- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dusee
őstag
válasz
bluyoo #70118 üzenetére
Igen, Én is emiatt gondolkozok a kettő proci között
A 4590 jó 7000 Ft-tal drágább a másik kettőnél, ér az annyival többet?
Egyébként mi különbség van a 85-ös és a 97-es chipek között?
Érezhető valamiben?
ASUS lapokat nézve megéri a speckó változatokat megvenni? (H97-PRO, H97-PRO GAMER, stb.)
Van ott valami különbség a LAN és audio chipeken kívül (meg a Gamer-nél a több/nagyobb bordák)?
Mert árban ezek között se nagy a difi (Plus-31k, Pro-33k, Gamer-36k).
Gyártók közül melyik ajánlott, illetve mit kell kerülni?
Elnézést a sok kérdésért
Köszi -
Atilla001
senior tag
válasz
bluyoo #70097 üzenetére
Nos, ha érdekel még valakit, akkor előszedtem a CD-t amit a deszkához kaptam. Mindent eltávolítottam, amit tudtam, és force feltelepítettem minden drivert és APP és SIV ami a CD-n volt, és láss csodát, a saját UKIFLI beállításokkal, minden rendbe jött. Van CPU hő, és beállnak a ventik. Legalább is első újraindulásra..
NoComment..
thx All.. -
drunkyboy
aktív tag
válasz
bluyoo #70097 üzenetére
Köszi. Mivel SSD-t is most vennék, néztem az M.2 foglalatosakat, abból már létezik Ultra M.2 is. Ezt a szabványt együtt az USB3.1-el pedig csak az Asrock Z97 Extreme 6/USB3.1 támogatja.
Az Asrock lapok ajánlottak még? -
LógaGéza
veterán
-
Atilla001
senior tag
válasz
bluyoo #70091 üzenetére
Nem szeretnék senkit untatni már.
Utolsó UEFI van fent. Ha Manualra állítom nem enged szabáylozn asszem, mint ahogy maximumon se.
Nem csak a CPU-t nem jegyzi meg hanem egyik SYSFAN-t sem. Mindent elbarmolja.
Most rájöttem, ha rákattintok a kalibrálási ablakon egy fordulatszámra akkor megjegyzi. Fél siker.
APP-t már párszor újratelepítettem. És a deszka driverek frissítése után nincs CPU hőfok.. nem az APP
SpeedFan nem támogatja a B85 ben lévő szenzort (gondolom ott is csak fixen lehet. vagy hőfok/speed?)Erről a kettőről beszéltek le itt..
Z87M Extreme4
H87M-PROthx..
Ui. Nem akartam ilyen primitív dolgokkal küzdeni 2015-ben, mit 100 éve létező ventilátor szabályzás..
-
Atilla001
senior tag
válasz
bluyoo #70058 üzenetére
Természetesen friss UEFI-s Win7 van rajta, jogtiszta
Nem tudom, UEFI ezt hol befolyásolná?
CD ről tettem fel az összes progit. Inteles feleslegeseket nem (security meg hasonlók).
Aztán APP fel és ami kell letölt és frissített mindent. Határozottan emlékszem, hogy az elején jelezte a CPU hőmérsékleteket. Talán frissítések után tűnt el. Bár ez sem indokolja, hogy minden alkalommal elfelejti a manuális FAN beállításokat. Ha BIOS ban MAX ra teszem a ventiket, akkor nem is szabályozható többet Win-ben. Sokan panaszkodnak, köztük gigabyte nak is hogy ratyi a programjuk. Ugyan ezt tapasztalják..
14 napon régen túlvagyok.. választottam volna az asust amit eredetileg akartam.. Pfffff
thx..
(Inkább fogalmuk sincs, hogy rossz, mint hogy nem tapasztalták)
thx -
Ereshkigal
őstag
válasz
bluyoo #70079 üzenetére
Szia!
Köszi a választ. Bevallom, nem ismerem a lapokat, ezért is kérdeztem rá inkább. Akkor marad az I/O kártya, jó lesz az, nézegettem már őket, csak gondoltam, ha van integrált, akkor minek bonyolítani/többet költeni.
Igen, integrált CPU-s lapra gondoltam. Igazándiból zenéhez lesz, forrásnak, FW-n megy majd ki a hang a DAC-ra. Tehát nem kell a legdrágább, de azért vigye el a Windows-t, meg egy-két szoftvert még mellette. -
lemusz
addikt
válasz
bluyoo #70069 üzenetére
Bár elolvastam az bevezetőt, de nem igazán értem, hogy mi a lényegi különbség ezen olcsó H61 chipkészletek és az újabbak, pl B75 között. Valamint azt se tudom kell-e nekem egyáltalán usb3, illetve az 1600-as egyoldalas, low profile memóriáimmal nem lenne-e valami gondja a lapoknak, prociknak.
-
D.Orion
veterán
válasz
bluyoo #70059 üzenetére
MSI deszkát 29K-ért itt a fórumon. Sipi85-től, még te dobtál hozzá linket itt a topikban. 970 Gaming nála sincs.
Változnak az igények, nem én vagyok a vevő. Én csak szenvedek vele.
M5A99FX PRO R2.0 -re szintén rákérdeztem, arra ajánlatot várok. Ha valami csoda folytán belefér 30K alá, akkor még az is esélyes.Tényleg az ám a baj, hogy nem nekem kell a lap és én csak szenvedek itt a keretösszeggel. Saját felhasználásra nem érdekelne +3K-s kiadás. Legyek kecseg és mondjam azt, hogy ennyi lett és kész?
-
jagada
addikt
válasz
bluyoo #70043 üzenetére
A chipset-ek esetében ezeket a betűs jelöléseket nem igazán ismerem, millió féle van, van ezekhez valahol valami áttekintő tábla?
Ha van tuningpotenciál az nem hátrány, gondolva a jövőre is
Árban mindenképp 30k alatt maradnék, de ha van 20k alatt is megfelelő az mégjobb lenne.
Legyen rajta USB 3.0 csati és legalább 1 db PCI Express foglalat a VGA-nak szánton kívül is. -
bunygyi
tag
válasz
bluyoo #70024 üzenetére
Egy erős devil's canyon i7-re gondoltam, tuning képesés g.skill tridenx ramok, és
ha már be céloztam a noctua hűtőt ilyen ventilátorok! Habár kell egy darab 200∅ is!
Árban néztem az: asus z97-pro; VII hero; msi gaming 7; asrock z97 oc, csak ez atx
méretben, nem hiszem hogy megér 83k összeget a sikeres ram túlhajtás véget. -
dodopek
addikt
válasz
bluyoo #70013 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ!
És egy utolsó kérdés, ami csak úgy felvetődött bennem.
Az 1150es CPU-nak mennyire van jövője? Úgy értem, hogy pár év múlva, ha már DDR4-es lapot szeretnék venni, vajon lesz ilyen tokozással? Meg tudom majd tartani ezt a i5-öt, vagy az is mindenképp cserés lesz?Köszi!
-
freezer922
aktív tag
válasz
bluyoo #69986 üzenetére
Olyan 40k a keret 4690k alá, de igazából már itt ajánlották a giga g1 z97 snipert. Csak pont ennél akadtam arra teszteknél, hogy az azonos árú gigabyte z97x gaming5 ban elvileg 8 digi vrm van míg a sniperben 4 analóg.
Plusz ahogy olvastam a gaming 5 ban is van 2 x16 ami működik x8ban kettő használatakor.
Igazából ezek között vacilláltam ezért kérdeztem azok után. Egyszerűbb lett volna csak megkérdezni de unalmas éjszakai műszakban csak jó volt agyalni ezen ^^' -
freezer922
aktív tag
válasz
bluyoo #69983 üzenetére
Igazából az utána olvasás annyiban merült ki, hogy utána néztem pár lap vrm-adatainak és olvastam valamit arról, hogy mi a difi analóg és digitális között. Arra vagyok még kíváncsi, hogy ezeken kívül mi befolyásoló tényező
Sli/ cfnél meg arra gondoltam, hogy esetleg a 2 pcie sloton kívül más befolyásolja-e a kimenetelt, de akkor nem.Bocsi amúgy, hogy ilyeneket kérdezek, csak most költök alapra is egy 20asnál többet először
-
dodopek
addikt
válasz
bluyoo #69958 üzenetére
Valóban nem írtam, hogy nem lehet. Csak az a gond, hogy tegnap hoztam haza az első Asrock lapom az Iponból, és 90%, hogy DOA. Kicsit elvette a kedvem a márkától, amivel szemben egyébként is voltak fenntartásaim...
-
fi:zi'k
nagyúr
-
LógaGéza
veterán
válasz
bluyoo #69846 üzenetére
Mert most épp nagyon gondolkodok a Xonar eladásán, miután elolvastam és feldolgoztam az ebben a cikkben írt dolgokat
Így viszont jobb az Asus -
coolrob
aktív tag
válasz
bluyoo #69817 üzenetére
Köszi, de azért gondolkoztam Z97-es lapban, hogyha esetleg később nagyobb procit szereznék be.
Végignéztem amiket ajánlottál, de sajnos a legtöbbön nincs optikai kimenet, ráadásul micro-ATX lapot szeretnék, hogy minél kisebb gépet építhessek.
Néztem a GIGABYTE GA-Z97MX-GAMING 5 öt , de 10 el lenne drágább, mint a MSI Z97M-G43, és ez az összeg jól jönne a többi alkatrészhez. ezért kérdeztem hogy esetleg érdemes e ezt az MSI lapot bevállalni, vagy felejtős. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
bluyoo #69817 üzenetére
Pedig azt hittem hogy @mahrenburg keze van a dologban!
-
Popes
őstag
válasz
bluyoo #69796 üzenetére
"A "gémer" láz megállíthatatlan (ez kell a népnek
)."
Igen mert a gyártók rájöttek hogy az emberek arra aszociálnak hogy a gamer gép=erős gép, akkor gamer lap=erős lap.
Előtte ilyen volt a "Military" megnevezés is, most pedig lassan leváltja a "Gaming".(mondjuk van olyan gyártó aki össze is kapcsolja a kettőt
)
A lényeg hogy most ez vonzza a vevőket. -
SRII
őstag
válasz
bluyoo #69658 üzenetére
bios frissítés megvolt, most már látja a igp-t és szürkék a beállításai, sőt már ha képet nem is ad de a biosig már eljut....ez már haladás, de sajna nem engedni feltelepíteni sem az asus intel igp divert, sem az intel hd 4600 drivert ezt írja ki:
A számítógép nem felel meg a szoftver telepítéséhez előírt minimális követelményeknek....
i5 4690
8gb ram
ssd
milyen követelmény nem felel meg?
lehet a win7 64 bit elavult lenne? vagy újra kellene húzni bios frissítés után ismét a rendszert?
nem értem mi ez
lesz benne de csak nyáron vga... -
cidalain
veterán
válasz
bluyoo #69361 üzenetére
Tehat aminek a gyartasi idopontja 2014.05 utani azon mar F12 lehet?
Vagy hogyan lehet megallapitani? Csak mert az enyem holnap jon meg, es refresh proci menne bele. Ha regi bios van benne akkor nem fogom tudni beuzemelni...
Vagy ezt lehet masik geprol frissiteni, vagy kell egy regebbi proci a frissites idejere? -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
bluyoo #69252 üzenetére
Bajlodok a MSI venti vezerlesel....az a baj hogy van 5 db PWM-es ventim + PWM-es D5 szivattyu meg 3 nem PWM-es venti. Van egy kulso ventivezerlom de ott csak 3 venti mukodik. Az MSI-nek csak 2 PWM vezerloje van (CPU 1.2)
, es harom sima. A CPU 1 a szivattyu van a 2-re pedig ra van kotve 2 venti Y-al.
A hazamon volna egy nagyon speci venti eloszto csak oda is egy PWM kellene....Nagyjabol megoldottam, eleg hasznalhatonak tunik....de nem mindig kezeli rendesen a ventiket ahogyan en szeretnem.....mergemben elgondolkoztam ma magamban hogy ha lecserelem az MSI-t mi legyen az utodja...
Asus Z97 Deluxe
Asus VII Formula
Asus VII Hero - ezt szeretnem a legkevesbe, csak nagyon nem volna mas valasztas.De most mar higadt vagyok es megprobalom megjavitani a kulso vezerlot...vagy veszek egy ujat...meglatom...
-
-
gabikiraly2
aktív tag
válasz
bluyoo #69188 üzenetére
Bocsi, telón voltam és nem tudom megnyitni az összefoglalót. A max keret 20000 forint lenne.
özben ezt néztem, feljebb is ajánlották: ASUS H81M-A -
SamSem58
aktív tag
válasz
bluyoo #69157 üzenetére
Új házba, használt alaplapot és használt procit?
ennyire nem vagyok vallásos! Nem túlzottan hiszek a használt dolgokban... az újjal is akad gond, pl. tavaly februárban 2 merevlemezt nyelt le az MSI - Intel i3-as gépem, az ok máig rejtély. Szerencsére volt biztonsági mentésem, plusz az egyik merevlemez egy 1,5 WD Caviar Blue garis volt. A 4 éves Samsung így is odaveszett
-
KAMELOT
titán
válasz
bluyoo #69152 üzenetére
Leírtam mi menyi, 60K környékén lenne egy garanciás teljesen szuperul működő gyors gépe, amibe a későbbiekben egy keményebb procit is tehetne!
Érted mit mondok PAPA!
Inkább 10K kiad valami xarért minthogy eladná és venne valami újat és garanciásat!(#69154) SamSem58: Akkor pont a felsoroltak megkönnyítése érdekében! Én ilyen talicska gépen biztos nem dolgoznék.
-
SamSem58
aktív tag
válasz
bluyoo #69132 üzenetére
A lapom Gigabyte GA-K8RS482M volt, de 1 év alatt nem leltem sehol sem ilyet
--- Nemrég ugyan kaptam grátisz egy elvileg kipróbált és működő GA-K8RS482M alaplapot, örültem mint majom a farkának. Nos otthon összeraktam és jött a fekete leves: mennek a LED fények, megy a táp és proci hűtő ventilátora, ám se kép, se hang, a monitor fekete, még a bios sem jön be. Ráadásul bekapcsolni be lehet az előlapi gombbal, kikapcsolni viszont nem...
Az eredeti procim, egy AMD(tm) Sempron 3000+ - ez üzemképes. A merevlemez és azon lévő Win 7 is jó, kipróbáltam az MSI - Intel i3-as gépemben.
-
SamSem58
aktív tag
válasz
bluyoo #69127 üzenetére
bluyoo és jim bcs köszönöm a tanácsot. De "komolyabb" fejlesztésbe nem kívánok fogni, ugyanis az öreg Scalo P gépen kívül van egy 3,5 éves MSI MS-760 alaplapos gépem, Intel Core i3 - 2100 processzorral, Win 7 op. rendszerrel. Plusz tavaly karira vettem a páromnak egy Lenovo G50-45 laptopot, Win 8 op. rendszerrel. A célom csupán az, hogy az öreg Fujitsu Simens Scaleo P-ből is kihozzak egy működőképes gépet, amin megy a 2007-es MS Office, lehet rajta netezni, filmet nézni, néha zenét hallgatni (ez van közelebb a TV-hez). Tudom ha rászánok legalább 50.000 Ft-ot akkor már egy jó konfigot tudok összehozni. De max. egy 10-est kívánok most rákölteni.
-
SamSem58
aktív tag
válasz
bluyoo #69123 üzenetére
Kösz! Azt tudom, hogy az LG775-be nem megy bele az AMD procim, arról már letettem
És így - SL7Z9 (Intel Pentium 4 630) proci + Intel D915GAG alaplap - mi a véleményed, érdemes megvenni? /tudtommal az Intel Processzorok elég jók, és a jelenlegi AMD Sempron(tm) sem egy izmos gyerek/
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Autós topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Könyvajánló
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest