- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nokia X30 - a frissesség ígérete
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrots
tag
válasz
yodee_ #23892 üzenetére
"Amint látszik a firmware nem a legfrisebb, én azzal kezdenék."
Ezek ilyen vaktaba lovoldozesnek erzem. En nem lattam release notes-ot a ket firmware kozotti kulonbsegrol. Illetve nyilvan LTE modem firmware-t sem fogok tavolrol frissiteni ami utan esetleg valtozik valami a kodban, vagy menet kozben tortenik valami es egyatalan nem lesz elerheto utana.
"Ez külföldön található cucc"
Magyar halozaton log, mint lathato a kimenetbol, pannon vagy hogy hivjak most eppen. A sim kartya nem magyar, azert, mert igy barmelyik szolgaltato halozatat hasznalni tudja. A T-s halozat felejtos, 1-2 mbit/s a maximum, olyan a terero - a mikrotik is sargan / naracssargan jelzi a jelszinteknel, hogy nem oke. Vodat nem probaltam. A T-vel a terero olyan volt, hogy a teraszon ha kint volt, akkor mukodott egyatalan."Sajnos azt én is tapasztaltam, hogy a netwatch egyszer próbálkozik, ha nem sikerül után nincs több próba"
Ezt nem teljesen ertem, mire irod. Az en tapasztalatom, es mint a logokbol latszik, az esetek nagy reszeben elkapja, amikor az LTE leszakad es az interfesz billentessel visszahozza a routert. A problema akkor van, amikor ismeretlen ok miatt ket napig nem fut egyatalan. Hogy ilyenkor miert jon vissza a router egyatalan, nem tudom, de ha visszajott, a netwatch megint ugy tunik megy es elkapja a problemat es megoldja. Szoval fut es teszi a dolgat. Kiveve amikor nem.
A terv az volt, hogy ma este miutan a gyerekek lefekudtek reszelek a scripten egy kicsit, de nyilvan ma estere megint offline lett a mikrotik, szoval most megint varok addig, hogy elerheto legyen. Eddig ketszer tamadt fel tok varatlanul ilyen masfel nap utan. Hatha most is.
-
ekkold
Topikgazda
válasz
yodee_ #23892 üzenetére
Hozzátenném, hogy nem csak a netwach-ból lehet scriptet indítani, hanem lehet saját scriptet is írni, ami időnként lefut. Nem lesz lényegesen bonyolultabb mint a netwach-ot használni: kell egy tool/fetch majd egy if.... a többi lényegében szinte ugyanaz. Azonban így megoldható, hogy nem csak megszakadáskor indítja újra az interfészt, hanem akár többször is, egészen addig amíg helyre nem áll a kapcsolat.
Új hozzászólás Aktív témák
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Okos Otthon / Smart Home
- Viccrovat
- VGA kibeszélő offtopik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Vezetékes FEJhallgatók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Call of Duty: Black Ops 7
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Magyar Logitech G915 Billentyűzet lehet +33.000.- Ft ból
- Új HP 16 Victus FHD IPS 144Hz i7-14700HX 20mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Apple iPhone 17 Pro Deep Blue 120 Hz ProMotion, 8 optikai-minőségű zoom 100% akku ,3 év gari
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest