- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Képeken a Samsung Galaxy A26
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
palfitom
félisten
válasz SkiDev #81300 üzenetére
Attól, hogy nincs benne a listában, még nem egyértelműsíti, hogy nem fog működni. Ha van rá lehetőség, akkor ki kell próbálni.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
silvergod
őstag
válasz Bosco01 #81302 üzenetére
MSI B250 PC MATE vagy Gigabyte B250 HD3P. Jól felszerelt lapok,átlagos felhasználásra,szerintem bőven jók...én msi-t vettem nincs vele gond eddig.
Iphone 12/12 PRO tokok-fóliák-lencsevédők és Samsung S20--S20 PLUS--S10 Lite - tokok és fóliák eladók ---> aprón megtalálod
-
Milka 78
nagyúr
válasz asuspc96 #81294 üzenetére
Az én drága barátom nagyon dicséri a ASUS ROG MAXIMUS IX APEX-et,de hozzáteszem ő extreme tuningos.Neked ilyen lapra frankón nem lenne szüksége és nem is használnád ki.
Ha meg a megbízhatóságra mennél rá akkor 5 év garival egy ASUS TUF Z270 MARK 1-et vennék,de őszintén szólva szerintem simán elég lenne neked egy ASUS PRIME Z270-A is. -
Bosco01
tag
-
-FLY->
őstag
válasz Bosco01 #81306 üzenetére
Úgy néz ki ez a b250, hogy 20k+ egy nagyon alap alaplap, 30k-ért már tök életképes és 40k környékén tetőzik. El kell dönteni, hogy mire és mennyi időre kell, mindent aránytalanul drága rá pótolni később. Pl usb 3.1 gen2 10k+ kártya, de beszélhetünk hangkártyáról is, az is így kb.
-
silvergod
őstag
válasz Bosco01 #81308 üzenetére
Akkor szerintem mehet a B250 Én is pont egy G4560-al raktam össze + ssd-vel + 8GB DDR4 2400 Mhz.
sima átlagos felhasználásra nekem a régi gép után brutálisA két lap amit írtam árában szerintem a legjobban felszerelt...mivel hosszú távra terveztem vele, kellett a 3.1 és az USB C ,jól jön az ,ha van
Nem vagyok én se szakértő,sokat segítettek az itteni guruk és a proci fórumban is amire döntöttem,de nem bántam meg hogy ezeket vettem,vannak olcsóbb lapok csak azok meg nem felszereltek ennyire....az meg hogy melyik a jó alaplap az lutri mivel újak, tapasztalat nincs nagyon róluk,neked kell eldönteni megér-e egy kis kockázatot...[ Szerkesztve ]
Iphone 12/12 PRO tokok-fóliák-lencsevédők és Samsung S20--S20 PLUS--S10 Lite - tokok és fóliák eladók ---> aprón megtalálod
-
asuspc96
őstag
Lehet hülye kérdés, de az alaplapokat mi alapján rangsorolják ?
Mitől mondható egyik jobbnak mint a másik azonos árkategóriában ?
Mire érdemes odafigyelni, vagy tesztekben mit keressek ? -
-FLY->
őstag
válasz asuspc96 #81314 üzenetére
Tesztnek többnyire Z lapnál van értelme, összehasonlítás alapon. Csak egy példa: minél kevesebb feszültség kelljen, minél nagyobb órajelhez, proci-ram-os-app stb az fix, csak a lap a változó a képletben.
B-H-nál lényegében a felszereltség a döntő, aki többet tud rápakolni x összegért és minél okosabban kihasználja a chipkészlet lehetőségeit, az nyer, mondhatni.
Innentől már csak szubjektív következtetések jönnek, pl, hogy a izéé a legjobb, mert csak, xy foreva, és meg amúgy is.[ Szerkesztve ]
-
-
raykakas
csendes tag
Sziasztok!
Lehet hogy volt már ez a kérdés de azért felteszem. Tudnátok olyan alaplapokat mondani ami G4560-nal kompatibilis? Árban ne lépje át a 30 ezret.
Köszönöm -
SkiDev
senior tag
válasz Pécsi gyerek #81318 üzenetére
Nem véletlen, i3-as teljesítmény 20k alatt újonnan, új architektúrával.
Én is vennék az új low-cost PC-mhez, de nekem 1150-es vonalon gazdaságosabb teljesítményvesztés mellett.[ Szerkesztve ]
Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
zzola
titán
válasz Pécsi gyerek #81318 üzenetére
Én minap adtam el....
Ár/érték arányában szerintem most nincs jobb a piacon! -
atus7377
aktív tag
Akkor ha jól értem nézzem meg az összefoglalót.Az ott szereplő B150-es lapok B250-es megfelelőit nézzem meg és a felszereltségük alapjàn döntsek,mert nincs különbség köztük.A màrka mindegy.
Az nem jó... a klasszikus, az igazi, az egyetlen format c: ... by Dilikutya
-
törölt tag
Sziasztok!
Van már ajánlott lap Ryzen alá? -
Góliát
őstag
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz Góliát #81328 üzenetére
Köszi Igazából jövő hónapban lesz kész teljessen a konfig.Kap még 4 gb ramot,egy szép házikót,meg egy rx 460- as karit.De már most is nagy az öröm,életem első új gépe (lesz mikor összeáll ) 135 ezer lesz kb a vége,de minden új,és simán lehet fejleszteni,memóriában is meg prociban is.Amúgy ha már alaplapos topic.. ez az új chipset még nagyon új,sok tapasztalat még nincs ezekkel a lapokkal,de idáig amit mutat ez az olcsó lap az nem rossz.Amit találtam róla külföldi oldalak/vásárlói vélemények alapján 4-5 ös értékelésekkel jutalmazták.(persze az olcsóság kategóriában)Egyetlen pici hibája talán ha a 4 ram benn van akkor a videókártyát elég nehéz lehet kibányászni,mert nagyon közel van egymáshoz a két hely.Egyenlőre enyi,most felszenvedem rá a win 7 et 😁
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
Metacska
aktív tag
Sziasztok,
Mivel itt a szakértők felhívták a figyelmemet, hogy a lapcseréhez a DDR3 RAM-om megtartása nem lenne ésszerű, ezért lemondok róla. Az alábbiak alá keresek boardot.
- i5 6500 3.20GHz 1151
- RX470 4GB GDDR5
- 16 GB DDR4 RAM
- 240 GB SSD
- HDDÁltalános felhasználás a cél (film-net-játék), nem szeretnék tuningolni.
30k a teteje, de ha 20k-ért is van ideális, akkor nem fogok kapálózni.
Köszönöm szépen.
-
Góliát
őstag
válasz Metacska #81331 üzenetére
Igaz, hogy kicsit túlhaladunk a 30 ezren, de ezek ajánlottak!
B150 chipsettel
H170 chipsettel[ Szerkesztve ]
Becsület-Tisztesség-Szeretet
-
Pécsi gyerek
addikt
Win7 / kaby lake proci tapasztalat.A lap Gigabyte ga-b250-m-ds3h ,proci pentium g4560.Win 7 sp1 simán telepűlt sata-s dvd-ről.Utána gyári driver cd be,és ninden hibátlanúl működik evvel a lappal.Gigabyte for ever 😊
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
#Morcosmedve
veterán
válasz Pécsi gyerek #81334 üzenetére
Mi van, ha nincs DVD olvaso?
Z170/Z270-ben egy forever lap© asszongya'hogy
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz #Morcosmedve #81335 üzenetére
Persze mindenkinek mások az igényei,meg anyagi lehetőségei.Nekem bőven jó ez a lap.Minden van rajta,m2 sata,usb 3/3.1 stb kisem használom.3 év gar....stb...Amúgy ha nics dvd-d tessék [link]
Giga mindenre kitalál valamitGigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
#Morcosmedve
veterán
válasz Pécsi gyerek #81336 üzenetére
Na de mindjárt nem lesz olyan egyszerű. Minden gyártónál van ilyen ISO okosítás.
Persze, kis chipsetben jó lehet.© asszongya'hogy
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz #Morcosmedve #81337 üzenetére
Az utóbbi 2 évben kb 6 darab giga lap fordúlt meg nálam.Régi p4 es procis valami😀,945,g31,p35,és most ez a legújabb.Nem volt semelyikkel gondom.Lehet szerencse,de megvettek😁
-
#Morcosmedve
veterán
-
Pécsi gyerek
addikt
Nem is kell Z a hangya lap
-
-FLY->
őstag
Kibontottam ma egy B250F-et, de rohadtul nehéz egy lap...brutálisan jól néz ki, gyönyörűek a legkisebb részletek is, matrica, rakás kábel, csomagolás, nagyon bizalomgerjesztő.
Kár, hogy semmi időm, ha már sz@rok a játékok, legalább össze kéne rakni valamit rá.[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz -FLY-> #81342 üzenetére
Még képek alapján is jól néz ki. Csak az ára... (Hasonló áron már elég jó Z170-eket kínálnak.)
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz -FLY-> #81345 üzenetére
Pedig annyival nem adnak többet a X2XX lapok... Túl vannak némileg árazva.
-
-FLY->
őstag
válasz palfitom #81346 üzenetére
Ez nem kérdés, DE nem lesznek Z170-es lapok nemsokára. Átpozicionálódik a piac, magasabbról indul, B-Z között ott lesz a 15-20k ahogy volt. Tegyük fel, aki úgy indul neki, hogy a tuningolási lehetőség ér neki kerek 0 forintot, azt nem fogod meggyőzni, hogy de figyelj vedd már meg csak 20k a difi és később... Ne legyen igazam, de lehet ez még egy jó lap is, akár minden szemszögből.
-
atus7377
aktív tag
Az MSI B250M Mortar elég szimpi,valószínűleg ez lesz.
Az nem jó... a klasszikus, az igazi, az egyetlen format c: ... by Dilikutya
-
enginev3.0
félisten
Sziasztok
5-6 sata 3 portos, 1151es foglaltos lap kellene nekem, 2mag 4 szál pentium procihoz
25k körül
B150 B250 vagy milyet nézegessek? Tuning nincs, játék se
És micro atx kellene[ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz enginev3.0 #81349 üzenetére
B150 hez biost kell valószínűleg frissíteni,mert (ha jólgondolom g4560😁)amúgy nem kezeli.Én inkább már b250- et vennék.(azt is vettem a g4560- hoz😁)
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen egeret válasszak?
- LEGO klub
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- Milyen TV-t vegyek?
- Rendszergazda topic
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
Állásajánlatok