nagyúr
válasz
BlessedElroy #44371 üzenetére
-
BlessedElroy
senior tag
válasz
BlessedElroy #44371 üzenetére
De videókártya ügyben más lesz, mint amit mondtál
-
bluyoo
nagyúr
válasz
BlessedElroy #44368 üzenetére
Csak vicc volt ....
(#44369) Elroy1980
+1 Ráadásul amit ő akar (FSP Aurum Gold 650W) még jobb is mint a NZXT Hale 82N legalábbis hatásfokban biztos (80 PLUS Gold a 80+ Bronze helyett ami ugye 2 fokozattal jobb). -
bluyoo
nagyúr
válasz
BlessedElroy #44366 üzenetére
AZ Asus P8Z77-V LX2 -nél?
-
bluyoo
nagyúr
válasz
BlessedElroy #44364 üzenetére
A felsoroltak mindegyike tuninglap ..... De "V"-s lap nem csak Z77-es chipset-el van ....
És ugye ne felejtkezzünk meg a tuning alatt megnövekedett terhelésre/melegedésről szóval (szerintem) az LE PLUS azért nem árt. De ezt már egyszer írtam ....
Viszont a "csupasz" P8Z77-V LX -el is szép eredményeket értek el.Kérdés hogy folyamatos használat mellett (nem csak egy tesztig) hogy muzsikálna . 6db olcsóbb Z77-es lap tesztje .
Az LX , LK (szerintem) inkább a szorzózáras CPU-k alá jó választás ahol minimális tuning van.
Persze nem csak a bordákról és a tápellátásról és a bővíthetőségről szól egy lap.Ezt viszont nehezebb érzékeltetni pl. a laphoz adott programok az UEFI kezelhetősége ..... -
bluyoo
nagyúr
válasz
BlessedElroy #44362 üzenetére
"Úgy látom ez a "V" a sláger. " Kell a Videokimenet ....
Meg hát az Asus palettájának több mint 2/3-a.Elég sok változata van a P8Z77-V széria "rangsorban" : LX , LK , LE , LE PLUS , P8Z77-V , PRO , DELUXE , PREMIUM...... De a "sima" P8Z77-V jól összerakott kis lap az biztos és még nem horror árban kapható.
Pont a középkategória közepe .... már nem ijed meg a komolyabb tuningtól sem és mát megkapta az Asus új fejlesztéseit programok terén is ..... -
bluyoo
nagyúr
válasz
BlessedElroy #44337 üzenetére
Bocs nem emlékeztem .....
De ismét szívesen!
"650W NZXT Hale 82N Modular 80+ Bronze PSU" Kellett nekem kérdezni csak annyit tudok róla hogy drága. -
bluyoo
nagyúr
válasz
BlessedElroy #44334 üzenetére
Asus P8Z77-V minden megvan ami kellhet és a keretedbe is belefér.
"A tápot már kiválasztottam, csak a lap kell." Melyik mellett döntöttél?
(#44335) Mahrenburg
Buknék rajta vagy 10K-t annyit nem érne a csere ..... És ugye lassan itt az LGA1150 is ..... -
Mahrenburg
őstag
válasz
BlessedElroy #44330 üzenetére
Szerintem 3770K alá minimum ASRock Z77 Extreme4 vagy Fatal1ty Z77 Performance...
Bluyoo - Apropó, úgy rémlik, mintha magadnak is szerettél volna egy P8H77-V-t, vagy már lemondtál róla? (Vagy most már megvárod a 2011 utódját?
)
-
bluyoo
nagyúr
válasz
BlessedElroy #44332 üzenetére
Most akkor spórolni szeretnél az ALAPlapon és az összes hardveredet élettel ellátó tápon? Szerintem nem a legjobb döntés .... Szakértő ugyan nem vagyok
de küld el a címet. És írd meg mennyi a keret a TÁP és LAP duóra.
Ha játékra használnád egy i5-3570K bőven elég lenne és máris nyernél 25K-t .... -
bluyoo
nagyúr
válasz
BlessedElroy #43732 üzenetére
"Igazából úgy gondoltam, amin lehet spórolok." , "amit ki is tudok használni.Nem akarok túlzásokba esni." Hát egy tuning I7-el ezek a kijelentések meg is lettek cáfolva.
Mindenesetre az lesz a legegyszerűbb ha írsz egy keretet arra a lapra. Ha más nem LAP,CPU hűtő és TÁP-ra egy keretet ...... -
jim bcs
nagyúr
válasz
BlessedElroy #43727 üzenetére
van ötletem tápra és hűtésre gyere pv-ba ott megmondom persze ha mondasz egy keretet mellé az sokat segít
(#43730) bluyoo
jogos
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Szia!Szívesen!
"de ha nem muszáj, akkor kicsit spórolnék rajta" Semmit nem muszáj! A legolcsóbb tuninglapban is működik .... azt neked kell eldöntened végül is mennyit szánsz az egészre.
Bár I7 mellett maga a spórolás szó kicsit vicces.
Táp terén a Melyik tápegységet vegyem? topic-ban segítenek. Én az FSP Aurum (550,650,... moduláris felépítésű) vagy az FSP Raider tápokat ajánlanám kerettől függően 5év garanciával.
CPU hűtés terén a Milyen cpu hűtőt vegyek? topic-ban segítenek. Ez is erősen keretfűggő hiszem hiába javaslom pl. az Alpenföhn K2-t 19K-ért amikor "csak" 10K a kereted. -
Malanrion
tag
válasz
A RAM hűtés nem nagy dolog, nem feltétlenül szükséges.
CPU-nál azért vannak árkategóriák, meg hogy léghűtés legyen-e, vagy vizes.
Házadba van venti, szerintem oda más hűtés nem nagyon kell..
A tápellátás meg egy 500W-körüli simán elég, az inkább a VGA-tól függ, meg hogy mennyi midnen lesz még ezeken kívül benne.
De a topicjaikban részletesebben is kapsz választ, és konkrét típusokat is -
bluyoo
nagyúr
válasz
BlessedElroy #43697 üzenetére
Hú!Hát árban azért egy duplázásra nem számítottam!
Az Asus Maximus Gene V ha jól tudom mai napig csúcstartó tuning tekintetében és ugye talán a legjobb integrált hangot kapták a ROG szériás Asus lapok szóval ajánlott darab a mATX mérete ellenére.
Bár én inkább a P8Z77-V -t választanám szerintem sokoldalúbb lap és ugye olcsóbb is valamennyivel bár még mindig 50K környékén mozog.
Egy 10-essel olcsóbban a P8Z77-V LE PLUS vagy az általad is említett Z77 Extreme4 .
(#43699) Mahrenburg
"Csak így szerényen hallgatsz" Mostanában több dolgom akad meg újra elkapott a S.T.A.L.K.E.R. láz egész nap bulizunk [link]
"Legalább annyit árulj el, hogy sörözés előtt, vagy után raboltak el Titeket, mert azért az nagyon nem mindegy..." Hát izé nem nagyon emlékszem hogy is történt .... -
Mahrenburg
őstag
válasz
BlessedElroy #43686 üzenetére
Legalább egy ASRock Z77 Extreme4 illene a 3770K-hoz, Asustól a P8Z77-V. Természetesen a MAXIMUS V GENE is tökéletes. Asusnál a P8Z77-V után levő LE, LK jelölések a "butítást" jelölik, ezeket a lapokat, ha lehet, kerüld. Amire figyelni kell tuningolható CPU esetén, hogy a tápellátás lehetőleg minimum 6+2-es, vagy inkább ennél jobb legyen, legyen hűtőborda a FET-eken, s nem árt, ha a PCH-n sem egy a lapkát alig eltakaró borda van.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
BlessedElroy #43697 üzenetére
hamarosan jön a Haswell---lga1150 ha nem sürgős ne hamarkodd el a vásárlást, ezt a Broadwell követi ami szintén kompatibilis lesz az lga1150-be, lehet érdemes lenne megvárni
(#43692) N3gro: ASUS P8H77-M PRO, felesleges a Z-s lap nem K-s a procid, vagy neked is azt tudom javasolni hogy hamarosan jön a Haswell---lga1150 ez váltja az lga 1155-öt azaz az Ivy-t, ha nem sürgős ne hamarkodd el a vásárlást, ezt a Broadwell követi ami szintén kompatibilis lesz az lga1150-be, lehet érdemes lenne megvárni
-
bluyoo
nagyúr
válasz
BlessedElroy #43689 üzenetére
Hát annyiért jobb nincs az oldalon ..... Meg amúgy is benéztem a hsz.-ed mivel azt hittem hogy az Asus P8Z77-V LX2 elírás.De kiderült hogy nem , csak itthon nem kapható és az angol Asus oldalon sem találtam idáig (sem). Viszont létezik P8Z77-V LX2 és legalább már bordákat is kapott.
Bár a DVI interfész és az optikai hangkimenet eltűnt a lapról a "Mem OK!" gombbal együtt , illetve kevesebb PCI foglalat és belső USB2 port van alapon (a sima P8Z77-V LX-hez képest).
Ha ezeknek a hiányát nem érzed fontosnak vállalható lapnak tűnik abban az árban. Itt egy teszt a sima "csupasz" változatról [link] . -
BlessedElroy
senior tag
válasz
BlessedElroy #43686 üzenetére
Csak kiegészítés:
NZXT Phantom 410 ház.Ram- 8GB Corsair 2133mhz Vengeance .
Hűtésről lövésem sincs egyenlőre milyen kellene egy egészséges tuning mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest