- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winchester95
őstag
válasz
bluyoo #71644 üzenetére
Crossfire-t soha nem használnám se a PCI slotot
Se 6db hangbemenetet.
Skylakeről kb semmit nem tudok, viszont valoszinu hogy dragabb lesz mint alaplapban mint prociban...
Es eppen hogy megtudtam venni az I5 4440+ Asus B85M Vanguardot használtan.
Igazából még a gépházam is olyan mint a kártya és az Asus Gamer lap:/Esetleg még ATX-es Asus gamer lapban gondolkoztam.
(Most egyenlőre a 290 VGA van nálam, holnap ha minden igaz jön a proci+Lap postán
-
bombibmw
veterán
válasz
bluyoo #71561 üzenetére
Bizony,az enyémben lehet.
Elvileg az F12-es bios már fogadja a Refresh procikat is,ha jól tudom.
Akkor rajtahagyom ezt és meglátom,mi lesz.
Így nem lesz 1,8V Vcore sajnos.(#71559) dannyl:
Köszi,volt már pár belőlük!
Egyelőre kipróbálom ezzel,aztán újítok majd Z97-re.(#71560) miklosss2012:
Akkor marad ez,mert lehet,hogy az F14 már nem enged tuningot,bár akkor nem írták volna a gyári oldalon az 1,8V-ot Vcore-nak.
Aztán lehet,hogy csak elcsalnak a rossz irányba.Egyébként nem csak szorzót lehet állítani,hanem mindenféle más feszültséget is,mint egy rendes Z-s deszkában.
Itt a fázisokkal leszek bajban majd. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
bluyoo #71417 üzenetére
Kösszi....
Asus lett belőle,elkaptam az Aqua-ban egy B85M-G-t OEM kiszerelésben 13500ft.-ért...
Antizacsiban kaptam kis füzetével,lemezével,hátlapjával,2db sata kábellel és 3 év teljes körű garanciával.Működik,semmi baja nincs, csak a szokásos Asus visszafogott boot ideje a zavaró.
-
Zombye
csendes tag
válasz
bluyoo #71273 üzenetére
Köszönöm a segítséged.
Ezen vacilálok én is, hogy most érdemes-e beruháznom az LGA1150 platformba, újan, vagy vegyek használtan ócóért LGA1155-t.
Vajon mennyire lesz fejleszthető az LGA1150. Teljesítményben a régebbi is elég lenne, de ha racionális fejlesztési lehetőség van az LGA1150 irányába, beruházok rá. Lényeg, hogy az elkövetkezendő 4-5 évben nem óhajtanék gépre költeni... túl sokat. -
nemethchek19
aktív tag
válasz
bluyoo #71273 üzenetére
A midi kontrollereknek teljesen mind1. Az én audio interfacem viszont usb-ről kapja a tápot.
Ez a hangkártya főleg a mobilitásra lett kitalálva. Utazós, notebookos felvétel készítésre. Úgy gondolom nem lehet akkora feszültség igénye,de passz. 2,5 éves eddig nem tapasztaltam ilyesfajta problémát nála. Igaz mostanában van egy kis pattogás a hangban néha, de a gond az én laptopomban van vagy a windowsban. Ha mégis gond lenne majd az új konfigomban, akkor inkább az audio interface-t cserélem le valami komolyabbra mert ez erősen belépő kategória és nem ártana fejlődni.
Erről beszélek egyébként: [link]
Régebben egy zeneszerkesztős/sound desinger csoportba feldobtam már ezt az usb power témát az alaplapoknál, többen leszavazták, hogy nem érzékelhető a különbség és hogy egyszerű lapoknál se volt gondjuk ezzel. Szerintük pénzkidobás lenne. Külső hangkártyával történő felvétel esetén viszont előfordulhat zaj, ha feszültségingadozás lenne. Mivel egyelőre nem profi szinten dolgozok, kezdésnek hobbira ez most elhanyagolható lesz. Ki kell tapasztalni, de mint írtam akik szakik a pc zenélésben e téren nem éreztek usb power nélkül se problémát. Egyelőre saját szórakoztatásra szeretném csak a konfigot, ha annyira nem számottevő ez a különbség akkor inkább nem vállalom be a drágább deszkát. Lehető legolcsóbban szeretném megoldani az igényeimnek megfelelően.
USB-s eszközök közül Ami állandóan működés alatt lesz ha bármikor amikor bekapcsolom a gépet az bill+egér kombó a 2 usb midi kontroller és az usb audio interface. A minden más csak ritkán. Túlságosan nem is lesz hajtva a gép mert a legnagyobb feladat amit majd el kell látnia, az a DAW szoftverek és a beépülő pluginek futtatása. Ami külső felvétel az néha gitár.
Ház terén megfogadom a tanácsodat, szétnézek még egy kicsit melyiken van több usb, meg utána kérdezősködök a "házas" topikban.
Remélem eleget pofáztam, hogy lelkiismeret furdalás nélkül a G43 mellett dönthessek.
De nyugodtan írj bármit, mert sok hasznos tanáccsal segítesz.
Kösz a türelmedet és a segítséget Bluyoo!
-
nemethchek19
aktív tag
válasz
bluyoo #71261 üzenetére
Igen mindenképp figyelemreméltó, ez a rengeteg usb port. Az "usb steel power"-ről nem tudok semmit, új nekem ez a fogalom. Előfordulhat, hogy a G43-ban nem kapja meg mindegyik usb a megfelelő feszültséget? Az MSI z87m Gaming lapnál láttam, hogy ott meg "USB AUDIO POWER" van. Most nem tudom, hogy ez marketing duma csak, vagy tényleg van ezeknek a rásegítéseknek értelme. Ha van is arra gondoltam, hogy a cpu tuningja miatt nagy a fogyasztás és hogy ezért kell még + feszültség az usb-nek hogy elbírja, de nem értek hozzá.
Esetleg H97 lapban tudsz olyat ami hasonló usb felszereltséggel rendelkezik, mert én nem nagyon találok 14 felett.
Ha az MSI h97m g43 lapot nézzük a 6 alap usb porton kívül marad még 6 aminek kivezetés kell. Első körben a Cooler Master Silencio 550 házat néztem ki, amiben 1db usb 3.0 és 1 db usb 2.0 kivezetés van. Akkor +2 megoldva. Így 4 usb port még mindig kihasználatlan marad. Szóval vennem kell majd egy 4x hátlapi kivezetést, feltéve, ha olyan létezik. 2szereseket láttam csak most így hirtelen.
Nyugodtan javíts ki ha tévednék. Eddig notebookom volt, szóval nekem új ez a téma, úgy hogy vannak hiányosságaim. Most meginogni látszik a G43-ba vetett hitem.
-
nemethchek19
aktív tag
válasz
bluyoo #71258 üzenetére
Kösz az infót! Biztos jó lap lehet, de mivel szorzózáras cpu mellett döntöttem és a lehető legolcsóbban szeretném megúszni a dolgot, nem érné meg nekem ez a beruházás.
Ha nincs más ötlet és mindenki támogatja eme frigy létrejöttét, szerintem az MSI H97M-G43 mellett fogok dönteni.
Akinek van valami ellenvetése az most szóljon!
-
oncsi
őstag
válasz
bluyoo #71227 üzenetére
Van kétféle átalakítóm is, de egyikkel sem megy. Már futottam e témában pár kört.
Külső házban ment pár évig egy notiról hajtva, csak azt eladtam, mert összeraktam a mostani gépet, ami végül is teljesen megfelelt eddig. Csak az USB 3 kellene nagyon (vettem bele PCI Exp. USB 3 kártyát, de Linux alá nem sikerült beüzemelni) -
ViZion
félisten
válasz
bluyoo #71224 üzenetére
Nekem van ilyen satára dugható átalakítóm, régen sok adatmentést, gépfrissítést csináltam. Nincs vele baj, csak ugye ki kell sakkozni, h a kütyü és a vinyó is milyen állásban legyen: master-master vagy slave-slave vagy cs-cs... meg ennek is kell táp, egyszer lefelejtettem és lestem miért nem akarja a jót...
-
oncsi
őstag
válasz
bluyoo #71222 üzenetére
Az autómban lévő gyári rádió eredetileg csak gyári lemezt eszik. De van egy régi Yamaha íróm, amivel megírva azt is lejátssza. Próbáltam sok újabb írót de egyik sem jó. Ezért kell az IDE csati.
De szívesen megnézném a javaslatodat! Lehet, hogy beteszem egy mobil házba az írót, és akkor nem kel az IDE. -
oncsi
őstag
válasz
bluyoo #71214 üzenetére
Értem én, da akkor inkább gépet is cserélni kellene, mert a táp csak max kb 150-180W-os. Nem azt mondtam, hogy 14K a proci, hanem +4K-ért már volna 4 magos CPU is bele.
De melyik lapról, meg procirol is mondod? Nem vagyok ellene, de a sebesség másodlagos, Nem játszom a gépen, legfeljebb videózok rajta. Az alacsony fogyasztás viszont tetszene. Ja, és az IDE csati is fontos lenne. -
májkiy
tag
válasz
bluyoo #71164 üzenetére
egyelőre 2-t néztem ki: MSI Z97 GUARD-PRO vagy a Gigabyte GA-Z97-D3H. A légkeverők szabályozása kényelmesebb lenne automatikusan, ha lehet alaplapról, de a házban lesz manuális fordulatszám-szabályzó, úgyhogy megoldható azzal is, ha túl drága lenne egy ilyen alaplapi funkció. Kb hány ezertől kezdődik az ilyen? És hogyan működik? Mert nem találtam róla eddig információt, vagy nem egyértelmű belőle, hogy csak a cpu hűtőt szabályozzák-e, vagy mindegyiket.
-
geckowize
őstag
válasz
bluyoo #71173 üzenetére
Aquánál jelzik is, hogy Rev 1.0-s.
Félreértettél, nem a kék szín a lényeg, csak ha közel azonos a kettő, azonos áron, akkor már a kéket választanám.Mindenesetre az 1.0 -ás verziónál, az Intel LAN mellett, a Realtek ALC892 helyett, Realtek ALC1150 van ....
Nem vágom ezeket a Realtek chipeket fejből, ezzel azt akarod mondani, hogy az audiochip az MSI H97 GUARD-PRO-ban ALC892, ami gyengébb minőségű, mint a Rev 1.0-s Giga H97-D3H-ban lévő ALC1150?Szerintem ma meló után átveszem Aquában a procit és a lapot, ha igenlő a válasz az előző kérdésemre, akkor a Giga lesz.
-
geckowize
őstag
válasz
bluyoo #71142 üzenetére
Úgy látszik Rev 1.1-es változat semelyik Gigabyte ajánlott lapból nincs árgépen, vagy csak a boltok nem jelölik... Úgyhogy prémium audiokondenzátorokról lemondhatok.
Intel LAN-t egyáltalán észrevenném a Realtekhez képest?
Igazából színben jobban bejön az MSI, tudom, hogy szín alapján dönteni a legnagyobb hülyeség (itt nem is pusztán erről van szó), de szeretem ha az eredmény nem egy gagyi, tarka, 20 színű gépbelső lenne.
De szimpatikus márka a Gigabyte is, két Gigabyte lapom is volt már az ASRock előtt és meg voltam velük elégedve.
Tehát a kérdés az, hogy az okos döntés még mindig a Giga lenne közel azonos áron (430 Ft-tal drágább az MSI-nél), mégha nem Rev 1.1-es és nincs prémium audiokondenzátor, csak Intel LAN?
-
geckowize
őstag
válasz
bluyoo #71140 üzenetére
Miért, miben jobb?
Itt ahogy látom ajánlott lapok között nincs úgy írva, hogy Rev 1.1, gondolom akkor nem számít, meg az összehasonlítást elnézve semmiben sem különbözik papíron.
-
laychi
veterán
válasz
bluyoo #71131 üzenetére
msi z97 gaming 3 35k +
msi z97 g43 31,5k---(hú 1-én még 29k-ért vettem,igaz az én hülyeségemből drágább lett,mert bevizsgáltattam,biztos jó e a bios,kompatibilis e.
Emiatt arra is rájött 1,5k ,de ez nem volt feltétel,meg a bolttól se,hogy ilyen kretének legyenek...ehh)Na mindegy,szóval miért is drágább a g43 a gaming 3-tól?
Meg a gaming szériánál a killer LAN-nal mizu? Nem problémás az 1-1 szériánál?(gyártótól függetlenül)
-
geckowize
őstag
válasz
bluyoo #71122 üzenetére
Az ASRock esetében jobb (Intel) LAN, M.2, SATA Express, jobb audio kondik.
Az MSI esetében jobban elhelyezett tápkör, valamivel jobb UEFI.
A Realtek LAN sokkal szarabb mint az Intel? A jobban elhelyezett tápkör a gyakorlatban milyen előnyt jelent? Jobb tuningolhatóság?A helyedben kicsit megpótolnám a keretet. +2K és már az MSI Z97 GAMING 3, Gigabyte GA-Z97X-Gaming 3 is a kosaradban lehet.
Hát már így is fogcsikorgatva szántam el magam, hogy H97+4590 helyett Z97+4690K legyen, de ha meg tudod indokolni, hogy mivel járok jobban, akkor megfontolom. Miben jobbak mint a Z97-G43, azon kívül, hogy "géming" és fekete-piros szín dominál (ami pont nem megy a házamba, mert kék ledes ventijeim vannak)?
Hogyhogy ezek nincsenek a témaösszefoglalóban az ajánlott lapok között? -
geckowize
őstag
válasz
bluyoo #71111 üzenetére
Köszi.
Még annyit kérdeznék, hogy láttam valahol (lehet pont ebben a topicban) egy általános sorrendet alaplapgyártó márkákra vonatkozólag, ami ez volt:
1. Asus/MSI
2. Gigabyte
3. ASRockEmiatt gondolkoztam el, hogy ASRock Z97M Pro4 helyett esetleg a 2800 Ft-tal drágább MSI Z97-G43 jobb választás lenne? Mindkettőnél 3 év gari van Aquánál, ami meglep, mert eddig azt hittem, hogy Asus ad csak 3 év garit (max MSI), és a többi csak 2 évet. Legalábbis VGA-knál így volt.
Specifikációkat átnézve nem sokban különbözik papíron, ezért kérdezem, hogy pl jobban bírja-e az MSI a tuningot, időtállóbb-e, jobb minőségű-e, jobb valamiben?
-
Tanisz
senior tag
-
Mahrenburg
őstag
válasz
bluyoo #71049 üzenetére
Mielőtt elkezdenétek recepteket cserélni itt az anyatopicban, vagy megadni, hogy melyik nagyváros belvárosában lehet a legjobb csapolt sört kapni Afrika- és Ázsia-szerte, felhívnám a figyelmeteket (amit eddig bizonyára nem tudtatok
), hogy időközben megnyílt az off-topic is, amely annyira azért nem pörög, hogy elvesznének benne a hozzászólásaitok. Bár a Vezérigazgató Úr arra nem tartotta érdemesnek, hogy bekerüljön a Téma tudnivalókba, de immár "csupanagybetűs" OFF-topic lett (jelentsen is ez bármit
)...
-
KAMELOT
titán
válasz
bluyoo #70797 üzenetére
Szeva Papa!
Erre tudnál válaszolni nekem?
Köszi! -
QuintusDrake
csendes tag
válasz
bluyoo #70671 üzenetére
Szia!
A két alaplap az MSI B85 Gaming illetve az MSI Z97 Gaming 3, de más gyártóknál is hasonló a helyzet. Úgy olvastam, hogy az új Haswell Refresh procikhoz kihozott Z97 lapoknál az M.2 csatolón keresztül közvetlenül lehet az erre alkalmas SSD-t csatlakoztatni, míg a régebbi lapoknál a SATA3-szolgál erre a célra, lassabb (ez persze ralatív) átvitelt biztosítva. De lehet, hogy alapvetően félreolvastam valamit
)
-
Chosen
addikt
válasz
bluyoo #70441 üzenetére
Tegnap megérkezett az utód. Végül nem Z77 lett, mert beszerezhetetlen, maradtam a kiszemelt MSI B75MA-E33-nál. Több szempontból bejött és működik, de több szempontot a jövőben érdemes lenne figyelembe vennem. Viszi szépen az i5 2500-at, de ez a lap nincs úgy tervezve, hogy Mugen 2 fog rámenni. A forrasztások a socket körül tele vannak bombázva, nagyon necces ment fel a hátlapi tartó. A cpu foglalat annyira le van tolva, hogy alaphelyzetben rálóg a Mugen 2 a PCI-E slotra, csak elforgatva fér el, akkor is centik híján. Ezen kívül kb rendben van, tényleg korrekt kis lap.
Magamnak konklúzió tehát a jövőre vonatkozóan: Ha nem fogok tuningolni, de rajta a felszerelés tuning szett lesz, akkor ugyanúgy el kell gondolkodni egy komoly lapon alá.
-
laychi
veterán
válasz
bluyoo #70565 üzenetére
pár napja néztem és olcsóbbak voltak léyegesen,2-3 nap alatt kikophatott 1-2 készleten maradt darab,aztán most felszaladtak az árak
33-ért léttam ud3h-t
35-ért ud4h-t-ez még most is van a4team-hez írva,de már archív,nem lehet azt sem rendelni...
40 körül ud5h-t árukeresőn.
érdekes...
pont most akarok váltani és direkt ezeket is néztem,de így kiestek a játékból...
akkor jobban megéri a z97x gaming 5 és le van ejtve a a többimaradt párbajban az msi z87 és z97 gd65 a gaming 5 mellett
ezek 6 valós fázissal,doublerrel vannak(marketing szerint 12 fázis,de na... -
Ðávid
aktív tag
válasz
bluyoo #70547 üzenetére
Kaptam tippet az ITX témában, hogy próbáljam meg a SpeedFan nevű programot. Megpróbálom vele.
Az a helyzet, hogy nem nagyon tudom másik ventilátorokkal kipróbálni, mert a házba (Sharkoon CA-M) egy 60 mm-es és egy 120 mm-es fér, utóbbiból csak vékonyabb. Egyikből sincs másik, hogy teszteljem. Ezt a kettőt is direkt ebbe a házba vettem. Előzőleg a házban egy Gigabyte B85M-D3H volt. Az se valami bajnok a szabályozás terén, de ott mégis sikerült szinte alig hallhatóra levennem a fordulatszámot.
Abban meg végképp igazad van, hogy vezérlésben az Asus a legjobb. Saját tapasztalat.
-
laychi
veterán
válasz
bluyoo #70562 üzenetére
Z87X-UD3/4/5H-n van,ami szintén valós 8 fázisos,biosa támogatja a Devils canyont és a haswell refrest frissítés után
Van kimérési pont,nincs M.2 Sata, nem támogatja majd az 5.gen procikat.
Szerk.:Most nézem,hogy emelkedtek az áraik,de 33k körül voltak. Főleg az ud3h és ud5h-val szaladt el a paci...Z97X Gaming 5 is csak F5-re frisssítve támogatja,szóval kis híján ugyan ott van az ember vele, ha nincs betervezbe broadwell és M.2 Satás SSD
-
Ðávid
aktív tag
válasz
bluyoo #70451 üzenetére
Valóban sikerült megcsípnem Iponban az utolsó darabot.
Képek itt.Amit negatívumként tudok felróni ennek az alaplapnak az, hogy csak egy ventilátor csatlakozó van még pluszban rajta a CPU-én kívül és a vezérlése nem valami jó. A CPU hűtőt szépen le lehet szabályozni, hogy alapesetben ne menjen nagy fordulaton, de a másikkal nem lehet 50% alá venni házhűtőt. Be kell szereznem egy szabályozót...
-
Ðávid
aktív tag
válasz
bluyoo #70443 üzenetére
Ó, a fenébe...
Na jó, egyelőre bizakodom. Még nem szóltak, hogy nem lesz.
(#70444) LógaGéza
A PCX-nél volt még ennyire leárazva a Z87I AC, sőt még valamivel olcsóbb is volt az Iponnál. Az előbb néztem a PCX-et és náluk nem találtam már meg a kínálatban. Iponon meg felment 30 ezer fölé. -
B.bika
újonc
válasz
bluyoo #70427 üzenetére
Köszi a választ.
Ahogy nézem, 40 körül vannak használható SLI-képes lapok, és 45 körül kapható már a fekete Giga, tehát annyira nem nagy plusz költség, +5k-t megér, ha már 40-ért vettem házat hogy szép legyen...xD
Ám amit mutattál ASUS-t, szintén jó lehetőség (talán még jobb is kinézetre), és csak 40, ami már minden szempontból tökéletes.
Mivel veszek egy 110-120k-s videokártyát, egy lapot alá, és a tápom is frissíteni kell, ezért 5-10k nem olyan vészes plusz költség.
Bekerül a kalapba az ASUS, örök hála hogy írtad, valamiért nálam kimaradt a szórásból.
Azonos márkájú lesz a lap és a VGA, valószínűleg az összesített ár dönt a Giga és az Asus között... -
Chosen
addikt
válasz
bluyoo #70431 üzenetére
Néztem, de sajnos elég ritka az ami jó és még gari is akad rá.
Ezt néztem első körben egyébként: MSI B75MA-E33. 15,5k 3 év gari, van USB3.
Tuning azért nem szempont egyelőre, mert a K-s cpukat még mindig őrült árban adják, valószínűleg csak i5-2300/i5-2500 környékére fogja futni a keretből. Lapra kb 15k-t szánnék.
-
Knobber
aktív tag
válasz
bluyoo #70370 üzenetére
Itt hardveraprón vennék egy ilyen lapot, ahogy nézem 10-20 körül mennek (és 20eFt-ért már félkonfigok is).
Bár nem tudom, hogy mennyi FPS-t nyernék azzal ha PCIE 1.0-ról PCIE2.0-ra upgradelnék?
Igaz, lenne egy Q9550 a házban, rajta egy jó nagy hűtő (Thermaltake V1) és egy kis OC-t biztos elbírna. -
tiborc96
csendes tag
válasz
bluyoo #70321 üzenetére
Hát igazából szerintem maga a piacon ment fel az ára mert több üzletben is néztem (pl.: pcx, ipon) és minden hol mutatja az árgrafikon a gyors ár növekedést.
Mostanában tervezek gépet újítani, egy i7 4790k a kiszemelt áldozat. Elvileg jó tuningpotenciál van benne és az alá szeretnék egy normális lapot. -
tiborc96
csendes tag
válasz
bluyoo #70317 üzenetére
Értem, hát elég rendesen elárazták.
Van esély arra, hogy lemegy az ára?
Az Asus MAXIMUS VII RANGER szerinted megíri az árát?
És ezekről vélemény?
-Asus Z97-A
-Asus Z97-Pro Gamer
Mennyire lennének alkalmasak tuningra?
Bocsi a sok kérdésért.. alaplapokban annyira nem vagyok otthon. -
ViZion
félisten
válasz
bluyoo #70295 üzenetére
Hááát... de hát ez MSI...
Nem kell wifi meg csicsa, nem játékra lesz. Ez miféle?Most ha gonosz AMD fanboy lennék, akkor megkérdezném hol vannak az ócó és szuper lapok, amiben csúcs intel kockák mennek ezer évet... De nem vagyok ilyen!
Jah, most PC X nagyon ócó, rendeltem a héten egy félkonfigot, ott is majd' 10%-al ájpon alatt voltak.
-
danika0670
tag
válasz
bluyoo #70222 üzenetére
8k+ afaert jonne az a giga lap akkor sem eri meg ha kesobb nem tuningolnam a K-s procimat? Elonyomre nem szolgalhat ettol fuggetlenul a 4 ram slot ami a giga lapon van szemben az Asrock lappal ami most lapul a masinamban?! De ha alapon se nagyon birnak a giga lapon a hoelvezetes nelkuli tapkorok akkor megertettem amit emlitettel
Ui.: a K-s procit azert vettem meg innen aprorol mert bitang jo aron volt mas i5 felhozatallal szemben.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Autós topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest