- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mate
nagyúr
-
kivlov
aktív tag
válasz
jim bcs #54922 üzenetére
Nem azért de ugyanaz a hangkártya van mind kettőn a GENE és a HERO-n is és árban 2-3 ezer ft a különbség
illetve ha tuningolni akarod és ramhűtöt is szeretnél rá tenni akkor az a GENE-re nem fér rá mert közelebb van a PCIE a RAM slothoz mint a HERO-n.
annyi hogy a GENE-hez van msata SSD foglalt extraként de sok értelme nincs...
Szerintem... -
Fridok
csendes tag
válasz
jim bcs #54922 üzenetére
Köszönöm a segítséget, akkor HERO nem ér nekem annyit mint, amit kérnek érte.
Viszont A GENE extra megoldásai tetszenek, de alapjában véve a GRYPHON tulajdonságai, és hozzá az ára is vonzó.
Azt hiszem a 2 közül lesz az egyik, átrágom a hivatalos honlapot (és ha van tesztet).
Még egyszer köszönöm. -
Fridok
csendes tag
válasz
jim bcs #54919 üzenetére
Köszönöm, ez a Gryphon jó alapnak tűnik, el is teszem az esélyesek közé (vagy befutó?
Sajnos a RAM-ot megvettem már a ramos topik ajánlásai alapján (mégis rosszul tettem volna?)
HSS-SSD pedig már megvolt előző gépből.
Azért nem rossz alap az sem amit írtál, bővítés esetén van mihez nyúlnom.ui: néztem közben ezen sajnos nincs DP port, az a gond a jelenlegi monitorom DVI kimenete megtört így azt nem tudom használni, HDMI pedig nincs rajta, mondjuk max USB de azt nem tudom mennyire rontja le a képminőséget.
-
miresz
veterán
válasz
jim bcs #54902 üzenetére
Igen azt is nézegettem. Az már 33e körül van. És az ASRock-ról mi a vélemény? Az ASRock árkategóriájában még van ez:Gigabyte Z87MX-D3H. Gigát nem favorizálom annyira,de az szimpi,hogy egy b85-ben is lehet húzni.
-
miresz
veterán
válasz
jim bcs #54900 üzenetére
Már eldöntöttem,megtartom.(bár minek azt ne kérdezd
) Tuning az kölll!!! Anélkül nem kellene semmilyen proci. Egy szorzószáras i5-el megvesznék....
Ahogy nézegetem elég hurka lapok vannak mATX-ben "emberi" árkategóriában a K-s procik alá. A MSI Z87M-G43-nek az elrendezése nagyon tetszene,jó ,hogy PCIe 1x-es van rajt mert az kelleni is fog,és az is teszik rajt,hogy az USB3 belső csatlakozó,és a sata csatlakozók is döntöttek. Csak ezek szerint a tápellátása gagyi.
Apropó az Asus Vanguard B85-ben abszolút nem lehet húzni? Mint pl a Giga biosa engedi a B/H85/7 lapokkal is.
-
Lesliegold
tag
válasz
jim bcs #54862 üzenetére
A legolcsóbb legyen...
Gyakorlatilag ez a kategória is megfelelne, mivel a 10 éves fiam, nem játszik komoly játékokkal, de félek 4 éves használtat venni.
FUJITSU-SIEMENS ESPRIMO P7935 KÉTMAGOS INTEL ÁLLÓHÁZAS SZÁMÍTÓGÉP 6 HÓNAP GARANCIÁVAL Bruttó 39.900Ft
Processzor: Intel Core2Duo E8500, 3.16GHz MAGONKÉNT, 6MB Cache
CPU Foglalat: s775
Memória: 4GB DDR2
Merevlemez: 160GB SATA
Optikai meghajtó: DVD író
VGA Foglalat: PCI-E bővítőhely
Hangkártya, 6xUSB, 2xPS/2, COM, 300 Watt tápegység, Hálózati kártya
VGA: Intel GMA 4500Gyakorlatilag netezés, youtube, empire craft, minecrafthoz kéne. Vagy ne féljek megvenni a fenti konfigot? [link]
Köszi!
-
rene85
aktív tag
válasz
jim bcs #54661 üzenetére
Értem én, hogy ne fejlesszem az lga775-öt és hogy legyen FM2-es lap, de akkor új proci, új memória, szóval ez az egész legkevesebb 40-ből áll meg. Egy új 775-ös alaplap meg 17k és a gép netezésre és némi lightos játékra van használva. Bárkinek bármi javaslat a jelenlegi satnya lga775-ös kínálatból?
Én ezt néztem ki. -
indigen205
tag
válasz
jim bcs #54823 üzenetére
látom nem érted. szóval az a helyzet hogy én nem akarok fejleszteni. nincs rá pénz, meg amúgy se kell atom gép. csak egy jó 775-ös alaplap kéne mivel az enyém elszállt.
minek dobjak ki 60.000-ret gépre,
csak amiket írtál:
http://www.pcx.hu/termek/asrock-b85m-gl-alaplap-90603
http://www.pcx.hu/termek/intel-core-i5-4440-processzor-12841ha egyszer elég lenne 15.000 is? érti? nem akarok ultrahighmax-on játszani, sőt. nem is szoktam játszani csak ritkán, akkor se high end játékokkal...
de már mind1 is... vártam itt a válaszra, de apron elvitték mindkettő p5kc-t... mind1.
-
-
válasz
jim bcs #54203 üzenetére
Hát gondolkodás után vszinüleg elindulok X79 irányába.
Az Asus Rampage IV Formula sztem bőven megteszi.
Expansion Slots: 4 x PCIe 3.0/2.0 x16 (x16 ; x16/x16 ; x16/x8/x16 and x16/x8/x8/x8, red)
Itt azt hiszem nincs semmi apró betűs rész.Szerzek hozzá vmi 3820 procit aztán meglátjuk mennyire leszek elégedett.
Egyenlőre ez a terv.
-
válasz
jim bcs #54200 üzenetére
Asus Rampage IV Formula
Pont akciós.Vagy ez:
ASRock X79 Fatal1ty Professional
- Supports AMD Quad CrossFireX™, 4-Way CrossFireX™, 3-Way CrossFireX™ and CrossFireX™
- Supports NVIDIA® Quad SLI™, 4-Way SLI™, 3-Way SLI™ and SLI™#54201 westlake : Nincs raktáron.
#54203 jim bcs : Az is csak rendelhető.
Még semmi sincs eldöntve.
Próbálok információt gyüjteni,és közben agyalok mit lehet most ebből kihozni. -
bluyoo
nagyúr
válasz
jim bcs #53581 üzenetére
Legolcsóbban talán az ASRock Z87M Extreme4 ami képes a 8X8X módra és viszonylag erős tápkört kapott (megegyezik az ATX méretű Z87 Extreme3 -éval). Mondjuk nem is egy Gryphon! -
-
válasz
jim bcs #53289 üzenetére
Köszi a választ!
Renderelés miatt fontos a tuning. (csak hobbi szinten, ezért nem intelt vettem, de azért szeretném kihozni, amit ki lehet)
Nálam is az ASUS lap a befutó, kivétel, ha találok jobbat.
Az MSI lapnak van valami hibája, vagy csak simán kevésbé ajánlott márka? -
bluyoo
nagyúr
válasz
jim bcs #53204 üzenetére
Nekem most jött meg a WD 1TB Red IntelliPower 64MB SATA3 WD10EFRX.
(#53202) vitko
Ha tuning akkor "K"-s CPU és (ha Asus) ASUS Z87-A.
HDD-ből nekem is a RED-et ajánlották a szakik 2Tb-osban:
WD 2TB Red IntelliPower 64MB SATA3 WD20EFRX(#53198) minek?:S
Szívesen!(#53206) vitko
"de én nem egy évre veszek gépet" Ezt les sem kellett volna írni a kérdezők 98%-a hosszútávú kapcsolatra vágyik!
A "K"-s CPU-hoz nem kell szakirodalom egyszerű a képlet Ha nem "K"-s szorzózár van nuku tuning.
Bár ahogy írtam az LGA1155-ös I5,I7 +4 szorzóemelést enged de csak tuninglapban.
Szóval pl.: "Mire képes egy non-K i7-3770?" -
Dyingsoul
veterán
válasz
jim bcs #53200 üzenetére
mATX laprólm szó sem lehet!
Munkára és játékra egyaránt kell, kb ugyanolyan arányban. Renderelés/játék.
Én Z87-et néztem ki, eddig itt tartok (alaplapnál 2-t vettem számításba, egy árban vannak kb, egy asrock és egy asus, melyik jobb?):CPU: i7-4771 Eredeti Ár: 77.821Ft (61.277Ft)
Alaplap: ASROCK Z87 Extreme3 Eredeti Ár: 34.631Ft (27.269Ft) ASUS Z87-K
Ram: CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600Mhz CL9 Eredeti Ár: 22.423Ft (17.656Ft)
HDD: WD 2TB AV-GP IntelliPower 64MB SATA3 WD20EURX Eredeti Ár: 24.159Ft (19.023Ft)Vélemény az eddigiekhez?
(csak lábjegyzetben jegyezném meg, hogy tököm tele azzal, hogy most a ram ára a duplájára emelkedett a 2011-es árhoz képest... Szívem szerint várnék egy árcsökkenést, de még nem tudom pontosan mikor lesz vásárlás. 2 hónapon belül biztos nem.)
-
humax
senior tag
válasz
jim bcs #52988 üzenetére
koszonom kedves toled:
LAP : Gigabyte B85M-D3H
CPU : INTEL Core i5-4570
CPU hűtő : NEM TUDUM
ODD : SAMSUNG SH-224BB/BEBE
HDD : Toshiba 1TB 32MB SATA3 DT01ACA100 merevlemez 24 hó gar.
RAM : CORSAIR 8GB Vengeance Pro DDR3 1600MHz CL9 KIT CMY8GX3M2A1600C9B
TÁP : FSP Raider 550
HÁZ : M-Tech FM12A-BK BLUE
igazabol, nem tervezek jatekra, de ha meg is kesoob szeretnek jatszani, mit ajanlasz?lapnak meg stb.
koszi -
Sz.Miki
őstag
válasz
jim bcs #52683 üzenetére
Valóban még az M Power lehet egy jó alternatíva. Bár érdekes, hogy tudásához képest nincs túl árazva.
Régen sok rosszat olvastam az MSI lapokkal kapcsolatban, főleg élettartam usb vezérlő stb...
Nem tudom, hogy mennyire megbízhatóak most.(#52684) bluyoo :
Én is Asus felé hajlok...
-
csana
senior tag
válasz
jim bcs #52609 üzenetére
A lapba egy I5-4570-es proci menne, ami mellé egy erősebb VGA megy (R9 270X v GTX660ti). Ezek mellé 8g ram. Szóval lényegében egy tuningmentes gamer konfigba menne.
A giga lapokat azért hoztam fel példának, mert míg az ATX-es GA-H87-HD3 19K lenne, addig a mATX-es GA-H87M-D3H 22K. A 3 ezer Ft-os különbségből meg vehetnék még 2 pizzát is a lap mellé, szóval nem mindegy. Szóval a Corsair Carbide 300R-es ház elbír mindkét lappal, és mivel nekem nem tűnt fel semmi különbség a lapok között a gyártó honlapján, ezért gondoltam, hogy ide is bekérdezek, hátha van valami, amit nem vettem észre.. Ha csak méretbeli, és elrendezésbeli a különbség, akkor ráhajtok az olcsóbbra
.
-
Tulkas
tag
válasz
jim bcs #52490 üzenetére
Egy hete a munkában is új gépem van, egy i3 3320 van benne, és bőven elegendő..
Nem értem miért szidjátok őket, igaz egy 3.2-es Prescott magos P4-et váltott de a régi Q6600-omhoz képest is nagyon hasít! Átlag felhasználásra, de medium játékra is bőven elegendő!
(i5 lesz nekem is, de sokáig gondolkodtam hogy kell-e..)
-
Skinny26
aktív tag
válasz
jim bcs #52168 üzenetére
Köszönöm! egyébként i5 4670k-hoz szeretném. Max 35 ezer lenne a max keret rá, és munkára, játékra használnám.
bluyoo:
Proci: Intel i5 4670k
Ram: Corsair Vengeance Pro 2x4GB 1600Mhz
HDD: WD Caviar Green 1TB
SSD: 2x250GB RAID-ba (Még nem tudom milyet akarok, ezt később akarom megvenni)
GPU: GF GTX 760 vagy AMD Radeon R9 270x
PSU: FSP Raider 650W -
UFC
aktív tag
válasz
jim bcs #52160 üzenetére
Köszönöm válaszod. Hát Rampage IV Black-et még nem láttam hol tudnék vásárolni, a formulánál elvileg az asrock felszereltebb mármint az amelyiket én linkeltem. A sabertooth-ról meg azt hallottam nagyon hangos a kis ventije? Esetleg tudsz nekem küldeni linket honnan lehetne vásárolni black editont?
-
kromatika
veterán
válasz
jim bcs #52108 üzenetére
Asus H87M-Plus nem jó nekem.rtam hogy ATX méret kell.
Tehát akkor erre valaki esetleg tudna segíteni?[link] Egyébként Plusz 1 Tulkas
Azon kívűl hogy a összefoglalóban is irva van hogy Általános felhasználásra H87. B87Az üzleti szférának fejlesztve ,szűk költség vetés.De én sem találok sem a tápellátásban,sem a szolgáltatásokban különbséget nagyon.Elég halovány ez a meghatározás.
-
Tulkas
tag
válasz
jim bcs #52113 üzenetére
Hidd el hogy tényleg nem "hepciáskodni" akarok, de a proci + lap kerettel már túllőttem egy kicsit ~67 lesz, és első körben 60 mátyást szerettem volna csak költeni. Ha valaki egyértelműen nem magyarázza el mivel jobb egy pár ezer forinttal drágább lap, akkor inkább az olcsóbbat választom.
A két lapon ugyan úgy az ASUS DIGI+VRM tápellátása szolgál, és ugyanannyi fázisúak a rendszereik.
Régen emlékszem mindig volt valami összehasonlítás, valami konkrétum, hogy az adott csipszett mivel "butább" mint a másik. Most nem tudnátok valami ilyesmit linkelni? -
dm1970
aktív tag
válasz
jim bcs #52017 üzenetére
Köszi!
Lehet soha nem fogom kihasználni a gép tudását, van egy összeg amit elkölthetek, ebből kellene kihozni a legmegfelelőbbet, legmegbízhatóbbat ezért keresgetek. S ezért nem kell nagyobb proci sem, s a VGA sem végles. Az Asus megéri a plusz pénzt megbízhatóbb, jobb mint az Asrock? A B85 és H87 miben különbözik, azzal mit nyernék? -
MM
őstag
válasz
jim bcs #51958 üzenetére
Két ok miatt nem:
1. PCI-os a hangkártyám, Gryphonon meg csak PCIe van. (meg az említett MSI Z87 G45 Gaming-en is...)
2. elférni elfér, de pl már egy DCU2 -ami ugye 3 slotot foglal - hol kap levegőt??? Most 2 slotos kártyával így ATX-es lapon még 2 slot hely marad, és ez sem túl sok, hogy levegőt is kapjon a VGA - úgy, hogy az utolsó előtti PCI-ban van a hangkártya...#51957 kristof123:
A durva az, hogy prime95 28.1 előtt azt hittem, 1,2V-on is stabil a proci, de egészen 1,25V-ig kellett mennem. Most az új hűtevel elindulok majd lefelé azért... -
bodlor
csendes tag
válasz
jim bcs #51785 üzenetére
értem akkor minden képen a 1150 vegyek illetve abból is olyat amin van usb 3.0 és sata 3.0 csatlakozás. esetleg a videkori közül a ati 7790-vagy a HD7870 vegyek a Intel Core i5 4570 proci mellé? illyetve mennyi ramot vegyék ehhez a párosításhoz,hogy legalább high beállításon 1920*1080p tudjak játszani de nem baj, ha 1600 a fel bontás.
-
Akmak
tag
válasz
jim bcs #51758 üzenetére
Szia hát mivel még nincsen megvéve semmi ezért kezdtem az alaplap nézéssel és ha az megvan akkor a vele kompatibilis procik,ramok jönnének.igazából az alaplap+Processzor+ram trióra van körülbelül 45.000-rem.
Amire használnám az az alapvető multimédia pl: filmek zene stb, Játék de nem full grafikán. Internetezés. A tuning meg a processzortól függ.
Az asrockot meg csak azért néztem mivel az fogad ddr2-es és ddr3-as ramokat ezért abba nem kellene egyből ddr3-mas ram mert ddr2 van már itthon. -
bluyoo
nagyúr
válasz
jim bcs #51728 üzenetére
Nem arról van szó hogy rossz lenne , csak egyszerűen drága a kapott szolgáltatások mellett.
Ugye itt már a kis méret miatt drágábbak a lapok.
Szóval a legolcsóbb H81-es chipset-el szerelt Mini ITX-es lap annyiba kerül mint egy B85-ös , sőt már egy szerényebb H87-es lap is belefér. Kicsivel többért GA-H87M-D3H , H87M Pro4 , ...
" de ahova neki kell feleslegesnek tartom az atx-et csak ezért nem írtam" Csak egy példát írtam neked , nem hogy azt a lapot tegye a konfigba.Lehetett volna a B85M-E is ....
-
erik22
tag
-
deadwing
addikt
válasz
jim bcs #51458 üzenetére
Köszi, neked is
i3-ban egyetértünk, viszont a költségek miatt -sajnos ez a 4k is számít- P8B75-M LX PLUS lenne a kiválasztott a H77 helyett, utána olvasva ez is egy egész jó kis lap, jó kondikkal. H77-et feleslegesnek érzem... De ha már erről van szó, mennyiből jobb egy H77, egy általános felhasználású pc esetében mennyi előnyt jelentene? -
Vladi
nagyúr
válasz
jim bcs #51454 üzenetére
Hát ezt sajnálom. A régi cuccokat meg már lehetetlen eladni, mert pár száz forintot érnek. Viszont működnek, és a funkciójuk elég is. De most akkor vegyek satás dvd olvasót, meg lesz +1 szemetem. Mindezt 4000 forintért. Csodás.
(#51455) =HG=:
Köszi, lehet valami ilyesmi lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Háztartási gépek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Need for Speed: Rivals
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen NAS-t vegyek?
- Windows 10
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen videókártyát?
- War Thunder - MMO Combat Game
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest