- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ðávid
aktív tag
válasz
bluyoo #67416 üzenetére
A napokban nézelődtem LGA1150-es mITX alaplapokat és belefutottam ebbe az Asus H81I-be is. Egyből szimpatikus volt, hogy van rajta előlapi kivezetés, mikor a H81-es alaplapok eléggé fapadosak szoktak lenni. Én is láttam, hogy a tulajdonságoknál mit írnak. Kizárt dolog, hiszen a H81 csak kettő USB 3.0-t biztosít. Tévesen adták meg.
-
Töki bácsi
aktív tag
válasz
bluyoo #67408 üzenetére
Szia!
Először is köszönöm a gyors választ. Nagyon meg is lepett ez az árkáosz, lehet ki fogok várni pár hetet, hogy normalizálódjanak a dolgok.
Elvárásaim: legyen 6 db usb (ebből kettő 3.0), legyen rajta x16 PCI-E, WiFi nem szükséges, megoldható kábellel, de úgy nézem, hogy ha már 30k, akkor az is van benne, szinte chipsettől függetlenül.
Asszonynak lesz amúgy a gép, a lényeg, hogy menjen neki a Diablo IIINyílván fog játszani mással is, de nem zavarja, ha 16 helyett csak 8-szoros az élsimítás
PCX-re gondoltam, mert már vásároltam náluk is (egyik barátomnak raktam össze gépet 250ből, szinte csak iPon cuccokból, alaplap gallyra ment 1 hónap alatt és 2 hónapig szervizelték, így ezt inkább kerülném)
A keretre eleinte 20ra gondoltam, de meglepődtem, hogy mennyire elszaladtak az árak, így a 30at is rá merem mondani... ha indokolt.
-
-
Ðávid
aktív tag
válasz
bluyoo #67403 üzenetére
A processzoros témában is kérdezte. Amúgy van ilyen alaplap.
-
AMD_ok
őstag
válasz
bluyoo #67329 üzenetére
En most vettem 1 hete meg az Edigitalban az AsRock Z97X Killert, es 3 ev garanciat adtak ra...nem tudom, mashol akkor miert kettot adnak ezek szerint
Amugy csak mondom, hogy rettenet elszalltak az arak emiatt a svajci frank miatt...a 3 cuccot, amit vettem penteken 1 hete (ram+lap+proci), az most kb 30 ezer forinttal tobb lenne -
Blue Thunder
senior tag
válasz
bluyoo #67315 üzenetére
Igen, pontosan ez is közrejátszik hogy van amiben nem sajnálja az emberke a pénzt és berak hasonló dolgokat is amit írtál...
Régebben én is sokat szidtam de az utóbbi időkben nem volt gondom, sőt nagyon jókat tuningoltam (pedig korábban meg nem is mertem/akartam)
Asusnál az egyik példánynál például kétszer egymás után cseréltettem, ez után már nem kértem asust....a másiknál meg állandó driver hibák léptek fel, először gyári lemezről vírusos volt...aztán gyári oldalról leszedve mindig a legújabbakat...sosem tűnt el a probléma bármit tettem
Persze minden sérülékeny ha nem vigyázunk, nem vagyunk elég óvatosak, de hát hogy úgy törjön el egy tű hogy még csak szét sem lett szedve....na ez volt a magas
A gáz az hogy ha nem cserélik akkor nézhetek új lapot....én is 1150-ben gondolkodnék....de valahogy most marhára nincs pénzem új procit is venni...még ha jó árban eladom a mostanit is...( és itt jegyzem meg hogy nem a legolcsóbb dolgokat szoktam kinézni
)
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
bluyoo #67312 üzenetére
Igen-igen....talán nem véletlen hogy én is inkább átpártoltam intelékhez...viszont nem csak amd-s verzómban voltak gondok annak idején, hanem sajnos sokat csalódtam az asusban is..
Most vagy 2-3 lapon keresztül nagyon meg voltam elégedve az asrockkal (igaz most nekem is lett egy törött tű problémám és egy hajlottal, kicsit értetlenkedve állok előtte, mert nem ma kezdtem én sem a szerelgetést, és ráadásul olyan szituban állt elő a dolog hogy piszkálva se volt...csak mikor eltűnt az XMP profilom meg hasonló akkor azért benéztem alá..és nem igazán tetszett...most elküldték...és jött a jó hír hogy "feltételesbe" teszik...amit nem kell mondanom mit jelent...úgy hogy ha nem cserélik gariba akkor sajna nekem is új lapot kell néznem.... -
DR|FTK|NG
veterán
válasz
bluyoo #67193 üzenetére
Köszönöm.
Ha nem lenne jó a felvétel a programmal(asszem AMD Game DVR, vagy AMD GVR), akkor is meglennék nélküle, úgyis csak
másodlagos gép lenne(nem szeretem ezt a kifejezést, ezért kitalálok rá egy jobbat) HTPC, netezgetős, LAN-ozós(BF4 és társai nélkül, max CS:GO gépigényű játékokkal) gépecske lenne.Megfogadom a tanácsodat, és figyelemmel fogom azt a topicot kísérteni.
BomiBoogie(#67192)
A PicoPSU+notitáp(mindkettő passzív) páros jó esetben csendben lenne.
Kristof9094(#67191)
Ezt a topicot is figyelemmel fogom kísérni/kísérteni, és ott is fogok kérdezni.
(nincs rá most sok pénzem, pontosabban nem szeretnék erre a gépre sokat költeni, szóval...)
-
Pingvin1985
tag
válasz
bluyoo #67154 üzenetére
Köszi szépen a felvilágosítást, ez a kondis dolog eddig fel sem tűnt.
Az MSI Z97 Gaming 3 jó kis lapnak tűnik. Egyik webshopnál megtaláltam 36k-ért. Bár eredetileg az Asus H97 Pro Gamert néztem (azon ELNA kondik vannak, gondolom azok is magas minőséget képviselnek), de az Msi felkeltette az érdeklődésemet (ebbe később mehetne K-s proci, ha tuningolni támadna kedvem). Jól számolom, hogy ezen 6 fázisú tápellátás leledzik? Nameg Killer LAN, valamelyik topikban olvastam, hogy az Intel vezérlő a jobb.
-
Pingvin1985
tag
válasz
bluyoo #67143 üzenetére
Szia!
A 3 pines ventiknél azt értettem leszabályozás alatt, hogy képes legyen mondjuk fix 800-as fordulatra beállítani, az nem baj, ha a hőmérséklet függvényében nem tudja a fordulatot változtatni. Már így is jó, mert nem kell potméter, esetleg ellenállás a ventik elé.
Az viszont jó hír, hogy az Asus képes a 3 pineseket is szabályozni.
sixpak fórumtársnak írod, hogy a GA-Z97X-Gaming 3 és a GA-Z97X-UD3H felépítése közel azonos, viszont a Gaming 3 tudja a Creative SoundBlaster X-Fi MB3-at. Ha valakinek pl. nincs dedikált hangkártyája, és kihsználná ezt a funkciót, akkor a Gaming lap megérhet plusz pár ezrest. Vagy ez csak egy szoftver, ami az UD3H-nál is működik, mivel a hangchip megegyezik mindkét lapnál.
Ezt most magam miatt is kérdem, mivel kíváncsi vagyok rá, hogy a gamer lapok megérik-e a felárat normál társaikhoz képest, vagy az általuk kínált plusz szolgáltatások csak "parasztvakításnak" vannak?
(#67145) Teaway
Tudom, hogy az SSD-nek milyen csatlakozása lehet, arra gondoltam, hogy ha később veszek SSD-t akkor M.2 csatlakozásút vennék. (Annak még nem jártam utána, hogy melyik csatlakozásba érdemes befektetni, de így meg lenne mind2 lehetőség.)
bluyoo: -
lsc
nagyúr
-
Bnorbu
tag
válasz
bluyoo #67122 üzenetére
Sziasztok,
Köszönöm mindenkinek a segítséget, megérte rátok hallgatnom!
Gyorsaság nem kérdés, meg a halk üzem sem.Végül ők lettek:
Asus H97M-Plus
Intel i3-4330
4GB Kingston HyperX Black fury 1600Mhz (neki 1-2 hónapon belül megveszem a párját)Olyan kérdésem lenne, hogy a táp ventit nem tudtam hova kötni csak a CHA_FAN-ra mert ez 4 pin-es csati, az én táp ventim meg csak 3 pines. De minden probléma nélkül üzemel, méri is a fordulatszámát a deszka.
Köszönettel:
Norbi -
Vartanus
őstag
válasz
bluyoo #67100 üzenetére
Végigzongoráztam a BIOS-t C6,C&Q,ErP minden energiatakarékosság ki kapcsolva,USB energiaellátását nem lehet állítgatni,de mivel kikapcsolva nem tölti a telóm így gondolom az USB-k nincsenek áram alatt. A Corsair TX550M-es tápom másik 3 gépben kipróbálna teljesen hangtalanul üzemel. Lehet hogy a táp és ez az alaplaptípus összeveszik egymással?
Ha gariztatni küldöm és azt mondják cserélik tegyek egy próbát az A88X-Gamerrel? (Vagy Giga A88X Sniperrel?)
A régi FM2(+ nélküli) MSI A85X-G65-ös lapom olyan csendben és probléma nélkül végezte dolgát...most meg ha garancia lesz akkor a 4. FM2+os lapom lesz..úgy fest FM2+ alá béna lapokat raknak hiába állítják be gamernek
-
ádika86
aktív tag
válasz
bluyoo #67090 üzenetére
köszi szépen! és mATX és ATX között csak csatlakozók számában van különbség? nincs ajánlott / nem ajánlott kategória?
Igen néztem a gigának azt a lapját is. Nem tudom, hogy melyik a jobb választás. Nem fél évre venném, olyan gazdag nem vagyok
szóval mindenki megbízható lapot szeretnék. de fogalmam sincs, hogy az asrock és gigabyte közül melyik a jobb választás. esetleg asus is szóba jöhet.
-
Apollo_21
addikt
válasz
bluyoo #67088 üzenetére
Telóról persze, a gép már alkatrészekben hever...a fele már nemis saját tulajdon
Azért kérdezek hogy úgy érezzem utánna tudással gyarapodom
Ámítom magam..szokásos...
A másik..sajnálom hogy nemokozott örömet a szerintem legjobb ROG lapom. Ettől vártam a megváltást.
Vágytam az X-fi tudására hangzásügyileg, mert anno volt egy pci-os hangkártyám ilyen fajta és imádtam. -
Apollo_21
addikt
válasz
bluyoo #67076 üzenetére
Biztos nem..vagyis majdnem 99%
Az V Gene után..itt a Formula-n papírom ugyanúgy van, úgyanaz a hangkeltő részleg..namost a telefonom jobbat csinál..sehol semmiféle leírt meg ajnározott Creative X-Fi..stb...ami a Gene-n volt..itt ro**** nincs
Több fesszel éled csak a proci 4,2fölött..bár ez nemfeltétlen a lap miatt van...
-
válasz
bluyoo #67022 üzenetére
Z77 Extreme4 jó lehet, LeC-nél csak 28k elvileg, ha aktuális az árlistája. Még a Giga Z77X-D3H-t néztem, az 23,5k. Szerinted az is jó lenne, vagy megéri a felárat az Extreme4? Mondjuk az csak akkor jöhet szóba, ha nem rev1.0, azt majd meg kell majd kérdeznem tőle, ha már nem lesz szabadságon.
-
Mahrenburg
őstag
válasz
bluyoo #67027 üzenetére
Távol álljon tőlem saját fontosságom túlzott kihangsúlyozása, de mire is mennél hasznos információim nélkül... (A társalgás ezen stratégiailag megfelelőnek ítélt szakaszában szerényen emlékeztetnélek a fizetésemelési kérelmem nemrég Hozzád eljuttatott sokadik másolatára, illetve annak általam kiemelt jelentőséggel bíró sürgősségi elfogadására
)
Egyébként, hogy nehogy további meglepetés érjen, időközben már 2015-öt írunk... (Ez nem egy foglalat, hanem egy évszám)
-
gallus
aktív tag
válasz
bluyoo #66991 üzenetére
Köszönöm, érdeklődni fogok vásárlás előtt.
Az árát ne is mond, főleg azok után, hogy 1155-ös ITX szerű lapot 6-ért vettem postával itt a PH-nl.
Beleaplikáltam egy ITX házba, és csak egy laptop táp kellett neki, az meg volt itthon.
Szóval szívom a fogam az árcímke láttán, de ITX kell...
Köszönöm. -
törölt tag
válasz
bluyoo #66921 üzenetére
(#66921) bluyoo: "Csak kíváncsiságból mire kell 64GB RAM?"
Van egy matek feladatom amit ugyan képtelenség megoldani (még senkinek sem sikerült), de jókat lehet rajta sportolni (értsd: megtámadni mindenféle algoritmussal). A legutóbbi agymenésemet képtelen vagyok hatékonyan 32GB-ba beletuszkolni (min. 40GB kellene és akkor még van ott egy op.rendszer is).
-
Andrej1
aktív tag
válasz
bluyoo #66959 üzenetére
Szerintem meg te értesz félre
Példaként a mostani procimat hoztam fel (E8400) de nem a teljesítményét akarom összehasonlítani egy I5-höz képest, nyilván ha egyformán teljesítene egy majd 8 éves proci akkor senki nem váltana újabbra . Pusztán a tuning mértékét írtam le hogy a leendő két lap közül melyik lenne a jobb választás a tuningot figyelembe véve illetve hasonló MÉRTÉKŰ tuningot melyikkel tudok elérni . Kápizs ?
. De nagyon elkanyrodttunk az eredeti kérdésemhez képest...
Teaway Nyilván , nem veheti fel a versenyt a 8 éves proci a mostaniakkal. Nem is ezt írtam
-
Shev acm7
tag
válasz
bluyoo #66885 üzenetére
Köszi!
1333-as memót terveztem, de a vonatkozó topikban inkább az 1600-ast ajánlották (későbbi fejlesztés és eladhatóság szempontjából). Ha a működést nem befolyásolja, akkor asszem valóban megveszem inkább az 1600-ost, ami még egy picit olcsóbb is, mint a korábban kinézett 1333-as. -
radgyulaba
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Autós topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Könyvajánló
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- PS Plus előfizetések
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest