Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atilla001
senior tag
válasz
bobalazs #102809 üzenetére
ja hogy ez egy független kérdés..
szerintem ha olcsó kell az Asus PRIME H610M-K D4 elviszi, de nincs rajta VRM hűtés.
Asus PRIME H610M-A D4-CSM ezen már van egy kis borda is.
Top flow hűtő (gyári)-t tennék és nem ajánlott nagyobb fogyasztású CPU.
#102741 itt láthatod mennyire melegszenek. B660, de a felszereltség hasonló -
Atilla001
senior tag
Üdv. Megkérdezhetem, a gigabyte B660 gaming X mit bír el a jövőben nem K CPU ból? Nem kell tuning, de biztos hogy i5 ről mennék feljebb ha gazdaságos a fejlesztés. Sok évben gondolkodom 12400f ről lépni. 60k amit adhatok érte ATX kell. Thx
-
Atilla001
senior tag
Üdv.
Tényleg utoljára. Szétnéztem mindenfele és több szempontból a giga lapját választanám.
Gigabyte s1700 B660 GAMING X DDR4
Felszereltség és VRM stabilitás szempontból 59k ért szerintem a kategóriában korrekt ATX lap. (inkább ezt venném megbízható boltból ennyiért) MSI és ASUS TUF helyett. Ahogy már elhangzott, ezzel nem lesz gondom évekig, ha valaha lecserélem a 12400F-et?
Köszönöm az útmutatást! -
Atilla001
senior tag
válasz
Géjza #102745 üzenetére
értem. Nem érdekel a dizájn, akkor látom utoljára hogy felteszem a ház oldalát.
60k ért látom májszoftnál ingyenposta (nem ismerem a boltot), ami még az ár elfogadható az MSI PRO B660-A DDR4 (58k az ASUS mATX)
és a SilentiumPC Fortis 5 öt raknám rá ajánlás alapján. Nekem az ASUS "robosztusabbnak" tűnik az MSI nél, de persze csak a képeket látom. Amúgy tök elég lenne az mATX
thx -
Atilla001
senior tag
válasz
Géjza #102712 üzenetére
Üdv!
Ajánlottad az ASUS TUF GAMING B660M-PLUS D4 eddig ez volt a befutó, de ha 140mm es CPU hűtőt tennék lehet hogy beleérne a VGA back-be. Igen ez másodlagos, de azért megkérdezem, hogy az alábbi giga deszka is felejtős? A legkisebb negatívra is marad az ASUS :-)
Gigabyte s1700 B660 GAMING X DDR4
thx -
Atilla001
senior tag
Üdv!
Gigabyte B660M DS3H AX DDR4 (rev számát sajnos nem tudom, annó ez fontos volt gigánál. oldal szerint 1.x van.)
Ezt az alaplapot néztem ki. 12400F et raknék bele és toronyhűtőm van jól szellőző házban.
Játékra lenne. Van esetleg tapasztalat, VRM vagy egyéb téren amiért nem ajánlott?
köszönöm! -
Atilla001
senior tag
Üdv!
Szeretnék megosztani egy esetet.
Minap behoztak hozzám egy gépet, hogy játék közben leállt a gép. Majd megpróbálta újból bekapcsolni, és a CPU mellől láng csapott ki és füst lett.
Elsőre a tápra gondoltam, de sajnos nem. Egy Asrock 970 Extreme 3 alaplap volt benne és egy FX8150-es CPU. Freezer 7 hűtő.
Szétszedve és alaposan átvizsgálva kiderült, hogy a VRM hűtők alatt lévő alkatrész égett ki, elszenesítve a környezetét. A deszka hátulján is hólyag lett, elégett alkatrésszel.
alaplap hátulja, VRM alatt
Socket mellettNem olcsó az alaplap és a CPU sem. De sajna ez lett belőle. 2 évet bírt így.
A gyári hűtés lecserélték mert iszonyat hangos volt és nem elég hatékony. Az Asrock oldalán írják, hogy FX8xxx CPU-khoz lefele fújós hűtés célszerű, hogy hűtse a környezetét is. Na ez nem ajánlás, hanem szigorúan betartandó. Ugye a Freezer 7 az toronyhűtő. Semmi hűtést nem kaptak az alkatrészek.
A CPU feszültség le lett véve, mert annyira melegedett. Így is megadtam magát.
Tehát ez esetben áldozni kell a komoly alaplapra, mert nem bírja hosszú távon. Hozzá tenném, FX8xxx-szet se vennék játékra.Ma kiderült, hogy a CPU is tönkrement. Másik alaplapban meg sem nyikkan. Igen nagy a kár.. sorry
Itt azért megkérdezem, ez esetben mennyi az esélye, hogy a CPU is tönkrement? Én még nem láttam rossz procit (túlhajtáson kívül), pedig nem ma kezdtem. Ja de, most egyet biztos
Ennyire fontos a jól kialakított alaplap és hűtés...
-
Atilla001
senior tag
válasz
bluyoo #70097 üzenetére
Nos, ha érdekel még valakit, akkor előszedtem a CD-t amit a deszkához kaptam. Mindent eltávolítottam, amit tudtam, és force feltelepítettem minden drivert és APP és SIV ami a CD-n volt, és láss csodát, a saját UKIFLI beállításokkal, minden rendbe jött. Van CPU hő, és beállnak a ventik. Legalább is első újraindulásra..
NoComment..
thx All.. -
Atilla001
senior tag
válasz
bluyoo #70091 üzenetére
Nem szeretnék senkit untatni már.
Utolsó UEFI van fent. Ha Manualra állítom nem enged szabáylozn asszem, mint ahogy maximumon se.
Nem csak a CPU-t nem jegyzi meg hanem egyik SYSFAN-t sem. Mindent elbarmolja.
Most rájöttem, ha rákattintok a kalibrálási ablakon egy fordulatszámra akkor megjegyzi. Fél siker.
APP-t már párszor újratelepítettem. És a deszka driverek frissítése után nincs CPU hőfok.. nem az APP
SpeedFan nem támogatja a B85 ben lévő szenzort (gondolom ott is csak fixen lehet. vagy hőfok/speed?)Erről a kettőről beszéltek le itt..
Z87M Extreme4
H87M-PROthx..
Ui. Nem akartam ilyen primitív dolgokkal küzdeni 2015-ben, mit 100 éve létező ventilátor szabályzás..
-
Atilla001
senior tag
válasz
bluyoo #70058 üzenetére
Természetesen friss UEFI-s Win7 van rajta, jogtiszta
Nem tudom, UEFI ezt hol befolyásolná?
CD ről tettem fel az összes progit. Inteles feleslegeseket nem (security meg hasonlók).
Aztán APP fel és ami kell letölt és frissített mindent. Határozottan emlékszem, hogy az elején jelezte a CPU hőmérsékleteket. Talán frissítések után tűnt el. Bár ez sem indokolja, hogy minden alkalommal elfelejti a manuális FAN beállításokat. Ha BIOS ban MAX ra teszem a ventiket, akkor nem is szabályozható többet Win-ben. Sokan panaszkodnak, köztük gigabyte nak is hogy ratyi a programjuk. Ugyan ezt tapasztalják..
14 napon régen túlvagyok.. választottam volna az asust amit eredetileg akartam.. Pfffff
thx..
(Inkább fogalmuk sincs, hogy rossz, mint hogy nem tapasztalták)
thx -
Atilla001
senior tag
Üdv! Csak felteszem itt is a kérdést mert nem kapok választ (se).
B85M-D3H (agyonajánlott)
Saját SIV venti szabályzója minden újrainduláskor leszarja a beállításaimat és nem jelzi ki a CPU hőmérsékletet. Van valami tipp erre.
Megjegyzem a 2009 es Asus alaplapom stabilan tudja ezt mai napig.. Ez nekem egy nagyon fontos feature lenne... gigabyte suxx...thx
-
Atilla001
senior tag
Üdv! Kérhetek itt B85M-D3H SIV ventilátor vezérléssel kapcsolatban segítséget? thx
-
Atilla001
senior tag
Üdv!
Ma megjött a Giga B85M-D3H alaplapom, és legnagyobb meglepetésemre Rev1.1 verzió
Teljesen felkészültem a 2.0-ra. hehe
thx(#69616) bluyoo
Gondolod, hogy a 2013.Q3 Intel inf a legfrissebb az alaplaphoz? Vagy a 85-ös chipset hez az?
thx -
Atilla001
senior tag
Üdv!
Segítenétek abban, hogy egy új R2.0 B85M-D3H alaplap drivereket elég letöltenem a web oldalról, vagy érdemes(ebb) a gyártók oldaláról a legfrissebbeket feltenni?
pölö Realtec Audio, Intel inf
thx -
Atilla001
senior tag
Üdv!
Volna e valakinek arra ötlete, hogy hogyan lehetne egyszerűbben 2 VGA és 1 HDMI monitor kimenetet elérni, úgy hogy akár mind 3 külön vezérelhető legyen. Kiterjesztésre gondolok.
Egy intézménynek kellene..
A B85M-D3H tud 3 kijelzőt, de 1 VGA 1 DVI-D és 1 HDMI van.
esetleg +1 VGA ami együtt működik a CPU HD videóvezérlővel?thx..
-
Atilla001
senior tag
Üdv!
Segítenétek abban, hogy a Giga B85M-D3H deszkán 2 pines S/PDIF kivezetés van.
Erre rá lehet tenni az optikai hang kimenet hátlapot, vagy 3 pines header kell kell és ez csak koax lehet? Rosszabb esetben hang vagy VGA-ra kötéshez?thx
-
Atilla001
senior tag
Üdv!
Azt lehet tudni, hogy az alábbi memóriát támogatja e a Giga B85M-D3H?
HX316C10FWK2/8Listában nincs benne.
thx -
Atilla001
senior tag
válasz
MiklosSaS #68518 üzenetére
Hehe, ez annyira bonyolult?
Akkor szeretnék egy 1150 es deszkát
i5 4590 hez.
4 ramfoglalat
minimum 2 PWM 4pin CHAFAN külön szabályozható +1db 3PIN jó lenne az is szabályozható. + CPU 4 PIN természetesen. Enyhe tunning, jó energiatakarékos megoldás.
1SPDIF header, E-SATA lehetőség(hátlapon is elég (külön veszem)
6 jack audio. jobb audio chip.
hatékony passzív hűtés.
sok évre tervezve.
1 VGA lesz max
1 PCIe 1x
USB3 úgy is alap
nettó 18k-ig bezárólag jólenneAmúgy ha felhajtanám az Asus Z87-C C2-tőt, az jobb besorolást kapna?
köszönöm!
-
Atilla001
senior tag
Sziasztok.
Lehet béna a kérdés, de miért/mitől kifutó modell az Asus Z87-C alaplap.
Pont jó lett volna felszereltsége, a venti vezérlése. Talán az ára is. Nagyker nem nagyon lát róla beszerzést már.
thx
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest