- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
old_artist
addikt
válasz
flurider #3967 üzenetére
Üdv!
Tulajdonképpen nem kell ennyire binyolítani a DVI dolgot, mivel a monitorhoz adnak megfelelő DVI-D<>D-sub és DVI-D<>DVI-D (single vagy dual) kábelt, és az mindig megfelelő, esetleg csak majd (bár lehet, hogy a doboz tartalmaz) DVI-I<>HDMI kábelt kell beszerezned!
Egyébként az "M" az a Male (amit bedugsz), az "F" meg a Female (amibe bedugod) csatlakoztatási lehetőséget jelentené, szvsz!
-
old_artist
addikt
válasz
flurider #3965 üzenetére
Üdv!
Ha van a VGA-don 2x DVI, akkor az csak jó, a monitor és a VGA közt DVI<>DVI kábellel kösd össze!
Ha valami HDMI-s csatlakoztaású készülékre, mint pl. xBox-ra akarod rákötni, akkor lép életbe a HDMI csatlakoztatás, meg ha multimédiás egységekhez szeretnéd kötni!
A HDMI és a DVI közt az a különbség, hogy a HDMI hangot és képet is átvisz, a DVI meg csak képet, de képminőségben nem nagyon van különbség a kettő között.
A DVI és a D-sub között viszont/bizony van különbség, amit itt olvashatsz, ezért jó, ha van a VGA-n és a monitoron is DVI ! -
blazsey2
senior tag
válasz
flurider #3962 üzenetére
Szia!Egy kicsit sötétedik ez is de nem olyan veszélyes,például én is alacsonyabban ülök mint ahogy a monitorom van de mint mondtam teljesen használható de azért csodát ne várjál.Van egy Samu lcd Tv-m 178X178 látószöggel na ha arra kötöm rá a gépet az minden szögből tökéletes,csak az több mint kétszer annyiba került mint a 2494HS.
-
old_artist
addikt
válasz
flurider #3950 üzenetére
Üdv!
Igen, ahogy a "blazsey2" említette: "... hogy mennyire lesz elmosódott nem natívon a kép ez monitorfüggő" - nagyon is!
"... inkább bevállalom a mindent natívon verziót 24 colon" - ez így is van, bár játékoknál nem annyira feltünő a kisebb felbontásokon való használata, és ha arányosan csökkented, akkor jobb képi megjelenítést is kaphatsz, mint ettől eltérően!
Igen, a 4870-e bőven elbírja a monitor natívban való működését! -
JaniS
senior tag
-
bozont
veterán
válasz
flurider #3941 üzenetére
Szerintem elviselhető az a minimális romlás, nem vészes. Vagy pedig leveszel egy-két beállítást medium-ra és nem lesz gond. De én a demo-t próbálgattam csak, ha jól tudom patch-ekkel javítottak kicsit a teljesítményen, szóval lehet bírni fogja a high beállítást is szűrők nélkül.
mod.: Ja és nekem 1920x1200 a natív.
-
JaniS
senior tag
válasz
flurider #3941 üzenetére
Játéknál nem lesz zavaró. Crysisnál egészen addig nem az, amíg egyszer nem látod 1920x1200-ban, szűrőkkel, akkor elég megalázó.
Egyéb esetekben monitorfüggő (gyártófüggő) a dolog, valamennyi minőségromlást fogsz tapasztalni, ez terjedhet a minimálistól a nyilvánvalóig is. Próbáld ki a monitort vásárlás előtt, ha tudod, az a legbiztosabb.JaniS
-
jambiyya
őstag
válasz
flurider #3941 üzenetére
1280*720 szerintem nagyon jó, nem éreztem, hogy számottevően romlott volna, bár lehet, hogy ez azért volt, mert tul'képp az arány maradt
az én 3870-em még kevésbé bírja a fullhd-t, ezért nekem gammákra ez a default ezzel a VGA-val, és elégedett vagyok vele (főleg, hogy így a részletességeket maxra tolhatom) -
csuki00
tag
válasz
flurider #3919 üzenetére
Leszedtem a catalystot, újraindítottam felraktam újraindítottam, de semmi. Ja és mielött re- catalystosztam volna ugrált a fényerő.... ha megnyitom a bongészőt normális lesz a fényerő ha csak sajaátgépbe piszmogok vagy installálok elmegy.... maunálisan nem tudok állítani magán a monitoron közben nem enged be. Lehet én vok a hülye és valami beállítás, de nagyon idegesítő.... ez is
-
csuki00
tag
válasz
flurider #3917 üzenetére
Sajnos nem tudom az hogy néz ki. De inkább egy fekete keretbe van... konkrétan olyan mintha egy 20"-os monitort néznék. gta 4 nél beállítom akkor az automatikusan kihúzza és levágja a széleket..... de csak az és az szintén nem az igazi.
És tényleg nem tudom mit csináljak még talán újból tehetem catalyst-ot.
-
csuki00
tag
válasz
flurider #3912 üzenetére
nekem felismerte alapból.... megpróbáltam frissíteni de azt írta ez így rendben van aztán, nyomtam neki egy illesztőprogram törlését....aztán újraindítottam és feltettem azt amit belinkeltél. De ugyan az a hiba...
Régen volt a monitorokon még a crt-ken hogy kihúzhattad a képet a széléig ide is olyasmi kéne, csak ez nem hardveres?! bár tudnia kéne alapból ha már full hd-s monitorként van eladva, és véleményeket írtak róla argep-en, meg azt hiszem iponon is írtak egy tesztet és ott nem említenek ilyen problémát, szóval nem tudom.
-
jambiyya
őstag
válasz
flurider #3913 üzenetére
Csak olyat írok,amit jótanácsként én is megkaptam:
-DVI mindenképp legyen rajta
-acer, fusi, asus felejtős
-samsung, lg ebben az árkategóriában nem felejtősHa konkrétumokra vagy kíváncsi, bővebben érdekel, akkor kénytelen leszel a mögötted lévő 21386284 hozzászólást is elolvasni.
Én azt gondolom, hogy natív fullhd-s monitorból 24'' alatt nem érdemes, ha folyós a szemed (mint az enyém). Ennyi pénzért egy 1680-as 22'' samsung kell neked DVI csatival szerintem.
Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Macska topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Azonnali játékos kérdések órája
- Linux kezdőknek
- Milyen autót vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- 2 év garancia 32" Samsung Odyssey G6 G65B QHD 2K 240Hz VA QLED Smart Gaming Monitor - LS32BG650EUXE
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Hibás LG 27GR95QE-B Oled Monitor
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest