- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- A mostaninál szélesebb Foldon dolgozhat a Samsung
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Tavaszi szél S26-ot áraszt, a nyári hőség meg exynosos Flipet
- Arany-fekete színben is elérhető a profi dínó
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekkold
Topikgazda
válasz
yodee_
üzenetére
Azért egy "rendes linuxban" van komoly fájlkezelés, és a szabad memóriát fehasználja pl. lemez cache-ként, ami "azonnal edobható" ha esetleg másra kell a memória.
A mikrotiknek ez nem akar összejönni, beraktak pl. egy média szervert is, ami gyakorlatilag nem használható (akkor meg minek?)
Az SMB elérés is szinte alap egy linuxban, nekik ez sem jött össze...
Arra használtam volna esetleg, hogy van egy távoli szerver amit elérek VPN-en keresztül, SMB-vel is, ha ezt a médiaszerverrel tovább osztom akkor a TV-m is elérte volna kvázi közvetlenül ezt a távoli szervert DLNA-val. De ahogy látom ez mikrotikkel esélytelen. Viszont a Xpenology-t futtató NAS-ommal (elvileg) megoldható, tehát el tudom engedni mikrotik ilyen funkcióját, inkább csak érdekesség lett volna, hogy ezzel is megoldható. Gyakorlatilag oda jutottam, hogy azok az új funkciók amik engem esetleg érdekelek volna, és amiért érdemes lett volna frissíteni, gyakorlatilag nem érik el a használható szintet. Talán majd egy későbbi verzió...Mondjuk az is gáz amit a régebbi MIPSBE eszközökkel műveltek. Megfrissíted, és mi történik? Nem megy a wireless.. Mert hogy a mipsbe eszközökre kiadott telepítőben is az új wifi van benne (wireless helyett) feleslegesen, mert az ezeken az eszközökön nem megy, tehát külön fel kell tenni rá a wireless csomagot.
Ok értem megoldható, de a legtöbb szakmában az ilyen foltozgatást a köznyelv egyszerűen gányolásnak hívja.
Még valami ami talán nem mindenkinek tűnt fel, de az új wifi modulból valahogy eltűnt a "superchannel". A lakóhelyem közelében van valami, ami zavart sugároz 5GHz-en, ezért minden csatornán radart érzékel a mikotik, és az 5GHz gyakorlatilag használhatatlan (superchannel nélkül).
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus RGB gamer pc Z790 i5/i7/i9 13600k 32GB DDR5 6400MHz nvidia RTX 5050 + garancia
- BESZÁMÍTÁS! Samsung S27D850T 27 75Hz PLS QHD 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus VG27AQL3A 27 180Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Lexar Ares RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL28 - Élettartam garancia
- HP E2620 J9626A-48port - Managed switch
- iKing.Hu Apple iPhone 17 Pro Deep Blue ProMotion 120 Hz újszerű 100% akku Apple garancia 202
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4226
- új HP HyperX Cloud III S headset gamer Fejhallgató
- Dell Latitude 5440 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold