- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
sarkadifeca
tag
válasz
Milka 78 #79853 üzenetére
Itt jegyezném meg, hogy Én is egy Asrock Z170 Extreme4 boldog tulaja vagyok egy i5-6500-el. A tapasztalatok nagyon pozitívak így kb 1,5 hét után. Egyedüli "hiba", hogy az alaplapra kötött 3 db Coolink Swif2 120p ventit csak úgy hajlandó vezérelni, hogy bekapcsolás után-kikapcsolás és utána minden megy úgy ahogy a BIOS-ban beállítottam neki! kb. ennyi a gond vele Nekem, nagyon fasza is lap!
Üdv!
-
Mata12
csendes tag
válasz
Milka 78 #79846 üzenetére
Hát ha azt javaslod jó az inteles is akkor nekem megfelel az is
Valóban külső kártya, köszi.
Közben találtam olyan megoldást, hogy lehet kapni 3 ezer forintért PCIE M2 átalakítót. Később az SLI még jól jöhet azért gondoltam, hogy legyen az is rajta, de a Tomahawk ACn nincs. Direkt úgy variálják ezeket a lapokat, hogy egy maximalista ember megvegye a Deluxe-ot 100 ezerért
Szóval akár lehetne egy ilyen is, de nem tudom
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5499#ov
Vagy van konkrét típus amit még preferálnál?Köszi, bocs hogy feltartalak ilyenekkel.
-
Scooby
aktív tag
válasz
Milka 78 #79829 üzenetére
Szia!
Igen, tudom, hogy mázli kérdése, de remélem jó CPU-t fogok ki! A hűtéssel nem lesz gond szerintem, ID 240FrostFlow. Ez a hűtés nagyjából hozza a legjobb léghűtők teljesítményét, de szerintem ezt te is tudod, tanácskoztunk már a játékvizes topikban
.
Akkor a kérdése eldőlt marad az Asus.Köszönöm szépen neked is és HG-nek is!
Üdv
Dani -
IstvánLászló
őstag
-
chester91
senior tag
válasz
Milka 78 #79802 üzenetére
Még nem biztos, hogy alaplap gond van, de elkezdtem nézelődni. Jelen állás szerint lehet alaplap, ram, táp, proci hiba, vagy mindennek annyi, és akkor kívánom az ablakon az egészet.
Igazából a lényeg az, hogy legyen stabil, mert később megy húgomnak a gép, ha végre valahára sikerül építeni egy új konfigot.
-
mucsiattila
csendes tag
válasz
Milka 78 #79720 üzenetére
Szia!
Igazából nincs keret, a lényeg, hogy minél olcsóbb legyen, de ne szar.
Azért írtam, h mik lesznek benne, mert csak azok lesznek benne, így pl a 4db RAM slot, vagy a 2db pcie 16x slot, vagy a 7.1 audio, vagy 10 usb port csak pénzkidobás.
Persze ha csak pár forint a különbség akkor megéri, de nem szeretnék 5k-val többet fizetni azért, amit nem is használok ki.
Pl a H110m egész jónak tűnik elsőre. -
tknof1871
őstag
válasz
Milka 78 #79661 üzenetére
Üdv!
ASRock H170M PRO4? Ezeket írják róla:Nagy sűrűségű, üvegszálas nyáklap. Szerencsére az ASRock új nagy sűrűségű, üvegszálas nyáklap kialakítása,amellyel csökkenti a réseket a nyáklapok között, hogy megvédjék a pára okozta rövidzárlatoktól.
A hagyományos, analóg tápellátást alkalmazó alaplapokkal szemben, ez az alaplap az új generációs, digitális PWM (pulzushossz modulációs) kialakítást alkalmazza, mely sokkal egyenletesebben és hatékonyabban adja le a CPU Vcore feszültséget, így az alaplap stabilitása nagyobb és élettartama hosszabb lesz.
Full Spike Protection
Bizonyos érzékeny digitális alkatrészek az ASRock H170M PRO4 alaplapon érzékenyek a feszültségingadozásra, a túlfeszültség miatt a rendszer azonnal meghibásodhat. Az ASRock Full Spike Protection számos technológiát vonultat fel, hogy megvédje az alaplap alkatrészeit az ilyen váratlan feszültségcsúcsoktól.Drágább mint a Asroxk B150 Pro4S. De nagyobb élettartamot és megbízhatóságot ígér. Jól hangzik. Vajon igaz amit ígér? Megéri a felárat?
-
-
flikenflaken
tag
válasz
Milka 78 #79701 üzenetére
Ha tudnad mennyit kavartam en a sz*rt ma nekik lehet ne ezt mondanad. 15 emailen vagyunk tul de megirtam a 16.at is 3 rendelesmodositason tulvagyunk, mostmar csak megkapom amit szeretnek. Igyis +15kval a tervezett keret fole lottem. (nem volt pure power 500 tap, lett helyette srtaight power)
Koszonom a segitseget mindenkinek!
-
tknof1871
őstag
-
Darknech
csendes tag
válasz
Milka 78 #79650 üzenetére
Köszi, én is nézegettem a b150et, de abban az nem tetszett, hogy nincs XMP. Jó mondjuk nem egy ultragiga erőgép lesz, de próbálnám a maximumot kihozni. A DDR4es 2400Mhzes C12es Kingston HyperX Savage nagyon jó árban van, csak ebből kb semmit nem tudna kihasználni a lap. Az alap 2133as C15ös ramok meg árban nagyon közel vannak. Jó tudom használat közben fel se tűnik a különbség, de hosszútávra tervezek, és minden minimális gyorsítás jól jöhet.
Az USB portok miatt még gondolkozom a Gigán, mert az Asusra ráraktak egy type C-t, de annak túl sok hasznát nem látom perpill. -
silvergod
őstag
válasz
Milka 78 #79636 üzenetére
köszi újra
Akkor ha ennyire nem ajánljátok a gigát marad az extreme 3...jobbat nem tudok sajnos...
Van arra kilátás hogy januárban az extreme 4 ára mérséklődik? mert akkor megvárnám ...
mert írtátok hogy ilyenkor megemelnek mindent..inkább akkor januárra halasztom az összerakást.Hunork köszi Jó a K4, csak nincs rajta 3.1 azt szeretnék rá..ezért azt kilőttem.
-
flikenflaken
tag
válasz
Milka 78 #79592 üzenetére
SyMbioTe írta, hogy csak ATX szükséges, a PCI csatolók miatt. Az viszont továbbra is kérdés, hogy milyen felszerelés különbségek vannak? Azt se tudom, hogy milyen felszerelések vannak alapból. Akció szerinted várhatóak karácsonyig? érdemes addig várni a gép megépítésével?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Milka 78 #79526 üzenetére
holnap cyber monday, hátha beakcióznak valamit....
szóval amiket írtál, Asrock B150 Pro-k, MSI B150 Mortar, stb...mi a legolcsóbb, ami jó?
van egy VGA-m, 2 vinyóm, egy DVD olvasóm, és egy külső vinyóm, usb3-al, más extrám nincs.
usb is csak a pendrive-nek, meg joysticknak kell.
-
Csocsocx
csendes tag
válasz
Milka 78 #79392 üzenetére
Akkor a "más terv" szerint ez a konfig elgondolás:
Alaplap: ASUS M5A97 R2.0
Proci: AMD Fx8300
Proci Hütés: Coolermaster Hyper 212
Memória: HyperX 8GB FURY DDR3 1866MHz CL10 KIT HX318C10FK2/8
Vga: GIGABYTE GV-RX460WF2OC-4GD RX 460 4GB GDDR5 Windforce OC PCIE
SSD: SAMSUNG 250GB 850 EVO SATA3 2,5" MZ-75E250B/EU
Táp: FSP Hyper M 600
Ház: DEEPCOOL KendomenEsetleg az AMD FX8300 helyett, egy FX8350 feltéve ha elbírja az alaplap.
Segítséget köszi.
-
-
Tibroo
aktív tag
válasz
Milka 78 #79334 üzenetére
Köszönöm,hogy meg erősítettél benne!
159€-ért vettem,amit korábban is írtam az amazonon 199€ helyett,mert kaptam 40€-os kedvezményt régi ügyfélként!
Teszteket,olvasva nézegettem,ott sok helyen ezt ajánlották,meg igazából egy VGA-s konfigom lesz+ egy WIFI kártya benne
Eddig mindig ATX-es lapjaim voltak,de a VGA-n kivül soha nem tettem bele semmit,ezen meg amire szükségem van,rajta van!!+ ha jól számoltam 7 db ventit tud vezérelni.. -
-
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Milka 78 #79127 üzenetére
Ez a kamu szó eléggé túlzás ,főleg hogy akárhányszor le írod a Mortar lapot ,annyiszor hozzárakod a kamu M2 foglalatot.
DE ebben az esetben nincs semmi kamu ,mivel a gyári oldalon fel is van tüntetve ,hogy csak wifi ,így ebben az esetben sem félrevezetés ,sem kamu dologról nincs szó.Asusék szokás szerint spórolgatnak rendesen ,attól hogy 2db usb kivezetéssel több van rajtuk még véletlen sem rugnak labdába a Mortar mellett ,+5+Optical SPDIF,DVI ,D Sub és egy Bios kapcsoló.
De ha a két lapot is össze kéne mérnem szakmailag ,MSI nem spórolta le a vram feléről a bordát és még több vram is van rajta ,ráadásul szeretettel adagolnak játékot és ajándék terméket mostanság a játékos lapjaihoz ,de mondjuk ez bolt függő is.
Finoman fogalmazva ezek mellett ,minden alkatrésze minőségibb és korrektebb az MSI nek ,Asus-ék 30k-ért nem nagyon szeretnek normális lapot adni ,főleg nem ajándékokat mellé.
Jaa és igen a hátlap tálca ,ha már a hátuljáról is szó esett, vastagabb mint egy sima natur fémlemez ,ki van toldva gyárilag egy kis védőszivaccsal ,Asus tanulhat egy picit mert az MSI kezdi elég keményen lesöpörni a pályáról vga és deszka téren is.Azért annyira amatőr nem vagyok ,van szemem és némi hozzáértésem is már az évek múlta miatt ,esetleg ha véleményre vagy segítségre lenne szükségem ,az csak a felhasználói tapasztalat lenne egy adott termékről.
-
törölt tag
válasz
Milka 78 #79067 üzenetére
Arra gondoltam, hogy alapvetően munka (programozás, semmi erőforrásigényes dolog, max fordításnál csak), 1-1 játék is esetleg. Most egy ideig még 750Ti van, de jövőre esetleg egy 960 menne bele.
Raid nem szükséges van egy szerver a hálózaton.
Szerinted belefér a játék is ezeknek a lapoknak profiljába? Semmi hardcore csak amolyan közepes mondjuk. -
törölt tag
válasz
Milka 78 #79057 üzenetére
Hááááát, kissé elszámoltam magam
Nos, nem lesz overclock.
Egy i5 6500 CPU lesz csak, ez alá kellene akkor ITX lap.
Kellene a 4db SATA. Audio rész lényegtelen, külső DAC-ot használok hozzá.
Így van esetleg valami olcsó javasolt típus?ASRock H110M-ITX elég olcsó. Mennyire tűrhető? Esetleg valami jobb választás?
Esetleg ASRock B150M-ITX ? -
flusze
tag
válasz
Milka 78 #79063 üzenetére
Közben Májkii javasolt olcsóbb megoldásokat, ami nincsen ellenemre ezért akkor módosítanám mi is érdekelne:
Gigabyte GA-B150M-D3H Intel 80€
ASRock B150M Pro4 Intel 75€ (vele sokat szemeztem)
MSI B150M Mortar Intel 78€
Kérnék egy áment mindegyikre, hogy a szívem döntsön vagy egy határozottat valamelyikre!
-
flusze
tag
válasz
Milka 78 #79059 üzenetére
Igazából beérném egy olcsóbb deszkával is, de ezeket ajánlották itt PH-n.
Net, WoT és BF1 amire kell, meg GTX 1050ti vagy RX470 megy bele az említett i5 6500-al.ASRock Fatal1ty B150 Gaming K4 Intel 95€
Asus B150I PRO GAMING/AURA Intel 97€
MSI B150 GAMING M3 Intel B150 96€
Gigabyte G1.Sniper B7 Intel 99€
ASRock H170 Pro4/Hyper Intel 101€
Méret is lényegtelen, akármelyik befér!
Meg ezt a ram-ot néztem ki:
16GB Corsair Vengeance LPX schwarz DDR4-2133 DIMM CL13 Dual Kit 82€
-
Pgraph
aktív tag
válasz
Milka 78 #79038 üzenetére
Köszi, igen, látom, hogy kevésbé acélos a keretem...
Esetleg ez az MSI, vagy ez az MSI szóba jöhet, mint alternatíva. Jobbak, rosszabbak, mint az ajánlott ASUS?
Ha úgy tetszik, a 3 közül melyik a legkorrektebb választás? (Az AsRock kiesik, régi ellenérzésem van a márkával kapcsolatban. Tudom, már nem az, ami volt, de még kerülöm...)
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3009
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest